reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

MELDUJĘ SIĘ :)
Miałam pracowity dzionek, ciągle coś robiłam więc sobie zaraz książkę "odpalam" i chcę skończyć bo ciężko mi z tym ostatnimi czasy. Maks jeszcze na nogach, zauważyłam, że nie śpi w dzien już od jakiegoś czasu i kurcze zaczyna sobie wydłużać wieczorne bytowanie:dry: Już mi wystarcza, że Olka nie chce usnąć a jest 22 wieczorem:dry: Miłosz śpi, Maks śpi a ta za chiny ludowe nie chce:baffled: A później do szkoły wstać nie może i ryk na całe mieszkanie:-pMa coś po tatusiu, bo ten też siedzi do późna nie wiem po co a do roboty z wyra się zwlec nie może:-D

reklama
ja też się melduję :) u nas na szczęście od jakiegoś czasu jest spokój ze spaniem. Wiki w dzień właściwie nie śpi (czasami położy się jak ma "ciężką noc") i dlatego wiec wieczorem 19:30 kąpanie, czytam bajkę daję buzi i wychodzę, mały zasypia sam zazwyczaj zajmuje mu to jakieś 15 minut. Pozatym powiem tak "stara bieda" nic nowego się nie szykuje...

Matylda w ogóle nie śpi w dzień i to już niestety od dawna, wieczorem usypia najwcześniej koło 20, ale zdarza się, że szaleje i do 22. Mleko pije bardzo chętnie, to jej ulubione "jedzenie". Może po tym mleku tak wyrosła, ubrania nosi na 104, jest najwyższa w grupie w przedszkolu i waży jakieś 15-17 kg.
Przerażona jestem trochę perspektywą pojawienia się drugiego malucha, dziewczyny jak Wy dajecie radę? Ja jestem chyba za mało zorganizowana.

Ufff, myślałam, że tylko u nas taki wielkolud. Ja mam 167 cm wzrostu, ale do połowy podstawówki mniej więcej byłam jedną z najwyższych w klasie. Tuśka pewnie też się kiedyś zatrzyma ;)

Hej nasz Ffi tez nosi 104-110 a wazy 15kg rowno ;) u nas ostatnio szpitalnie tydzien temu sobote niedziele spedzilismy w szpitalu z malym i ten tydzien w domu by doszedl do siebie na szczescie jutro juz do przedszkola ja natomiast wyladowalam w poniedziałek w szpitalu bo zaczelam plamic ;/ ale juz lepiej z dzidzi wporzadku w czwartek jade do szpitala na badania i miedzy innymi badanie krwi itp w piatek zmieniamy chatke wiec pakowanie pelna para , jak ja tego nie lubie matko i corko ;) Jutro tez zalatany dzien niestety caly tydzien sie tak zapowiada no ale zobaczymy jak to bedzie ;) Co do mleka to Filip nie lubi ale za to lubi jogurty, serki paste jajeczna wlasnej roboty no i miesko w kazdej postaci , a ostatnio to ma faze na kanapke ledwie oczy otworzy to jest " dzien dobry mamo zrob mi kanapke proszeeeeee" a ja ledwie zywa musze sie zwlec z lozka i zatkac mu ta paszcze ;) tez sie zastanawiam jak to bedzie z drogim no ale ponoc najtrudniej jest z jednym bo to pierwsze itp a tak to juz matka w boju worawiona to daje rade ;) ok ja mykam spac i zycze mikego poniedzialku ;)

Trixi &&&&&& zaciśnięte.
dagna, moja Gwiazda nie śpi w dzień od początku roku, więc jak Mody się urodził, to też był niezły Sajgon na początku.

Miśka waży 14600 i mierzy 96, więc z zabiedzonej chudzinki udało się wyjść na prostą. Tak się zastanawiam co u Anitas, bo jej Kamilek to też był takie chucherko jak Miśka. Mleko jest u nas na śniadanie z kaszką, tylko że nadal mamy Bebilon pepti, zwykłe mleko tylko jako składnik potraw w naleśnikach itp.

reklama
moja Maja to straszna chudzinka jest.. mało co je.. ubranka jej kupuje 86/92 jeszcze na działach baby :p numer buta ma 22/23 i tez nic ciekawego nie moge kupć bo takie bobaskowe te buty... :p
Maja nie je mleka wcale (tego modyfikowanego) zwykłe tylko z płatkami
a w dzien nie śpi mi juz bardzo długo bo miała 2 lata i to nie ona przestała spać dzien, amy przestalismy ją kłasć bo potrafiła w ciągu dnia przespać 3/4 godziny i do 22 nam szalała a teraz nie śpi i chodzi spac o 20
młodsza tez chodzi spac o 20 wiec jest ok :)

ja uważam, że nie ma sie co nakręcać ze będzie cieżko z dwójką dzieci, ja urodziłam Lenke w marcu 19, dwa dni poźniej byłam juz w domu sama z dwójką bo mąż musiał pracować i z dwudniowym dzieciaczkiem w śniegu(bo to był śnieżny marzec przecież) musiałam leciec na zakupy bo nie miałam co zrobić Mai na obiad :p pierwsze 2 miesiące byłam sama z dziecmi, potem juz Maja poszła do przedszkola, mysle że to kwestia organizacji :p no i Lenke karmiłam mm od samego początku wiec tez w miare wiedziałam jak ułozyć dzien i o której ona będzie jadła a to też dużo daje w organizowaniu dnia :p tera troche cieżko rano trzeba dwojke w kombinezony ubrać zeby Maje odprowadzić masakra... ja sie ubieram na dole na klatce dopiero jak Lenka siedzi w wózku haha :p

Trixi: powodzenia na cesarce :)

Do góry