reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

co do kremow to moja przyjaciolka przez dwie ciaze stosowala wlasnie babydream i zero roztepow ,a jej siostra jakies inne specyfiki i zostaly pamiatki na brzuchu i udach ,a to siostry wiec sklonnosci podobne. Moja mama jak sie tylko dowiedziala o ciazy to tez odrazu kupila mi babydream :)

reklama
co do kremow to moja przyjaciolka przez dwie ciaze stosowala wlasnie babydream i zero roztepow ,a jej siostra jakies inne specyfiki i zostaly pamiatki na brzuchu i udach ,a to siostry wiec sklonnosci podobne. Moja mama jak sie tylko dowiedziala o ciazy to tez odrazu kupila mi babydream :)
ja też stosowałam babydream, a rozstępy mam nawet na...łydkach:crazy:tak, że krem kremem, a genetyka i tak robi swoje:sorry:

ja dziś taki dzień miałam, że nawet sił pisać nie mam, dlatego buziam wszystkie wrześnióweczki i zmykam;-)

Kerna spojrzałam na listę i doszło do mnie, że masz termin porodu na dzień moich urodzinek:):)Zawsze, jak kolezaki pytali na historii, którego był najazd ZSSR na Polskę to ja szeptałam- moje urodziny i było po kłopocie hihihih:):)

Ostatnia edycja:
wpadam powiedzieć Dobry Wieczor:-)
lece ponadrabiac zaleglosci
chociaz kilka kartek w tyl;-)

u mnie w mdlosci ciag dalszy:cool:
jutro wizyta u gina i podglad maluszka na usg:-D:-D:-D
zdam relacje po powrocie
trzymajcie sie Mamusie:tak::-)

Hej dziewczyny! Ja sie witam i zegnam zarazem ...do spanka!:-)
Co do smarowania sie ...to ja narazie tylko oliwką dla dzieci Nivea.
Co do zwolnienia to ja juz tydzień jestem na L4....plamilam po upadku , juz jest dobrze ale ciesze sie ze poszlam bo nie dalabym rady w pracy, teraz to wiem!
Choć byłam taki bohater co chciał zrobić w pracy rekord wytrzymalości:-D ha ha ha
Ja dzień znowu zaczelam od kibelka...dzień jak co dzień juz...nawet nie zdązyłam nic zjeść i wypić, poprostu wstałam i zaczeło mi sie cofać:zawstydzona/y::-p
No to tyle..hiiii Dobranoc!

Witam sie porannie. Co do rozstepow to ja smaruje sie tylko oliwka dla niemowlakow, tak mi poradzila polozna w poprzedniej ciazy . Poskutkowalo nie mam ani jednego rozstepka, ale pewnie taka moja uroda.

Witam się i ja, ja smarowałam się różnymi kremami i całą ciążę nic a dopiero po porodzie się uwidoczniły na brzuszku :-( Teraz smaruję się na razie balsamem nawilżającym bo mam bardzo suchą skórę:szok:

Witam sie z rana!!:)
U mnei chyba mdlosci przeszly:-) bo cos odpukac rano nie bylo:))
Zjadl;am buleczke z wedlinka i pomidorkiem na sniadanko i cisza:))
Moge wreszcie cieszyc sie ciaza ...a nie nazekac ze ciagle mi nie dobrze;-)
Mezo mi kicha prycha gdzie sie przeziebil i teraz z daleko od niego musze ...nawet z corcia spalam zeby mnie nie zarazil dzisaj tez pewnei nocke u corci w lozku bede miala:)ale ona nic nie ma przeciwko temu uwielbia ze mna spac nawet mowi zebym z nia spala dopuki dzidzus sie nei urodzi hehe no raczej to nei wchodzi w rachube mezus wyzdrowieje i wracam do swojego wyrka:))
Milego dnia wam zycze !!!

Dzin dobry dziewczynki, ja uzywam oliwki dla dzieci fissan rano i wieczorem , z tym ze piersi np rano smaruje dodatkowo kremem nawilzajacym johnsona takim w plaskim pudelku co niby nawilza 24 h na dobe i powiem ze dobry jest, w kazdym badz razie skore mam miekka i sprezysta.Wiadomo ze jak maja wyjsc to wyjda wstretne rozstepy ale ja lubie sie pilegnowac na a oprocz tego pije duzo wody chcoiaz ostatnio to tylko niecala butelka :-)

Po pierwszej ciązy mam niestety spore pamiątki w postaci rozstępów na piersiach, udach, biodrach(mało) i na brzuszku na dole , ale tylko z jednej strony. Przez całą ciąże nic się nie działo, dbałam o ciało smarujące je oliwką dziecięcą- w 1991 roku nie było extra preparatów przeciw rozstępom. Porobiły mi się w 2 ostatnich tygodniach ciąży, byłam wcześnie bardzo szczuła- 54 kg, a przytyłam 16 , czyli sporo. Rozstępy po jednej stronie brzucha , to efekt skośnego ułożenia mojego synka w miednicy, uciskał główką w kierunku lewego biodra i skóra nie wytrzymała:-( Uda i biodra to efekt nazbierania sie tam tłuszczyku, którego nigdy wcześniej tam nie było- ale to akurat się przydało, bo wyglądałam jak piętnastolatka przed ciążą ;-)
Na razie smaruję ciało oliwką dziecięcą i masłem shea, ale planuję zakup secjalnego kremu- waham się w wyborze , nie wiem co wybrać. Będę podczytywała i posłucham Waszych doświadczeń.

reklama
Hej
Co do specyfikow do pielegnacji skory to ja od samego poczatku uzywam kremu na rostepy Mustella - tylko ten w aptece przeznaczony byl do stosowania od wczesnej ciazy.. reszta od 4 miesiaca. Dodatkowo w piersi wklepuje preparat tej samej firmy. Musze przyznac, ze narazie skora w tych miejscach jest jedrniutka.. Reszte ciala smaruje oliwka dla dzieci Nivea - ma super delikatny zapach :-)

Do góry