trixi-moja lenka z siusianiem akurat nie ma problemu wiec nie pomoge za to z kupka ostatnio znow troche sie rozstroilo bo mimo ze je obiadki i jabuszko to momo wszystko kupke robi co 3-4 dni albo i nawet 6!!!!nie wiem czym to jest podyktowane ale jak bede u lekarza na U5 to popytam czy to normalne bo z tego co wiem to na cycu to tak ale przy dokarmianiu to juz nie wiem
reklama
madziunka90210
Aktywna w BB
aaaa jeszcze zapomniałam dopisać że oglądnęłam ten filmik z Dzień Dobry TVN i powiem Wam że moja Zuzia nie wie jeszcze co to jedzenie ze słoiczka. Z racji tego że siedzę w domu gotuję jej co parę dni bo stwierdziłam że to nie jest dla mnie problem obrać jedną marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i odłupać jedną różyczkę z kalafiora czy brokuła i to ugotować. Awaryjnie mam kupione 3 słoiczki ale na razie stoją i się kurzą :-) co do kaszek to jemy z malinami, morelkami i taką bananową na dobranoc a oprócz tego normalną ryżową z jabłuszkiem które robię sama (gotruje z niewielką ilością wody i miksuję blenderem na papkę), z tym że po tym co obejrzałam stwierdziłam że chyba kupię jakieś owoce mrożone i będę jej robić bo wszystko co robią dla dzieci niby takie super zdrowe a w rzeczywistości to taka sama chemia jaką my dorośli jemy...
madziunka90210
Aktywna w BB
trixi-moja lenka z siusianiem akurat nie ma problemu wiec nie pomoge za to z kupka ostatnio znow troche sie rozstroilo bo mimo ze je obiadki i jabuszko to momo wszystko kupke robi co 3-4 dni albo i nawet 6!!!!nie wiem czym to jest podyktowane ale jak bede u lekarza na U5 to popytam czy to normalne bo z tego co wiem to na cycu to tak ale przy dokarmianiu to juz nie wiem
moja Zuzka miała tez problemy z kupką zanim jej zaczęłam wprowadzać inne jedzonko nić cycuś i też robiła kupki tak co 5-6-7 dni ale nasza pediatra powiedziała że to normalne i ze musi sobie to sama uregulowac i zeby jej nie faszerowac zadnymi czopkami ani nie wkładac termometra w pupkę (nawet by mi to do głowy nie przyszło - jakies starodawne metody chyba)
Lilu mocno zaciskam kciuki żeby wszystkie twoje plany spełniły się w 100 %:-)
Karolinko zdrówka dla Juli oby było jak dziewczyny piszą i nie długo wyjdzie ząbek;-)
Ksiulka powodzenia w pogodzeniu obowiązków i znalezieniu czasu dla dzidzi ;-)
Whitneyxx to super wiadomość że to już ostatni gips!! :-)
Gaja gratuluje awansu!!! :-) no gratki takich cudownych rocznic a pomysł z wyjazdem super!!
Trixi niestety ja nie jestem w stanie ci pomóc bo nie mieliśmy jakiś większych kłopotów w siuśkami
Madziunka ja też ostatnio coraz częściej myślę o skróceniu kłaczków ale brakuję mi odwagi :-( tym bardziej że mój P. uwielbia długie włosy
Moje dziecię dziś znowu spało z mamusią ostatnio strasznie się kręci i płaczę przez sen w dzień też marudzi a zębola ni widu ni słychu..
Co do wieku to ja się nie wypowiadam bo u mnie dopiero 21 styknie ;-)
U nas śliczna pogoda, słoneczko świeci i zaraz mykamy na rehabilitację w ogóle zapisałam się do klubu malucha w poradni psychologicznej odbywają się darmowe zajęcia dla dzieci od 2 do 10 msc bodajże zajęcia raz w tyg. na których będziemy się uczyć masować maluchy już się nie mogę doczekać pierwszych zajęć:-) coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam:-(
Wpadne później to może mi się przypomni no to dziewczyny tłustych pączków życzę
Karolinko zdrówka dla Juli oby było jak dziewczyny piszą i nie długo wyjdzie ząbek;-)
Ksiulka powodzenia w pogodzeniu obowiązków i znalezieniu czasu dla dzidzi ;-)
Whitneyxx to super wiadomość że to już ostatni gips!! :-)
Gaja gratuluje awansu!!! :-) no gratki takich cudownych rocznic a pomysł z wyjazdem super!!
Trixi niestety ja nie jestem w stanie ci pomóc bo nie mieliśmy jakiś większych kłopotów w siuśkami
Madziunka ja też ostatnio coraz częściej myślę o skróceniu kłaczków ale brakuję mi odwagi :-( tym bardziej że mój P. uwielbia długie włosy
Moje dziecię dziś znowu spało z mamusią ostatnio strasznie się kręci i płaczę przez sen w dzień też marudzi a zębola ni widu ni słychu..
Co do wieku to ja się nie wypowiadam bo u mnie dopiero 21 styknie ;-)
U nas śliczna pogoda, słoneczko świeci i zaraz mykamy na rehabilitację w ogóle zapisałam się do klubu malucha w poradni psychologicznej odbywają się darmowe zajęcia dla dzieci od 2 do 10 msc bodajże zajęcia raz w tyg. na których będziemy się uczyć masować maluchy już się nie mogę doczekać pierwszych zajęć:-) coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam:-(
Wpadne później to może mi się przypomni no to dziewczyny tłustych pączków życzę
Witam!
Ja tak na szybko, bo jakoś nie wyrabiam się dziś z niczym.
Zaraz jemy obiadek i wyruszamy na spacer!
SUUUUUUUPPPPPEEEEEERRRRR! Wielkie gratki!
Ja tak na szybko, bo jakoś nie wyrabiam się dziś z niczym.
Zaraz jemy obiadek i wyruszamy na spacer!
Kasik - dobrze robisz! Doktorka powiedziała, żeby odwlekać jak najdłużej się da. Poza tym - żadnych skojarzonych, a zamiast DTP kupić DTPa infanrix. I ja tak sobie pomyślałam, że tym razem zaczepię Infanrix DTPa(tam koklusz jest zabity) i Hib, następnym razem WZW Engerix,a MMr - nigdy w życiu. Napiszę oświadczenie, że ze względów religijnych, bo szczepionka ta hodowana jest na zarodkach ludzkich pochodzących z aborcji. Trochę chaotycznie, ale strasznie się spieszę! Sorry! Aha, i dać odtrutkę homeopatyczną!lilu powodzenia, oby wszystko Ci sie poukładało
Ritka my tez przed 3 dawka szczepienia, przeciagam od stycznia, ale juz dzwonili z przychodni. Daj znac co Ci powiedziała doktor homeopata
Karolina zdrowka dla Julci, oby to zadne choróbsko nie było
alcia szczesliwego lotu, oby Filipek dobrze zniosł to 2 h lot
Ja tez juz zblizam sie do 30 (za rok) i jakos mnie to przeraza:-(. Ale jak to mowia "starość nie radość, a młodość nie wieczność";-)
Mały padł przed 19, ciekawe o ktorej na noc spac pojdzie.
Dziewczyny, ja już po 30 i jakoś specjalnie nie zauważyłam różnicy, więc głowa do góry ;-)
My już jesteśmy po 3 dawce szczepienia i na szczęście wszystko w porządku, chociaż miałam trochę stresu, bo różnie bywa. Mała miała przez jeden dzień siniaka w miejscu wkłucia i na tym się skończyło. Podczas szczepienia nawet za bardzo nie płakała, chyba tym razem plasterek emla zadziałał.
Dzisiaj byłyśmy znowu u ortopedy. Lekarz stwierdził, że to już ostatni gips. :-)
SUUUUUUUPPPPPEEEEEERRRRR! Wielkie gratki!
Ostatnia edycja:
Witam
U nas koniec nocek bez pobudek, były dwie, tak żeby mamę podpuścić, "niech się pocieszy staruszka, a teraz powrót do normalności, czyli 3 razy papu poproszę". Ale i tak nie jest najgorzej, w miarę wyspana jestem.
Wczoraj byliśmy z hrabinką na placu zabaw, pohuśtaliśmy ją na huśtawkach i spuściliśmy ze ślizgawki, ale nie była jakoś specjalnie zachwycona, raczej znudzona, my mieliśmy większą radochę. Wstawię zdjęcie na wątku z fotkami.
Gaja super pomysł, mi jakby ktoś taką niespodziankę zrobił to bym skakała, strasznie lubię wypady, wycieczki, itp.
Trixi moja Laura też kilka razy po nocy miała tylko wilgotną pieluchę, ale w dzień zawsze ok. Za tydzień będę w Polsce, to karnę się do lekarza i o tym wspomnę.
U nas koniec nocek bez pobudek, były dwie, tak żeby mamę podpuścić, "niech się pocieszy staruszka, a teraz powrót do normalności, czyli 3 razy papu poproszę". Ale i tak nie jest najgorzej, w miarę wyspana jestem.
Wczoraj byliśmy z hrabinką na placu zabaw, pohuśtaliśmy ją na huśtawkach i spuściliśmy ze ślizgawki, ale nie była jakoś specjalnie zachwycona, raczej znudzona, my mieliśmy większą radochę. Wstawię zdjęcie na wątku z fotkami.
Gaja super pomysł, mi jakby ktoś taką niespodziankę zrobił to bym skakała, strasznie lubię wypady, wycieczki, itp.
Trixi moja Laura też kilka razy po nocy miała tylko wilgotną pieluchę, ale w dzień zawsze ok. Za tydzień będę w Polsce, to karnę się do lekarza i o tym wspomnę.
Tyle napisałyście, że nie jestem w stanie napisać co i jak. Mi do 30 jeszcze 5 lat zostało. Ładna dziś pogoda a my siedzimy w domku. Starszy ma grypę żołądkową i ręce myje chyba 100 razy dziennie jak tylko ide do Bartka. Nie chce by się zaraził.
No to przyznajcie się: Ile dziś pączków zjadłyście?
Nic mi się nie chce. Mam dziś mega lenia i mega prania. Już 3 pralka idzie bo mi się zachciało zmiany posieli i kołdry wyprać
A zapominałam My dziś kończymy pół roku
Nic mi się nie chce. Mam dziś mega lenia i mega prania. Już 3 pralka idzie bo mi się zachciało zmiany posieli i kołdry wyprać
KAROLINA84
Fanka BB :)
Gaju niespodzianka super !!!no to ja też 30 w tym roku A do tego tydzień później nasza 10 rocznica ślubu A 15 lat razem wszystko w listopadzie Także z tej okazji planuję jakiś weekend nad morzem w hotelu, to będzie niespodzianka dla mego T. Co myślicie?
Tyle napisałyście, że nie jestem w stanie napisać co i jak. Mi do 30 jeszcze 5 lat zostało. Ładna dziś pogoda a my siedzimy w domku. Starszy ma grypę żołądkową i ręce myje chyba 100 razy dziennie jak tylko ide do Bartka. Nie chce by się zaraził.
ja dzisiaj jeszcze żadnego paczka nie zjadłam ale nie ukrywam ze mam na niego wielką ochote gratki dla półroczniakajejku jak też czas leci nawet sie nie obejrzymy a nasze skraby będą biegać a my za nimi
Jeżeli Julka pójdzie w ślady swoich sióstr to ja szybko bede za nią biegać
A tak wogóle to witam ,u nas też dzisiaj piękna pogoda ale przez wczorajszą gorączke julki chyba sie wstrzymam z dzisiejszym spacerkiem,lepiej dmuchać na zimne ah ide szykować obiad
pozdrawiam
hej dziewczyny
przepraszam ze ja tak rzadko tu pisze ale czytam was codziennie tylko ciezko z czasem zeby cokolwiek odpisac itp
mam pytanko moja Dominika ma straszny katarek taki wodnisty przy tym kaszel suchy i czesto kicha znacie moze jakies takie leki na takie objawy przeziebienia bo goraczki nie ma na szczescie ale widze ze ma oczka szklane od tego kichania i katarku doradzcie co moge jej podac
przepraszam ze ja tak rzadko tu pisze ale czytam was codziennie tylko ciezko z czasem zeby cokolwiek odpisac itp
mam pytanko moja Dominika ma straszny katarek taki wodnisty przy tym kaszel suchy i czesto kicha znacie moze jakies takie leki na takie objawy przeziebienia bo goraczki nie ma na szczescie ale widze ze ma oczka szklane od tego kichania i katarku doradzcie co moge jej podac
reklama
Maja, a masz w domu nawilżacz powietrza, bo może masz za suche powietrze w mieszkaniu? Taki wodnisty katar plus łzawienie może wskazywać też na alergię. Czy te objawy pojawiły się nagle, czy nasilały stopniowo?
Ostatnia edycja: