reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Jojo - u mnie jest bardzo podobnie do tego, co ty napisałaś. Pyskuje, czasami, jak zwracam jej uwagę - olewa i śmieje się. Pomaga nawet chętnie, szczególnie przy małym. Ale jeżeli chodzi o przebranie się po szkole, złożenie rzeczy, uprzątnięcie zabawek to mogę powtarzać niezliczoną ilość razy, aż skończy mi się cierpliwość. A może to jest norma, a ja mam zbyt wysokie wymagania? Czasami mam wrażenie, że na matkę się nie nadaję i mam ochotę uciec od tego wszystkiego! A z drugiej strony wiem, że bez dzieciaków nie wytrzymałabym i pół godziny!

ja mam to samo przerasta mnie czasami to wszystko, mam ochote uciec od problemow, krzykow. :-(
boje sie tego,ze biore odpowiedzilanosc za to jakim bedzie czlowiekiem, ze nie radze sobie czy przypadkiem nie popelniam jakis wielkich bledow:confused2:
az zasnac czasami nie mozna jak sobie pomysle:baffled:

kasiona
- majac jakies tam doswiadczenie powiem ci ,ze dzieci tak wlasnie robia:szok:, nawet jak na codzien grzecznie a wlasnie jak ci zalezy, albo masz jakies wyjscie, tratrata pokazuja co potrafia.palma im odbija, nic wtedy nie pomaga, chocbys na rzesach stawala, zaklinala, klnela, plakala...trzeba sie ewakuowac:-D
no takie male kochane wredotki hehe.:-D

co do tej 13latki to jakas totalna sciema,zrodlo informacji raczej malo wiarygodne jak dla mnie;-) ona nie moze miec praw nad dzieckiem, chodzic do lekarza, nie mogla sama w ciazy chodzic do ginekologa, ani rodzic bez ktoregos z rodzicow, ktorzy sprawuja prawa nad dzieckiem i i jego matka tez dzieckiem. :baffled:ona mogla dziecko zatrzymac ale prawnym opiekunem tego dziecka sa jej rodzice.

abstar****ac od tematu aborcji, wydaje mi sie,ze malo ktory rodzic pozwoli aby zgwalcona 12latka- bo w takim przypadku mowimy o gwalcie na nieletniej ,urodzila dziecko. inna sprawa jak to nastolatka 16/17letnia ale 12 latnie dziecko to prokuratura dla gwalciciela i jak rowniez i rodzicow:zawstydzona/y:

a co do tej jagi, to mi ta historia cos nie pasowala juz dawno jak sie laska pojawwila i po 3 postach traci ciaze:sorry: chore klimaty, co zrobic, to tylko i az internet, wszystko sie zdarza, mozna sobie byc kim sie chce i kierowac swoimi wirtualnymi jazdami jak dusza pragnie, nawet kosztem innych:crazy:

reklama
No całkiem równo pod sufitem to ta kobieta na pewno nie ma:no:.
My właśnie wróciliśmy ze szczepienia, mała nawet nie pisnęła, poskutkowała ta maść znieczulająca:tak:. Tylko ciekawe czy marud znowu będzie, bo już mam wrażenie że sama nie wie czego chce.
Noc miałam fantastyczną bo K spał z hrabiną a ja sama, już nie pamiętam kiedy ostatni raz zaliczyłam 8 h nieprzerwanego snu, chyba w ciąży:szok:. Spadam bo jest ryk:baffled:

hej hej pamiętacie jeszcze mnie?

rano zaczęłam nadrabiac, ale wpadła koleżanka i nie dałam rady więc zabieram się na nowo, póki Olaf śpi sobie.

buziaki:*

Marja ja mam termometr na podczerwien z microlife, kosztował cos kolo 100 na allegro. Ale jak alcia pisze te termometry maja to do siebie, ze co chwila inna temp. pokazuja. Ja to mowie, ze jak chcesz to Ci pokaze. Ale w szpitalu tez takimi mierza

Jak mozesz jak nie sprawi Ci to klopotu podeslij mi link do tego termometru :-)))

My dzis po usg bioderek - wszystko w porzadku ! . Juz kolejna wizyta nie potzrebna . Nasz maluch dzis byl niesamowity . Byly tez dzieciaczki na usg - w tym mniejsze , wieksze - jedna dziewczynka plakala i plakala - Karol sie patrzyl, smial - a wkoncu jak ta mala ryczala wrzasnal - wszyscy wkolo sie zasmieli - bo brzmialo to jakby powiedzial " przestan sie tak drzec wreszcie" :-). Bylismy tez na spacerze - troszke wialo ale is lonce pieknie swiecilo.

witam ponownie
zdębiałam jak przeczytałam tą historię ma dziewczyna tupet szkoda słów:wściekła/y:ja też straciłam bobasa i mi wcale do żartów nie było ani nie ma trzeba mieć bujną wyobraźnię żeby z tak poważnych tragedi robić sobie żarty...

qrcze młodemu jakies placki na brzuchu wyskoczyły nie wiem po czym i co to jest...:eek:jak mam iśc do naszej pediatry to mnie trzęsie... miałam smaka na babkę zrobiłam a teraz nie mam ochoty jej zjeśc , idę się kąpać ponoć woda wyciąga może nabiorę apetytu:-D
co do termometru ja używam rtęciowego najbardziej dokładny i pod paszką można mierzyć nie trzeba w pupce, mam elektroniczny ale zwykle jest z 5 kresek różnicy pomiędzy rtęciowym a elekt.
Marja cieszę się że wszystko ok z bioderkami :)
Ropucha zazdroszcze snu nic tylko się cieszyć :)
Anja dobrze napisałaś dzieciaczki zawsze mają swoje plany i nerwy pokazuje w najmniej odpowiednim momencie:)
Gusia pamiętamy właśnie niedawno się o Ciebie pytałam ;)
widzę większość podczytuje ale mało się udziela jakoś ciężko na tym wątku wbić się w temat :)
dla zainteresowanych w biedronce promocja na hugissy 99szt. rozm.3 za 38.89 , a w kauflandzie na slep&play 100szt. za 38zł i chusteczki pampers za 19 zł za 4 paczki, a w tesco są po 26 za 6 paczek, a jeszcze słoiczki i kaszki są w promocji w kauflandzie kaszki z bobvity po 4.99 a słoiki duże 190g w 2paku za 6 zł, a w netto od 14 lutego bobfruty 4szt. za 8 zł niecałe :-)to chyba tyle z nowinek sklepowych :-D

Hejka ja tylko na chwile...
Przeczytałam o tej jaga...no szok...i ja jej tez współczułam...no ale pewnie jej o to chodziło.grrr co za ludz?
Pozdrawiam Was serdecznie i papa...

Jejku ale naskrobałyście no ale już nadrobiłam i oczywiście moja wierna skleroza mnie nie opuszcza :zawstydzona/y: już nie pamiętam co komu miałam napisać A sprawa z tą jaga no szok normalnie brak słów :wściekła/y:
Moje dzieciaczki już śpią mała zasnęła jak zwykle o 19.30 Byliśmy dzis na zakupach i jak wracaliśmy to mała się darła jakby ją kto w dupcie szczypał ostatnio ma takie napady w samochodzie nie wiem co jest grane...może się nudzi :eek:
Coś mnie znowu brzucho pobolewa jeszcze mam tą @ już 5 dzień ale nie jest już taka obfita Idę już do wyrka bo mężu już na mnie czeka :-)
Spokojnej nocki

właśnie namiętnie pożegnałam mego T. - szedł na nockę ciekawe czy wytrzyma ;)
Maksiu chyba lepiej już bo ładnie usnął, choć zażycie nystatyny to dla niego trauma a musiałam podać po karmieniu co by w buzi osad też jeszcze został a on już usypiał :/ W każdym razie jest już o niebo lepiej :)

reklama
Hej:)
Poniedziałek i wtorek spędziliśmy na rehabilitacji. Dziś mieliśmy usg przezciemieniowe i w dalszym ciągu utrzymuje się lekka asymetria komory lewej w stosunku do prawej. Za dwa miesiące mamy się pojawi na kontroli ale na szczęście wszystko jest ok:)
Dzisiejsza nocka to istny koszmar oby dziś było lepiej bo inaczej padnę:( Postaram się nadrobic zaległości z bb i jak się uda to odniose się do waszych maili a jesli wczesniej dorwie mnie Morfeusz to napewno jutro wieczorem:)
Trzymajcie się cieplutko i udanej nocki Wam życzę:)

Do góry