reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Kobietki mam do Was pytanie. Jak szybko bylo widac u Was pecherzyk na USG? Ostatni okres mialam 10 grudnia, 9 stycznia test wyszedl pozytywny (delikatna druga kreska, widoczna pod swiatlo), 10 stycznia juz byla wyrazniejsza. 12 stycznia bylam u ginekologa, zbadal mnie (nie mial u siebie USG), na dotyk i objawy powiedzial, ze to w 100% ciaza. Na nastepny dzien kazal przyjsc na USG, ale niestety nic nie bylo widac. Strasznie sie boje, ze nic sie nie pojawi :(
Slyszalam tez, ze tam gdzie mi robil USG, maja slaby aparat, kolezanka chodzila do tego samego lekarza. W miedzyczasie poszla do innego i na USG wszystko bylo dobrze widac (dostala zdjecie), kiedy poszla do naszego, powiedzial tylko, ze jeszcze slabo widac, nie da zdjecia, bo to za wczesnie...
nie masz sie czego przejmować ja ostatnią miesiączke miałam 5 grudnia,byłam u lekarza w poniedziałek i robiła mi usg co prawda wychwyciła mi pecherzyk ale z wielkimi trudami,troszke sie musiała postarać a dodam ze sprzet super byłam prywatnie w certusie.nie ma powodów do obaw idz za 2 tygodnie i napewno bedzie już widać.pozdrawiam:-)

reklama
20tego idziesz??? Ja pewnie coś koło hmmmmmmm 22go:tak: to będzie początek 7tc

Ano 20 tego mam wizytę :tak: Będzie to 8 tydzień więc pomylić się nie pomyli :tak:
Tylko obawiam się tego czekania bo muszę tam dojechać i ponoć ma dużo pacjentek bo jest naprawdę dobrym ginekologiem, więc mam nadzieję że ma tam bidet:-p

hejka dziewczynki
ale naskrobalyscie,ja przez tą robote nie nadązam za Wami:tak:,

jak pisalam Wam bylam wczoraj u diabetologa,zrobila mi jakies enzymatyczne badanie i srednia z ostatnich 3 miesiecy wychodzi mi ponizej 135mg glukozy-wiec to narazie nie cukrzyca,mam narazie badac cukier raz w tyg ,lub wtedy kiedy przesadze z weglowodanami,i czekac do testu obciazenia glukozą,a potem w zaleznosci od wyniku ,no i mam malo slodyczy jesc,generalnie najlepiej je do minimum ograniczyc i slodkie napoje
ucieszylo mnie to bardzo

wszystkim nowo zaciązonym gratki:tak:

co do witamin to tez feminatal
a i narazie dieta zupelnie bezmiesna-nie moge na nie patrzec:tak::tak:

milego popoludnia:-):-):-)

No wiem, że objawy ciążowe a fasolinka w brzuszku nie zawsze idą w parze, ale dla mnei to dziwne. W pierwszej tak cierpiałam,że myslałam, że kitne.....mordęga pod każdym względem. Mdłości 24h. Nie mogłam zasnąć z bólu brzucha przez głód, a jak wstaąłm rano to nie wiedziałam, czy już się przekręciłam czy dopiero zaraz to sie stanie...3 m-ce jadłam banany i piłam wode....nie móie o cyckach które doprowadzały mnie do rozpaczy..koszmarny ból przy każdym ich najmniejszym ruchu....A teraz???? Pełen luzik:tak: Żadne tam mdłości, bóle:tak: Oh żeby tak już było do końca trymestru:-)
asiek no nieźle sie ostresowałąś...niewidzialna fasolka. no niestety u niektórych kobiet hcg wzrasta naprawde woooooolno:baffled:
kerna ja też w poprzedniej ciąży przez pierwsze 3 miechy odżywiałam się bananami/ sucharkami i wodą. Nie mogłam wstać z łóżka nie zjedząc banana lub sucharka wcześniej bo wtedy wymioty męczyły by mnie cały dzień:-(Teraz jeszcze mdłości nie ma ale póki co nie chce się cieszyć za wcześnie :-p

Hej wszytskim!
Ja dzis rano zrobilam test, w 4 dni spodziewanej @.. i dwie krechy :) jutro zrobie nastepny bo jakos nie moge w to uwierzyc:D oprocz tego doczuwam bole w podbrzuszu jakbym okres wlasnie miala, i takie rwanie jajnika lewgo czy to normalne?

Hej wszystkim!
Chciałabym dołączyć do waszego miłego grona wrześniówek ;))
Termin według moich wyliczeń wypada na 22.09 ;))))
Ostatnią @ miałam 13 grudnia, dzisiaj rano robiłam test i jestem mega szczęśliwa z widoku dwóch kreseczek.
Co do objawów to mam ich mało, poza sennością, bólem piersi noi oczywiście brzucha to mi nic narazie nie dolega.... oby tak dalej!!!!!

Ostatnia edycja:
Ja do Gin. pójdę dopiero jak będę około 8 tygodnia, wcześniej dla mnie niema sensu...
Z Hubertem byłam w 7 t. i poza serduchem nic nie było widać, przy drugiej ciąży poszłam w piątym tygodniu, nic nie było widać lekarz powiedział że widzi tylko prawidłowo usytuowany pęcherzyk. Pamiętam że byłam zawiedziona bo nic w sumie się nie dowiedziałam, lekarz mi nawet karty nie założył..... ale widocznie tak miało być w 10 t.c okazało się że serduszko mojego szczęścia już nie bije...
Minęły 4 miesiące i udało się- jestem tu znów - mam nadzieję że wszystko już będzie dobrze!!
Absolutnie nie twierdzę że wszystcy mają chodzić dopiero około tego 8 t. bo u każdego może być inaczej. Już nie moge się doczekać kiedy zobaczę tą maleńką istotkę - to takie piękne uczucie ;)))

reklama
Mycha masz racje:tak:
ja bylam u gina w 6 tyg byl piekny pechezyk i cosik juz tam tętnilo
na nastepną wizyte ide w 10tc i wtedy mamy zalozyc karte i znowu podejrzec fasolke:tak:

Do góry