reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Powiedzcie mi doświadczone mamusie jak to jest z syropem FLAVAMED. Nadia dostała od lekarza, bo pokasływała, a teraz się dusi i rzęzi jej wszystko w środku, czy to może być wina syropu? Nie wiem czy mam jej go dalej podawać?

Witam!
Jesteśmy po bilansie rocznym.
Max ma 74 cm, waga: 9 kg (chociaż ja myślę, że ma trochę więcej bo dostał ataku paniki przy pielęgniarce i nie chciał zostać na wadze)
Mamy podawać witaminę D do drugiego roku życia? Stara lekarka mówiła, że do roczku... A Wy jak podajecie?
Mleko dla bejbiśków mamy dawać maksymalnie raz dziennie chociaż Max i tak już go nie chce.
Mamy przestawić się na normalne mleko takie jak my pijemy - od jakiegoś czasu daję Maxowi kakao na śniadanie.
Szczepienie też było na odrę, różyczkę i coś tam jeszcze.... muzę dokładnie przeczytać - wstyd ale sama już nie wiem co zawierała ta szczepionka. Max darł się od chwili wejścia do gabinetu i nie umiał się uspokoić :confused2:

Ja jeszcze podaje wit. d3 ale tak co 2 -3 dzień a co do mleka mój mały wogóle nie chce pić modyfikowanego więc pije już normalne od krowy (przy czym "pije" to jest za dużo powiedziane bo mleko jest jako dodatek do płatków i kakao)

Witajcie
Za nami teoretycznie roczek Ninki, ale praktycznie to imprezka jutro 16. I tak jak planowaliśmy tylko torcik, ciacho, deserek i wsio :-D Mała chodzi non stop, od rana do nocy i przerwy robi sobie jedynie w czasie drzemki :tak: wczoraj pojawił się u nas katarek i dziś leciutka gorączka także psikamy od czasu do czasu solą morską i dzielnie wycieramy nochala , mam nadzieję, że na tym się skończy. Ehh... miałam ambitny plan by napisać dużego posta ,ale nic z tego ,bo mądra mama nie wył. dźwięków w telefonie i Ninkę obudził dzwonek :wściekła/y:
Więc tylko marietta gratulacje! I myśle, że przy takie różnicy wieku nie da rady bez podwójnego wózka, my też planujemy zakup takowego.

witam,
Marja gratuluję :) Jakież to miłe uczucie gdy spośród tysięcy wybierają twoje dziecko:-D
A my jeszcze mleko modyfik dudlimy już 3 ale jeszcze 3 razy na dobę jest:tak: Ale co zrobię kiedy on lubi mleczko, daję póki chce bo potem różnie może jak brat będzie tylko przy święcie kakao pił:-D

Witam!
Jesteśmy po bilansie rocznym.
Max ma 74 cm, waga: 9 kg (chociaż ja myślę, że ma trochę więcej bo dostał ataku paniki przy pielęgniarce i nie chciał zostać na wadze)
Mamy podawać witaminę D do drugiego roku życia? Stara lekarka mówiła, że do roczku... A Wy jak podajecie?
Mleko dla bejbiśków mamy dawać maksymalnie raz dziennie chociaż Max i tak już go nie chce.
Mamy przestawić się na normalne mleko takie jak my pijemy - od jakiegoś czasu daję Maxowi kakao na śniadanie.
Szczepienie też było na odrę, różyczkę i coś tam jeszcze.... muzę dokładnie przeczytać - wstyd ale sama już nie wiem co zawierała ta szczepionka. Max darł się od chwili wejścia do gabinetu i nie umiał się uspokoić :confused2:

nam lekarka powiedziala ze wit. D to profilaktycznie i sporadycznie dzieci powinny przyjmowac do 18stego roku zycia ze wzgledu na czeste skrzywienia kregoslupow..troche mnie zszokowala..
my mleko pijemy 2 razy dziennie + kaszka czasami, ale moja Pola to by sie najchetniej nawet w tym mleku kapala sprzedalaby rodzicow za nie :)
i dzisiaj konczymy roczek hurrra imprezka w niedziele

reklama
Mama wrażenie że pediatrzy nie maja jakiś konkretnych wytycznych co do pewnych spraw... każdy może na przykład mieć inne zdanie co do witaminy D. Niby mała sprawa ale jednak.
Albo lekarz się mnie pyta czy myję Małemu zeby pastą z fluorem bo jak nie to musiałabym mu podawać do witaminy D jeszcze fluor...

Do góry