reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja w sumie o skórę tak nie dbałam , mam kilka rozstępów ale nie są aż tak widoczne. Ale to pozostałość z lat dziecinnych kiedy to byłam mega kluską, w ciąży chyba jeden rozstęp mi doszedł :) Ale moja mama za dużo nie ma to i ja nie mam wskazań :)

A dziś wizyta i usg z przeziernością karkową.

reklama
Dziewczyny, napiszcie proszę o tym badaniu USG na przezierność karkową. Wiem w jakim celu jest wykonywane, ale moje pytanie brzmi- czy ową przezierność może wykonać mój ginekolog na USG jakie posiada- jest nowoczesne, ale nie jest to 4D.:nerd:
Wiem, że będę miała po 11tc robione badania prenatalne, może to w tym badaniu bedzie owa przeziernosc mierzona?

Ja jak na razie używam balsamu Johnson's i jest ok nawilża na 24 godziny.
Poprzednie ciąże to używałam zwykłą oliwkę dla dzieci i po 2 porodach mam jedynie kilka małych rozstępów na prawym i lewym boku na wysokości majtek więc się chowają i na piersiach od spodu ale i to stanik zakryje :-D
Teraz mam Serum wygładząjące przeciw rozstępom co redukuje te juz istniejące i zapobiega powstawaniu nowych.
Ja od rana zero apetytu wcinam jogurt z wiśniami na śniadanko

Ja obowiazkowo codziennie rano sok ze swiezych pomaranczy mniaaaaaaaaaam!! Mam pytanko dziewczyny mnie ginekolog nie przepisal zadnych witamin tzn biore tylko kwas foliowy i jod z jego polecenia, natomiast witamin brak... wy bierzecie same czy macie przepisane od lekarza??

Witam dziewczyny:-)
Mnie wczoraj tak w krzyzu polamalo ze nie dalam rady sie podniesc. Lezalam z termoforem i wszystkie seriale po kolei wciagalam. A w nocy jak trzeba bylo wstac na siku myslalam ze zwariuje . Nie moglam sie z lozka podniesc. Mam nadzieje ze to chwilowe i przejdzie. Czy ktoras z Was ma podobne bole?

Co do rozstepow a raczej zapobieganiu to ja od poczatku stosuje wieczorem oliwke z rossmana p/rozstepom dla mam. Jest b wydajna bo juz 2 mc na 1 opakowaniu jade i daje rade, tylko ostatnio zapach zaczal mnie troche mdlic, choc jest bardzo delikatny.

Milego dnia, u mnie pieeeeeeeeeeeekne slonce, wiec mam nadzieje ze i nastroj bedzie dobry:-)

Ja obowiazkowo codziennie rano sok ze swiezych pomaranczy mniaaaaaaaaaam!! Mam pytanko dziewczyny mnie ginekolog nie przepisal zadnych witamin tzn biore tylko kwas foliowy i jod z jego polecenia, natomiast witamin brak... wy bierzecie same czy macie przepisane od lekarza??
Ja z racji braku apetytu mdłości i przytulania kibelka często zaopatrzyłam się w Falvit Mama.Dopiero jutro dostanę skierowanie na podstawowe badania więc pewnie wyniki poznam pod koniec marca a co jeśli się okaże, że mam braki witamin?
Jem mało zróżnicowanie bo brak mi apetytu większość rzeczy odrzuca mnie z kilometra dlatego wole podratować się witaminkami.

Jesli chodzi o witaminy to mi doktorka kazala brac tylko feminatal metafolin 800 do 12 t/c. Drogie (prawie 40zl) opakowanie ale zawieraja wszystkie wit+kwas foliowy

reklama
Do góry