reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

hejka
Korba witaj, witaj ...ja ostatnio myslałam o tobie, co tam u Ciebie, jak studia itp. Fajnie ze znalazłas chwile by cos skrobnąc do Nas:-)

reklama
agusska ja też śpię z Wiktorem od jakiegoś czasu, jak karmiłam piersią też było pobudek tyle że nawet nie liczyłam a jak śpimy bez cycusia to mamy tylko raz się budzimy dostajemy wodę i dalej w kimę. W planach mam przyzwyczajenie małego do samotnego spania ale to jeszcze trochę, muszę poczekać aż wyzdrowieje

u mnie dzien stracony, dorwała mnie jelitowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:albo cos mi zaszkodzilo, z reszta co za roznica dawno tak chusteczkowo sie nie czułam:no:
w kinie jednak bylam, wrocilismy przed 1, a od 2.30 sie mecze

Dziękuje za miłe powitanie aż się paszcza sama cieszy :) Mały diabollo śpi a ja właśnie robie przerwe w nauce przed jutrzejszym egzaminem :) jestem ciekawa czy dzis tez sie obudzi mam nadzieje ,ze juz nie i dospi ladnie do rana. Moja przyszła bratowa dziś upiekła nam ciasto marchewkowe i wyszlo przepyszne nigdy wczesniej nie jadlam a zawsze chcialam sprobowac i jestem bardzo mile zaskoczona wogole nie czuc marchewki no moze minimalnie mniami :) A niech mi pojdzie w zad a co tam :) Kurcze wiecie jak ciezko jest sie zmobilizowac by przysiasc do notatek jak sie chodzi tylko na egzaminy a nie regularnie na zajecia masakra dobrze ze to juz koncowka. Słuchajcie mam takie pytanie bo myslimy juz dluzszy czas z mezem by zalozyc malemu takie konto i wplacac mu pieniazki do ukonczenia 18 lub 21 roku zycia i dopiero wtedy moglby je wyplacic ale nie wiemy czy lepiej lokate czy konto i czy wogole ma to sens jezeli chcemy a raczej jestesmy "zmuszeni" do emigracji z polski. Moze orientuje sie ktoras z was jaki rodzaj konta jest dobry do takiego czegos i jak wy uwazacie czy to dobry pomysl? Ja wracam do nauki . Zakukam jeszcze przed spaniem do was :)

takaja: bardzo CI współczuje ;( oby następna fasolka była na swoim miejscu!!

marietta: gratuluje! nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze!! :) co do tych imion.. ja mam takie ja to pierwsze i normalnie nie znosze go :p ale to chyba tylko ja tak mam :p oj cięzko wybrać imie :p jakby było mozna to moja mała miała by ich 10 chyba hahahah :D

korba: ja myslałam o zalożeniu takiego konta, ale narazie sie wstrzymuje bo kredyt i w ogóle nie chce potem sie spowaiadać z każdego konta jakie mam :p ale mysle ze to bardzo dobre rozwiązanie, za 20 lat dziecko moze chcieć isc na studia a nie wiadomo czy będzie sie miało na to pieniądze, wtedy zawsze każdy grosz sie przyda, a wpłacanie co misiąc np. 50 zł przez 20 lat to wychodzi jakieś 12 tys, więc zawsze to coś na start w życiu :)

u nas wporządku, w sobote byliśmy na zakupach: prezent od Mikołaja kupiony :D kupiliśmy w koncu takie ośmiorniczki do zabawy w prysznicu lub wannie :p:D i buty mamy wrteszcie ! :D:D co prawda i tak są treoszke za duze ale minimalnie :p

Dziękuje za miłe powitanie aż się paszcza sama cieszy :) Mały diabollo śpi a ja właśnie robie przerwe w nauce przed jutrzejszym egzaminem :) jestem ciekawa czy dzis tez sie obudzi mam nadzieje ,ze juz nie i dospi ladnie do rana. Moja przyszła bratowa dziś upiekła nam ciasto marchewkowe i wyszlo przepyszne nigdy wczesniej nie jadlam a zawsze chcialam sprobowac i jestem bardzo mile zaskoczona wogole nie czuc marchewki no moze minimalnie mniami :) A niech mi pojdzie w zad a co tam :) Kurcze wiecie jak ciezko jest sie zmobilizowac by przysiasc do notatek jak sie chodzi tylko na egzaminy a nie regularnie na zajecia masakra dobrze ze to juz koncowka. Słuchajcie mam takie pytanie bo myslimy juz dluzszy czas z mezem by zalozyc malemu takie konto i wplacac mu pieniazki do ukonczenia 18 lub 21 roku zycia i dopiero wtedy moglby je wyplacic ale nie wiemy czy lepiej lokate czy konto i czy wogole ma to sens jezeli chcemy a raczej jestesmy "zmuszeni" do emigracji z polski. Moze orientuje sie ktoras z was jaki rodzaj konta jest dobry do takiego czegos i jak wy uwazacie czy to dobry pomysl? Ja wracam do nauki . Zakukam jeszcze przed spaniem do was :)

korba witaj :) jesli chodzi o zabezpieczenie dziecka, to moja corka ma oddzielne oprocentowane konto i co mieisac przelewam jej tam kase oraz jak kupuje rzeczy lub jedzonko to korzystam wlasnie z jej konta ale jak wiaodmo jak jest karta to jakos i wiecej wydaje i czasem podbieram jej kase choc co miesiac ja "wyrodna matka" po wyplacie zwracam to co nadbralam ale oprocentowanie kiepskie, tez mysle o funduszu?? lokaty? tez ok ale oprocentowanie sie zmienia i nalezy pilnowac roznych terminow, proponuje poczytac conieco tutaj Fundusz inwestycyjny dla dziecka. Ile można odłożyć? - Biznes i prawo gospodarcze - Gazeta Prawna - Partner pracodawcy, narzędzie specjalisty
a i widze ze jestes z poznania to proponuje przejsc sie do doradcow bankowych typu "open finance" lub "expander" jest ich pelno na sw.marcinie jednak najpierw polecam sie umowic z nimi chocby przez internet bo tak z ulicy moga cie nie obsluzyc i na pewno wam pomoga w wyborze zalatwia papiery a za usluge u nich sie nic nie placi :) pozdrawiam i milego dnia mamuski

u mnie dzien stracony, dorwała mnie jelitowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:albo cos mi zaszkodzilo, z reszta co za roznica dawno tak chusteczkowo sie nie czułam:no:
w kinie jednak bylam, wrocilismy przed 1, a od 2.30 sie mecze

Kasik zdrowka zycze i jak najmniej biegunek:tak:
jelitowka to masakra

Korba pomysl super
ja zalozylam obu po urodzeniu olis
schodzi mi z kredytowki w banku pewna suma srodkow,pieniadze bedą sie odkladac do okreslonej przezemnie sumu,ja ustalilam 30000 do 18 roku zycia,potem po ich 18 ja do tych pieniedzy nie bede miec nic,teraz moge to ewentualnie tylko zlikwidowac,a opcja mam taka ze wrazie jakby cos sie ze mnia stalo to bank przejmuje na siebie placenie skladek i dodatkowa renta comiesieczna schodzi dla nich wrazie co

dzien dobry
julcys w przedszkolu,jutro ide na przedstawienie na 10 w ktorym moje dziecko gra biedronke,doczekac sie nie moge
a tak poza tym to tak grypowo sie czuje jakby mnie cos brac mialo

milego dnia

Witam!
Muszę Was przeprosić, bo długo nie pisałam...czytam, ale czasu brak na odpisanie. Szukam pracy, ale nic nie ma... nawet nie ma nic nieciekawego...

Taka ja bardzo Ci współczuję, łatwiej będzie dzięki szkrabowi, którego masz już w domu :)

Korba u mnie też ciężko było z nauką do egzaminów, jednak przy dziecku trudno się uczyć, bo jak śpi to trzeba milion rzeczy zrobić, obiad, pranie, sprzątanie itd...co do konta to fajny pomysł tylko, że nam jakoś ciężko odłożyć, bo ja nie pracuję. Mamy niewielką sumę na czarną godzinę i nieprzewidziane wydatki, ale to i tak niewiele.

Zębów mamy 11, ale 3 nadal ni widu ni słychu.

reklama
Witam Wszystkie:tak:Jutro próbna maturka... ufff.... boję się troszke ale mam nadzieje ze jakoś to sie potoczy dobrze... M sie stara ale zobaczymy co dalej....
Ja humorek mam troszke lepszy...rozmawiałam z pewną osóbką i powiedziała mi ze Mąż powinien dbać,kochać sznować taka jaką jestem a nie jeszcze wytykać i poniżać... i wasze opinie podbudowały mnie :) może rzeczywiście nie docenia mnie taką jaką jestem??! ....i powinnam to zmieńic??...kilka dni a tak mnie podbudowały ,chociaż obraz nadal przed oczami..:(:-:)-(

*** Pewna osoba zrobiła tak ze uśmiech pojawił się na mej twarzy BARDZO BARDZO SZYBKO!!!:):tak::tak:
doceniła,proste słowa :happy::happy::ślicznie się uśmiechasz,bardzo łądnie wyglądasz:D:D:szok::szok:

Do góry