no ja mam nadzieję, że temat został oficjalnie zakończony bo mnie już żołądek od tego rozbolał
Co do AZS mam pytanie do Guusi bo zna ten temat, Olka też miała stwierdzone jak była mała po 2 latach objawy znikły a ostatnio mama ją ma wykąpała w jakimś Rossmanowskim płynie i dostała ręce jakby była poparzona, czy w związku z AZS płyny mogą wywołać aż taką reakcję????? Czy możliwe jest, że miała niby AZS w wieku 0-2 lata i teraz znów się pojawia???? Czy to zwykła alergia? Bo z tymi lekarzami to czasami różnie.
.
gaju przepraszam ze dopiero teraz, tak jest to możliwe ze AZS wróci, ja mam od kilku lat( no może nie od kilku tylko tak koło 10 będzie- moze mniej) ale nie mam jej cały czas- tzn. zmian , wracają i znikają, ale zawsze wracają, od dwóch tygodni mam spokój ale pewnie niedługo mnie dopadnie
, ja kiedys właśnie kupiłam płyn do płukania taki z biedronki bo mi ktos polecił, no i własnie, od szyi do stóp byłam jakby poparzona, takie plamiska czerwone, niekoniecznie mocno swędzące, ale wygladały nie ciekawie, takze obstawiam ze to jest alergia zwykła kontaktowa, AZS raczej suche, swędzące, nie do wytrzymania, zreszta sama widzisz penie na Maksiu, a takie plamy raczej -alergiia, jakbys miała zdjecie to szybciej bym ci powiedziała, ale obstawiam na ten płyn, bo u mnie tak samo to wygladało. Dostałam masc i jakieś tabsy wtedy na alergie i tyle, zeszło w ciagu kilku dni, od tamtej pory nie ekperymentuje
. Tylko czy to jest teraz zwiazane z AZS nie powiem, wiadomo jak ktoś na to choruje to dosłownie wszystko moze uczulic, ja miałam kiedyś zanik na 2 lata prawie, ale wróciło, wystarczyło słońce i nie taki kosmetyk. Dermatologiem, ani alergologiem nie jestem, najlepiej by było isc, a jak nie to nawilżac i obserwowac czy znika, jak nie swędzi to dobrze, do 7miu dni powinno zniknac, są masci ale wszystki na recepte pewnie zeby przyśpieszyc zanikanie. Takze myśle ze mała ma wrażliwą cere, i tak mogła zareagowac. lepiej kapac w czyms sprawdzonym. No ale wiadomo, ja akurat na płyny do kapieli nie mam, tzn. zaden mnie jeszcze nie uczulił, ale pewnie kiedys to sie stanie, i polecam balsamy z AA do cery wrażliwej tanie- malinowy pachnie bosko i nie uczulają.
t