reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej dziewczyny

A ja wlasnie po wieczornej wizycie. Dzidzius rosnie, jak na drozdzach, wazy juz 123 g :-) Widzialam jego kregoslup, nozki, glowke a nawet pokazal piete... hehe.. a co najwazniejsze, juz wiadomo ze to CHŁOPCZYK!!! Bardzo sie cieszymy, bo chyba po cichu liczylismy na malego mezczyzne :-)
Dzis w pracy nie dotrwalam do konca, prawie zasnelam - musialam zmykac wczesniej do domu. Dlatego do konca tygodnia ide na zwolnienie - zeby moc w kazdej chwili sie przekimac. Tymczasem moje zmeczenie przeplata sie z euforia po udanej wizycie. Przesylam pozdrowionka wszystkim..

Cudownie:)) gratuluje synusia:)

reklama
GRATULUJĘ SYNKA
mAM PYTANKO do Dorotki- masz robić amniopunkcję? z tego co zrozumiałam to ze względu na toxo- ale przecież amniopunkcja wykrywa wady genetyczne a nie rozwojowe? więc jak toxo mogło wpłynąć na zły podział komórek, nic z tego nie rozumiem...a czy robiłaś awidność?
Sorka ,że przypominam ci i dręczę ten przykry temat, ale strasznie mnie to nurtuje...

bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie;-):tak:
Big Całus dla Was:cool2:

cześć. Ja dziś po wyczekiwanym usg :-) Moja dzidzia miewa się świetnie, niestety nie dała sobie zajrzeć między nóżki :-( ciągle machała nóżkami i zasłaniała buzię rączkami. Pani dr. powiedziała,że duża dzidzia, ma 78 mm. Przezierność 1,9, kosc nosowa ok i wszystko ma na miejscu. oby tak dalej. Nawet dostałam foteczkę :-)
gratuluje ,cudne wieści;-)

cześć
Po wizycie entuzjazm trochę spadł. Wciąż mam bóle podbrzusza, macica się skróciła. Mam się oszczędzać, brać luteinę, no i zero seksu...
Dostałam zdjęcie, postaram się wkleić po przeprowadzce. Nie mogłam się napatrzeć jak maleństwo się wierci, ocierało się rączką o buźkę itd. Boooski widok
bedzie dobrze :tak: dzidziuś rośnie w siłę;-)
Hej dziewczyny

A ja wlasnie po wieczornej wizycie. Dzidzius rosnie, jak na drozdzach, wazy juz 123 g :-) Widzialam jego kregoslup, nozki, glowke a nawet pokazal piete... hehe.. a co najwazniejsze, juz wiadomo ze to CHŁOPCZYK!!! Bardzo sie cieszymy, bo chyba po cichu liczylismy na malego mezczyzne :-).
gratuluję Synusia :-) Synusie są boskie:tak::-)

Dziewczyny i ja juz jestem "PO"
Wszystko dobrze:) Dzidzia pieknie rosnie wg usg 13 tydz3dzien 7,18cm przeziernosc 0,12cm, kosc nosowa jest, wiec doktorka powiedziala ze wszystko bardzo dobrze:)
Tak sie wiercilo to nasze malenstwo ale wszystko udalo sie podejrzec. Piekne serduszko, nozki raczki, polkule mozgowe, normalnie malenkie cudenko:)
Tatus zagladal miedzy nozki ale jeszcze niczego nie wypatrzyl, za wczesnie;)
Dziewczyny powiem wam tylko, ze usmialam sie na tym usg, bo Wy tutaj piszecie ze dzidzia paluszka ssala, wiec ja mowie do doktorki ze szkoda ze dzidzia paluszka nie ssie i w tym momencie myk i raczka dzidzi do buzki:) Ale czad!! Normalnie smialismy sie ze maly inteligencik rosnie;)
BOSKO!!! ;) Luteine juz odstawiam i tylko witaminki zostaly;) Jestesmy bardzo szczesliwi cudne uczucie;)
Gratuluje dziewczynki udanych wizyt. Ja nastepna 12.04 juz sie doczekac nie moge;)
Dobrej nocki zycze;)

Dziewczynki ...... Blagam was dajcie mi sile iwsparcie bo po dzisiejszej wizycie to ja już nie dam rady:( :no: mielismy dzisiaj USG genetyczne i okazało się ze u jednego z maluszkow przeziernosc wynosi 4,3mm właściwie lekarz określił to jako torbiel i obrzek całego kręgosłupa dostałam skierowanie na amniopunkcje ale lekarz nie daje większych szans na to zeby ono było zdrowe słysząc ta diagnozę prawie zemdlalam powiedział ze na80% ma jakaś wadę (wykluczył wadę serca) typu zespół downa,turnera ,toreta,fertau co ja mam myśleć tak się cieszylam ze będę mama bliźniaków bo to dar od Boga podwójne szczescie a tak szyybko zostanie mi odebrane:-:)-(

Karolinkare cholercia no nie wiem jak moglabym cie pocieszyc, zero doswiadczenia mam.Moge tylko trzymac kciuki i byc myslami blisko Ciebie.Oby na nastepnym badaniu okazało sie ze to tylko jakis zły sen był i ze wsio ok. Tego Ci zycze z całego serca!

kochana nie zalamuj sie..dopuki dzieci sie nie urodza nie mozna odbierac sobie nadzieji..pamietaj ze Twoja sila i wiara jest teraz najwazniejsza.. pomodle sie za Twoja niunie zeby wszystko potoczylo sie jak najlepiej i tego Wam zycze:*

Karolinko, nie wiem jak cie pocieszyc...moze jedynie,ze kolo mnie mieszka rodzina z super fajnymi i slicznymi blizniaczkami,jedna z dziewczynek ma ZD.
Piekny widok jak sie sciskaja razem,trzymaja za raczki, na pewno dzieki zdrowej siostrze ta zZD bedzie sie szybciej rozwijala i miala przyjaciolke,ktora zna ja od amego poczatku...:tak:

scikam cie , nie wiem co dalej pisac,wpolczuje ci tego cierpienia i lez, ale musiz jakos znalesc sens w tej tragedii:zawstydzona/y:
na pewno znajdziesz wsparcie na forum dla dzieci z wadami genetycznym, pamietaj,ze 1 dziecko jest zdrowe wiec ciesz sie chocby z tego:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
karolinkare...koniecznie skonsultuj wynik i przede wszystkim nie martw się na zapas
Kochana trzeba wierzyć że będzie dobrze-bo będzie dobrze!!!!
przytulam mocno i pogłaskaj brzuszek ;-)

Misiaaka...gratuluję serdecznie:tak:

Do góry