reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ups..zapomnialam dodac ze robilam dzisiaj przesadnie slodki deser..czekolade..przepis jest juz na watku:) polecam:)

ale masz talent do tego

NowaOlka - ja Ciebie tez pamietam ;-)

chociazby po charakterystycznej czcionce

Musze sie Wam pochwalic , ja chyba poczulam pierwsze prawdziwe ruchy dzidzi, lezalam na kanapie czulam takie przesuwanie i nagle dwa razy moj brzuszek z lewej strony tak sie smiesznie poruszyl, jak by ktos w srodku sie wystraszyl. W koncu zaczal sie sie 16 tydzien wiec chyba to juz to. W pierwszej ciazy pierwsze ruchy zaobserwowalam w 21 tyg.

gratki

witam nowe mamy

reklama
oj super ze juz czujesz ruchy!!
u mnie to jeszczce troche zapewne bo dopiero zacznie sie 13 tydz.
spacerek dzisaj byl,loda zjedlismy teraz mi sie odbija i czas na leniuchowanie:)
Milego wieczorku mamusie i do jutra !!

Ja jestem jak najbardziej za aktualizacją listy, bo po co nam na liście mamy ktore wpadły tylko się pochwalić i już ich więcej nie było...a na liście 80 mam :szok:
clio ja przeczytałam gdzieś że nie wolno wykonywać peelingu w ciąży :zawstydzona/y: mam też koleżankę kosmetyczkę i też mówiła,że dużo zabiegów jest p/wskazanych w ciąży.
A jest może jakaś kosmetolog na forum? bo wiem, że nie można w ciąży wit. A i kwasów owocowych, ale jak sprawdzić czy np. w kremie tego nie ma?

taki teraz czas,że musimy na wszystko uważać, w moim zawodzie też większość zabiegów jest zabronionych, dobrze,że praktyki miałam wcześniej...

Ja w każdej ciązy farbowałam co 1,5 m-ca włosy i dzieci zdrowe :)
Teraz akurat nie farbuję bo praktycznie obcięłam i wracam do naturalnego brązu. Ale po porodzie pewnie znów mnie strzeli z kolorem na głowie

ja wyczytałam że moja farba to jest granatowa czerń c1 że ona nie ma amoniaku..........

Kerna a ja mysle ze trzeba bedzie tą liste zaktualizowac
spojrzec kto regularnie pisze i reszte skasowac

a cóż to za lista jakiś wątek zamknięty czy coś? i kto tam może być?

no my wróciliśmy od mamci z pyszneo obiadku....a jak wracaliśmy to pojechaliśmy na myjnię i odkurzyć autko no i teraz to aż miło się jeżdzi :-)............
tak myślę że jednak zrobie sete włosy odrazu będę się lepiej czuć :-) i mam nadzieję że nic sie nie stanie :-) i muszę grzywkę przyciąć bo w oczy wchodzi :-)

oj i jakos pol dnia zlecialo..umylismy z moim E auto..pierwszy raz po zimie..tzn on myl a ja nadzorowalam:D pozniej na cpn odkurzyc i przy okazji wciagnelam hot-doga z ostrym sosem..wrocilismy i zdazylam juz zjesc czekolade..jaki mix hehe..

mam lekkiego stresa przed jutrzejszym dniem i mam nadzieje ze na tym stazu bedzie fajnie..

co do wlosow ja juz farbowalam ale staram sie nie myslec i nie popadac w obled czy to zaszkodzilo czy nie tymbardziej ze wiele kobiet farbuje rozjasnia i wymysla cuda na kiju mimo ze sa w ciazy..

Sara super że juz ruchy czujesz,
ja się już doczekać nie moge i tak licze ze w okolicach wielkanocy może maluszek przemówi do mamusi,

a jak narazie to dzis czuje straszne rozpieranie brzucha, wziełam nospe bo juz wytrzumać nie mogłam

a poza tym wywaliło mi skwarke pod nosem, o uszy sie kiedys obiło ze opryszczka w ciazy jest niebezpieczna, ale przestudiowałam neta i zdecydowanie bardziej niebezpieczna jest opryszczka narządów płciowych... moze macie jakies doswiadczenia? mam nadzieje ze te szkaradztwo na dzidzie zle nie wpłynie

Witam się niedzielnie.
U nas dzis wiało i padało z kościoła to biegłam z małą do domu bo parasol wywijało na lewą strone a nie chciałyśmy zmoknąć, ale mała miała frajdę uwielbia deszcz i kałuże.
Ja dziś nie wyspana.Małą absorbująca na maxa.Na nic nie mam czasu teraz lecimy jeść kolacje, zrobić łóżka, kąpać się poczytać bajki a potem lulu.
Oby jutro jutro świeciło słonko...

reklama
Hejka , u nas tez okropnie jesli chodzi o pogodę, w domku tez nieciekaiwie, bo wszyscy jestesmy chorzy- dzis dołączył moj małz z temperaturą i kaszlem :( No ale jak ma byc , skoro u nas zimno i leje jak z cebra- taki prezent wiosenka nam zrobiła w dniu swego święta, buuuuuuuuuuuuuuu

Jedynło co mnie dzis pocieszyło to wspolne posiłki , a rzadko mamy taka okazję i wspaniały deser przyrządzony przez męża- owocowy sorbet
wiec jakos dokulalismy sie do wieczora, a teraz siusiu,paciorek i spać ;-)

Do góry