Anja78
matka superstar
Jojo - u mnie jest bardzo podobnie do tego, co ty napisałaś. Pyskuje, czasami, jak zwracam jej uwagę - olewa i śmieje się. Pomaga nawet chętnie, szczególnie przy małym. Ale jeżeli chodzi o przebranie się po szkole, złożenie rzeczy, uprzątnięcie zabawek to mogę powtarzać niezliczoną ilość razy, aż skończy mi się cierpliwość. A może to jest norma, a ja mam zbyt wysokie wymagania? Czasami mam wrażenie, że na matkę się nie nadaję i mam ochotę uciec od tego wszystkiego! A z drugiej strony wiem, że bez dzieciaków nie wytrzymałabym i pół godziny!
ja mam to samo przerasta mnie czasami to wszystko, mam ochote uciec od problemow, krzykow. :-(
boje sie tego,ze biore odpowiedzilanosc za to jakim bedzie czlowiekiem, ze nie radze sobie czy przypadkiem nie popelniam jakis wielkich bledow
az zasnac czasami nie mozna jak sobie pomysle
kasiona - majac jakies tam doswiadczenie powiem ci ,ze dzieci tak wlasnie robia, nawet jak na codzien grzecznie a wlasnie jak ci zalezy, albo masz jakies wyjscie, tratrata pokazuja co potrafia.palma im odbija, nic wtedy nie pomaga, chocbys na rzesach stawala, zaklinala, klnela, plakala...trzeba sie ewakuowac
no takie male kochane wredotki hehe.
co do tej 13latki to jakas totalna sciema,zrodlo informacji raczej malo wiarygodne jak dla mnie;-) ona nie moze miec praw nad dzieckiem, chodzic do lekarza, nie mogla sama w ciazy chodzic do ginekologa, ani rodzic bez ktoregos z rodzicow, ktorzy sprawuja prawa nad dzieckiem i i jego matka tez dzieckiem. ona mogla dziecko zatrzymac ale prawnym opiekunem tego dziecka sa jej rodzice.
abstar****ac od tematu aborcji, wydaje mi sie,ze malo ktory rodzic pozwoli aby zgwalcona 12latka- bo w takim przypadku mowimy o gwalcie na nieletniej ,urodzila dziecko. inna sprawa jak to nastolatka 16/17letnia ale 12 latnie dziecko to prokuratura dla gwalciciela i jak rowniez i rodzicow
a co do tej jagi, to mi ta historia cos nie pasowala juz dawno jak sie laska pojawwila i po 3 postach traci ciaze chore klimaty, co zrobic, to tylko i az internet, wszystko sie zdarza, mozna sobie byc kim sie chce i kierowac swoimi wirtualnymi jazdami jak dusza pragnie, nawet kosztem innych