reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam,
my też juz po imprezie zdjęcia na odpowiednim wątku . impreza średnio udana młody strasznie marudny eh.. ale dalismy radę , chodzi biega krzyczy kłoci się wołam go a on mi mówi "nie" i sobie idzie cwaniak mały mamy 14 zębów które ostatnio lubimy myć :)
co do fotelika my mamy roemera king plus i jest świetny polecam,
kombinezon mamy 1 co dostał jak był mały teraz będzie jak znalazł ale watpię by w nim chodził
mamy 2 kurtki ze spodniami narciarskimi i myślę że to będzie o niebo lepsze niż kombinezon rozmiar 80 a jak ubrałam to gacie za długie ok 3 cm a kurtke też trzeba podwinąć :) oprócz tego z zeszłorocznej zimy została nam kurteczka z takim barankiem tez dobra jeszcze gorzej u nas z rękawiczkami bo młody nie lubi nic na rękach mieć więc kiepsko to widzę:)
nurtuje mnie kwestia zimowego obuwia...
Gaja mój wiktor to też ruski chów haha więc nie jestes sama mam nadzieję że dzięki temu przetrwamy zime bez poważniejszych chorób jak dotychczas:)
chorym życzę zdrówka, urodzinkowym udaje zabawy i dużo prezentów pracującym więcej czasu dla siebie a reszcie miłego dnia :)

reklama
Hello!!
M te zpo wczorajszej imprezie i bylo super!
Maly dostal tranpoline(polecam super zabawka nie schodzi z niej prawie)i 2 ksizeczki grajace,
U nas jest tak ze kladzie sie 5 talerzykow,i pod kazden kladzie sie jakis przedmiot,ja polozylam rozaniec,kapesl po piwie,ksiazeczke pieniazka i samochod,i maly podszedl do talerzy i dotkna jednego oczywisie wyja pod talerzykiem bylo AUTO!!!!!!maz byl wniebowziety,bbo pzrecierz maly ma byc zastepca KUBICY w przyszlosci:))no i oczywiscie torcik jak nie inaczej w bolid:)
Zobacz załącznik 393822
jednym slowem urodiznki mial super wszyscy dobrze sie bawili
Poczytam was pozniej i cos tam jescze dopisze bo teraz uciekam robic obiadek.
p.s dzisaj bylam znim u lekarza bo od tygodnia kaszel i katar mu nie przechodzi i ma antybiotyk PINACLOR

witam!! dziekuje wszystkim za odpowiedzi :)gaju mi wlasnie chodzilo o kurteczke i spodenki takie na cycolki tez :D ale dla mnie to kombinezon hehe
malgos fakt juz polmetek za mna i chyba jak bym mogla zatrzymala bym czas co noc koszmary zwiazane z porodem jeszcze teraz kolezanka rodzila w tym szpitalu gdzie zamierzam teraz rodzic cala ciaza byla ok a urodzilo sie martwe dzieciatko:( (*) a ja oprucz zgagni nie miewam objawow ciazy hehe takze jest fajnie :) dziewczyny jak czytam jakie wasze pociechy nosza rozmiary ubran to poprostu dochdze do wniosku że mam w domu małego wielkoluda bo nasze ciuszki to 92 bo 86 juz za male wszystko:/

Podczytuje Was regularnie, ale czasu brak na odpisanie.

ania_86 gratuluję chodzącego szkraba. My nadal nie chodzimy. Jak się go postawi to stoi ale kroka nie da. Jak ja byłam mała to zaczęłam chodzić przy meblach w wieku 13 miesięcy, więc jeszcze daję Olkowi trochę czasu...z miesiąc i zobaczę...ale cały czas postępy robi.

agata89 szkoda, że wcześniej nie widziałam wersji fotelika z krową, bo moje dziecko byłoby wniebowzięte. Uwielbia krowy :)

malgos83 egzamin do bani, a wesele było super. Wzięliśmy Olka na poprawiny ubawił się jak nie wiem. Mieliśmy być tylko z godzinkę, ale mu się podobało. Było jeszcze dwóch chłopców w ciut starszych i bawili się samochodami. Dziś miałam rozmowę o pracę już 2 etap i dowiedziałam się, że mam za wysokie wykształcenie na to stanowisko, a na egzamin wyszło że za głupia jestem niestety, no ale jakoś oswoiłam się z tą myślą wcześniej, że się nie dostanę, bo nie miałam czasu na naukę...niestety mały jest wymagający :)

misiunia
u mnie Olek jest zmarzluch i muszę go ubierać ciepło tzn. oczywiście bez przesady...Może jak zacznie chodzić to też będzie inaczej. Ale do kombinezony 2 częściowego się przymierzamy tak żeby była kurtka i spodnie na szelkach jak coś spodni się nie założy. Kombinezon też bym chętnie kupiła, ale jakiś używany może.

ksiulka to ten Twój chłopiec ma tak dużo ząbków :) wow my mamy dopiero 7, ale też szczotkujemy od niedawna pastą :)

22marietta to Twój chłopiec rzeczywiście duży :) my narazie 80/86 nosimy zależy od firmy. Z porodem sobie na pewno świetnie poradzisz :) trzymamy kciuki. Ale co jak co zawsze będzie stres.

Joasia M: ja tez chciałabym kurteczke, bo do samochodu to w kombinezonie nie bardzo bo jak potem rozebrać ;/ale myśle o używanej kurteczce :p kombinezon kupiłam n owy bo była okazja jeszcze nie taki drogi był jak drogie są już teraz ;/

hejka

nie zagladalam wczoraj bo malz mi zabral neta
dopiero dzis mam dostep

Beniaminko mega wielkie calusy-wiesz za co

Malgos pojechalam z nimi wczoraj do pediatry,oli dostala leki,przebadala doktorka tez jule
moze od czwartku juz isc do przedszkola

po masazu rewelka,wczoraj juz bylam jak nowo narodzona

lece zaraz z jula na krotki spacer,a potem na 14 do pracy

odezwe sie wieczorem

milego dnia i najlepszego dla roczniakow

Hejka. Dawno mnie nie było, wiem, ale mam sporo problemów i ciągle głowa nimi nabita:-(. Chyba jesteśmy bankrutami:-(, po prostu chybiona inwestycja:baffled:. Ja nadal siedzę u rodziców i nie mam pojęcia czy i kiedy wrócę na wyspę:confused:. K przylatuje do nas w odwiedziny w niedzielę, ale tylko na 5 dni. Więc w sobotę przeprowadzam się do teściów, nie wiem czy na czas pobytu K czy na dłużej...
Będziemy musieli coś postanowić odnośnie przyszłości, ja bardzo nie chcę zostawać w Polsce na stałe ale nie mam pojęcia jak to się wszystko potoczy. Jutro chyba pojadę do urzędu pracy spytać o jakąś pracę, chociaż nie wierzę że coś mi zaproponują.
Co do hrabiny to nadal nie chodzi sama, stoi bez oparcia, parę kroczów zrobi i coraz mniej jej się podoba raczkowanie bo stara się dojść do celu trzymając się mebli i czego się da, w ostateczności już człapie na czterech. Poza tym od ponad tygodna jakaś grzeczniejsza sie zrobiła, potrafi się soba zająć, jest bardzo radosna, nie płacze byle czego, śpi 2 razy dziennie. Ale nadal niejadek okropny, nie jest już takim pączkiem w maśle:tak:. W nocy nadal przynajmniej raz się budzi i zabieram ją wtedy do siebie, dzisiaj w nocy półtora godziny zajęło mi uspanie jej spowrotem:baffled:. Czy wasze dzieci tez jeszcze wstają w nocy?
O zimie i kombinezonach nie myślę bo nie mam głowy do tego. Co do rozmiarów to hrabina dopiero z 74 pomału wyrasta a 80 jeszcze za duże przeważnie.
Wszystkiego najlepszego dla roczniaków i szczęśliwego dzieciństwa.

reklama
witam sie i ja!
A moj wczoraj wieczorem dostal biegunki,nie dosc ze bidulek przeziebiony to jeszczzce go czysci,w nocy z 3 razy robil wodnisto.Jeszczce spi bo go w nocy wymeczylo.Ugotuje mu krupniczek z duza iloscia marchwi,i mam pytanko mam ENTEROL250 OD BIEGUNKI czy mozna juz takim maluszkom podac ten lek?
Zycze milego dnia i zdrowka wsyztkim choraskom naszym kochanym!!!

Do góry