reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dorotka1 powodzenia na usg, na pewno zobaczysz pieknego bobaska:-)

Dziewczyny tak mnie naszlo teraz, chyba juz padlo to pytanie na forum, ale nie mam pewnosci. Czy zastanawialyscie sie nad usg 3 lub 4d? U mojej doktorki nie ma takiego sprzetu wiec musialabym sie wybrac do innego, ale nie wiem czy badanie dzidzi w 3d moze byc bardziej wiarygodne od normalnego? I jaki jest koszt takiego badania? Kiedy sie je robi?

Sciskam wszystkie brzuszki i dobrej nocki zycze:-)

22marietta ale mi smaka narobilas MNIAM! Chyba tez sie skusze co prawda dysponuje tylko malym balkonem na ktorym sraja golebie i za zadna cholere nie mozemy sie ich pozbyc:-D Ale takie truskawy prosto z krzaka pyyyyyyyyyycha:-)

A dziewczyny jak tam te jeansy i dresy z allegro?Przyszly? Jak "wrazenia"?

No, to teraz juz uciekam papa;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dorotka powodzenia jutro, zycze samych milych wrazeń!:-)

A te truskawy..ochhh sama rozkosz..tylko mi na parapecie sie nie zmieszczą...hahaha(nie mam balkonu ani nic podobnego)

Witam przyszle mamuski. Pysia masz racje mialam sprawe rozwodowa bedoc w trzecim m-cu ciazy i po porodzie pomimo klotni w USC dziecku nadano nazwisko bylego meza i zakladalismy sprawe o zaprzeczenie ojcostwa to wszystko trwalo okolo 4 miesiecy bylismy wsciekli tym bardziej ze nikt nas wczesniej nie uswiadomil.Jesli dobrze pamietam to partner moze uznac dziecko przed porodem aby urodzilo sie z jego nazwiskiem ale nie jestem pewna jak to bylo musisz dowiedziec sie w usc

Witam przyszle mamuski. Pysia masz racje mialam sprawe rozwodowa bedoc w trzecim m-cu ciazy i po porodzie pomimo klotni w USC dziecku nadano nazwisko bylego meza i zakladalismy sprawe o zaprzeczenie ojcostwa to wszystko trwalo okolo 4 miesiecy bylismy wsciekli tym bardziej ze nikt nas wczesniej nie uswiadomil.Jesli dobrze pamietam to partner moze uznac dziecko przed porodem aby urodzilo sie z jego nazwiskiem ale nie jestem pewna jak to bylo musisz dowiedziec sie w usc
Też o tym słyszałam i będę musiała odwiedzić USC z partnerem i wyczaić jak to jest co zrobić, aby potem nie było problemów.
Chwilkę mnie nie było a naskrobałyście jak szalone :-D
Trzymam kciuki za wszystkie mamcie co maja jutro wizyty u gina
Spadam już do łóżeczka.

witam:-) wlasnie dzis zalozyłam spodnie ciazowe, jeszcze z zapasow hhiiiiihihi, a sukienka ciazowa to ciagle w uzyciu bo mi w niej najwygodniej w domciu

Dorotka1 powodzenia na usg, na pewno zobaczysz pieknego bobaska:-)

Dziewczyny tak mnie naszlo teraz, chyba juz padlo to pytanie na forum, ale nie mam pewnosci. Czy zastanawialyscie sie nad usg 3 lub 4d? U mojej doktorki nie ma takiego sprzetu wiec musialabym sie wybrac do innego, ale nie wiem czy badanie dzidzi w 3d moze byc bardziej wiarygodne od normalnego? I jaki jest koszt takiego badania? Kiedy sie je robi?

Sciskam wszystkie brzuszki i dobrej nocki zycze:-)

z tym 3d i 4d jak na razie bym się wstrzymała, jak już to w 20tc a najładniejsze są w ostatnich tygodniach jak już dokładnie twarzyczkę widać - na razie dzidzia mała i mało co można zobaczyć (w poprzedniej ciąży robiłam w 12tc i lekarz tylko na chwilkę mignął na 3d, ale kiepsko było widać, za to na 2d super, nawet filmik mamy, ale musi być dobry sprzęt).
Co do dokładności pomiarów to lekarz i tak wszystkie pomiary robi na 2d, 3 i 4d to głównie atrakcja dla rodziców. no i koszty 3d u nas w Krk to tak ok. 150-300 pln(zależy od gabinetu).
Ja jutro mam usg zwykle w przychodni, ale tam sprzęt nienajlepszy no i ważna jest też osoba dokonująca badań, więc 5 marca robie sobie prywatnie u b. dobrej lekarki od usg ciążowego i z tego badania będę miała filmik :))

Witam ,co do usg 3 lub 4d to ja tez juz nad tym myslalam i moja znajoma prywatnie placila 50zl w poznaniu i miala opcje, ze za 5 zl dostala dodatkowo plytke z nagraniem :D Ja juz uciekam spac wiec kolorowych :)

reklama
Witam się z rana z miską owsianki:-) Nie mam koncepcji na jedzenie bo na nic nie mam ochoty a zjeść muszę co by mi w pracy niedobrze nie było:tak:

Ja USG mam za tydzień a potem wizytę mam nadzieję że dopiero po świętach, bo będę po wypłacie a tak to cienko przed;-)

Do góry