reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

lilu02-witaj ponownie!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D jak milo uslyszec co tam u Ciebie, oj widze ze sie dzieje sporo !:-)własna firma
a 2 fasolek to tylko pogratulować na pewno nie bedzie na początku lekko ale sobie poradzisz!!!:tak:no a wesolo to juz bedzie na pewno :eek::-Dja juz tez mialam moment ze podejrzewalam ciaze ale jakos po 10 dniach spoznien okazalo sie ze to falszywy alarm nawet balas sie test robic heh:rofl2: no u mnie to by bylo 3 dziecko nie zazekam sie moze za jakis czas..., ale troche za szybko jak dla mnie by to bylo bo z dwojką mam co robić Lukas ma 4 latka a Lenka roczek wiec nie bylo by lekko.Powodzonka i zdrowka zyczę i jak znajdziesz tylko czas to do nas zagladaj i pisz co u Was!!!
a ja robię szybki obiad i lecimy na szczepienie :crazy: :shocked2:
narazie mamusie

reklama
Ania 86 co do pracy to ja szukam narazie w zawodzie. Mąż pracuje i mamy z czego żyć, ale zawsze grosz dodatkowy by się przydał. Doświadczenia trochę mam bo na studiach pracowałam. A z moim wykształceniem w sklepie na kasie krzywo patrzą niestety. Chciałam na studiach dorobić gdziekolwiek i po sklepach i hostessy... ;p cóż teraz za 900zł mi się nie opłaca iść do pracy bo 700zł na opiekunkę muszę wydać, bo teściowa nie jest chętna do pomocy. Oczywiście kokosów się nie spodziewam bo tam gdzie chcę pracować dostanę 1200zł netto ale do tego liczy się zdobyta wiedza. Narazie się coś kroi żeby nie zapeszyć, więc czekam.

lilu02 no to czeka Was jeszcze większe wyzwanie...życzę Ci żeby wszystko się ułożyło dobrze.

Steryd to nie cukierki i ja nie podalabym ich lekka reka.jest jeszcze duzo innych sposobowjak wszystko zawiedzie wtedy podalabym.ale ja jestem inaczej myslaca pod tym wzgledem.

Kerna a dlaczego tak nerwowo,przeciez nikt nie mowi ze to cukierki i co to znaczy ze jestes inaczej myslaca pod tym wzgledem
kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka,ja jako dziecko mialam podobne plamy jak Gai Max na zgieciach lokci ,pod kolanami i na dloniach,wiele lat mialam to leczone roznymi sposobami,min tez sterydami z roznym skutkiem,zeszlo mi to dopiero w okresie pokwitania,to co pamietam z okresu pierwszych klas podstawowki,bo to jestem w stanie pamietac,wczesniej nie bardzo to okresy kiedy drapalam miejsca z plamami czasami prawie do krwi tak to swedzialo
julka pierwszy raz kiedy ja tak dziwnie wyypalo bylo mniej wiecej po 1 rz,i bylo to pare dni po szczepieniu na meningokoki,ja to z tym akurat kojarze,rozmawialam z pediatra i alergolog na ten temat i jedna i druga powiedziala ze niewykluczone jest ze jest to jakis skladnik tej szczepionki,ale reakcja troche mimo wszystko za pozna ,i tak z nia jest kilka razy do roku,zaczelo sie znowu na wiosne i trwalo sumie ponad 3 miesiace bo dopiero przelom sierpnia i wrzesnia tego roku moglysmy zrobic jej testy,nie wysypywalo jej 2 tyg zeby testy byly wiarygodne
uczulona nie jeste na nic,bo reakcja na 2 alergeny byla minimalna
wiec pytam sie skad sie to dzieje,teraz od ponad miesiaca ma swedzaca wysypke,czerwone plamy,leki przeciwalergiczne nie dzialaja,tzn przyciszaja na kilka godzin,pozniej znowu plamy sie pojawiaja,wiesz mnie tez sie to do konca nie spodobalo,ale co mialam zrobic,co jej w takim razie dac,skoro Ty bys zrobila inaczej
ja korzystam z dobrych rad wiec napisz co wedlug Ciebie zrobic,do jakiego lekarza sie udac,jakie leki dac,bo ja nie wiem juz sama

Lilu spokojnych 9 miesiecy,podwojne szczescie to mega wyzwanie,a w sumie 5 to juz nie lada rodzina,wszystkiego co nsjlepsze

a i jeszcze jedno,zeby nie bylo ze sobie cos tam wymyslam to wklejam fotke jednej z plamy na brzuchu julcysia
zobacz i jesli wiesz tylko pisze serio jak to ugrysc i gdzie sie z tym udac to mi napisz

Załączniki

• julcys i olis 2011 uczulenie.jpg
    julcys i olis 2011 uczulenie.jpg
    6 KB · Wyświetleń: 47
Lilu, co za wiadomość!!! Trzymaj się dzielnie kobieto !!! Powodzenia i spokoju na najbliższe 9 miesięcy:-)Koniecznie odzywaj się teraz częściej...

Justyna, ja sama pracuje w takich warunkach jak Twój mąż. Oczywiście wszystko zależy od KR.Mój M. na przykład mówi, że woli od razu uzupełniać niedobory kadrowe ,sam zaczynał od kasjera i wie jak to jest.Zatrudnia na prawdę sporo ludzi, bo tak jak piszesz co rusz wypada jekieś zwolnienie lekarskie czy ciąża.Widocznie zależy od rejonu,regionu czy nawet okręgu.

reklama
Cześć!

Lilu mega gratulacje i dużo spokoju przez najbliższe 9 miesięcy a póżniej cierpliwości i samych radosnych chwilOgromne wyzwanie. Trzymam kciuki!!!!!!!!!

Justyś super, że z małym juz wszystko ok.

Szymcio smarka i kaszle ale póki co nie gorączkuje. Od dwóch dni wstajemy o 4.20 i czuję się jak zoombi:eek:. Oby do piatku. Może w sobotę małż sie zlituje i da mi odespać....

Do góry