reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Hm....paliłam jak smok, dwie paczki dziennie, mąż też, więc rzucanie palenia to była męka. U mnie rzucenie od zaraz nie sprawdziło się, zmniejszałam ilość palonych fajek. I jak już paliłam 3-5 to wtedy rzuciłam definitywnie. Ale tego się naprawdę nie da opisać jak się wtedy czułam i to, że byłam nerwowa to mało powiedziane. Wyłam, autentycznie wyłam z braku fajek i sądzę, że mimo że teraz nie palę czeka mnie i tak jeszcze kilka chwil próby.

Ja w pierwszej ciązy przytyłam 18 kg,z kolei w drugiej 27 kg-ale musze sie pochwalić ze wróciłam do formy żadnych rozstępów itp. Jestem ciekawa ile tym razem przytyje :)))))))))))

no ja niestety mam roztępy :-(ale też mam śliczną córcie wiec coś kosztem czegoś:cool2:

dziewczynki mam do Was pytanko jak zus nalicza wyplate kobiecie w ciązy która jest na L4 tzn. bierze średnia z 12 miesięcy czy wypłaca to co jest na papierze??

Ja w pierwszej ciązy przytyłam 18 kg,z kolei w drugiej 27 kg-ale musze sie pochwalić ze wróciłam do formy żadnych rozstępów itp. Jestem ciekawa ile tym razem przytyje :)))))))))))
ja przytyłam 21 kg. po porodzie spędziłam z małym w szpitalu tydzień, mąż siatami dowoził mi jedzenie, bo byłam ciągle głodna, a mimo to przy wypisie ważyłam 19 kg mniej, zosatało mi więc tylko 2 kg, które zrzuciłam szybciutko. Mam nadzieję że teraz będzie tak samo

no ja niestety mam roztępy :-(ale też mam śliczną córcie wiec coś kosztem czegoś:cool2:

dziewczynki mam do Was pytanko jak zus nalicza wyplate kobiecie w ciązy która jest na L4 tzn. bierze średnia z 12 miesięcy czy wypłaca to co jest na papierze??
Z tego co pamiętam to średnia z ostatnich 12 miesięcy.
Ja teraz zostanę bez grosza, na utrzymaniu męża. po macierzyńskim nie podjęłam pracy, pomyslałam, że jeszcze trochę odchowam synka, a tu kolejna ciąża... i znowu mam doła, bo dotarło do mnie, że przecież teraz przez jakieś 3-4 lata mogę sobie pomarzyc o pracy, bo nie zarobię na niankę dla 2 dzieci. I po co było kończyć te studia...

Ostatnia edycja:
U mnie tez brak ochoty nastał na sex - nad czym mąz ubolewa:sorry2:
No i dopada mnie mini depresja że znów się roztyję, niestety mimo racjonalnego odżywiania w ciąży6 i niejedzenia kolacji tyłam w 3 trymestrze po 1 kg na tydzień, nie szło tego zahamować:wściekła/y: No i teraz już czuję że spodnie cisną choć waga na razie stoi:tak:
kurcze ja w pierwszej przytyłam 11kg a babka mi powiedziałą że to baardzo dużo:szok: tylko że ja miałam 7m-cy ciążę. Po porodzie zostało mi ok 2kg ale potem zamiast chudnąć to dowaliłam 7:wściekła/y: no ale teraz jestem odchudzona i z wielkim apetytem. Dzis non stop musiałąm jesć....bo wciaż głodna aż trzęsłam sie....:baffled: w spodnie sie nie zapinam od wczoraj

A wiec u mnie wszystko w normie bo juz sie zamartwialam
Humorki straszne-jestem wsciekla jak osa, ochoty na sex-zero, lekkie mdlosci poranne i coraz wiekszy apetyt.

Dziewczynki mam do was pytanko jak zus nalicza wyplate kobiecie w ciązy która jest na l4 tzn. Bierze średnia z 12 miesięcy czy wypłaca to co jest na papierze??
a mi sie wydaje ze z tego co jest na papierze ale spierać sie nie będe

reklama
Do góry