reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

przyszla mamo krupniczek na biegunke.. hmm a moze lepiej ryzyk i sosik z ogromna iloscia marchewki? moj niedawno tez mial luzne kupki i tak mu pomoglam wlasnie

reklama
witam,
ja też bym na ryżu cos ugotowała przy biegunce.

A u nas leki pomagają, Maksio się już mniej drapie i lepiej śpi w nocy ufffff:tak: Ale tego wszystkiego ma tyle, że rozpiskę zrobiłam żeby o czymś nie zapomnieć;-)

Dzien dobry,

U nas Ok, troche mało czasu, bo wymieniamy się z P opieka nad Julka, ja rano potem do pracy i odwrotnie, teraz tatus kapie mala codziennie i usypia, o dziwo udaje sie bez cyca, ale łatwo u nie jest. Troche pomaga moja mama z doskoku, moj tata sie rozchorowal na paragrypsko i łatamy dziury jak sie da, o 15 przyjedzie braciszek Julki to zabierze ja na długi spacer, ma jeszcze wolne , bo dopiero od pazdziernika zaczyna zajecia na uczelni. Takze jakos te chrzciny ogarniemy.

Dorotko, nie wiem za co podziekowania...ale dziekuje i takze przesyłam buziaki :*:happy::happy::happy:
Mam nadzieję, ze już wszystkie jesteście zdrowe. Ja też uważam, ze dobry masaż potrafi zdziałać cuda, do dzisiaj czuje się całkiem nieźle, a było tragicznie z kręgosłupem. Dziekuje za info o rozmiarach, czekam na ten kombinezon z Wójcika ( używka) bo 74/80 jest ale ponoc duze wychodza, zobaczymy.

Ropucha, przykro mi w związku z kłopotami finansowymi, kurde...takie paskudne czasy, wielu z nas boryka się z tą huśtawką finansową, oby wszystko poszło po waszej myśli. A malutka, zobaczysz lada dzien pobiegnie sama, to sie dzieje nagle :tak:

Marietta, u nas tez pobudki nocne, wiecej i czesciej niz jak byla niemowlaczkiem malutkim, co zrobic... I nie myśl jeszcze o porodzie, zawsze tez mozesz rodzic w innym szpitalu :tak: Przykro mi z powodu dzidziusia koleżanki :-:)confused::-(
[*]

Malgos,Kerna pozdrowionka przesyłam :***

Przyszla Mamo to rozwolnienie najprawdopodobniej po antybiotyku, niestety czesto tak sie dzieje, bo wyjaławia cały organizm, podaj koniecznie probiotyk( pałeczki kwasu lekowego) ten Enterol bodajze to wlasnie probiotyk, tylko nie znam dawek , ja podaje biogaia lub dicoflor30

Lece szorowac ostatnie okno, bo moj kochany P umył az 3 okna !!! :szok::tak::-) Kofany jest :)

Pieknego dnia, po chrzcinach moze bede czesciej, jak sie tylko uda. papap

Dziewczyny ja na szybko.
Pomocy!
Szukam jakiś butów dla małego, ale kompletnie nie wiem jakich. Każe się za ręce po dworze prowadzać a w takich do wózka już nie bardzo a nie wiem jakie mu można by kupić. Może coś polecacie? Sam jeszcze nie chodzi.

A co do biegunki to my też mieliśmy po antybiotyku mimo że stosowaliśmy lacidofil i lekarka kazała podawać na dwa razy jedną saszetkę smecty gdyby bardzo go czyściło a tak to kleik ryżowy z marchewą. Jeszcze jest coś takiego w aptece z hippa chyba ors się nazywa coś z marchwią i ryżem, ale przecież mozna ugotować

Ostatnia edycja:
Hejka!
Dzisiaj Max ma za sobą już dwa śniadania, obiad, pierwsza sesja zabawy, zakupy w sklepie, spacer, druga sesja zabawy i oglądanie piosenek na you tube. W KOŃCU ZASNĄŁ :szok::szok::szok:

Ja ubrania zimowe zakupiłam na bazarach. Mam jeden kombinezon zimowy bo np. na sanki. Mam też jedne spodnie takie ala na narty ale nie za sztywne i mam do nich jedną kurtkę zimową grubą i jedną mniej grubą. I tyle.
Mam problem z butami bo Max ma minimini stópkę: rozmiar 18! a zimowce zaczynają się od 20.
A z rozmiarami to na serio różnie. Spodnie 74 nosi, bluzki 80 i 86, buty za duże rozmiar 18/19, kurtki 74 i jedna nawet 68. O bądź tu człowieku mądry :rofl2:

Maks nosi 86 rozmiar, buty to 21 i muszą bardzo szerokie być bo on taką tłustą stópkę ma:-D

A tak w ogóle coś mi sie po drzemce z temperaturą obudził i nie wiem czy zęby czy gardło, zapisałam go od razu na jutro do pediatry:-(

hejka

Beniaminko buziaki

Przyszla mamo tak jak napisala Ci Beniaminka--enterol,docoflor 30 i smecta,u nas 2 saszetki dziennie

Gaja zdrowka dla malego

dola mam dzis,nie wiem czy to pogoda,czy co ale jakas podminowana chodze,male lobuzują ze trace cierpliwosc,glowa mnie pobolewa,sama siedze i nawet odezwac nie mam sie do kogo-masakra

milego dnia bo ja jakos dzis to zupelnie do bani mam

Witam,
Zagladam czasem do was, ale brak mi czasu zeby cos napisac. Wrocilam juz do pracy, przeprowadzka zakonczona, ale rzeczy jeszcze w pudlach stoja. Internetu tez nie mamy. Powiem Wam, ze ten powrot do pracy dobrze mi zrobil, ale strasznie tesknie za Laura. Poza tym jeszcze ucze sie modyfikacji naszego czasu, zeby 24 h starczyly na wszystko.
Malgos spoznione zyczonka z okazji slubu, obyscie zawsze szli jedna, prosta droga.
Wszystkiego naj dla wszystkich roczniaczkow
Dorotko witaj ponownie, brakowalo Cie tutaj
Beniaminko jak Julcia z alergia? Wciaz macie problemy z nabialem? U nas jest juz wszystko ok, Laura uwielbia jogurty, sery, mleko wypije ale bez wiekszego entuzjazmu.
Podpowiedzcie mi co zrobic, bo mloda w ogole nie chce jesc miesa. Co wprowadzic do jej diety, zeby nie miala niedoborow?

reklama
Hausfrau my kupiliśmy na wyprzedaży buty bambulini zimówki za 19 zł ze 120zł. Ostaqtnie sztuki w Humanicu. Kupiłam w ciemno trochę, bo on jeszcze nie chodzi rozmiar 19 właśnie ale widziałam jeszcze rozmiar 18.

Gaju teraz niestety dużo dzieciaczków chorych. Oby to nic poważnego.

Dorotka ja też zazwyczaj siedzę sama w domu tylko z małym. Mąż po pracy zmęczony wraca do kompa też mało się odzywa, więc cały czas. Też mnie deprecha łapie. Jeszcze pracy nie dostałam, więc kicha...

Do góry