reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Joasia M jeżeli zęby na wyjściu to zarówno gorączka jak i katar mogą być od zębów szczególnie jeżeli katar jest przeźroczysty ale wizyta u lekarza żeby osłuchał oczywiście jak najbardziej potrzebna. U nas ostatnio nawet od zębów był kaszel:szok: teraz znów katarek bo kolejny ząbek atakuje i tylko psikam solą do nosa i odciągam katar jeżeli jest go dużo i to wszystko.

reklama
justyna aż strach pomyśleć co by było jakbys poszła do następnego lekarza:szok: barany:baffled: najważniejsze, że daignoza lepsza:tak: zdróweczka
Joasia to jeszcze nie goraczka, ząbki idą to pewnie od tego a jak cos załapał to i wychoruje:tak: Teraz taki okres, ani zima ani jesien ani wiosna:baffled:
Gizela teraz to wszystkim ciężko z kasą, ale cóż. Jest i jej nie ma, najważniejsze że zdrowi jesteście, możecie pracować.Zdrówka dla Michałka.
Anja święta racja.
Ja jeszcze znalazłam takie stwierdzenie:
[h=3]Choroby są procesem pozbywania się toksyn z organizmu. Objawy są naturalną ochroną organizmu. Nazywamy je chorobami, lecz w rzeczywistości leczą one choroby. Wszystkie choroby mają jedną przyczynę, choć objawiają się w różny sposób, w zależności od miejsca, w którym występują.[/h]
Boziu jak zimno:baffled:

Witam,
a mój Mąż nie dostaje karpiowego...
Marietta, kochana pochwal sie koniecznie..może mnie natchnie :-)

Teściowa, która przyjechała ze wsi, pyta zięcia:
- Co to było w rondlu? Ledwie doszorowałam.
- Powłoka teflonowa, mamo...

Jeżeli chodzi o prezenty to też zazwyczaj robię je sama albo robię akcję prezenty do 3 zł (i powiem Wam że nie było nigdy prezentu który by się nie podobał) w tym roku robię aniołki z masy solnej :-)
A co do karpiowego to my mamy pod tym względem super bo oprócz paczek na mikołaj dla nas i małego (słodycze + jakieś fajne dodatki) to jeszcze mamy bony 300 zł (tzn. mąż ma) i o święta też nie muszę się martwić bo jadę do teściów (ewentualnie do rodziców jak pogoda będzie do d...)

najpierw masa solna (szklanka mąki, szklanka soli i wody tak żeby wyrobić plastyczne ciasto) później lepię aniołki takie na płasko bo mi lepiej wychodzą i do pieca na 150st. na jakieś 15 min. żeby się poduszyły (trzeba uważać żeby się nie spiekły na brązowo) a potem suszę na powietrzu i maluję (najlepiej farbami plakatowymi)

Konkretnie to wiem jak robić masę bo z Misiem zrobiliśmy ozdoby, pomalowana już jest część plakatówkami. Ale ciekawa jestem Twoich aniołków samych w sobie. Czy to kulki ;plus papierowa sukienka czy całość wycieta foremką czy jak:eek:

reklama
Do góry