reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hej dziewczyny

A ja wlasnie po wieczornej wizycie. Dzidzius rosnie, jak na drozdzach, wazy juz 123 g :-) Widzialam jego kregoslup, nozki, glowke a nawet pokazal piete... hehe.. a co najwazniejsze, juz wiadomo ze to CHŁOPCZYK!!! Bardzo sie cieszymy, bo chyba po cichu liczylismy na malego mezczyzne :-)
Dzis w pracy nie dotrwalam do konca, prawie zasnelam - musialam zmykac wczesniej do domu. Dlatego do konca tygodnia ide na zwolnienie - zeby moc w kazdej chwili sie przekimac. Tymczasem moje zmeczenie przeplata sie z euforia po udanej wizycie. Przesylam pozdrowionka wszystkim..

Cudownie:)) gratuluje synusia:)

reklama
GRATULUJĘ SYNKA
mAM PYTANKO do Dorotki- masz robić amniopunkcję? z tego co zrozumiałam to ze względu na toxo- ale przecież amniopunkcja wykrywa wady genetyczne a nie rozwojowe? więc jak toxo mogło wpłynąć na zły podział komórek, nic z tego nie rozumiem...a czy robiłaś awidność?
Sorka ,że przypominam ci i dręczę ten przykry temat, ale strasznie mnie to nurtuje...

bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie;-):tak:
Big Całus dla Was:cool2:

cześć. Ja dziś po wyczekiwanym usg :-) Moja dzidzia miewa się świetnie, niestety nie dała sobie zajrzeć między nóżki :-( ciągle machała nóżkami i zasłaniała buzię rączkami. Pani dr. powiedziała,że duża dzidzia, ma 78 mm. Przezierność 1,9, kosc nosowa ok i wszystko ma na miejscu. oby tak dalej. Nawet dostałam foteczkę :-)
gratuluje ,cudne wieści;-)

cześć
Po wizycie entuzjazm trochę spadł. Wciąż mam bóle podbrzusza, macica się skróciła. Mam się oszczędzać, brać luteinę, no i zero seksu...
Dostałam zdjęcie, postaram się wkleić po przeprowadzce. Nie mogłam się napatrzeć jak maleństwo się wierci, ocierało się rączką o buźkę itd. Boooski widok
bedzie dobrze :tak: dzidziuś rośnie w siłę;-)
Hej dziewczyny

A ja wlasnie po wieczornej wizycie. Dzidzius rosnie, jak na drozdzach, wazy juz 123 g :-) Widzialam jego kregoslup, nozki, glowke a nawet pokazal piete... hehe.. a co najwazniejsze, juz wiadomo ze to CHŁOPCZYK!!! Bardzo sie cieszymy, bo chyba po cichu liczylismy na malego mezczyzne :-).
gratuluję Synusia :-) Synusie są boskie:tak::-)

Dziewczyny i ja juz jestem "PO"
Wszystko dobrze:) Dzidzia pieknie rosnie wg usg 13 tydz3dzien 7,18cm przeziernosc 0,12cm, kosc nosowa jest, wiec doktorka powiedziala ze wszystko bardzo dobrze:)
Tak sie wiercilo to nasze malenstwo ale wszystko udalo sie podejrzec. Piekne serduszko, nozki raczki, polkule mozgowe, normalnie malenkie cudenko:)
Tatus zagladal miedzy nozki ale jeszcze niczego nie wypatrzyl, za wczesnie;)
Dziewczyny powiem wam tylko, ze usmialam sie na tym usg, bo Wy tutaj piszecie ze dzidzia paluszka ssala, wiec ja mowie do doktorki ze szkoda ze dzidzia paluszka nie ssie i w tym momencie myk i raczka dzidzi do buzki:) Ale czad!! Normalnie smialismy sie ze maly inteligencik rosnie;)
BOSKO!!! ;) Luteine juz odstawiam i tylko witaminki zostaly;) Jestesmy bardzo szczesliwi cudne uczucie;)
Gratuluje dziewczynki udanych wizyt. Ja nastepna 12.04 juz sie doczekac nie moge;)
Dobrej nocki zycze;)

Dziewczynki ...... Blagam was dajcie mi sile iwsparcie bo po dzisiejszej wizycie to ja już nie dam rady:( :no: mielismy dzisiaj USG genetyczne i okazało się ze u jednego z maluszkow przeziernosc wynosi 4,3mm właściwie lekarz określił to jako torbiel i obrzek całego kręgosłupa dostałam skierowanie na amniopunkcje ale lekarz nie daje większych szans na to zeby ono było zdrowe słysząc ta diagnozę prawie zemdlalam powiedział ze na80% ma jakaś wadę (wykluczył wadę serca) typu zespół downa,turnera ,toreta,fertau co ja mam myśleć tak się cieszylam ze będę mama bliźniaków bo to dar od Boga podwójne szczescie a tak szyybko zostanie mi odebrane:-:)-(

Karolinkare cholercia no nie wiem jak moglabym cie pocieszyc, zero doswiadczenia mam.Moge tylko trzymac kciuki i byc myslami blisko Ciebie.Oby na nastepnym badaniu okazało sie ze to tylko jakis zły sen był i ze wsio ok. Tego Ci zycze z całego serca!

kochana nie zalamuj sie..dopuki dzieci sie nie urodza nie mozna odbierac sobie nadzieji..pamietaj ze Twoja sila i wiara jest teraz najwazniejsza.. pomodle sie za Twoja niunie zeby wszystko potoczylo sie jak najlepiej i tego Wam zycze:*

Karolinko, nie wiem jak cie pocieszyc...moze jedynie,ze kolo mnie mieszka rodzina z super fajnymi i slicznymi blizniaczkami,jedna z dziewczynek ma ZD.
Piekny widok jak sie sciskaja razem,trzymaja za raczki, na pewno dzieki zdrowej siostrze ta zZD bedzie sie szybciej rozwijala i miala przyjaciolke,ktora zna ja od amego poczatku...:tak:

scikam cie , nie wiem co dalej pisac,wpolczuje ci tego cierpienia i lez, ale musiz jakos znalesc sens w tej tragedii:zawstydzona/y:
na pewno znajdziesz wsparcie na forum dla dzieci z wadami genetycznym, pamietaj,ze 1 dziecko jest zdrowe wiec ciesz sie chocby z tego:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
karolinkare...koniecznie skonsultuj wynik i przede wszystkim nie martw się na zapas
Kochana trzeba wierzyć że będzie dobrze-bo będzie dobrze!!!!
przytulam mocno i pogłaskaj brzuszek ;-)

Misiaaka...gratuluję serdecznie:tak:

Do góry