reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

CO DO KREMÓW W CIĄŻY TO JA SOBIE KUPIŁAM MUSTELLE ,ZA DWIE TUBKI 200ML ZAPŁACIŁAM 180 ZŁ,ALE MUSZE POWIEDZIEĆ ZE JEST REWELACYJNY I BARDZO WYDAJNY.
i
w tamtej ciazy i mustellą rowniez sie smarowalam i roztepy na 3 tyg przed porodem mi sie porobily,wiec to chyba kwestia tendencji do rozstepow ,a nie kremu ktory sie uzywa
niestety:tak:

kobietki czy pamietacie ze dzisiaj jest DZIEŃ TEŚCIOWEJ?
ja juz życzonka złożyłam i mam to już za sobą

tesciowej i dentysty:-D:-D:-D

papatki

teraz to juz napewno dopiero jutro sie odezwe

ps--tesciowa na imprezke dzisiejszą placki po wegirsku robi,a wychodzą jej rewelacyjnie mowie Wam

papapa

reklama
dorotka racja..czasem kremu mogą wspomóc ale z tego co zauważyłam to tak naprawde nie wszsytko od nich zależy.
Ja miałąm oliwke specjalną Eurecin i niby rozstępów nie mam..mam tam gdzie sie nie smarowałam. Ale moje znajome smarowały się jak opętane i co??? Fioletowe brzuchy,....moja mam też bezrozstępowa wiec geny, geny:tak:

Gizela79 widze ze tez jestes z zar;) Do jakiego lekarza chodzisz i na kiedy masz termin? Moze jak sie cieplej zrobi razem na spacerki bedziemy chodzic? Pozdrawiam;)
Hej tak jestem z Żar:),pewnie,że mam nadzieję,że sie spotkamy;) a dokładnie termin porodu na kiedy masz? ja teraz na 9.09.2010...i chodzę do dok.Niedżwieckiej-bardzo świetny lekarz:) i nie droga....
Już wiem,że mój mąż będzie rodzić ze mną,jak nie będzie przeciwskazań....

dziewczyny ja już od 6tyg ciaży mam rozstępy na dole brzuszka i na piersiach.....i mam typowo ciążowy brzusio.....;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam:-)
ale dzisiaj naskrobalyscie, z trudem przez to przebrnelam:)
My powiedzielismy rodzicom i rodzenstwu, a teraz w swieta mielismy powiedziec dziadkom, ale chyba nic z tego bo moja mamusia juz wszystko wypaplala :/ Babcia podobno juz wymyslila ze bedzie spiewala kolysanki i rozpieszczala malucha:) Teraz sie smiejemy ze bedzie trzeba zrobic grafik do odwiedzin bo jak sie wszyscy zjada do bedzie 1 dziecko i 15 osob kolo niego hehe:)
Co do starania o dzidziusia to postanowilismy sprobowac i zobaczyc czy w dniach plodnych zajde w ciaze czy nie i.... okazalo sie ze za 1 razem sie udalo:) Takze mielismy kupe szczescia:), choc niektorzy mnie wkurzaja komentarzami w stylu ze wpadlismy, ale co przeciez nie bede kazdemu z osobna tlumaczyla ze to byla jak najbardziej swiadoma decyzja i ze chcemy tego dziecka:/ echhh

Dorotka1 wszystkiego najlepszego z okazji Twojego święta :-)

Czyli Mustella lub Babydream z Rossmana , dzięki.
A słyszałyście coś o niemieckich prepratach dla ciężarnych i niemowląt z firmy na B. - niemieckie B(małe/duze b) brzmiało coś jak [pipszen ], nie pomnę nazwy, bo jedynie ekspedientka ze sklepu z akcesoriami dla niemowląt mi powiedziała, że to jedne z najlepszych preparatów na rozstępy?

A ja jak mi wyszły 2 kreski to wiedziała tylko moja siostra,bo akurat była u nas...:) a na drugi dzień gdy lekarka potwierdziła powiedzieliśmy teściom i wszystkim....:)-wierzę i ufam,ze wszystko będzie ok.....

magi podaj łapkę:sorry2::sorry2::sorry2: ja jestem specem...powinnam dostać dyplom od zamartwiania się:sorry2::sorry2::sorry2: serio..potrafie sobie wmówić wszsytkei choroby a potem nocami nei sapć..no koszmar jakis. Ale panuję nad tym bo przecież tak się nie da:no:
to ja z chorobami mam tak jak tylko przeczytam opis objawów jakiejś choroby to już wierzę,że ją mam.....:) fajnie to ujęłaś......

a mnie wczoraj tak wzięło na zapiekankę....że pojechałąm na grudi koniec miasta po nią:-D:-D:-D:-D
wielka...... gorrąca,,pieczarki, kukurydza, kapusta pekińska, majonze z keczupem, prażona cebulka na to!!! MNIAM!!!! dzis znowu mi sie chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dziewczyny ja mieszkam w miejscowości oddalonej o kilka kilometrów od 5 "kurortów" letnich w bardzo popularnych rejonach Wilekopolski, wiecie co u nas zaczyna się dziać pod koniec kwietnia.....otwierają się wszystkie możliwe budki, restauracje, pensonaty letnie kafejki i wszytko z najróżniejszym jedzeniem !!!!!!!!!!!!!!!! Hurrrrrrrrra już niedługo!! mówię Wam czego dusza zapragnie......zapraszam do mnie na lato :):):) jedzenia nie zabraknie tak więc czekam na zapiekankę do kwietnia....mniam mniam.......:):):)
Jejku, ale miło :tak:
Wiesz zazdroszczę Ci, że masz już to za sobą. Moja mama wciąż nie wie, a taka mam ochotę jej powiedzieć, tylko...normalnie brak mi odwagi, tyle ma teraz problemów, zamieszania w pracy.Zwyczajnie tchórzę:zawstydzona/y:
Sama nie wiem czemu się boję.Hmm, może za dużo wrażeń ostatnio.
Rozwód w styczniu, zakup mieszkania- właśnie jestem w trakcie i w tym miesiącu już się wprowadzam do nowego M.
W pracy wiedzą, przyjaciele również. Rodzeństwa nie mam.
To by było drugie wnuczątko moich rodziców i chyba ostatnie. Hmm, może się ucieszy, a może zmartwi.
Normalnie wstyd, mam niemal 40 a wciąż takie dylematy, dziewczyny dodajcie mi otuchy, żebym nareszcie pogadała z mamą.
Przyszła teściowa wie, i bardzo się cieszy, nie ma jeszcze wnucząt.
Moja mama nawet nie wie, że jestem już na L4, bo cichaczem wypełniam swoje papierkowe obowiązki w firmie, ale robię to w domu.
Najwyższy czas :tak:
Rozumiem cię kochana ja dlatego tak zwlekałam bo najzwyczajniej w świecie bałam się reakcji rodziny. Nie dlatego,że są jacyś niemili ale moja mam miała nas 5 i całe życie była z nami w domu. Ona poprostu nie chce aby któreś z jej dzieci nie pracowało tylko było"kurą domową" dlatego czasem mówi że lepiej iść do pracy niż mieć tyle dzieci co ona miała. Moze to dziwne ale tak jest. Kocham ją najbardziej na świecie ale czasami mi jej żal bo ma naprawdę świetną rodzinę a jej zawsze mało.....Ale reakcja była suuuuuuperowa wiec idę do przodu z nowymi siłami:)
Tobie kochana Beniaminka życzę z całego serca aby sytuacja przybrała taki obrót jak u mnie. Wiem, ze to trudne, że nic ot tak się nie zmienia, ale trzymam kciuki za Ciebie i głęboko wierzę ,ze będzie jak sobie wymarzysz :)
Gratuluję dziewczynki, też bym tak chciała, a poza tym nie wiedziałam,że tak szybko można stwierdzić płeć, miałaś usg 3d, 4d?? czy normalne?? Jeszcze raz gratki!!!!!!!!!!!

No z synkiem to tez mi lekarz wstepnie plec okreslil podobnie nawet wczesniej 12+4 tyd. i pozniej potwierdzil on to jakos okresla na podstawie jakis kosci czy jest w gore czy w dół, ja mialam usg normalne i 4d rowniez :-) powiedzial ze pomylka moze sie zdazyc ale zadko sie myli na tym nowym sprzecie ktory ma wiec mam nadzieje ze sie nie pomylil :-D

Kurcze poproszę namiary tego nieomylnego lekarza bo mnie już nosi żeby coś kupić ale nie takiego "bezpłciowego" tylko dla konkretnej płci :):):) Zapytam mojej lekarki czy też tak umie :):) ale ona już wcześniej mówiła,że około 18 tyg. dopiero da radę...ona da ale czy ja też???????? :):)

reklama
Do góry