Misiaaka, Onionku, dziewczyny gratuluję serdecznie udanych wizyt :-) Ja mam jutro standardową u mojego ginekologa, jak co 2 tygodnie, dowiem się co z pessarem i poproszę o skierowanie na toxo. Jednak :| Wiecie , po historii Dorotki1 dostałam takiego lęku przed kotem TŻ, że aż żal mi biedaka, bo odganiam go jak trędowatego, a tak za mną chodzi...Ech,zrobię badanie i będę wiedziała na czym stoję.
Karolinkare, smutne wieści z badania....Bardzo Ci współczuję, kto jak nie matka najbardziej cierpo, jeśli coś dzieje się z jej dzidziusiem :|
Karolino, napisałaś , że miałas badanie USG genetyczne. Czy robiłaś to w ośrodku badań prenatalnych? Takich jest kilkanaście w PL z uprawnieniami , inne placówko to najczęściej ginekolodzy , którzy mają wypasiony sprzet i ogłaszają że wykonują badanie genetyczne. Pytam, bo to może być ważne. Może warto odwiedzić taki ośrodek ? Pełne badanie nieinwazyjne kosztuje kosztuje około 700 zł max, a samo USG genetyczne - 250 zł , jesli są wskazania i obciążenia w rodzinie lekarz da Ci skierowanie na NFZ i masz te badania i prowadzenie już w ośrodku za free. Ja bym nie polegała na jednym badaniu. Nie poddawaj się , jest jeszcze dużo mozliwości.Jesteśmy z Tobą !