reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

wieczory bez męża do bani, cos o tym wiem.
U nas póki co przyjeżdza wieczorami do domku jużod jakiegoś czasu wiec nie narzekam :)
Pusto, pusto, dziewczny pewnie korzystają z ostatnich ciepłych dni. Jutro Laura idzie pierwszy raz na basen :) Oczywiście Misiek też z Tatuniem, ciekwa jestem reakcji.

Joasia tort świetn i powodzenia na egzaminach!
Miłej nocki

u nas roznie
jak ma pracy duzo to wraca pozno,szkoda tylko ze czasu zajmuje mu tyle samo a finansowo to mniej wychodz,ale szkoda gadac
Laura na basen swietnie,ja oli jeszcze nie bralam,z julką od czasu do czasu chodzimy,ale malej jeszcze nie bralam
a jak raczka,tyle mnie nie bylo ze napewno wiele z jej postepow w rehabilitacji przeoczylam

wogole jakos tak sie porobilo
ach

reklama
Pytasz o rączkę? Uważaj bo ten temat potrafię rozwlekać godzinami :)
Nie wiem na jakim etapie się zatrzymałaś...
Ręka lepiej, Laura potrafi ją podnieść do ust, ale nie potrafi zjeść. Nie potrafi obrócić dłoni, paluszki ma mało ruchliwe i bardzo niezgrabne dlatego gdy każę jej cos zrobić prawą rękąszybko się irytuje, rzuca na podłogę krzyzem i ryczy :) Cwana jest :p
Ale porównując do tego co było to wiesz...
Jednak ja mam niedosyt bo wielu czynnosci nadal nie jest w stanie zrobic. Ręka jest minimalnie szczuplejsza, zobaczymy w listopadzie jak pojedziemy na konsultację.
bylismy u neurochirurga w KAtowicach który był w szoku :) Pozytywnym rzecz jasna :) Powiedziała nam, że nie przypuszczałby takich postępów widząc ją pierwszy raz. Zresztą lekarze ciągnęli ją na stół przecież a tu masz :) Laura potrafi bic brawo, tzn prawą ręke potrafi trzymać w takiej pozycji, ale nie uderza obiema dłońmi. Brak supinacji narazie uniemożliwia jej całe mnóstwo czynności :przekręcanie pokręteł w radiu , co bardzo by chciała zrobic, wkładanie klocków do sortera.. no ale ćwiczymy, teraz mniej chociaż już mam wyrzuty sumienia że tak długo jej nie ćwiczyłam. Laura bardzo nie lubi ćwiczeń a mi coraz cieżej ją namówić do współpracy. Raczkuje ładnie więc dzięki temu ustawiła sobie łopatkę i wzmocniła rękę. Nie ma przykurczu, ale łokieć z nadgarstkiem jeszcze są słabe, strzelają stawy przy każdym ruchu :/
Nie potrafi wyciagnać ręki wysoko do góry, jednak jest to wiecej niz 90st w ramieniu. Gdy ramie przekracza magiczne 90st wtedy głowę odchyla do tyłu, plecy wygina i w ogóle cała sie wykrzywia żeby tylko podniesc rękę wyrzej..widok dla większosci całkiem zabawny, normalny , dla mnie makabryczny, bo wiem czym togrozi w przyszłosci. Ale tfu tfu nie kraczę i myslępozytywnie.
Co do operacji, to tan a nerwach oczywiscie została całkowicie odrzucona bo nerwy się zregenerowały dośc dobrze chociaż jeszcze nie wszytkei i słaby impuls jest co moze być spowodowane blizną na nerwie a to pasowałoby oczyścić operacyjnie :/
Niestety myślałam że doktor mnie pocieszy że nie muszę już myśleć o operacji ale niestety. Takie dzieci w przyszłosci majaprblemy z ukł. ruchowym, przykurcze są na poziomie dziennym bo namówienie 2-3 latka do ćwiczeń codziennie jest na prawdę sztuką.

mówiłam, że ja tak mogę długo ?? Hehe sorki :)

dzien dobry

Kernus nie, no co Ty ,duzo mnie ominelo,a teraz jestem w stanie mniej wiecej wyobrazic sobie jak to wyglad,co do pocieszen przez lekarzy to sama z oli wiem jak to wyglada
jak po moim toxo wszystko u niej sprawdzalam,zeby tylko wykluczyc zakazenie,poza tym dopiero na 2 tyg przed roczkiem ostatni raz bylysmy u neurologa,bo tak to co troche chodzilysmy zeby sprawdzic jak sie rozwija
poza tym namowa 2-3 latka do cwiczen wiem jak wyglada,bo z pol roku temu pediatra julcysiowi kazala chodzic na zewnetrznych czesciach stop zeby nie miala koslawatosci konczyn i namowic ja jest strasznie ciezko

oj ten rok naprawde wiele zmienil w moim zyciu,nauczyl mnie bardzo pokory do wszystkiego,kazdego dnia pomimo mojego wybuchowego charakteru ucze sie spedzac czas z nimi i co odnawiam stare kontakty:)

poza tym nawet z pracą,czasami za duzo na siebie biore,i tak po 6 latach pracy jezdze co troche na masaze bo mnie kregi juz sie przestawiaja od stania przy fotelu,a to bol niesamowity i juz np mam jedno biodro wyzej drugie nizej-skutki przepracowania
milego dnia dziewczyny

Ostatnia edycja:
Heja!!

Dzieki za gratulacje;-))

Ja dzis tak chwile -chce sie Was poradzic-wiem,ze tu jakis czas temu ten temat poruszalyscie ale sie nie doszukam pewnie .Otoz musze pilnie kupic maluchowi nowy fotelik do samochodu 9-18 .Do tej pory mielismy maxi cosi do 13kg . Jaki wybralyscie na kolejne podroze?

jak mam maxi cosi priori
a nastepny kupilam maxi cosi rodi

pojechalam do centrum rehabilitacji,bo bol pod lopatka mam od paru dni,nie bylo mnie 1,5 h ale nie dosc ze odpoczelam to jeszcze zabiegi rewelka,umowilam sie z facetem na jutro,mam nadzieje ze pomoze mi

milego wieczoru

dzis znowu sama,malza niet
oj masakra

hej hej dorotko :) cisza jak.... :p
czyżby wrzesniowki urlop wzieły od forum :p hehe a ja mam ciut inny klopot a mianowicie od jakis kilku dni poszukuje juz kombinezonu na zime .. i nie mam pojecia jaki mam kupic rozmiar aby nie byl za ciany ani zeby sie w nim mlody nie utopil .. :/ ciuszki kupuje mu roznie 86- 92-98 18m-24m ale wiadomo co firma to inna rozmiarowka ... a patrze na kombinezony firmowe uzywki z allegro bo jak mam za chinczyka zaplacic 50 i martwic sie ze zimno mu to wole dorzucic troche i uzywke kupic firmowa ... u nas jako tako zlapalismy ostatnio lekki katarek ale nad ranem tak fikamy ze koldra na boku a cialko zmarzniete a wyczyscic noska nie da ... dzis przeszedl samego siebie posadzilam go na nocnik po czym dostalam tel a on siup siup i stoi kolo lodowki bawi sie magnesami a chwile pozniej pod nogami "kupa" :DD nie moglam ze smiechu ..

reklama
witam, jeśli chodzi o kombinezon to nie mamy bo u nas u żadnego dziecka się nie sprawdził to teraz nie kupowałam, zawsze były na zimę chodzące i wyglądali jak takie chodzące bałwanki, kombinezon ograniczał im ruchy, zresztą moje dzieci to ruski chów, także kurtka tylko wystarczy:-D
marietko my też używane kurtki mamy z lumpka a Miłosz właśnie z allegro, żadna ujma na honorze:-D
ja wczoraj np kupiłam dwa komplety pościeli, jedną dla Oli we wróżki taką wrzosową i jeną sobie kremową z brązowymi wstawkami za bagatela 18 zł ale tu jest bardzo dobrej jakości bawełna nie to co na rynku za 20 zł szajs na jeden raz a za 200 zł nie kupię niestety:-(

marietta ja mojego jeszcze na nocnik nie sadzam bo po prostu z niego ucieka, nie jest jeszcze gotowy a potem się nim bawi, poczekamy tak do 1,5 roku wtedy Miłosz już załapał w kilka dni o co chodzi:-)

Do góry