reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
xx.jpgmmmmm.jpgxxxx.jpg
Magi, nic nadzwyczajnego. Po prostu chciałam zrobić je samodzielnie, a że mam czas...:-)A wśrodku prócz tekstu zaproszenia na osobnej karteczce taki oto wierszyk. A to dlatego,że goście pytają nas co kupić małej a my na to że zbieramy kasiorkę dla Bąbla. Moja rodzinka ma poczucie humoru więc ośmieliłam się trochę zmodyfikować tekst:-)trochę się napociłąm ale jest już gotowe, od A do Z moje wykonanie:cool::-)

A pod spodem prototyp-niewypał :-):-):-)

Załączniki

• xxx.jpg
    xxx.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 320749Zobacz załącznik 320750Zobacz załącznik 320748

Magi, nic nadzwyczajnego. Po prostu chciałam zrobić je samodzielnie, a że mam czas...:-)A wśrodku prócz tekstu zaproszenia na osobnej karteczce taki oto wierszyk. A to dlatego,że goście pytają nas co kupić małej a my na to że zbieramy kasiorkę dla Bąbla. Moja rodzinka ma poczucie humoru więc ośmieliłam się trochę zmodyfikować tekst:-)trochę się napociłąm ale jest już gotowe, od A do Z moje wykonanie:cool::-)

Ania, sliczne te zaproszenia :-) a wierszyk i rysuneczek do niego rewelka! :-D

aaaaa i witam serdecznie nową Mamusię :-)

Ostatnia edycja:
gosiunia, Magdzik, gosheek dziekuje za zyczenia:tak::-)

Magdzik zycze sesji na 5 z plusem:tak::-)

Kasik, duzo zdrówka, oby was ta cholera nie dopadla. My mamy niestety przykre doswiadczenia ze szpitala po porodzie, kiedy to nas na porodówce przetrzymali 9 dni, ja juz wylam z tesknoty za domem, a oni szukali jej nie wiem czego, bo wyniki...nic jej nie bylo, ładowali antybiotyk w ciemno i zonk! Zlapala w koncu w szpitalu adenowirusa i miala biegunke i pobyt w innym juz szpitalu z tego powodu przez 2 tygodnie , najdluzsze, przeplakane 2 tyg w moim życiu, ech...adenowirusy i rotawirusy i inne pokrewne wspaniale hoduja sie w szpitalu, ot taki inkubator dla nich, takze szpital na jedno a wraca sie czesto z drugim,i zadne szczepienia tu nie pomoga bo to tam w szpitalu na pediatriach wlasnie sie zarazaja dzieci, a potem mowia matkom"bo pani nie szczepila, to dlatego" bzdura na kółkach, po prostu unikac jak ognia szpitala, ale czasem sie nie da, bo np antybiotykow w zastrzyku nie podaje sie od jakiegos czasu ambulatoryjnie, tylko szpital zostaje. Myjcie rączki dokladnie, z małym do toalety lepiej nie chodzic teraz, myc go w pokoju itd, moze unikniecie zakazenia, i karm go piersia dalej ile sie uda, bo to ladnie chroni przed infekcjami rota.

beniaminko masz racje, to własnie na tych oddziałach szerzy sie to chorobsko. Z nami lezał 3-latek, ktory miał biegunke, niby przy chorobie zawsze tak ma, ale kto to wie. Z reszta sama wiesz jak jest. Niby była tam sala obserwacyjna na ktorej były dzieci z podejrzeniem rotawirusa, ale jaki to sens skoro pielegniarki od nich przychodziły do nas. A dzieciaki z tamtad przychodziły do zabiegowego, ktory był na pzeciwko naszej sali:wściekła/y:. Mysle, ze stamtad przywleklismy to cholerstwo:wściekła/y::wściekła/y:.
odnosnie higieny to juz mam hopla na tym unkcie, a teraz to juz szczegolnie. A co do karmienia to juz pisałam ze Antos w nocy i rano ssie cycucha, a w dzien oddciagam bo nie chciał. ale w szpitalu było to bardzo trudne, ale jakos dałam rade odciagac i przechowywałam w kuchni mlecznej. A jak nie starcza to nan robie.
I zapomniałam dodac, ze mnie juz wzieło dzisiaj rano i jeszcze mojego tate:wściekła/y::wściekła/y:

I zdrowka Wam zycze, oby Was choroby omijały:tak:

Witam

CZ mnie ktoś jeszcze pamięta....hop, hop...
Nie było mnie dłłłłłłłłłuuuuugo, bo mnie momentami macierzyństwo przerastało ,ale już jest ok, nauczyłyśmy się siebie z Leną, mam nadzieją,że przyjmiecie mnie na nowo do swego grona, bardzo zżytego już....

Monia pamietamy, pamietamy:tak::-). Fajnie, ze zajrzałas:tak:czasami myslałam gdzie sie podziewasz

Mamuśki!!!!

Nie wiem czy było, ale od poniedziałku 31 stycznia w Lidlu promocja na pieluszki PAMPERS JUMBO PACK

39,99.
Później naskrobię coś więcej :-D:-D

ale fajnie. Bo ostatnio to pampkow idzie u nas co nie miara:szok:. Musze sobie przypomnienie w tel. nastawic, bo z moja pamiecia to roznie bywa:crazy:

Witam wszystkich po weekendzie.
u nas w domku nadal panuje choroba wiec wszyscy slabi. Majeczka ma tak strasznie zapchany nosek ze musi oddychac buzka i nie da rady ssac smoka co dla niej jest tragedia i wciaz z tego powodu placze.

gosheek zdroweczka zycze całej rodzince:tak:

hej :) Wpadam na chwilke bo pozniej nie nadrobie jak tak bede malo zagladac;/ u nas tak jakos pusto..E wrocil z urlopu do pracy i nie moge sie odnalezc;/ nie wiem co sie dzieje ale od jakiegos tygodnia pobolewa mnie brzuch i musze jechac w srode do ginekologa zrobic przeglad;/ Dawidek zrobil sie malym terrorysta..wymusza branie na raczki a lezec to juz nie chce od dluzszego czasu..tylko siedziec i koniec! jak go poloze to opiera sie na lokciach i glowa w gore..i potrafi tak co chwile jakby brzuszki robil.. od jakiegos tygodnia bardzo interesuje sie naszym pieskiem..obserwuje go i zaczepia donosnym "eeeeeeeeee"...po czym jak tylko pies sie poruszy albo podejdzie do niego to smieje sie w glos jakby to bylo cos smiesznego:) musialam zmienic wanienke na wieksza bo juz nogami uderzal o sciany a chlapie jak opetany..za kazdym razem jestem mokra. Raczki to najlepszy gryzak..ciumka, mlaska, zasysa..do tego grzechotke laduje do buzi na sile..a slini sie jak buldog:)
wczoraj dowiedzialam sie ze 4 lutego moi koledzy i kolezanki ze studiow organizuja spotkanie i myslalam ze nie pojade bo to w szczecinie..ale moj E zapytal czy chce i jak powiedzialam ze bardzo bo dawno ich nie widzialam to stwierdzil ze zajmnie sie malym a ja moge jechac..jak powiedzialam ze chcialabym cos wypic z dziewczynami to on na to ze najwyzej pojade pociagiem wieczorem a on po mnie przyjedzie..w szoku jestem bo to 200km w obie strony..ale bardzo sie ucieszylam:D

małgos u nas tez lezenie blee, juz lepiej na brzuszku, a na raczkach to ekstra. A babcia to by cały czas go nosiła tylko nie pozwalam, bo jak sama bede to nic bym nie zrobiła.
Fajnie masz z tym spotkaniem, zawsze troszke oderwiesz sie od codziennosci. Ja planuje kino z kolezankami w piatek, ale czy wypali to nie wiem, bo w domku na razie szpital mamy:-:)-(
I paczka z hippa nam dzisiaj przyszła:-), a logowałam sie w zeszłym tyg. Wiec to raczej za ankiete wypełniona w szpitalu na porodowce.

U nas jakoś leci. Na szczęście małej minął okres nocnego buntu.Wszystko wróciło do normy. Lula sobie od 20 do 4-5:-)więc jak dla mnie bomba.
Dziś znów jesteśmy same przez całą noc. M. ma kolejny meeting w Wa-wie.Jak ja tego nie lubię:wściekła/y:.

Dołączam do grona mamusiek zapomnianych przez Hippa. Za to dzisiaj dostałyśmy upominek od maxi-cosi za rejestrację fotelika na ich stronie, śliczne niebieskie skarpetki z logiem maxi cosi.;-)mała rzecz a cieszy.

Ania my tez chcemy takie skarpetki. Co mamy zrobic, zeby je dostac? Bo fotelik mamy:tak::-). A hipp przyszedł dzisiaj. Ale to raczej po wypełnieniu ankiety jeszcze na porodowce, bo zalogowałam sie bodajze w piatek, wiec niemozliwe, zeby tak szybko mi przyszła.

W ogole to dzien dobry wszystkim

U nas chorob ciag dalszy:-(. Dzisiaj jelitowka dopadła mnie i mojego tate, wiec w domku szpital. I strasznie boje sie o małego...I jestem pewna ze przywleklismy to cholerstwo ze szpitala:wściekła/y::no:

I jeszcze musimy zaraz jechac na kontrole do pediatry wiec trzymajcie kciuki. Chociaz boje sie czy dam rade wytrzymac bez wc:-D

zajrze wieczorkiem

Hej ale żeście się rozpisały :-)
Skrzacie szkoda Twoich nerwów na takiego człowieka!!!
Ksiulka mój P też nie chciał sam wychodzić z małym bo niby się bał (ale mi się wydaje że bardziej z lenistwa) i oto w sobotę zrobił mi niespodziankę i wziął małego razem z dziadkami na spacer niestety w niedziele nie było już tak kolorowo i gdyby nie poranne zakupy z mamą Dzieciak by cały dzień w czterech ścianach przesiedział :wściekła/y:
Whitneyxxx w końcu mała zazna szaleństwa w wodzie :tak: a długo jeszcze będzie musiała nosić ten gips ?? a co do włosów to już mniej lecą ale i tak jeszcze sporo ich wypada:-(
Beniaminka zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla was!!
Hausfrau Kacper też by tylko siedział rehabilitantka powiedziała że mogę go trzymać w pozycji półsiedzącej na kolanach ale on i tak się napina i siada a jak go położę to jest wielki krzyk
Gosheek gratuluję zabawy ze stópkami!! :-)
Wstretnamalpo zgadzam się w 100% doba powinna być dużo dłuższa bo czasu na wszystko brakuje!! no i serdeczne życzonka dla starszej pociechy!
Marja u mnie też działa jak małemu czytam książkę którą czytałam w ciąży o koparce śpioszcę może nie zasypia ale uspokaja się:tak:
Ropucha Hej! zaglądaj do nas częściej!:-)
Malgos ja się w piątek wybieram do gina po jakieś zabezpieczenie w końcu bo ostatnio znowu się strachu najadłam sięgając po test ciążowy:-D a co do wyjazdu to baw się dobrze mój by nigdy mnie nie puścił samej tak daleko on by mnie nawet do pociągu samej nie wpuścił:wściekła/y: no i widzę jakiś nowy suwaczek wielkie gratki :-)
Ania zaproszenia pierwsza klasa !! ja myślałam o zrobieniu własnoręcznych laurek dla dziadków ale brak mi weny twórczej a może to z lenistwa:zawstydzona/y:

Dziś się dowiedziałam że sześciolatki chodzące do szkolnej zerówki nie są uczniami szkoły i nie mogą brać udziału w zimie w mieście a to oznacza że cały tydzień będę miała dwójkę na karku :wściekła/y::wściekła/y:jestem strasznie wściekła bo mój brat to diabeł wcielony jedyny plus że drugi tydzień ferii moja mam ma urlop :-)
A ja mam pytanie do mam już dawno nie karmiących leci wam jeszcze mleko?? bo to już jakieś 3,5-4 msc kiedy Kacper nie ssie piersi a mleko nadal wycieka...
właśnie moje dziecię wstało idę mu zrobię jeść i lecę brata ze szkoły odebrać ;-)

Dziewczyny z tą energią to u mnie nie tak jak by się wydawało ;-) Po prostu byłam wyspana i próbujemy nadrabiac zaległości jak to mój W powiedział :-DPrawie całą ciążę post i po porodzie jakoś nie chciało mi się a teraz chyba zaczynam wracac do formy;-):-)
Ropucha witaj :)
Ania zaproszenia super :)
Co do siadania dzieciaczków to maja Gosia już też chce siadac

Zobacz załącznik 320749Zobacz załącznik 320750Zobacz załącznik 320748

Zaproszenia super!!! takie chyba najbardziej cieszą zarówno zapraszających jak i zapraszanych!!!

gosheek , kasikN zdrowka dla was!!!! kurcze że te choroby się ostatnio tak wszystkich czepiają...a kysz...

gosheek gratuluję odnelezienia nóżki ;-)

U nas Hanka siadać chce juz od dawna... obecnie jak się jej pozwoli to można ja puścić i bez podparcia utrzyma się około 10-20 sekund... no sama lekarka stwierdziła że siły to nasza córcia ma az za dużo :) Ale nie pozwalam jej siadać taka ze mnie wredna mamusia

reklama
Wiecie co ? dostalam dzis paczuszke z Hippa :-) lyzeczke, sloiczek z jabluszkiem , saszetke herbaty i zaszetke mleka . Do tego bony do wykorzystania w Rossmanie i kolejna paczuszka do odebrania tam. Czy ktso z Was jzu te bony wykorzystywal - jaka cenowo daja znizke na sloiczki?

Do góry