reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

no ja mam nadzieję, że temat został oficjalnie zakończony bo mnie już żołądek od tego rozbolał ;)

Co do AZS mam pytanie do Guusi bo zna ten temat, Olka też miała stwierdzone jak była mała po 2 latach objawy znikły a ostatnio mama ją ma wykąpała w jakimś Rossmanowskim płynie i dostała ręce jakby była poparzona, czy w związku z AZS płyny mogą wywołać aż taką reakcję????? Czy możliwe jest, że miała niby AZS w wieku 0-2 lata i teraz znów się pojawia???? Czy to zwykła alergia? Bo z tymi lekarzami to czasami różnie.

.

gaju przepraszam ze dopiero teraz, tak jest to możliwe ze AZS wróci, ja mam od kilku lat( no może nie od kilku tylko tak koło 10 będzie- moze mniej) ale nie mam jej cały czas- tzn. zmian , wracają i znikają, ale zawsze wracają, od dwóch tygodni mam spokój ale pewnie niedługo mnie dopadnie
, ja kiedys właśnie kupiłam płyn do płukania taki z biedronki bo mi ktos polecił, no i własnie, od szyi do stóp byłam jakby poparzona, takie plamiska czerwone, niekoniecznie mocno swędzące, ale wygladały nie ciekawie, takze obstawiam ze to jest alergia zwykła kontaktowa, AZS raczej suche, swędzące, nie do wytrzymania, zreszta sama widzisz penie na Maksiu, a takie plamy raczej -alergiia, jakbys miała zdjecie to szybciej bym ci powiedziała, ale obstawiam na ten płyn, bo u mnie tak samo to wygladało. Dostałam masc i jakieś tabsy wtedy na alergie i tyle, zeszło w ciagu kilku dni, od tamtej pory nie ekperymentuje
. Tylko czy to jest teraz zwiazane z AZS nie powiem, wiadomo jak ktoś na to choruje to dosłownie wszystko moze uczulic, ja miałam kiedyś zanik na 2 lata prawie, ale wróciło, wystarczyło słońce i nie taki kosmetyk. Dermatologiem, ani alergologiem nie jestem, najlepiej by było isc, a jak nie to nawilżac i obserwowac czy znika, jak nie swędzi to dobrze, do 7miu dni powinno zniknac, są masci ale wszystki na recepte pewnie zeby przyśpieszyc zanikanie. Takze myśle ze mała ma wrażliwą cere, i tak mogła zareagowac. lepiej kapac w czyms sprawdzonym. No ale wiadomo, ja akurat na płyny do kapieli nie mam, tzn. zaden mnie jeszcze nie uczulił, ale pewnie kiedys to sie stanie, i polecam balsamy z AA do cery wrażliwej tanie- malinowy pachnie bosko i nie uczulają.

t

reklama
dzień dobry...

a jednak nie znajduję tyle czasu ile bym chciała i znów nie jestem w stanie pisać regularnie na BB

postanowiłam wiele pozmieniać w moim życiu....podjęłam bardzo ważne decyzje ... ale o tym później...najważniejsze jest odgruzować swoje życie, zmienić to co najbardziej ciąży....zaczynam pierwszy dzień zmian, zmian które zaważą nad całym moim przyszłym życiem, albo będę siedzieć w domu z dzieciakami sfrustrowana do granic możliwości albo odzyskam radość życia jakiej kiedyś miałam aż w nadmiarze....co by tu dużo pisać dzisiaj jest dzień PIERWSZY

super, takie zyciowo-ciuchowe katarsis jest czyms bardzo waznym i przelomowym, gratuluje decyzji i zycze powodzenia w dalszych porzadkach, less is more:-D:-D:-D

Ritka - lot tylo 2 godziny, ale cos mnie strach oblecial....

pociesz,ze mojej siostrzenicy pierwszy lot w wieku 6ciu msc - 20godz w jedna strone, tyle samo rok pozniej, sis leciala sama z mala, dala rade;-)
w wieku 2lat na skutek jednego opoznienia lot trwal 36godz,:baffled: 5 przesiadek:szok:, dala rade , gorzej bylo z siosta i mama co wtedy z nia leciala:-D

dzieci czuja strach rodzicow przed lataniem i wtedy sa lamety nie z tej beczki, jezeli rodzic jest spokojny, wyluzowany, nie boi si elotu dziecko tez bedzie okej;-)

moja rada nie dawaj przed lotem niczego nowego do jedzenia:sorry: jak lecialam z moja mala dalam bo chciala...5 mandarynek, zanim dolecielismy do frankfurtu zuzyla 8pieluch:-D:-D:-D:-D z 2ma pieluchami i odparzona pupa lecialysmy nastepne 13 godzin:baffled: z ktorych notabene przespala 11 godz:szok:

bedzie dobrze;-)

Paulka, to jednak nie koniec leczenia. Małej przeskakuje rzepka w kolanku. Lekarz powiedział, że z tym sobie poradzimy już bez gipsów.

Mała dzisiaj strasznie marudziła, trzeba było nieźle się nagimnastykować, żeby ją zabawić. Za to o 20 padła przy cycu. Zastanawiam się, czy to ząbki, bo ślini się tak, że muszę ją non stop przebierać. ;) Już jej zaczęłam chłodzić gryzak w lodówce. :)

Anja - dzieki!ja samego latania sie nie boje, tylko tym razem ze wzgledu na Filipa....ale bedzie ok:) no i z papu nie ma problemu, Filip jest fanem mleka;)

Dziewczyny, ja już po 30 i jakoś specjalnie nie zauważyłam różnicy, więc głowa do góry ;-)
My już jesteśmy po 3 dawce szczepienia i na szczęście wszystko w porządku, chociaż miałam trochę stresu, bo różnie bywa. Mała miała przez jeden dzień siniaka w miejscu wkłucia i na tym się skończyło. Podczas szczepienia nawet za bardzo nie płakała, chyba tym razem plasterek emla zadziałał.

Dzisiaj byłyśmy znowu u ortopedy. Lekarz stwierdził, że to już ostatni gips. :-)

no to rewelacyjna wiadomość kochana,ostatni gips i bedzie ok,co do szczepień to moja malutka ma 3 już za sobą tylko 23.03 na wzw i bedzie oki;-)toleruje szczepionki bardzo dobrze,wiec szczepić bede ,tak jak szczepiłam swoje starsze dzieci a mnie moi rodzice a moich rodziców dziadkowieitd,zawsze jest jakiaś wątpliwosc dobrze ze teraz matki mają prawo wyboru:tak:ja należe do tradycjonalistek i być może mi sie to opłaci!,nie czytam art, na ten temat bo to nie ma sensu,,,moim zdaniem:tak:
i tak każda mamuśka zrobi jak uważa:tak:

Witajcie prz kawce-lurze :-)
widze ze ja dzis pierwsza jestem ;-)oj pamietam jak sie jeszcze niedawno weszlo wieczorkiem na bb to caly dzien bylo ciezko nadrobic a teraz widac ze mamy zdecydowanie mniej czasu :tak:
milego dnia zycze wszystkim
ja nocka srednio ale zeraz idziemy na spacerek sie dotlenic bo juz piekne slonko i u nas juz 0st. wiec po poludniu jeszcze na pewno wyjdziemy cala rodzinka :-D

do uslyszenia...

Ostatnia edycja:
Guusia dziękuję za odpowiedź, mała dostała taką skórę tydzien temu dokładnie i do dziś na dłoniach ma szorstkie czerwone plamy :/ smaruję kremem nivea dla niemowląt aby nawilżyć bo brzydko to wygląda.

A Maks chyba zęby dostaje(wszystko co z marudzeniem związane to zęby haha) bo w nocy strasznie sie wierci, kwęka itp. A zawsze jadł i spał ładnie a tu całą noc praktycznie sie wierci. Ale szkopuł w tym, że ja nie widzę żeby dziąsła gdziekolwiek były rozpulchnione :/

Miałam napisać czy T. dostał awans - dostał :) I 15 marca wyjeżdża z kierownikiem na Słowację do jakiejś firmy. Boi się strasznie bo on angielskiego nigdy sie nie uczył i nie wie jak da rady, pocieszyłam, że kierownik zna to mu pomoże ;)

Aaaaa i kupiłam wczoraj parasolkę do wózka, mały płakał jak tylko słońce mu w twarz świeciło to poszłam i za 29 zł kupiłam, fakt faktem, że ni w kij ni w oko bo ciemna zieleń (wózek fioletowy) ale co tam;-) Tylko uchwyt do niej 3 razy wymieniałam, najpierw okazało się, że jest zepsuty, dostałam lepszy to nie pasował na ramę i za trzecim podejściem mi dobrali jakis inny :sorry2: Cieszę się, że przez neta nie kupiłam bo bym chyba się wściekła gdyby nie pasowało:no:

Ostatnia edycja:
whitneyxx super ze juz ost raz ten gips!!!!:-) a jesli chodzi o 30 to ja juz w lutym tez po i tez roznicy nie widze goraca 30 tez jest ok! :-D

whitneyxx super ze juz ost raz ten gips!!!!:-) a jesli chodzi o 30 to ja juz w lutym tez po i tez roznicy nie widze goraca 30 tez jest ok! :-D

no to ja też 30 w tym roku :) A do tego tydzień później nasza 10 rocznica ślubu :) A 15 lat razem :) wszystko w listopadzie :) Także z tej okazji planuję jakiś weekend nad morzem w hotelu, to będzie niespodzianka dla mego T. :) Co myślicie?

reklama
KAROLINA84 mi lekarz zalecil zbijanie temp od 38,5. Pewnie teraz juz za pozno to pisze, ale moze na przyszlosc;-) Mam nadzieje, ze z corcia wszystko w porzadku.

Ritka ja niedawno tez poszukiwalam dobrego termometru i ostatecznie zdecydowalismy sie na braun irt 4020

Ksiulka zycze szybkiego przyzwyczajenia i siebie i malego do trybu praca-dom.

No i juz nie pamietam wiecej:zawstydzona/y:

Ja po wizycie u opiekunki. W sumie, to taki minizlobek, bo kobitka ma codziennie 3-4 dzieci. Wczoraj akurat byla 2, to moglam sobie popatrzec jak sie nimi zajmuje. Teraz musze jakos sie zastanowic, jak to wszystko zorganizowac i od kiedy zaczac przyzwyczajac mala do niej. Macie jakies doswiadczenie? Do pracy wracam we wrzesniu, wiec mam jeszcze pol roku.

Lilu nie wiem, jak duze zmiany szykuja ci sie w zyciu. Jednak musze Ci powiedziec, ze dzieki Tobie nabralam ochoty na zmiany:-D Ja w sumie jeszcze przed 30 ostatni rok, ale cos za mna ostatnio chodzilo i powinnam z soba cos zrobic:-p
Gaja niespodzianka super. A czy ty moze skorpionem jestes? Ja tez listopadowa:tak:

Do góry