reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

hejka

wpadlam sie pozegna

spadam do tesciow ,kompka zabieram wiec jutro zajrze bo dzis na impreze smigamy

Calineczka nie martw sie,nabierze odwagi i pojdzie,sama zobaczysz

Kerna to co taki pracowity dzien

Laurka sliczna dziewczynka:-)

reklama
witajcie ja na chwile melduje sie ze zagladamy ale juz nie piszemy bo brak czasu i weny:/ nas cos dopadlo ta pogoda taka paskudna ze oo.... dzis podniesiona temperaturka i wlasnie > kaszel ale tylko podczas snu moze jakies rady ?? przyznam ze raz do tej pory chorowalismy w wieku 3miesiace a pozniej raz tylko katarek...i teraz to ech:( ojej ale wasze dzieciaczki malutkie ja kombinezon kupilam 92-98 a buciki mamy rozmiar 23 z luzem na rajstopke i skarpetke :) polbuty "chicco" r.21 juz male ;/ bylam u lekarza z soba :"D i powiedziala ze za 8 tyg moge juz rodzic a najlepsze co uslyszalam przy badaniu: ,, no zatrzymalo sie na 2 cm wiec nie panikujemy " a ja nawet nic o tym nie wiedzialam ...:baffled: apropo żłobków: Marta a moze jakas niania domowa oglaszaja sie kobiety do opieki nad dzieckiem bardzo czesto w gazetach ... a duzo wiecej im nie trzeba placic :tak: nie pamietam co jeszcze mialam napisac hehe ide bo mezus pewnie z tego czekania w lozeczku juz zasnął:p

Witam
U nas dzisiaj piekna nocka bez pobudek do7,15:-D:-D srednio co trzecia noc taka
Nadal sam nie chodzi i chociaż wiem , ze ma czas to każdy dzień powoduje u mnie lekkie nerwy:-:)-( umie chodzić tylko boi się puścić , za pchaczem śmiga , ze szok przy meblach też ale jak ma iść to myk na kolana i raczkuje......... wygodnicki jeden:szok:
Nie martw się tym chodzeniem, mój nie ma widoków na samodzielne chodzenie, mało nawet przebywa na ziemi, bo w domu nie mam warunków, żeby w miarę bezpiecznie poruszać się zwłaszcza`przy Ani. Ale jak go już puszczę to mam zgłowy wszelkie zajęcia, bo muszę go pilnować. Z pchaczem to nawet nie ma mowy bo nie mam miejsca, żeby przejść, ale ja i tak sie cieszę bo szybko nadrabia te stracone 3 miesiące. A u Was zapewne nadejdzie wkrótce dzień, że jak się puści to za nim nie nadązycie. Pamiętam jak to było z ANią, miała 13,5 mc jak ruszyła, było to 2-go maja, wstała i przez 20 min. biegała po mieszkaniu a mój mąż za nią, tak jej juz zostało to bieganie do dziś.
witajcie ja na chwile melduje sie ze zagladamy ale juz nie piszemy bo brak czasu i weny:/ nas cos dopadlo ta pogoda taka paskudna ze oo.... dzis podniesiona temperaturka i wlasnie > kaszel ale tylko podczas snu moze jakies rady ?? przyznam ze raz do tej pory chorowalismy w wieku 3miesiace a pozniej raz tylko katarek...i teraz to ech:( ojej ale wasze dzieciaczki malutkie ja kombinezon kupilam 92-98 a buciki mamy rozmiar 23 z luzem na rajstopke i skarpetke :) polbuty "chicco" r.21 juz male ;/ bylam u lekarza z soba :"D i powiedziala ze za 8 tyg moge juz rodzic a najlepsze co uslyszalam przy badaniu: ,, no zatrzymalo sie na 2 cm wiec nie panikujemy " a ja nawet nic o tym nie wiedzialam ...:baffled: apropo żłobków: Marta a moze jakas niania domowa oglaszaja sie kobiety do opieki nad dzieckiem bardzo czesto w gazetach ... a duzo wiecej im nie trzeba placic :tak: nie pamietam co jeszcze mialam napisac hehe ide bo mezus pewnie z tego czekania w lozeczku juz zasnął:p

A mój maluszek to nosi rozmiar 18, ma takie półbuty elefanteny i mieści się w rozmiarze 18 w rajstopach i grubej skarpetce. Kombinezon kupiłam mu w rozmiarze 80.

Hej hej :-) Jak tam Wasze dzieciaczki po przestawianiu czasu? Mój jakoś normalnie to zniósł i przestawił sie bez problemów.
Muszę się pochwalić że w końcu postanowiliśmy odstawić małego od cyca (do tej pory dostawał jako usypiacza) i udało się :-) dzisiaj mały zasypiał bez cyca!!! W południe usypiał go mąż a Wiki był taki zmęczony że tylko trochę popłakał ale w końcu zasnął (bardziej ja w kuchni płakałam). Gorzej bałam się wieczora bo mąż w pracy i myślałam że się złamię i dam małemu cyca dlatego zakleiłam sobie sutki plasterkami i pokazałam Wikiemu że są chore to przytulił się do mnie i zasnął (kilka razy tylko sprawdził czy na pewno nie ma) a teraz słodko śpi :-) Nie wiem tylko jak to będzie w nocy jak się przebudzi- czy dawać mu jeszcze cyca czy może wody albo mleko w butelce... głupia jestem i nie wiem.

Miłego wieczoru :-)

justynko jeśli chcesz odstawić od cyca to musisz się zdecydować że nie dajesz i koniec, uwierz mi najgorzej jest matce rozstać się z cycowaniem niż dziecku, bo dziecko już w tym wieku traktuje cyca jak pocieszyciela;-). Jeśli jesteś zdecydowana na ten krok to zaprzyj się i podaj właśnie wodę w butli lub mleko. Ciężko Ci będzie na pewno ale kwestia kilku nocy i trzymam kciukasy mocno:tak:

Co do ubrań my nosimy na 86 cm, buty rozm 22. Maks ma śmieszną budowę bo nogi krótkie a tułów długi:-D

A i pytanko, czy wasze maluchy też chodzą jak pingwinki??? na szerokich nogach i kiwają się na boki???

dobry wieczór
gaja młody też tak chodzi chociaż uważam że zależy to też od pieluchy i spodni bo dziś np. miał rurki ubrane i robił takie drobne kroczki ale też się kiwał :)
Justyna lepiej od razu całkowicie przestać tak jak napisała Gaja

co do spania to u nas po przestawieniu czasu średnio młody wstał o 5 a poszedł spać przed 19 drzemka też nam się przestawiła.:)

spokojnej nocki

ksiulka bo u mnie Miłosz np miał jedną nóżke krótszą o 1 cm i też sie kiwał a wyszło to dopiero gdy miał 6 lat na badaniu przez innego lekarza niż pediatra:angry:, pediatra tego przez tyle lat nie zauważył, jak też wnętrostwa i dużej wady wzroku - bo mu się bilansów nie chciało robić:wściekła/y:.

Witam znow po dluzszej nieobecnosci. Nie mam kiedy usiasc, ciagle doprowadzam nasze mieszkanie do porzadku po przeprowadzce. Teraz takie dopieszczanie juz, ale po pracy zajmuje to mnostwo czasu z moim kochanym skarbem:-D
Do tego bylismy na pare dni w Polsce. Wreszcie kupilam mlodej kurtke na zime:tak: Rozmiar 80.
Justyna ja bym radzila nie dawac nic. Jak dasz wode, czy mleko w butli, to Wiki bedzie sie jeszcze dlugo budzil na picie. Ja odstawialam bardzo powoli. Pojedyncze karmienia. Nocy tez sie bardzo balam. Mloda budzila sie dwa razy na cycucha. Najpierw ograniczylam jedno karmienie. A po tygodniu drugie. Po 3 nocach przestala sie budzic i teraz przesypia noc. Jakakolwiek decyzje podejmiesz, to nie zmieniaj juz zdania. Raz odstawione karmienie nie powinno wrocic, bo tylko dziecko sie zdezorientuje i bedzie wymuszalo.
Powodzenia!!!
Calineczka doskonale Cie rozumiem. Moja myszka tez jeszcze nie chodzi, choc bardzo chce. Jak nie moze gdzies dotrzec przytrzymujac sie mebli, to lapie mnie za reke, a jak jej nie chce dac, to jest ryk.

reklama
justynko jeśli chcesz odstawić od cyca to musisz się zdecydować że nie dajesz i koniec, uwierz mi najgorzej jest matce rozstać się z cycowaniem niż dziecku, bo dziecko już w tym wieku traktuje cyca jak pocieszyciela;-). Jeśli jesteś zdecydowana na ten krok to zaprzyj się i podaj właśnie wodę w butli lub mleko. Ciężko Ci będzie na pewno ale kwestia kilku nocy i trzymam kciukasy mocno:tak:

Co do ubrań my nosimy na 86 cm, buty rozm 22. Maks ma śmieszną budowę bo nogi krótkie a tułów długi:-D

A i pytanko, czy wasze maluchy też chodzą jak pingwinki??? na szerokich nogach i kiwają się na boki???

Justynko Gaja ma racje musisz zrobic to stanowczko jak chcesz odstawic,dziecko przewaznie dobrze to znosi(im mlodsze),mama za to gorzej

co do chodzenia to tak na szerokich nogach bo tak latwiej im narazie utrzymac rownowage
ale jeszcze lepsze jest bieganie na szerokich nogach

siedze u tesciow
olis usnela wiec buszuje w necie,julcys za to biega z kolezanka na dworzu

zajrze pozniej

Do góry