reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam ,mnie też długo nie było ale miałam problemy stomatologiczno zdrowotne ...myślałam że umre taka byłam chora a do tego czekało mnie wyrwanie korzenia zęba który był w stanie zapalnym a potem napuchłam z lewej strony masakra była dopiero wczoraj jakoś doszłam do siebie a tak to cierpiałam aż 8 dni..

LILU kurcze nie wiem co to może być ....nie mam nebulizatora ale wiem że to świetna sprawa bo drogi oddechowe skrzela i płuca szybciej się oczyszczają ..

JA właśnie wcinam berliso czekoladowe tak mnie naszło że wczoraj kupiłam 10 a dziś zostały tylko 4 ..a i mdłości nie mam za to mam omdlenia .jak byłam na zakupach to mało nie padłam a wczoraj ledwo herbate zrobiłam bo już mi ciemno się przed oczyma robiło.

reklama
Dziewczyny u mnie już po myciu okien ,uciekłam z dworu bo, PADA GRAD!!!!!!hahahah.Obiadek dzisiaj tzw "na winie",co się nawinie to na obiad hihihi:).Zapiekankę ziemniaczaną,z boczusiem,cebulką,papryczką św zdobię,a do tego surówka z pora...mniam...:)))).Mówiłam,że zacznę mniej jeść?,chyba kłamałam!!!hahaha.Ależ ja mam "głupawkę" dzisiaj,muzyczka głośno,śpiewam tańczę no co się dzieje?:)).Co nie zmienia faktu,że sajgon mam w chałupie straszny,okna bez firan,zasłonki w pralce a ja przy laptosiu z kawką:).Ale co tam grunt to dobry humorek:).Trzymam kciukasy za was dziewczyni i grunt to OPTYMISTYCZNE NASTAWIENIE!!!
To cuś , jak ja. Wszystko rozkopane, a ja muzyczka na full i podryguję i oczywiście nie omieszkuję zaglądać na forum, co tez nowego dziewczyny napiszą.:-)
U mnie też dzisiaj na obiad, to z co w wczoraj zostało, a ja sobie tylko rybkę dogotuję na parze, do tego warzywka na patelnie i gra :-)
Pogoda też pochmurna, ale jakoś ciśnienie chyba fajne, skoro podyguję do muzyki. Tak dziewczyny, nastawienie. To podstawa, naprawdę działa. A przekonałam się o tym już nie raz, tylko jakoś w to uwierzyc nie umiałam, że nawet choroby somatyczne leczą się skutecznie, gdy dusza wesoła i zdrowa :-)
Uśmiechajmy się . a co tam :-D

magi87 jestem kosmetyczką :tak: i służę radą jak macie jakieś pytania dotyczące pielęgnacji skóry w trakcie i po ciąży na innym wątku pisałam też dziewczynom ze po konsultacji mogę załatwić kosmetyki profesjonalne po ciąży i po karmieniu jak coś piszcie :tak:
kochana przydałabyś mi się tu na miejscu tak mnie wywaliło na twarzy, ze z domu wstyd wychodzić....co robić na najzwyczajniejsze na świecie...pryszcze:-:)-:)-( wszystko mam pod linią żuchwy tak więc szalik i do przodu ale samopoczucie DNO!!!!!!!!!!!

lilu też nie mam pojęcia , zapewne jakis stan zapalny skoro boli:sorry2: Na pewno nic poważnego:tak:

A ja nadalnietomna, własnie kawę spijam bo normalnie oczy na zapałki:baffled: Do tego zapomniałam śniadania i głodna jestem jak wilk:dry:
A wizytę w środę mam zaraz muszę szefowi powiedzieć że muszę wcześniej wyjść:sorry2:

Witam dziewczyny!!!!!!!!!!! Tak długo mnie nie było postaram się nadrobić zległości. Pamiętacie mnie jeszcze???????:-( mam nadzieje, ze tak:tak: Dodałm swoją fotkę na wątku brzuszkowym bo już wytrzymać nie mogłam........,ze ja nie mam takiego jak wy!!!!!!!:no: Ja dzisiaj siedzę w domku z moją przeziębioną córką bo znowu kaszel i tak dalej........włąsnie kupiłam nebulizator bo mnie szlag trafia ciągle smarkanie i kaszel....ma któraś to urządzenie, może jakieś wskazówki użytkowe?????
Laski mam taką ochotę z Wami pogadać :-D :-D aż mnie nosi :-):-):-)
nO ale było za pięknie mam zmartwienie takie ....intymne.....spuchła mi lewa strona wzgórka łonowego i przy dłuższym staniu lub chodzeniu boli mnie tam...jak leżę to najmocniej widać, a wizytę mam za tydzień...co to może być?????? Proszę pomóżcie.......

A zcy to Ciebie swędzie? Pytam, bo jak jakis miesiąc temu dostałam tej pokrzywki pokarmowej(lekowej?- do dzisiaj nie wiem co to) to wtedy tez mi puchło na wzgórku po jednej tylko stronie, ale to bardzo swędziało. Po wapnie w dużej bardzo dawce wtedy przeszło. Niestety teraz nie można brać żadnej antyhistaminy, chyba ze lekarz przepisze sam. Ale wapno jak najbardziej wskazane.
Inna przyczyna, to może zapalenie mieszka włosowego bądż zapalenie zatoki B. ( nie pamietam nazwy) to związane tez z włoskami. Depilujesz się? A może krem depilujący ? Mnie uczulają, dlatego tylko maszynka :-|

Gaja a Ciebie przytulam, mogę tylko się domyslać jak się czujesz, jeśli musisz siedzieć w pracy, a samopoczucie do bani- mamy prawo tak sie czuc, ale myślę weź już to wolne, odpocznij , przesilenie wiosenne też robi swoje, a my chociaz nie chore, to zupełnie wydolne również nie. Bierz L4 i wypocznij porządnie, to i humor lepszy wróci.

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki:-)
Ja niedawno wstałam.... Ostatnio nie mogę się z łóżka podnieść. Nawet to że sąsiad z wiertarką biega mi nie przeszkadzało:szok:
Jeśli chodzi o przytulanki to mam teraz większą na nie ochotę nawet niż przed ciążą:tak: Mój S. się śmieje czy ja na pewno w ciąży jestem. No i seksik taki jak nigdy:-p
Peelingu z cukru nie robiłam, ja używam do tego soli kuchennej- polecam.
Idę się troszkę ogarnąć. Buziole wrześnióweczki:happy2:

WITAM SIE PPNIEDZIAŁKOWO:)
oj widze dziewczyny ze humorki dopisują,
już widze jakie fasolki w waszych brzuszkach sa szcześliwe:)
a ja jakoś nie mam dzisiaj nastroju niby mówią ze w 4 miesiacu powraca energia a u mnie non stop tak samo spala bym na okragło,do tego jakoś płakac mi sie chce :)
kiedy sie wkońcu to skończy......
a tak poza tym musze jechać dzisiaj z moją młodsza córką do lekarza bo biedulka ma taki katar i kaszel i do tego w ncy miała wysoką tempeaure :(

kerna no nieciekawe te wyniki :-:)wściekła/y::-:)wściekła/y:
gina mam dopiero 30.03, ostatnio byłam też miałam bakterie to powiedziano mi że takie infekcje dróg moczowych w ciąży jak najbardziej naturalne, ale teraz jeszcze to białko!!!! szok, wezmę chyba do wizyty urosept chyba można w ciąży?? już nie wiem co mam brac na ten mój pęcherz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: piję dużo, żurawinę, fuj i nic
żeby tylko nie przeszło na miśkę moją, uhhhhhhhh
jak ie urok to .......

kurcze no kasialle zgłupiałąm,serio...:sorry2: mnie zastanowiło to ,że niby ja mam też bakterie a ona na to nic:baffled: także nic nie piję, aleczuję że po każdym sikaniuto mnie tak napiera znowu..tak jak ma sięprzeziębiony pęcherz...i też trochęzacyznamsię bać bo ja mam jeszcze ten cholerny szew:wściekła/y:
A może zadzwoń do gina i w skrócie przedstaw wyniki??? Na białko w moczu też mają swoje sposoby na pewno!!

reklama
u mnie slonko wyszlo , wiec i humor lepszy , na obiad mam zpke z kapusty(swiezej )na zeberkach i miesko z wczoraj
cos ciagle glodna jestem ostatnio, zjadam wszystko co mi sie nawinie po drodze, kot ucieka ode mnie, az sie boje tego apetyt bo ja przy kosci , ale staram sie jesc tylko do 19 potem dyspensa))))
Obiad bulgocze, zmywarka oczyszczona , poodkurzalam zostala do zmycia podloga, wiec dzien na +

Ja na poczatku ciazy mialam zapalenie drog moczowychi tez bralam urosept i przeszlo poza tym duzo pic wody(ja pije gazowana bo niegazowana mi nie wchodzi)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry