reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

trixi-moja lenka z siusianiem akurat nie ma problemu wiec nie pomoge za to z kupka ostatnio znow troche sie rozstroilo bo mimo ze je obiadki i jabuszko to momo wszystko kupke robi co 3-4 dni albo i nawet 6!!!!:no:nie wiem czym to jest podyktowane ale jak bede u lekarza na U5 to popytam czy to normalne bo z tego co wiem to na cycu to tak ale przy dokarmianiu to juz nie wiem:szok:

reklama
aaaa jeszcze zapomniałam dopisać że oglądnęłam ten filmik z Dzień Dobry TVN i powiem Wam że moja Zuzia nie wie jeszcze co to jedzenie ze słoiczka. Z racji tego że siedzę w domu gotuję jej co parę dni bo stwierdziłam że to nie jest dla mnie problem obrać jedną marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i odłupać jedną różyczkę z kalafiora czy brokuła i to ugotować. Awaryjnie mam kupione 3 słoiczki ale na razie stoją i się kurzą :-) co do kaszek to jemy z malinami, morelkami i taką bananową na dobranoc a oprócz tego normalną ryżową z jabłuszkiem które robię sama (gotruje z niewielką ilością wody i miksuję blenderem na papkę), z tym że po tym co obejrzałam stwierdziłam że chyba kupię jakieś owoce mrożone i będę jej robić bo wszystko co robią dla dzieci niby takie super zdrowe a w rzeczywistości to taka sama chemia jaką my dorośli jemy...

trixi-moja lenka z siusianiem akurat nie ma problemu wiec nie pomoge za to z kupka ostatnio znow troche sie rozstroilo bo mimo ze je obiadki i jabuszko to momo wszystko kupke robi co 3-4 dni albo i nawet 6!!!!:no:nie wiem czym to jest podyktowane ale jak bede u lekarza na U5 to popytam czy to normalne bo z tego co wiem to na cycu to tak ale przy dokarmianiu to juz nie wiem:szok:

moja Zuzka miała tez problemy z kupką zanim jej zaczęłam wprowadzać inne jedzonko nić cycuś i też robiła kupki tak co 5-6-7 dni ale nasza pediatra powiedziała że to normalne i ze musi sobie to sama uregulowac i zeby jej nie faszerowac zadnymi czopkami ani nie wkładac termometra w pupkę (nawet by mi to do głowy nie przyszło - jakies starodawne metody chyba)

Lilu mocno zaciskam kciuki żeby wszystkie twoje plany spełniły się w 100 %:-)
Karolinko zdrówka dla Juli oby było jak dziewczyny piszą i nie długo wyjdzie ząbek;-)
Ksiulka powodzenia w pogodzeniu obowiązków i znalezieniu czasu dla dzidzi ;-)
Whitneyxx to super wiadomość że to już ostatni gips!! :-)
Gaja gratuluje awansu!!! :-) no gratki takich cudownych rocznic a pomysł z wyjazdem super!!
Trixi niestety ja nie jestem w stanie ci pomóc bo nie mieliśmy jakiś większych kłopotów w siuśkami
Madziunka ja też ostatnio coraz częściej myślę o skróceniu kłaczków ale brakuję mi odwagi :-( tym bardziej że mój P. uwielbia długie włosy

Moje dziecię dziś znowu spało z mamusią ostatnio strasznie się kręci i płaczę przez sen w dzień też marudzi a zębola ni widu ni słychu..
Co do wieku to ja się nie wypowiadam bo u mnie dopiero 21 styknie ;-)
U nas śliczna pogoda, słoneczko świeci i zaraz mykamy na rehabilitację w ogóle zapisałam się do klubu malucha w poradni psychologicznej odbywają się darmowe zajęcia dla dzieci od 2 do 10 msc bodajże zajęcia raz w tyg. na których będziemy się uczyć masować maluchy już się nie mogę doczekać pierwszych zajęć:-) coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam:-(
Wpadne później to może mi się przypomni no to dziewczyny tłustych pączków życzę:-D

Witam!

Ja tak na szybko, bo jakoś nie wyrabiam się dziś z niczym.

Zaraz jemy obiadek i wyruszamy na spacer!

lilu powodzenia, oby wszystko Ci sie poukładało

Ritka my tez przed 3 dawka szczepienia, przeciagam od stycznia, ale juz dzwonili z przychodni. Daj znac co Ci powiedziała doktor homeopata

Karolina zdrowka dla Julci, oby to zadne choróbsko nie było

alcia szczesliwego lotu, oby Filipek dobrze zniosł to 2 h lot

Ja tez juz zblizam sie do 30 (za rok) i jakos mnie to przeraza:-(. Ale jak to mowia "starość nie radość, a młodość nie wieczność";-)
Mały padł przed 19, ciekawe o ktorej na noc spac pojdzie.
Kasik - dobrze robisz! Doktorka powiedziała, żeby odwlekać jak najdłużej się da. Poza tym - żadnych skojarzonych, a zamiast DTP kupić DTPa infanrix. I ja tak sobie pomyślałam, że tym razem zaczepię Infanrix DTPa(tam koklusz jest zabity) i Hib, następnym razem WZW Engerix,a MMr - nigdy w życiu. Napiszę oświadczenie, że ze względów religijnych, bo szczepionka ta hodowana jest na zarodkach ludzkich pochodzących z aborcji. Trochę chaotycznie, ale strasznie się spieszę! Sorry! Aha, i dać odtrutkę homeopatyczną!

Dziewczyny, ja już po 30 i jakoś specjalnie nie zauważyłam różnicy, więc głowa do góry ;-)
My już jesteśmy po 3 dawce szczepienia i na szczęście wszystko w porządku, chociaż miałam trochę stresu, bo różnie bywa. Mała miała przez jeden dzień siniaka w miejscu wkłucia i na tym się skończyło. Podczas szczepienia nawet za bardzo nie płakała, chyba tym razem plasterek emla zadziałał.

Dzisiaj byłyśmy znowu u ortopedy. Lekarz stwierdził, że to już ostatni gips. :-)

SUUUUUUUPPPPPEEEEEERRRRR! Wielkie gratki!

Ostatnia edycja:
Witam
U nas koniec nocek bez pobudek, były dwie, tak żeby mamę podpuścić, "niech się pocieszy staruszka, a teraz powrót do normalności, czyli 3 razy papu poproszę". Ale i tak nie jest najgorzej, w miarę wyspana jestem.
Wczoraj byliśmy z hrabinką na placu zabaw, pohuśtaliśmy ją na huśtawkach i spuściliśmy ze ślizgawki, ale nie była jakoś specjalnie zachwycona, raczej znudzona, my mieliśmy większą radochę. Wstawię zdjęcie na wątku z fotkami.
Gaja super pomysł, mi jakby ktoś taką niespodziankę zrobił to bym skakała, strasznie lubię wypady, wycieczki, itp.
Trixi moja Laura też kilka razy po nocy miała tylko wilgotną pieluchę, ale w dzień zawsze ok. Za tydzień będę w Polsce, to karnę się do lekarza i o tym wspomnę.

Tyle napisałyście, że nie jestem w stanie napisać co i jak. Mi do 30 jeszcze 5 lat zostało. Ładna dziś pogoda a my siedzimy w domku. Starszy ma grypę żołądkową i ręce myje chyba 100 razy dziennie jak tylko ide do Bartka. Nie chce by się zaraził.

No to przyznajcie się: Ile dziś pączków zjadłyście?

Nic mi się nie chce. Mam dziś mega lenia i mega prania. Już 3 pralka idzie bo mi się zachciało zmiany posieli i kołdry wyprać :dry:

A zapominałam :) My dziś kończymy pół roku :)

no to ja też 30 w tym roku :) A do tego tydzień później nasza 10 rocznica ślubu :) A 15 lat razem :) wszystko w listopadzie :) Także z tej okazji planuję jakiś weekend nad morzem w hotelu, to będzie niespodzianka dla mego T. :) Co myślicie?
Gaju niespodzianka super !!!

Tyle napisałyście, że nie jestem w stanie napisać co i jak. Mi do 30 jeszcze 5 lat zostało. Ładna dziś pogoda a my siedzimy w domku. Starszy ma grypę żołądkową i ręce myje chyba 100 razy dziennie jak tylko ide do Bartka. Nie chce by się zaraził.

No to przyznajcie się: Ile dziś pączków zjadłyście?

Nic mi się nie chce. Mam dziś mega lenia i mega prania. Już 3 pralka idzie bo mi się zachciało zmiany posieli i kołdry wyprać :dry:

A zapominałam :) My dziś kończymy pół roku :)

ja dzisiaj jeszcze żadnego paczka nie zjadłam ale nie ukrywam ze mam na niego wielką ochote:-D gratki dla półroczniaka:tak:jejku jak też czas leci nawet sie nie obejrzymy a nasze skraby będą biegać a my za nimi:-D
Jeżeli Julka pójdzie w ślady swoich sióstr to ja szybko bede za nią biegać:tak:

A tak wogóle to witam ,u nas też dzisiaj piękna pogoda ale przez wczorajszą gorączke julki chyba sie wstrzymam z dzisiejszym spacerkiem,lepiej dmuchać na zimne:tak: ah ide szykować obiad
pozdrawiam

hej dziewczyny

przepraszam ze ja tak rzadko tu pisze ale czytam was codziennie tylko ciezko z czasem zeby cokolwiek odpisac itp

mam pytanko moja Dominika ma straszny katarek taki wodnisty przy tym kaszel suchy i czesto kicha znacie moze jakies takie leki na takie objawy przeziebienia bo goraczki nie ma na szczescie ale widze ze ma oczka szklane od tego kichania i katarku doradzcie co moge jej podac

reklama
Maja, a masz w domu nawilżacz powietrza, bo może masz za suche powietrze w mieszkaniu? Taki wodnisty katar plus łzawienie może wskazywać też na alergię. Czy te objawy pojawiły się nagle, czy nasilały stopniowo?

Ostatnia edycja:
Do góry