reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Kasik - ja już przywiozłam spacerówkę od teściów - na balkonie czeka :) Miałam już przełożyć ale ma być znowu zimno, więc przeczekam aż te chłodne dni sobie już odejdą w zapomnienie - a kysz! :p Tylko, że my mamy gondolę z regulacją oparcia i Adaś sobie w niej siedzi i obserwuje świat więc tragedii nie ma :) Ale mieścić to mieści się na styk, a mamy Jedo ;-)

Magdzik - my też się złościmy jak słoneczko świeci w oczy i od dawna z parasolką jeździmy :)

Oooo cieszę się, że Adaś nie jest sam szczerbolkiem :) Kasik - pewnie, że mamy czas. Ja miałam pierwszego zęba koło roczku, a teraz mam bardzo mocne zęby. Ma to jakieś znaczenie? Może gosheek się wypowie bo pewnie jest w temacie :D Chyba ważne też jest to co jadła mama będąc w ciąży, w końcu wady powstają zawiązki...

Gaju - trzymam kciuki za jutrzejszy dzień. Mnie powrót czeka w czerwcu, później niż myślałam z czego się bardzo cieszę :)

U nas dziś strasznie mglisto i brzydko...

Udanego dnia!

reklama
marietko tu nie chodzi o samą pracę bo chcę pracować ale o atmosferę :( Mogłabym i 8 godzin siedzieć gdybym nie czuła sie tam jak szmata do podłogi na której każdy może pojeździć :/ Zresztą wszyscy co w mojej mieścinie ich znają to tylko negatywne opinie wyrażają, no nikt mi jeszcze nic pozytywnego nie powiedział , no i to że 3 dziewczyny góra 2 tyg wytrzymywały też o czymś świadczy. Ale nie ma tego złego zawsze można szukać czegoś innego a nie się użalać ;) Mąż dał zielone światło gdybym psychicznie nie dała rady :)
Kiedys któraś z was napisała super zdanie, że dobra mama to mama szczęśliwa więc same rozumiecie :)

beniu ja też mamie mówiłam że ma coś z tym odcinkiem szyjnym zrobić bo jej lekarka rodzinna dała na prądy na rękę:szok: No debilka jakaś jak wiadomo, że mama ma coś z odcinkiem szyjnym i zresztą zazwyczaj drętwienie ręki jest od tego właśnie. No jak człowiek sam lekarzowi nie podpowie to sie nie domyśli:wściekła/y:

znów Was zaniedbałam :(((( wybaczycie ??? :)

Lena dorobiła sie jednego zeba teraz idzie jej kolejny i maruda na maxa
ja wracam za miesiac do pracy i nie wiem jak P sobie poradzi :((((
Jula to taki aniołek była no to dla równowagi teraz diabełek szaleje....

szczepienia dalej odraczamy maksymalnie jak sie da...

mąż ma dziś wychodne więc wieczorkiem poczytam jeszcze co tam u Was :)

hello dziewczynki

ale tu cisza...a na majowkach to dziewczyny dziennie produkuja po 10 stron albo i wiecej (wiem od sis)

Beniaminka masz racje, wszyscy tylko na metke teraz patrza, a to i tak wsio made in china:tak::-D. O ile sie nie myle to Julci wczoraj stukneło poł roczku, wszystkiego dobrego dla niej, buziaczki od ciotki z bb

Marta
Antek tez jeszcze szczerbol, ale chyba jeszcze czas mamy, co nie?;-). A co do porodu to pamietam, ze wzieło Cie w sobote wieczorem, a mnie dokładnie tydzien pozniej, akurat mam talent leciał, a tu chlup:szok::-D

ja tez juz mysle o spacerówce, bo mały swiata nie widzi w tej gondoli. Tylko sie zastanawiam jak to bedzie, bo mamy spacerowke przodem do kierunku jazdy i nie ma raczki przekładanej, wiec Antos nie bedzie mamy widział. Jak to jest u Was?

Jak dzisiaj było ciepełko, to jak ubieracie maluchy na spacer?
my co prawda jeszcze w gondoli jeździmy ale przy Julci miałam spacerówke chicco bez przekładanej raczki i wcale źle nie było, mała mogła sobie ładnie świat podziwiać ;)

Hurra u nas dzisiaj jest pierwszy zabek. Nawet niewiem kiedy wyskoczyl.:szok::szok::szok:
GRATULACIE!!!!!

Dziękuję za życzonka dla Julci, tak wczoraj skończyła pół roczku i min z tej okazji byliśmy w Sanktuarium w Leśniewie na błogosławieństwie dla dzieci. Polecam to miejsce, nam polecili znajomi i warto było, jest gdzie pospacerować, miejsce przyjazane dzieciom, Julce podobał się kościóek pełen innych dzieci, oj było wesoło :)

Saraa i Ksiulka, gratulacje pierwszego ząbalka ! :)))
Justyna, to trudna decyzja przyznaję, sama 5 lat temu stałam przed taką decyzją, chodziło o wyjazd do Danii , bo miałabym tam kontrakt na 2 lata z możliwością pozostania tam na zawsze z rodziną. Jednak moje losy potoczyly się inaczej i dzisiaj nie żałuję, że nie wyjechałam...bo nie miałam bym mojej Juleczki :)
KasikN , u nas spacerówka Tako jumper i jest mozliwosc zakladania w obe strony, jezdzimy przodem do nas, mała bardzo zadowolona, taka malenka sie wydaje w tej spacerówce :)
Magdzik, jesli moge doradzic, to myj malemu pupke i genitalia sama woda bez mydelka, i nie uzywaj jakis czas mokrych chusteczek tylko woda ( ewnetulanie z krochmalem) smarowac bephantenem, homeoplasmine a na noc odkrylam super krem, ktory zabezpiecza przed dziaaniem oczu itd firmu Mutela Vitamin Barier Creme, jest rewelacyjny( leczy stany zapalne, chroni).

Dzisiaj kolejny , trudny zdaje się ząbkowy dzien, bo ani apetytu ani humorku, a sen dzisiaj zaledwie 40 minut wszystkiego i wieczorem wielki problem z zaśnieciem , zresztą teraz też co chwilę się budzi. Ze tez te maluszki tak muszą się nacierpiec :( Mój syn przechodził ząbkowanie lekko , ale tez tak wcześnie.Padam na nos, marzę o łóżku ale jeszcze musze ubranka posegregowac, bo dostałam dzisiaj 6 reklamówek od dobrej koleżanki z pracy, która będąc rok starsza ode mnie jest już od roku babcią i to po jej wnusi...synuś jej przed maturą wnusię zafundował, ale są przeszczęśliwi bo malutka cudowna. :)
Dobrej nocy !

oj Beniu to jedziemy na jednym wózku, w dzień maruda w nocy nie bardzo chce spac a ja padam na pyszczek... młodsza niunia tak ładnie przechodziła ząbki- do puki nie zajrzałam do buzi to nie wiedziałam że kolejny się pojawił....

Cześć wszystkim !!!

Ciężko było ale przebrnęłam przez te 15 stron prawie co mnie nie było, uffff... :-) Nie miałam internetu przez kilka dni i nie mogłam Was poczytać :-(
U nas ogólnie sama nie wiem o co chodzi... Zuźka jakaś marudna od paru dni jest, nie bardzo chce spać w dzień, jakoś mniej je, ciągle marudzi i ślini się coraz gorzej, do tego non stop chciałaby na rączkach i nie wiem czemu. Jak byłyśmy dziś na szczepieniu to pani dr też nie potrafiła mi powiedzieć czemu ona się tak zachowuje i zwaliła na mnie że pewnie coś zjadłam nie takiego jak powinnam albo jej dałam do zupki coś czego jeszcze nie powinna jeść i stwierdziła że to napewno jeszcze nie zęby, bo ona nie widzi żadnych zmian na dziąsłach... osłabienie z tą lekarką, nie wiem czy jej nie zmienię bo wg mnie to na 90% zęby bo pakuje do buzi wszystko co się tylko da... Ważymy 6120g i mierzymy 62,5 cm (powinna ważyć 7 kg, ale pani dr powiedziała że nie ma się co zamartwiać bo nie każde dziecko przybiera książkowo, najważniejsze że wogóle przybiera, ale i nie wygląda na "zabidzoną").

Miałam się odnieść do kilku postów ale zapomniałam z tego wszystkiego co chciałam napisać...

Aha, dziewczyny mam do Was pytanie. Słyszałyście coś apropos badań serduszka które się powinno zrobić jak dziecko skończy 6 miesięcy? Moja mama takie mądrości z pracy przyniosła gdzie ma dużo dziewczyn które powracały z urlopów macierzyńskich... Ja wysępiłam od dr skierowanie na echo serca dla świętego mojego spokoju żeby się nie stresować czy trzeba czy nie trzeba. Badanie jest w ramach kasy chorych w szpitalu więc nic nie płacę (przynajmniej u mnie). Wiecie coś na ten temat???

Pozdrawiam Was cieplutko

A no i spóźnione wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet bo nie miałam okazji złożyć Wam życzeń :*

Witam,

dzisiaj u nas 16 stopni :szok: :szok: :szok:

KasikN82 ja już od miesiąca jeżdżę ze spacerówką. Można oparcie dac na leżąco i lekko pochyle więc Max jest zadowolony i jak chce się przespac i jak chce trochę widzieć. Całkiem go jeszze nie sadzam.
Na spacerki ubieram go w: body z krótkim rekawkiem, na to bluzka z długim rękawkiem, na to kurtka ale nie zimowa, gruba tylko taka średnio ciepła.
Czapka wiadomo. Nogi to podkolanówki, ciepłe skarpetki i spodnie.
W zalezności od temperatury przykrywam go albo takim workiem z puchem w środku albo kocem. Dzisiaj miał tylko koc i było mu za ciepło więc odkryłam go trochę.

85justyna ja też mieszkam za granicą. Od 2006 roku. I powiem Ci jedno: drugi raz nie zrobiłabym takiego błędu.
Nie mam tutaj szans na pracę jaką mogłabym dostać w Polsce.
Ludzie są zupełnie inni, maja inna mentalność i trudno z nimi dojśc do porozumienia.
Jak nie masz zdolności językowych twoje życie będzie zależne od kogoś kto rozumie język - miałam koleżankę, która nie potrafiła ruszyć z niemieckim, to nawet do lekarza musiałam z nią jako tłumaczka chodzić.
Ważne jest też dokąd byś wyjechała. Ja mieszkam w niby największym mieście w regionie, które dla mnie jest po prostu zacofaną wiochą. Nie ma nawet gdzie iść z dzieckiem na spacer.

Z drugiej strony jesteście rodziną i najlepiej byłoby być razem.

Współczuję decyzji ale głowa do góry: będzie dobrze! :tak:

Hej

Tosia i Toshi wszystkiego naj, naj dla Waszych półroczniakow:-):-)

Dzieki dziewczynki za odp. odnosnie spacerowki. Poczekam jeszcze kilka dni i przezucamy sie na spacerowke. A gondola nasza to normalnie nowka blaszka, jak bym w sklepie postawiał swoj wozek to niczym by sie chyba od sklepowych nie roznił. Tym bardziej, ze mały nam chorował i grudzien i styczen wozek praktycznie nieuzywany był.

Hurra u nas dzisiaj jest pierwszy zabek. Nawet nie
wiem kiedy wyskoczyl.:szok::szok::szok:

gratulejszyn:tak::tak:

justyna rodzina to przede wszystkim wasza 3ka;-);-);-) a norwegia dla rodziny to bajka, dotacje na dzieci, mieszkanie, swietne zlobki od 1 roku zycia wszytkie dzieci ida, 8ro dzieci 2 panie, za darmo oczywiscie. tak samo przedszkola, szkoly.;-)
zycie bardzo drogie ale warto bo poziom zycia wysoki, ekologiczny i bardzo przyjazny rodzina.bedzie dobrze i nie bedziesz zalowala decyzji bo tutaj w PL jak jest kazdy widzi, zaczyna byc cenowa japonia a zarobki jak w bangladeszu,:cool2: jest ciezko nawet tym co niby maja dobra sytuacje materialna bo ceny rosna nieproporcjonnalnie z tym co sie zarabia.:eek:

Anja masz racje, drozyzna sie u nas robi nie z tej ziemi:szok:. Jak tak dalej bedzie, to czesc rodzin bedzie krasc musiała, zeby przezyc

Własnie dowiedziałm sie od wujka ze opał zdrozeje o 30% bo nakładaja jakis podatek ekologiczny czy cos takiego. Czyli tona wegla bedzie około 1000 kosztowała:szok:. Cholera mnie bierze bo jeszcze jedna zima sie nie skonczyła, a juz by kupowac opał na nastepna.
A jak opał zdrozeje to momentalnie wszystko jeszcze w gore pojdzie:wściekła/y:

U nas tez mały marudkowy sie zrobił. Najlepiej mu pasi jak go sie trzyma pod paszki a on sobie spezynuje wtedy. Usmiech mu z buzki wtedy nie znika. Zastanawiamy sie nad zakupem jakiegos skoczka czy cos w tym stylu bo mi rece wysiadaja, darmowa siłownia normalnie.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za rady... niestety nikt za mnie nie podejmie tej decyzji... nie będzie nam łatwo ale chyba zdecydujemy się na ten wyjazd... tutaj w Polsce nic nas nie czeka a tam może uda nam się poukładać jakoś życie... Jak narazie to mój mąż zaczął badać grunt i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie...

dziś byliśmy na szczepieniu i muszę pochwalić mojego miśka bo był bardzo dzielny- wogóle nie płakał :-) a waży już 10 kg :-)

reklama
Do góry