reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dziękuję za miłe przywitanie. Ania super zaproszenia. Małgoś domyślam się że bb uzależnia, ale w ciąży pozbyłam się nałogów, więc mogę sobie pozwolić na jakiś nowy, chyba niezbyt szkodliwy, no i również życzę wszystkiego naj.
Dziewczyny ja już jestem u kresu sił przez karmienie piersią. Mała odrzuciła butelkę całkowicie (zresztą smoka też) i potrafi domagać się cyca co pół godziny. W nocy je co 1,5-2 godz. co jej zajmuje co najmniej 0.5 godziny, potem muszę ją przeważnie lulać żeby zasnęła. Z domu wiec ciezko mi sie samej ruszyc, bo tatus mimo ze chcialby nie nakarmi. (cos mi sie stalo z klawiatura, zniknely polskie litery). Czuje sie jak niewolnik wlasnego dziecka, czasami jak przysnie przy cycu to karmienie trwa ponad godzine. Po wczorajszym mega dolku tatus stwierdzil ze tak dalej byc nie moze i jutro ja mam sobie pojsc z domu a on bedzie walczyl z Laura zeby zaczela jesc z butli. Powiedzialam mu ze jak se uda to go bede na rekach nosic ( odpowiedzial ze trzyma mnie za slowo:eek:). Trzymajcie kciuki prosze, bo wiem ze sa magiczne. Ja sama nie bardzo wierze w powodzenie tej akcji:no:

reklama
Ania zaproszenia bardzo ładne...super!
Ropucha moze zmiana butelki poskutkuje? mój czasami, ale bardzo rzadko jest dokarmiany mm i zapowietrzał sie niemiłosiernie, ciagle sie ksztusił, kupiłam butelke tommee tippee antykolkową i ciagnie jak smok.

Ania cudnie :)))))))
Ropuszko moja tez maniak cyckowy w nocy co 2 godziny sie budzi- czasem i czesciej
teraz malutka jest chora podaje jej antybiotyk i mam go dawac godzine po jedzeniu i przynajmniej godzine przed kolejnym i powiem Ci ze ciężko ją przetrzymać.... także rozumiem... :/ na ale moja ładnie je z butli tylko ja jej wole cycka dac niż modyfikowane...

Magdzić ja jak swoją pierwszą córcie przestałam karmić jak miała skończone 3 miesiące to pokarm szybko zanikł....

a ja nadal nic z hippa nie dostałam... ale czekam.....

tak jak juz pisałam mała jest chora :((( ma zmiany na oskrzelach i niestety antybiotyk trzebabyło podac :/// ale dzielnie malutka to znosi.... oczka tak zaczerwienione jak by ciągle płakała ale usmiech nie znika z jej ślicznej buźki :))

asiek oby córcia szybko wyzdrowiała
Wszystkie chorowitki zdrówka :)
ropucha wierzę że jesteś wykończona ja tak miałam ze starszą córą potrafiła się budzic nawet co 1 godz i tak się męczyłam może z pół roku później dawała mi pospac nawet 2 godz i tak do roku się męczyłam :szok: Może spróbuj inny smoczek do butelki inny kształt I tak jak prosisz trzymam kciuki :tak:

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny:-)!!!!!!

Kasik, ja chyba z 1,5 miesiąca temu weszłam na stronę producenta fotelików maxi cosi:

PolTrade - rejestracja zakupu fotelika .

Czytałam gdzieś ,że po rejestracji ,jako upominek przysyłają sztućce z logo maxi cosi. Ale skarpetki też fajna rzecz:-).
Aha, jeśli nie masz numeru paragonu, możesz podać byle co,ale ciiiiiii:-):-):-)

Asiek,biedna Malutka.Duuuużo Zdrówka dla Lenki:-)

Marja, super!!! nie wiem dokładnie ile groszy mniej zapłacisz za słoiczki, ale rabat obowiązuje tylko na jedną sztukę poszczególnego produktu z książeczki .I co ważne rabat liczony jest od ceny regularnej , a nie ceny promocyjnej, o ile akurat któryś z nich jest w promocji. Tak czy siak zawsze to jakaś oszczędność:tak:

Ropucho i inne Mamuśki cycolące:-) podziwiam Was baaaardzo za konsekwencje.zazdroszczę samozaparcia.Jesteście the best!!!!Moja mała nawet z butlą miała problem, o cycu nie wspomnę (przy każdej próbie był beee) i praktycznie na starcie dałyśmy za wygraną.Wielki szacunek dla Was...

Magdzik,mimo że cycoliłam 2 dni:szok::shocked2:resztki pokarmu mam do dziś.Samo z siebie nie poleci ale coś tam jeszcze jest.

ropucho nasza gwiazda też w pewnym momencie powiedziała nie butelce piła wcześniej kilka razy z aventowskiej, a ja chciałam mieć możliwość wyjścia czasem i nie patrzenia na zegarek więc poszłam i kupiłam najzwyklejszy smoczek do butelek z nuka o średnim przeplywie i sukcesywnie trenowałyśmy w sumie Hania z tata, ściągałam troszkę mleka i jak mała się budziła to ja się nie pokazywałam tylko mój mąż jej podawał flaszke i był ryk itd. ale po kilku razach zaskoczyła i je z butelki a smoka nigdy nie chciała. Co do tak czestego karmienia to wydaje mi się że przysypiacie obie w nocy i ona faktycznie nie je tylko sobie tak ciumka cyca. Smyraj ja jak przestaje ciągnąć po buźce tak po żuchwie powinno pomóc i w dzień tak samo pilnuj żeby się nie bawiła cycem tylko jadła może to coś pomorze, a może ona w cale nie chce jeść tak czesto tylko nudzi się i marudzi, a jak mama daje jeść to nie odmawia?? Nasza nigdy nie odmawia. Kurcze ale zrobiłam wywód... ehh ale może coś pomorze bo kurcze faktycznie uwiązana jesteś całkiem. Wierzę że wam się uda przeprosić z butelką!!!

asiek
dobrze że się nadal uśmiecha!!! A antybiotyk no cóż jak trzeba to trzeba...

Nasza gwiazda juz śpi pewnie za godzinkę albo 2 się obudzi na dokladkę jedzonka ale ciesze się chwilowym błogim nic nie robieniem ;-)

Ojej..ropucha (swoja droga interesujacy nick masz i jakos mi tak glupio sie do Ciebie zwracac haha) wspolczuje z tym cycoleniem ale mysle tak jak dziewczyny ze zmiana smoczka powinna pomoc..moj maly pil juz z tomme tippe, aventa ale jednak nuk najlepszy i w sumie najtanszy:) tomme tippe podobny do sutka wiec jak nie masz to moze sprobuj kupic i podac malemu. powodzenia:)

kasik bidulko wracajcie do zdrowia:* kurde jak takie cholerstwo sie czepi to mozna oszalec..wc to najczestsze pomieszczenie gdzie sie wtedy spedza czas..ja juz bym miala pewnie pelno hemoroidow..szok! oby Antosia to ominelo.

magdzik
ja sciagalam pokarm ale jak dostalam zapalenia piersi to musialam skonczyc i bralam bromergon..2 tygodnie minelo i pokarmu juz nie mam..za to cycki jak u staruszki..blee...male i taka skora wiotka..dobrze ze moj E lubi male bo jeszcze nabawilabym sie kompleksu.. no a zabazpieczam sie juz odkad urodzilam ale musze zmienic tabsy bo biore te dla karmiacych mam.. E powiedzial ze nastepne dziecko za kilka lat wiec nie ma co kusic losu.. hehe..to Twoj taki zazdrosnik? nie puscilby Ciebie? E sie zgodzil bo jak bylam na studiach wychodzilam czesto na imprezy ale musialam dzwonic zawsze jak juz bylam w akademiku..a pozatym przyjedzie po mnie i wejdzie do klubu:D a co do suwaczka to tak..w tym roku bedzie biba:)) weselicho na 100 osob lol...i dziekuje oczywiscie:*

asiek malutka bidulka i niech szybko wraca do zdrowka:)

moj maly po wielkiej walce i krzyku zasnal ale i tak sie jeszcze obudzi..nie popusci butli.

Magi78 ja właśnie od początku używam tej butli, bo mam ten tt laktator i zawsze dostawała moje mleko z niej, ale kilka razy poszłam na łatwiznę i dałam cyca żeby było szybciej no i przeklinam ten dzień.
Asiek1000 witaj w klubie mam cycozerców;-). Biedna Lenka, niech szybko zdrowieje.
Jojo31 no to mnie pocieszyłaś z tym rokiem:szok:, dzięki za kciuki.
Kalcha dzięki za rady,muszę zobaczyć za tym nukiem, wieczorem napiszę co z tego wyszło

reklama
Magi78 ja właśnie od początku używam tej butli, bo mam ten tt laktator i zawsze dostawała moje mleko z niej, ale kilka razy poszłam na łatwiznę i dałam cyca żeby było szybciej no i przeklinam ten dzień.
Asiek1000 witaj w klubie mam cycozerców;-). Biedna Lenka, niech szybko zdrowieje.
Jojo31 no to mnie pocieszyłaś z tym rokiem:szok:, dzięki za kciuki.
Kalcha dzięki za rady,muszę zobaczyć za tym nukiem, wieczorem napiszę co z tego wyszło
ojej nie chciałam.U ciebie będzie na pewno inaczej tak jak pisze magi każde dzieciątko inne :tak: kciuki

wpadłam tylko życzyć dobrej nocki :)

Do góry