reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam kobietki powiedzcie mi czy któraś ma problemy z zaparciami i wzdęciami?
Mi sie to zdarzyło 2 raz w ciągu tygodnia,poprostu coś strasznego,ból niesamowity.jak sobie z tym radzicie?
Witaj sprobuj jesc sliwki suszone, a do poslodzenia kawy i herbaty uzywaj laktozy (cukier z mleka). Tak mi radzi moja ginka , Mysle ze laktoze kupisz w aptece , bo tutaj jest w kazdej drogerii.

A z tymi witaminami uwazajcie nie za duzo
http://zdrowieje.pl/index.php/2009/11/witaminy-naturalne-sztuczne-film/

Ostatnia edycja:
reklama
kerna u mnie się zaczęły mdłości od 6 tygodnia więc jeszcze troszkę i ciebie nie ominie albo może tak, każda ciąża inna jest.
Najgorzej jak się pracuje, wstajesz o 6 rano, niedobrze, słabo a tu trzeba się ubrać i do pracy - masakra.
Dobrze że dzis piątek a potem tydzień wolnego :)
no dzięki...:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: juz się boję:-(oby jednak nie było powtórki:happy2:

kerna u mnie się zaczęły mdłości od 6 tygodnia więc jeszcze troszkę i ciebie nie ominie albo może tak, każda ciąża inna jest.
Najgorzej jak się pracuje, wstajesz o 6 rano, niedobrze, słabo a tu trzeba się ubrać i do pracy - masakra.
Dobrze że dzis piątek a potem tydzień wolnego :)
Dokładnie tak jak mówisz, ja też wstaję o 6!! i to czasem po perturbacjach nocnych z julaskiem, także nie dośc że nie wyspana to jeszcze słabo i mdli. No ale pierwsze tygodnie są najgorsze :)

kasialle moja córka do tej pory po nocach wojuje, a 4 lata zaraz:-(
Aż się boję jak będzie maluszek:szok: Na dwa fronty będę po nocy biegać:szok:

Hej
Z witaminek to w 1 ciąży łykałam tylko falvit zwykłe witaminy dla kobiet bo miałam niedobory witamin synek urodził sie zdrowy z waga 3,490 kg.W drugiej ciąży zero witaminek a synuś zdrowy jak byk o wadze 4 kg :) więc wcale nie prawda, że po witaminach dzieci rodzą się większe.
Kłopotów z zaparciami nie mam a wręcz na odwrót zwykle zaparcia hemoroidek po 1 ciązy a w 2 ciąży jak i teraz zamiast zaparć normalnie codzienna toaleta i luzik :)
Więc u mnie jeden z objawów ciąży brak zaparć, które zwykle mnie męczyły :)
Ja jak urodziłam 2 dziecko to młodszy synek miał 2 lata i dwa miesiące co prawda umiał przesypiać całą noc no czasem raz się obudził na siusiu ale nie umiał sam zasnąć i wieczorem biegałam między pokojem starszego synka a moim i nowo narodzonego synka i na zmianę dzieci usypiałam byłam wykończona.
Później stawiałam synkowi nocniczek w pokoju i w nocy sam zapalał małą lampkę robił siku i szedł dalej spać. To lepsze rozwiązanie niż nocne bieganie synka po domu w kierunku łazienki i budzenie wszystkich.
Teraz mam ten problem z głowy dzieci zasypiają same ok 21 budzą się ok 7 wiec luzik:-)

U mnie ginka też nic nie mówiła o witaminach, tylko kwas foliowy. Jesli się zdrowo odżywia to nie trzeba dodatkowo uzupełniać , duzo warzyw i owoców i wystarczy :tak:

Kerna u mnie mdłości zaczęły się w 6 tygodniu, a wcześniej to w ogóle nie czułam się jak w ciąży, tylko piersi bolały.
A na mdłości pomaga mi wit B6 z magnezem, już chyba pisałam :sorry2:

Kobietki mam do Was pytanie. Jak szybko bylo widac u Was pecherzyk na USG? Ostatni okres mialam 10 grudnia, 9 stycznia test wyszedl pozytywny (delikatna druga kreska, widoczna pod swiatlo), 10 stycznia juz byla wyrazniejsza. 12 stycznia bylam u ginekologa, zbadal mnie (nie mial u siebie USG), na dotyk i objawy powiedzial, ze to w 100% ciaza. Na nastepny dzien kazal przyjsc na USG, ale niestety nic nie bylo widac. Strasznie sie boje, ze nic sie nie pojawi :(
Slyszalam tez, ze tam gdzie mi robil USG, maja slaby aparat, kolezanka chodzila do tego samego lekarza. W miedzyczasie poszla do innego i na USG wszystko bylo dobrze widac (dostala zdjecie), kiedy poszla do naszego, powiedzial tylko, ze jeszcze slabo widac, nie da zdjecia, bo to za wczesnie...

PAula nie przejmuj się na zapas :-)
Jest za wcześnie na to aby było cos widac zwłaszcza na kiepskim sprzęcie, wszystko będzie dobrze :) Pójdź w 7-8 tygodniu to wątpliwości nie będzie :-)
Ja jeszcze nie byłam i nie mam zgryzot po 20 wsio będzie wiadomo :-)

reklama
Do góry