reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Czesc dziewczynki;)
U mnie pogoda zasypana. Jednym slowem bialo za oknem i slonce nosa nie wysciubi chyba ani na chwile. Zjadlam tortelini z pesto kolejne szybkie danie bo nic innego w lodowce nie bylo;)
Tymczasem zaczynam sie zbierac bo wizyta nas dzisiaj czeka. Im blizej tym wiecej nerwow sie we mnie kumuluje, a od siedznia przed kompem krzyz mnie tak napierdziela ze hej... W ogole wszystkie stawy i gnaty mnie bola a 30stka dopiero latem stuknie, buuuu niedobrze. Doktorki sie dzis zapytam o basen, bo w mojej cudnej miescowosci na zadne zajecia dla ciezarnych chyba liczyc nie mozna. A jak tak dalej pojdzie to kregoslup mi peknie ...
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i dam znac jak bylo, tylko pewnie wieczorem, bo po wizycie pedziemy do tesciowej kwiatka dac bo urodzinki dzis ma;)))
Buziaki Mamuski i milego dnia :)

reklama
Dzisiaj nawet sie nie obejrzalam, a juz pol dnia minelo.Pomimo, ze rano cos sie kiepsko czulam, teraz dostalam jakiegos kopa :-D To pewnie przez to, ze wciagnelam moja kanapeczke z salata, wedlina, serkiem i rzezucha:happy2: Mniam. Mam nadzieje, ze taka energie bede miala tez po powrocie do domu, bo dzis chce isc na pilatesa:-p
Gaja powodzenia w pracy.
karolinkare mysle ze 2 kg to niewiele. Ja gdzies wyczytalam, ze poczawszy od 4 m-ca powinno sie przybierac 0,5kg tygodniowo. Tylko, ze to dotyczylo pojedynczej ciazy. W moim przypadku poki co sie zgadza, tylko ze jak tak dalej bede miala taka ochote na slodkie, to pewnie przybedzie wiecej.
Milego dnia Wam zycze

Dzisiaj nawet sie nie obejrzalam, a juz pol dnia minelo.Pomimo, ze rano cos sie kiepsko czulam, teraz dostalam jakiegos kopa :-D To pewnie przez to, ze wciagnelam moja kanapeczke z salata, wedlina, serkiem i rzezucha:happy2: Mniam. Mam nadzieje, ze taka energie bede miala tez po powrocie do domu, bo dzis chce isc na pilates:-p
Gaja powodzenia w pracy.
karolinkare mysle ze 2 kg to niewiele. Ja gdzies wyczytalam, ze poczawszy od 4 m-ca powinno sie przybierac 0,5kg tygodniowo. Tylko, ze to dotyczylo pojedynczej ciazy. W moim przypadku poki co sie zgadza, tylko ze jak tak dalej bede miala taka ochote na slodkie, to pewnie przybedzie wiecej.
Milego dnia Wam zycze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Korba jak bedziesz u gina to popros o fotke i wstaw ją :) chetnie zobacze Twojego Fifiego hehe:) No i smacznego obiadku zycze:)

Ostatnio mielism dostac nawet dwie ale sie tak wiercil ze niewyrazne byly i nie wydrukowala ale obiecala ze teraz jak przyjdziemy to dostaniemy nawet 3 :) Chyba ,ze nasze malenstwo znow sie obrazi i nie bedzie chcialo miec zdjecia :)

HEJ już po pracy...uff , ja chętnie pójdę już na zwolnienie, pewnie do końca ciąży, gdyż do wakacji 3 miechy i takimi powrotami tylko zdezorganizowałabym pracę w szkole, poza tym dzieci też bywają różne...potem wakacje i wrzesień.Ja chętnie posiedzę w domku, pożyję powoli, wyśpię się, odgruzuję mieszkanko, racjonalnie się poodżywiam, poczytam, pójdę do kina, teatru, odwiedzę znajomych...tyyyle planów. Muszę się też zapisać na jakieś zajęcia sportowe - na basen chodzę od dawna, teraz poszłabym na jakąś gimnastykę, fittnes w ciąży, jeśli któraś jest z wa-wy to niech podrzuci jakiegoś linka, najchętniej w okolicach białołęki.

Witam
Od rana śmigam po notariuszach i sklepach.
Słonko świeci,. ale wiaterek taki paskudny.
Teraz zabieram sie na obiadek bo podwieczorek już gotowy.
Dla mojej mysi kaszka manna na mleku sojowym z sokiem malinowym a dla mnie i T. kaszka manna z budyniem waniliowym na mleku krowim z dodatkiem soku malinowego.
Pychotka...
Cos ostatnio kiepsko się czuję brzuch nadal mnie boli, kaszel nie mija a temp nie mam jest tylko 35,8 wiec nawet deczko za mało
Lece robić obiadek i pobyć trochę z T.bo niebawem moje laski wrócą z wycieczki i mysia zaciągnie mnie do zabawy i znów T. będzie na dalszym planie.:sorry2:

Czesc dziewczyny u mnie dzis pogoda do kitu sniegu napadało przez noc a teraz jest plus i sie topi wiec jest straszna chlapa:baffled: Zaraz ide jesc obiadek bo chyba ziemniaczki juz gotowe :-) mi to juz tez ze 3 kg przybyło:szok: i tak jak pisałyscie tez miewam bóle podbrzusza i chyba jajników czasami jak sie gwałtownie rusze np :sorry2:ale to mam nadzieje normalne
Trixi nie martw sie wypoczywaj i na pewno wszystko wróci do normy :tak:
Jak tak czytam tu na forum to czesciej słychac ze szykuja sie prawdopodobne córcie hehe ciekawe jak to wyjdzie w praniu:-D:-D:-D
Ok mykam na obiadek bo synek juz głodny :-) zycze wszystkim miłego popołudnia i wieczora zarazem, oraz powodzenia dla tych które maja dzis wizyty!!!!!!!dajcie znac jak było :tak::-)

Witam poniedzialkowo przy kawusi :) Ja niestety caly weekend w lozeczku :( w sobote po poludniu znowu zaczelam plamic, kiedy to sie w koncu skonczy !!!! Zadzwonilam do gina ,ale kazal mi tylko lezec na razie bez tabletek .No i teraz mam humor do d..y bo M definitywnie stwierdzil ze na wielkanoc do Polski nie jedziemy i koniec bo to zbyt niebezpieczne dla fasolki!! Wiem ze ma racje ,ale jakos na razie trudno mi sie z tym pogodzic .Dzisiaj snilo mi sie ze bylam na usg i lekarka potwierdzila ze bedzie dziewczynka :) ciekawa jestem czy to rzeczywiscie bedzie Kaska :) Milego dnia i udanych wizyt wrzesnioweczki !
Odpoczywaj i niczym sie nie martw, bedzie dobrze- poprostu musi byc!!!!!!!!

beniaminka takie ciągniecia brzuszka miałam wcześniej..ale to jest normalane:tak::tak: niemiałam tylko takich twardnień mocnych:no:
Ja tez mam caly czas te ciagniecia i lekarz stwierdzil , ze sa to lekkie skurcze musze brac magnes 2 x dziennie po 150 mg i przechodzi

oj
wiesz co ja na poczatku nim jeszce w ciazy bylam bylo mi obojetne,jak juz bylam to w sumie ze sklonnoscia do chlopca ,bo milusio jedno takie i jedno takie byloby miec
a teraz teraz jest to to obojetne co bedzie byle bym tylko wiedziala ze zdrowe jest mowie Ci
]
Ja w pierwszej ciazy straszliwie chcialam corke , aa urodzilam chlopczyka i nie ukrywam rozczarowanie bylo duze. Ale moj synus dal mi tyle radosci , ze w tej ciazy wyobrazam sobie , ze moge miec drugiego chlopca - oczywiscie ta dziewczynka to byloby marzenie.
Ale najwazniejsze jest zdrowe dzieciatko.

reklama
no ja właśnie po obiadku :)
dziewczyny wy mnie przerażacie tą waszą wagą heheh tak czytam jedna na plusie 1kg druga 3 nastepna 0.5 :szok: a ja?????????? 5 kg :szok: no ale pocieszam się tym że teraz jem ale miesiąc temu jadłam więcej i bardzo dużo słodyczy no ateraz nie mam ochoty na słodkie więc myslę że jak pójdę za miesiąc do ginia to nie będzie nstepne 5 na plusie :no:

no chyba muszę mniej jeść bo po ciąży nie wrócę do swojej wagi :tak: dobrze jedynie że mam 170 cm więc do niskich nie należę to tak nie będzie żle :-):-) hehehe ale pocieszenie :szok:

Do góry