reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

marietta gratulacje!!! super :D:)))) nic sie nie martw, na pewno sobie poradzisz ;)
chociaż jakbym sama miala drugi raz rodzić to tez bym sie bała po tym co przezyłam ;/;/

ale najważniejsze być dobrej mysli, ze poród bedzie szybki i bezbolesny :)))
a jakies imie już wybrane? czy nie myślicie o tym narazie? :p):)

wczoraj wazylismy Majke i waży 8,2 kg ;OOO hehe

a moje dziecko własnie zjada pierwszy raz jajecznice, ale miała mine jakby jakąś cytryne jadła haha :p

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-)
Marietta kochana, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! będzie parka!!! Słodziak i Słodzinka!!!
Wpadam tylko powiedzieć, ze jak to "nie dam rady"?? No wiesz??? Kto jak nie my!!!! :-) Będzie dobrze!!! Ciesz sie ciążą i nie martw się!!!! :-)
no i na poranek :-)
Podjeżdża beemka pod blok, wysiada dres i wrzeszczy:
- Kryyyyśkaaa!
Na balkon na piątym piętrze wypada teflonowa blondynka.
- Co?
- Zrób se grę wstępną, zara przyjde!!

Miłego!

Przede wszystkim życzę wszystkim naszym roczniakom wszystkiego najlepszego i wielkie gratulację dla maluszków które swoje pierwsze kroczki mają już za sobą:-)
Gizelka życzę dużo zdrowia dla Twojej mamy i wielkiej siły dla was dwóch
Marietta super wiadomość gratuluję !! :)

My już wyleczeni z zapalenia ucha i mam takie dwa pytanka do was musimy zrobić badania na cukrzycę i ile muszę odczekać od ostatniej dawki anntybiotyku (skończyliśmy brać antybiotyk tydzień temu ) ?? i jeszcze jedno jak długo czekać ze szczepieniem bo nasza pani doktór chciała żebyśmy przyszli w tym tyg. ale jak dla mnie to chyba troszkę za wcześnie??
Moje dziecko ostatnio przechodzi samego siebie zaczyna się z niego robić straszny łobuz, nie chcę już siedzieć w wózku niczym się nie chcę bawić poza piłką i czytaniem książeczek ;-) cały czas biega po całym mieszkaniu i obija się o wszystkie meble jakie stoją mu na drodze (jakby go jakiś lekarz obejrzał to stwierdził by że go biję ) ma guza na guzie. Mamy już dwa ząbki ostatnio kupiłam szczoteczkę i uczymy się myć je i nawet bardzo ładnie mu to idzie aaaaaa i zapomniała bym ruszyła sprawa z naszym mieszkaniem przedwczoraj była u nas pani z komisji i jak wszystko dobrze się ułoży to już za rok o tej porze będę miała swoje wymarzone mieszkanko :-)

witam ja tylko na chwilke chcialam sie pochwalic swoim szczesciem wczoraj mialam usg iii nosze pod serduszkiem dziewczynke:) cieszymy sie bardzo mocno niczego nie ma za duzo i niczego jej nie brak... jedyny problem ja jej nie urodze (boje sie) ..nie dam rady:(

GRATULUJĘ i musi być dobrze :) Chociaż ja po pierwszym porodzie powiedziałam, że jak przyjdzie mi rodzić drugi raz to bank okradnę, ale zapłacę za cesarkę :p
Witam :-)
Marietta kochana, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! będzie parka!!! Słodziak i Słodzinka!!!
Wpadam tylko powiedzieć, ze jak to "nie dam rady"?? No wiesz??? Kto jak nie my!!!! :-) Będzie dobrze!!! Ciesz sie ciążą i nie martw się!!!! :-)
no i na poranek :-)
Podjeżdża beemka pod blok, wysiada dres i wrzeszczy:
- Kryyyyśkaaa!
Na balkon na piątym piętrze wypada teflonowa blondynka.
- Co?
- Zrób se grę wstępną, zara przyjde!!

Miłego!

Dobre :) hehehe

Przede wszystkim życzę wszystkim naszym roczniakom wszystkiego najlepszego i wielkie gratulację dla maluszków które swoje pierwsze kroczki mają już za sobą:-)
Gizelka życzę dużo zdrowia dla Twojej mamy i wielkiej siły dla was dwóch
Marietta super wiadomość gratuluję !! :)

My już wyleczeni z zapalenia ucha i mam takie dwa pytanka do was musimy zrobić badania na cukrzycę i ile muszę odczekać od ostatniej dawki anntybiotyku (skończyliśmy brać antybiotyk tydzień temu ) ?? i jeszcze jedno jak długo czekać ze szczepieniem bo nasza pani doktór chciała żebyśmy przyszli w tym tyg. ale jak dla mnie to chyba troszkę za wcześnie??
Moje dziecko ostatnio przechodzi samego siebie zaczyna się z niego robić straszny łobuz, nie chcę już siedzieć w wózku niczym się nie chcę bawić poza piłką i czytaniem książeczek ;-) cały czas biega po całym mieszkaniu i obija się o wszystkie meble jakie stoją mu na drodze (jakby go jakiś lekarz obejrzał to stwierdził by że go biję ) ma guza na guzie. Mamy już dwa ząbki ostatnio kupiłam szczoteczkę i uczymy się myć je i nawet bardzo ładnie mu to idzie aaaaaa i zapomniała bym ruszyła sprawa z naszym mieszkaniem przedwczoraj była u nas pani z komisji i jak wszystko dobrze się ułoży to już za rok o tej porze będę miała swoje wymarzone mieszkanko :-)

To świetnie, że się ruszyło :) Trzymam kciuki, żeby poszło po Twojej myśli!!!

Magdzik co do badań na cukrzycę, to wydaje mi się, że nie ma znaczenia kiedy Kacperek brał antybiotyk. Szczepienie na Odrę Świnkę Różyczkę według kalendarza szczepień jest w 13-14 miesiącu życia, więc nie ma się co śpieszyć tym bardziej, że jest to szczepionka żywa. Moja Mała ze względu na branie sterydów teraz i przetaczanie krwi na wiosnę będzie miała odroczoną tę szczepionkę, pytałam naszej pediatry na kiedy i powiedziała mi, że nie śpieszy się możemy poczekać rok albo i dwa lata:-)

Mała w końcu robi postępy, potrafi już sama usiąść i stanąć:-) a to wszystko dlatego, że w końcu poprawiła jej się morfologia i poziom żelaza.

Anitas a jak Twój Kamilek? Wyszedł już na dobre z anemii?

dziekuje wszystkim ....
Tosiu ty normalnie jesteś " czasami " przezabawna :D:D aż sie w głos roześmiałam ojaaa...
no wiem wiem ze jeden poród juz za mna, szłam na na niego z wielka niewiedza a teraz bedzie troche inaczej bo wiem co mnie czeka i dlatego od pierwszego dnia zobaczenia dwoch kresek cierpie na bezsennosc...
ps. skonczył mi sie gaz a obiad nie zrobiony...dobrze ze mam wczorajsza zupke i mikrofale to z malym nie bedziemy głodować:/

Hej Dziewczyny !!

Marietta dasz rade - i to bardzo dobrze dasz sobie rde!!!:-)

Wiecie co ? musze sie Wam pochwalic , ze moj Karol wygral profesjonalna sesje zdjeciowa i bedzie w kalendarzu na 2012 rok - kalendarz to tam taki zwykly z Bebiko ale jestem strasznie zadowolona, bo w dodatku sama to zdjecie zrobilam - i sesje bedzie miec razem z tatusiem czyli dwojka moich chlopakow .Zwracaja nam 300 zl za podroz i nocleg dla calej trojki zapewniaja .Moj M kreci nosem , a mi sie to tam bardzo podoba:-))))

reklama
my stosujemy syrop ALTE prawoslazowy, taki brązowy. Jest najskuteczniejszy.

kerna
czy ten syropek stosujesz tez dla mlodszego dziecka??

marja gratulacje tylko pozazdroscic i czekamy za kalendarzem :)
marietta strach ma wielkie oczy, ale na pewno wszystko bedzie w porzadku my niedawno dowiedzielismy sie ze sasiadka urodzila sama w domu bo polozna nie zdazyla na czas i maz odebral porod i wszystko okej :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry