P
pysia_23
Gość
Ja tez z początku jadłam jabłka i pomagały a teraz jakoś już nie pomagają owoce jem tylko w jogurtach a warzywa w zupach
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, napiszcie proszę o tym badaniu USG na przezierność karkową. Wiem w jakim celu jest wykonywane, ale moje pytanie brzmi- czy ową przezierność może wykonać mój ginekolog na USG jakie posiada- jest nowoczesne, ale nie jest to 4D.
Wiem, że będę miała po 11tc robione badania prenatalne, może to w tym badaniu bedzie owa przeziernosc mierzona?
mi lekarz powiedział, że we wczesnej ciąży tzn. do ok. 2 miesiąca nie ma potrzeby brać witamin (jeśłi stosuje sie zróżnicowaną dietę), bo Maluszek na razie jest tak mały, że wystarczą mu składniki odżywcze z ciałka żółtego. Dopiero od ok. 11-12 tygodnia zalecił Feminatal N albo Prenatal, więc właśnie zaczęłam przyjmować od poniedziałku.A i chciałam zapttac o witaminy mi lekarz kazał brać Folik i Jodid 100 a innych witamin nie, czy powinnam sobie sama jakis praparat kupić?