reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

powietrze w mieszkaniu jest ok do tej pory nie miala takich objawow a widze ze to oslabienie w sensie przeziebienie bo ta pogoda teraz taka nijaka i wszyscy lapia poza tym moj S byl tez chory wiec moze od niego zalapala:-(

reklama
Trochę mnie nie było i nie mogę nadrobić tego czytania, bo co włączę bb to Olek jakąś arię odstawia :/

gaja super pomysł z wyjazdem...mi też by się przydał :)

mb_1 mój tata oglądał to w tvn i przybiegł do mnie zaaferowany...powiedziałam mu, że wiem i zamierzam gotować Olkowi, ale jeszcze z tydzień poczekam...no bo prawda jest taka, że kto kładzie mięso do słoików...warzywa jeszcze tak, ale mięso...

madziunka ja też planuję zmienić fryzurę na krótszą, zrobię niespodziankę jak pewnego razu mąż wróci ze stażu ;p co do uzasadnienia napisz mi na maila całą sytuację napiszę Ci to uzasadnienie, jeszcze skonsultuje je ze znajomą asystentką sędziego...ale tak naprawdę trzeba normalnie napisać to co się dzieje, jak sytuacja wygląda, nie trzeba wielkich wyszukanych słów...i wszystko będzie ok...za całego serca dopinguję Ci żeby wszystko poszło po Twojej myśli.

Madzik mi dopiero dziś sąsiadka uzmysłowiła, że tłusty czwartek :) no cóż chyba będzie bez pączków, bo małżonka nie ma a ja nie mam jak do sklepu się wybrać, bo upieczeniu to nie wspomnę, bo ledwo obiad robię, bo Olek dziś ma nastrój na noszenie...

maja888 a może spróbuj wodę morską do noska i jak dzidzia śpi to postawić obok łóżeczka wrzątek z takim olejkiem olbas oil i solą. Do tego trochę więcej wietrzenia mieszkania, i może coś mokrego na kaloryfer. Ale whitneyxx może mieć rację, że to alergia.

whitneyxx ja też chciałam kupić nawilżacz powietrza, ale naczytałam się, że to nie do końca takie fajne, bo tam się bakterie rozwijają i to wszystko idzie w powietrze. Więc narazie się wstrzymałam, wietrzę, kładę mokre ręczniki na kaloryfer.

Tyle napisałyście, że nie jestem w stanie napisać co i jak. Mi do 30 jeszcze 5 lat zostało. Ładna dziś pogoda a my siedzimy w domku. Starszy ma grypę żołądkową i ręce myje chyba 100 razy dziennie jak tylko ide do Bartka. Nie chce by się zaraził.

No to przyznajcie się: Ile dziś pączków zjadłyście?

Nic mi się nie chce. Mam dziś mega lenia i mega prania. Już 3 pralka idzie bo mi się zachciało zmiany posieli i kołdry wyprać :dry:

A zapominałam :) My dziś kończymy pół roku :)

A ja jeszcze żadnego;-) Mam nadzieję, że M nie zapomni kupić i ta przyjemność jeszcze przede mną!

Gratulacje dla Bartusia!

hej dziewczyny

przepraszam ze ja tak rzadko tu pisze ale czytam was codziennie tylko ciezko z czasem zeby cokolwiek odpisac itp

mam pytanko moja Dominika ma straszny katarek taki wodnisty przy tym kaszel suchy i czesto kicha znacie moze jakies takie leki na takie objawy przeziebienia bo goraczki nie ma na szczescie ale widze ze ma oczka szklane od tego kichania i katarku doradzcie co moge jej podac

Moim zdaniem, takie małe dziecko koniecznie powinien zobaczyć lekarz, tym bardziej, że pokasłuje. Koniecznie osłuchać i zobaczyć gardło. Ze sposobów domowych - Sterimar(bądź coś podobnego) i Olbas oil do inhalacji (kilka kropelek na poduszeczkę czy ubranko). Życzę dużo zdrówka!

dziewczyny chwaliłam się wam awansem T., wczoraj oficjalnie na zebraniu miał to powiedziane przez dyrektorów a dziś okazało sie, że jeden z dyr stwierdził że nie da mu awansu tylko zrobi jeszcze jednego kierownika którym zostanie nota bene jego przydupas - chłop który nigdy nawet na produkcji nie pracował i nie ma zielonego pojęcia o tym. Jakoś sie nie przejęłam bo w tej firmie same świnie pracują i wszystkiego bym sięs podziewała ale po chamsku bo najpierw kogoś mianują a na drugi dzień zmieniają zdanie.

gaja to rzeczywiście... niby dorośli a jak dzieci sie zachowują... najbardziej szkoda kasy...

chciałabym się Was poradzić w sprawie fotelika do samochodu... teraz mamy taki 0-13 kg montowany tyłem do kierunku jazdy ale małemu już troche główka wystaje i musimy kupić nowy... ale... no właśnie u nas w mieście nie ma takich 0-18 kg które można montować i przodem i tyłem, są tylko takie 9-25 montowane przodem do kierunku jazdy i zastanawiam się czy mały może już takim jeździć... sprzedawca mówi że oczywiście bo fotelik można w pozycji półleżącej ustawić i nawet bezpieczniej jest wozić dziecko przodem... a ja już zgłupiałam bo mi się wydaje to troszkę za wcześnie (mały jeszcze przecież sam nie siedzi) i nie wiem co robić... kupować czy czekać aż mały będzie siedział

gaja to rzeczywiście... niby dorośli a jak dzieci sie zachowują... najbardziej szkoda kasy...

chciałabym się Was poradzić w sprawie fotelika do samochodu... teraz mamy taki 0-13 kg montowany tyłem do kierunku jazdy ale małemu już troche główka wystaje i musimy kupić nowy... ale... no właśnie u nas w mieście nie ma takich 0-18 kg które można montować i przodem i tyłem, są tylko takie 9-25 montowane przodem do kierunku jazdy i zastanawiam się czy mały może już takim jeździć... sprzedawca mówi że oczywiście bo fotelik można w pozycji półleżącej ustawić i nawet bezpieczniej jest wozić dziecko przodem... a ja już zgłupiałam bo mi się wydaje to troszkę za wcześnie (mały jeszcze przecież sam nie siedzi) i nie wiem co robić... kupować czy czekać aż mały będzie siedział

Justynko skoro fotelik można ustawić w pozycji półleżącej to jak najbardziej możesz taki kupić,przynajmniej malcowi będzie wygodnie ;-)

whitneyxx ja też muszę chyba taki pojemniczek sobie sprawić

85justyna
ja oglądałam się za fotelikami, bo Olek też się już spory robi i właśnie chcę taki, który można ustawić do spania, bo jakbyśmy np. jechali gdzieś dalej to będzie mu się wygodnie spało. Co do montowania to słyszałam, że bezpieczniejsze jest jednak tyłem do kierunku jazdy. No ale przecież całe życie tyłem jeździł nie będzie. Ja oglądałam na necie takie z coneco. Niedrogie a do tego mają tą funkcję. Skoro mały nie siedzi to ustawisz mu go do spania i tyle, a wydaje mi się, że najlepiej byłoby go wziąć ze sobą i "przymierzyć" mu ten fotelik :)

gaja z tym awansem to niezła kicha, ja bym się wkurzyła ostro...ale co zorbisz, powiedzą, że jak Ci nie pasuje to szukaj innej roboty i tyle...

A co do pączków to nie zjadłam ani jednego :/ ostatnio tracę apetyt. Pilnuję żeby wogóle coś zjeść...może któraś z Was podrzuci mi ze 3 kg jej zbędne...mnie się przydadzą...

hej, hej :-) pamięta mnie ktoś? :-)
Justynko, ja sobie myslę, ze ten 0-18 to bezsensu i szkoda pieniążków, bo co?? potem kupować trzeci?? jeśli ten można ustawić w pozycji półleżącej to nawet bym sie nie zastanawiała...a jak już Małemu główka wystaje to trzeba jak najprędzej wymienić fotelik...
Ritka ja tez jeszcze pączka nie jadłam, ale już mam miejsce w brzuszku na duuuuużą ilość paczków .. M juz wraca z pracy :-)
Nawilżacza nie posiadam, bo syszałam równie duzo złych opinii co dobrych, więc u mnie wystarczają mokre pieluszki na kaloryferach...jak centralne grzeje.. w pokoju z kominkiem nie mam pomysłu... ;-)oj czekam na ta wiosnę i czekam...dziś było pięknie.. czuję , ze to juz tuż tuż :-)
miłego wieczorku

reklama

to co zaproponowal ci ten sprzedawca to SKANDAL, powinien wyleciec na zbity pysk, bo przez niego ktos straci swoje dziecko, za taka wiedza powinien sprzedawac smoczki i butelki a nie foteliki. tragedia!

dziecko tylem do kiedunku jazdy powwinno jezdzic jak najdluzej sie da;-), tak jest najbezpieczniej.przy nawet minimalnej stluczce jezeli dzicko poleci do przodu a tak dzialaja sily glowka dzicka leci i wtdy jest bardzo duze ryzyko zerwania kregow szyjnych, paralizu, a nawet smierci dziecka:no: i to przy malej stuczce, przy wypadku dziecko jest automatycznie bez szans.

foteliki 0-25kg przeznczone dla wszystkich sa tak naprawde bardzo slabe, wiadomo co do wszystkiego to do.., na bezpieczenstiw sie nie powinno oszczedzac:blink: najlepszym rozwiazaniem sa foteliki 0-13kg i tu dziecko powinno jezdzi do ok roku tylem do kierunku jazdy, 9-18, 15plus.

mozna sobie poczytac, podaje www napisane przez eksperow, zeby nie bylo,ze sie wymadrzam,:-p ale ze wzgledu na prace foteliki i bezpieczenstwo dziecka podczas jazdy to moja obsesja.:tak: na prawde taniej wychodzi zainwestowanie w super fotelik niz wieloletna rehabilitacja dziecka, moze ufamy sobie jako kierowcy ale czy ufamy bezwarunkowo innym:sorry2:niesety nie:zawstydzona/y:

fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci

http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_fotelik_przodem_do_kierunku_ruchu,12.html

http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html

http://fotelik.info/pl/art/po_co_ten_fotelik,11.html

http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_2_funkcyjny_dla_dzieci_9_36_kg_wysoka_jakosc,26.html

Ostatnia edycja:
Do góry