reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzień dobry Wszystkim:).Na początek mała informacja dla tych mamuś co piling chcą sobie zrobić a mają obawy!!.Możecie się śmiać lub nie wieżyć ale ja od bardzo dawna do pilingu nie używam żadnych pachnących specyfików.Moja koleżanka poleciła mi,żeby robić go przy użyciu zwykłego drobno ziarnistego CUKRU!!!hahahahah.Śmiesznie brzmi ja wiem,ale naprawdę działa i na 100% jest skuteczny,także może warto spróbować?!:))).Obiecałam sobie od dzisiaj mniej jeśc,bo już co niektóre z was czują ruchy,a ja też czuję ruchy ale....jelit z przejedzenia!!!hahaha.Nie wyspałam się dzisiaj ,bo zachciało mi sie oglądać horrorów wczoraj,i potem wydawało mi się,że ktoś cały czas mi po sypialni chodzi...:((((.NIGDY WIĘCEJ TAKICH FILMÓW!!.Zmykam okna myć bo już świata przez nie nie widać,a nie pada teraz więc jest okazja!!!.Wpadnę tu później.Dobrego dzionka:)) P\S mały żarcik w załączniku hahahah;) Owieczka..jpg

reklama
Witam sie porannie. U nas cieplo ale slonca jeszcze nie widac.
Ja tej ciazy nie planowalam, tek , ze nie mam pojecia kiedy moglo nastapic poczecie ( po 4 poronieniach , poprostu oddalam ducha, i nie chcialam jeszcze raz tego przezywac). Ale rozmawialam na temAT POCZECIA OKRESLONEJ PLCI z moja ginekolog, a ona mi na to , gdyby to bylo takie proste, ze 3 dni przed owulacja dziewczynka a w dzien owulacji chlopczyk to pary krolewskie od razu mialyby nastepce tronu. Mowila , ze lekarze nie dokonca sa co do tego przekonani tzn z dziewczynka sa napewno wieksze szanse na trafienie niz z chlopcem.

A gdzie sie podziala Calineczka 27?

Ostatnia edycja:
Witam się i ja z rana. Wczoraj byliśmy we Wrocławiu zakupic nowy TV i wiecie coo, tak się zmachałam tym chodzeniem ze co chwilkę siadalam by odpocząć, boże a co bedzie latem przy upałach??
Planujecie juz jakies wakacje?? Ja może pojadę na chociaż tydzien ze względu na Huberta nad morze, trochę się boję ze względu na słońce, no ale jeśli będzie wszystko o.k to taki spacerek wzdłuż plaży z rana i wieczora dobrze nam zrobi napewno ;)
Co do planowania płci to ja z Hubertem miałam ostre przytulanko w szczytowym dniu owulacji także tu byłam pewna synusia. Teraz ze względu na to że strasznie mi zależało żeby w końcu mieć to drugie dziecko kochalam się non-stop - także wszystko jest możliwe ;)

Witam przy kawusi :)
Ja również tej ciąży nie planowałam (w marcu 2009 poroniłam 2 raz i nie chciałam już więcej tego przechodzić). Na szczęście jak dotąd maleństwo rozwija się ok. i oby tak dalej. A co będzie, to się okaże - byle zdrowe (choć nie powiem, że nie marzę o córci)!!!

Do środy jestem na L4 - już się wychorowałam i teraz będę odpoczywała :)
Za oknem pochmurno, ale ciepło, a tak by się chciało słońca :)

Dzień dobry dziewczyny :-)

Wczoraj odpoczywałam od kompa, obiecałam TŻ, że niedzielę spędzimy wspólnie, więc pyszny obiadek, deser, spacer z pieskiem i błogie lenistwo przy TV, dawno tyle się telewizorni nie naoglądałam, także jakiś nocny kryminał oglądałam i nie wiem po co, bo później chodziłam po mieszkaniu zapalając wszędzie światła :-) :-D
OlaNowa, znam peeleing cukrowy- używam do ciała, raz w tygodniu, jakoś mi nie przyszło do głowy że mogę na buzię zrobić, tyle że mam skłonności do pękających naczynek, i nie wiem czy to nie za ostre? Moja zaprzyjaźniona kosmetyczka poleca dla mnie jako maseczki na czas ciąży delikatne z alg i kolagenu, czekoladowe, ponoć specjalne dla ciężarówek. Wiele możemy robić z urodą, ale własnie warto dopytać kosmetyczkę. Unikać retinolu i ostrych kwasów, zbyt dużej ilości witaminy C w kosmetykach, i chyba na tyle :-)
Zaraz dzwonię do lekarza i dowiem się czy dzisiaj założy mi pessar, bo nie wiem czy ma dyżur w klinice. Jeśli nie, to będzie środa. Nic się nie dzieje, poza tymi kłuciami jakby jajników, ale jak odpoczywam i tego nie czuję.
Co do listy wrześniówek, to nawet nie wiem czy jestem tam, zajrzę zaraz.
Myślę, że można jeszcze poczekac z tym usuwaniem, bo może dziewczyny w razie problemów co się może zdarzyć, zechcą zajrzeć jednak na forum. Może dajmy chwilę czasu? Teraz w II trymestrze powinno się już wyklarować, które z nas sa nadal w ciąży. Brzmi może mało delikatnie, ale w większości zachodnich krajów, ciąże uznaję się tak oficjalnie od 12 tygodnia, kiedy już nie następują samoistne poronienia- takie spowodowane przez samą naturę.
Ale to moje zdanie z tą listą.
Radosnego dnia dziewczyny! :-)

Cześć dziewczyny!
Obudziło mnie siku tak to bym jeszcze spała. U mnie pochmurno ale cieplutko. Ja marzyłam o synusiu i kupiłam sobie nawet test owulacyjny żeby w owulacje wycelować ale owulacja se w kulki poleciała test jej nie pokazał. Nawet spanikowana poleciałam do gina gdzie mi ją wciągneło a tu chyba wyszło tak że koło świąt była przyśpieszona przez HSG. Także nie wiem co będzie ale mam nadzieje że synuś. A zdrowe aż nad wyraz jest przynajmniej tak twierdzi mój gin.

Ja tylko na chwilke wpadłam zeby sie przywitac:) u mnie brak słoneczka narazie i jakos pochmurno wiec moze bedzie padac:/ Dzisiaj przyśnił mi się wąż, obudziłam sie przerażona o 5, a poźniej ciężko mi było usnąć:/ A gdy usnęłam już to do 9 spałam:)
Miłego dnia:)

Kasiaas88, no nieżle z tym wężem ;-)

Sennik Wąż, węże … Interpretowany jest często jako symbol męskiego członka, wskazujący na potrzeby seksualne – może on wtedy oznaczać, że popędy te uległy sublimacji, zwłaszcza jeśli wąż ma na głowie koronę. Ogólnie jest to symbol popędów, instynktów i emocji, które weszły do świadomości i wpłynęły na nasz rozwój

reklama
Hej dziewczyny

A ja dzis nie poslalam synka do przedszkola ...no po prostu nie moglam wstac-teraz tak mam z rana masakra nie idzie sie obudzic:tak:
Co do zmeczenia mam to samo Trixi kawalek przejde i musze odpoczywac ,siedziec bo jeszcze te nogi mnie tak bola ze hej, w pierwszej ciazy przeciwienstwo -wszystko moglam robic mialam duzo sil i wogule jakos tak lekko poszlo(ciaza nie porod).

Mycha1-my tak samo non-stop byle zajsc haha,i jest nam obojetnie,choc wiem ze moj Mezus po cichu liczy na core

A wczoraj takiego dola zalapalam jak dziecko-ze koniec weekendu ze moj dzis na na caly dzien do pracy....

no nic musze sie dzis ruszyc i jakos dostac do sklepu bo u nas echo w lodowce;-)

Do góry