reklama
Ania_86
Fanka BB :)
Magi, nic nadzwyczajnego. Po prostu chciałam zrobić je samodzielnie, a że mam czas...:-)A wśrodku prócz tekstu zaproszenia na osobnej karteczce taki oto wierszyk. A to dlatego,że goście pytają nas co kupić małej a my na to że zbieramy kasiorkę dla Bąbla. Moja rodzinka ma poczucie humoru więc ośmieliłam się trochę zmodyfikować tekst:-)trochę się napociłąm ale jest już gotowe, od A do Z moje wykonanie:-)
A pod spodem prototyp-niewypał :-):-):-)
Załączniki
Ostatnia edycja:
tosia1
zakochana mama
Ania, sliczne te zaproszenia :-) a wierszyk i rysuneczek do niego rewelka!Zobacz załącznik 320749Zobacz załącznik 320750Zobacz załącznik 320748
Magi, nic nadzwyczajnego. Po prostu chciałam zrobić je samodzielnie, a że mam czas...:-)A wśrodku prócz tekstu zaproszenia na osobnej karteczce taki oto wierszyk. A to dlatego,że goście pytają nas co kupić małej a my na to że zbieramy kasiorkę dla Bąbla. Moja rodzinka ma poczucie humoru więc ośmieliłam się trochę zmodyfikować tekst:-)trochę się napociłąm ale jest już gotowe, od A do Z moje wykonanie:-)
aaaaa i witam serdecznie nową Mamusię :-)
Ostatnia edycja:
gosiunia, Magdzik, gosheek dziekuje za zyczenia:-)
Magdzik zycze sesji na 5 z plusem:-)
beniaminko masz racje, to własnie na tych oddziałach szerzy sie to chorobsko. Z nami lezał 3-latek, ktory miał biegunke, niby przy chorobie zawsze tak ma, ale kto to wie. Z reszta sama wiesz jak jest. Niby była tam sala obserwacyjna na ktorej były dzieci z podejrzeniem rotawirusa, ale jaki to sens skoro pielegniarki od nich przychodziły do nas. A dzieciaki z tamtad przychodziły do zabiegowego, ktory był na pzeciwko naszej sali. Mysle, ze stamtad przywleklismy to cholerstwo.
odnosnie higieny to juz mam hopla na tym unkcie, a teraz to juz szczegolnie. A co do karmienia to juz pisałam ze Antos w nocy i rano ssie cycucha, a w dzien oddciagam bo nie chciał. ale w szpitalu było to bardzo trudne, ale jakos dałam rade odciagac i przechowywałam w kuchni mlecznej. A jak nie starcza to nan robie.
I zapomniałam dodac, ze mnie juz wzieło dzisiaj rano i jeszcze mojego tate
I zdrowka Wam zycze, oby Was choroby omijały
Monia pamietamy, pamietamy:-). Fajnie, ze zajrzałasczasami myslałam gdzie sie podziewasz
ale fajnie. Bo ostatnio to pampkow idzie u nas co nie miara. Musze sobie przypomnienie w tel. nastawic, bo z moja pamiecia to roznie bywa
gosheek zdroweczka zycze całej rodzince
małgos u nas tez lezenie blee, juz lepiej na brzuszku, a na raczkach to ekstra. A babcia to by cały czas go nosiła tylko nie pozwalam, bo jak sama bede to nic bym nie zrobiła.
Fajnie masz z tym spotkaniem, zawsze troszke oderwiesz sie od codziennosci. Ja planuje kino z kolezankami w piatek, ale czy wypali to nie wiem, bo w domku na razie szpital mamy:--(
I paczka z hippa nam dzisiaj przyszła:-), a logowałam sie w zeszłym tyg. Wiec to raczej za ankiete wypełniona w szpitalu na porodowce.
Ania my tez chcemy takie skarpetki. Co mamy zrobic, zeby je dostac? Bo fotelik mamy:-). A hipp przyszedł dzisiaj. Ale to raczej po wypełnieniu ankiety jeszcze na porodowce, bo zalogowałam sie bodajze w piatek, wiec niemozliwe, zeby tak szybko mi przyszła.
W ogole to dzien dobry wszystkim
U nas chorob ciag dalszy:-(. Dzisiaj jelitowka dopadła mnie i mojego tate, wiec w domku szpital. I strasznie boje sie o małego...I jestem pewna ze przywleklismy to cholerstwo ze szpitala
I jeszcze musimy zaraz jechac na kontrole do pediatry wiec trzymajcie kciuki. Chociaz boje sie czy dam rade wytrzymac bez wc
zajrze wieczorkiem
Magdzik zycze sesji na 5 z plusem:-)
Kasik, duzo zdrówka, oby was ta cholera nie dopadla. My mamy niestety przykre doswiadczenia ze szpitala po porodzie, kiedy to nas na porodówce przetrzymali 9 dni, ja juz wylam z tesknoty za domem, a oni szukali jej nie wiem czego, bo wyniki...nic jej nie bylo, ładowali antybiotyk w ciemno i zonk! Zlapala w koncu w szpitalu adenowirusa i miala biegunke i pobyt w innym juz szpitalu z tego powodu przez 2 tygodnie , najdluzsze, przeplakane 2 tyg w moim życiu, ech...adenowirusy i rotawirusy i inne pokrewne wspaniale hoduja sie w szpitalu, ot taki inkubator dla nich, takze szpital na jedno a wraca sie czesto z drugim,i zadne szczepienia tu nie pomoga bo to tam w szpitalu na pediatriach wlasnie sie zarazaja dzieci, a potem mowia matkom"bo pani nie szczepila, to dlatego" bzdura na kółkach, po prostu unikac jak ognia szpitala, ale czasem sie nie da, bo np antybiotykow w zastrzyku nie podaje sie od jakiegos czasu ambulatoryjnie, tylko szpital zostaje. Myjcie rączki dokladnie, z małym do toalety lepiej nie chodzic teraz, myc go w pokoju itd, moze unikniecie zakazenia, i karm go piersia dalej ile sie uda, bo to ladnie chroni przed infekcjami rota.
beniaminko masz racje, to własnie na tych oddziałach szerzy sie to chorobsko. Z nami lezał 3-latek, ktory miał biegunke, niby przy chorobie zawsze tak ma, ale kto to wie. Z reszta sama wiesz jak jest. Niby była tam sala obserwacyjna na ktorej były dzieci z podejrzeniem rotawirusa, ale jaki to sens skoro pielegniarki od nich przychodziły do nas. A dzieciaki z tamtad przychodziły do zabiegowego, ktory był na pzeciwko naszej sali. Mysle, ze stamtad przywleklismy to cholerstwo.
odnosnie higieny to juz mam hopla na tym unkcie, a teraz to juz szczegolnie. A co do karmienia to juz pisałam ze Antos w nocy i rano ssie cycucha, a w dzien oddciagam bo nie chciał. ale w szpitalu było to bardzo trudne, ale jakos dałam rade odciagac i przechowywałam w kuchni mlecznej. A jak nie starcza to nan robie.
I zapomniałam dodac, ze mnie juz wzieło dzisiaj rano i jeszcze mojego tate
I zdrowka Wam zycze, oby Was choroby omijały
Witam
CZ mnie ktoś jeszcze pamięta....hop, hop...
Nie było mnie dłłłłłłłłłuuuuugo, bo mnie momentami macierzyństwo przerastało ,ale już jest ok, nauczyłyśmy się siebie z Leną, mam nadzieją,że przyjmiecie mnie na nowo do swego grona, bardzo zżytego już....
Monia pamietamy, pamietamy:-). Fajnie, ze zajrzałasczasami myslałam gdzie sie podziewasz
Mamuśki!!!!
Nie wiem czy było, ale od poniedziałku 31 stycznia w Lidlu promocja na pieluszki PAMPERS JUMBO PACK
39,99.
Później naskrobię coś więcej
ale fajnie. Bo ostatnio to pampkow idzie u nas co nie miara. Musze sobie przypomnienie w tel. nastawic, bo z moja pamiecia to roznie bywa
Witam wszystkich po weekendzie.
u nas w domku nadal panuje choroba wiec wszyscy slabi. Majeczka ma tak strasznie zapchany nosek ze musi oddychac buzka i nie da rady ssac smoka co dla niej jest tragedia i wciaz z tego powodu placze.
gosheek zdroweczka zycze całej rodzince
hej Wpadam na chwilke bo pozniej nie nadrobie jak tak bede malo zagladac;/ u nas tak jakos pusto..E wrocil z urlopu do pracy i nie moge sie odnalezc;/ nie wiem co sie dzieje ale od jakiegos tygodnia pobolewa mnie brzuch i musze jechac w srode do ginekologa zrobic przeglad;/ Dawidek zrobil sie malym terrorysta..wymusza branie na raczki a lezec to juz nie chce od dluzszego czasu..tylko siedziec i koniec! jak go poloze to opiera sie na lokciach i glowa w gore..i potrafi tak co chwile jakby brzuszki robil.. od jakiegos tygodnia bardzo interesuje sie naszym pieskiem..obserwuje go i zaczepia donosnym "eeeeeeeeee"...po czym jak tylko pies sie poruszy albo podejdzie do niego to smieje sie w glos jakby to bylo cos smiesznego musialam zmienic wanienke na wieksza bo juz nogami uderzal o sciany a chlapie jak opetany..za kazdym razem jestem mokra. Raczki to najlepszy gryzak..ciumka, mlaska, zasysa..do tego grzechotke laduje do buzi na sile..a slini sie jak buldog
wczoraj dowiedzialam sie ze 4 lutego moi koledzy i kolezanki ze studiow organizuja spotkanie i myslalam ze nie pojade bo to w szczecinie..ale moj E zapytal czy chce i jak powiedzialam ze bardzo bo dawno ich nie widzialam to stwierdzil ze zajmnie sie malym a ja moge jechac..jak powiedzialam ze chcialabym cos wypic z dziewczynami to on na to ze najwyzej pojade pociagiem wieczorem a on po mnie przyjedzie..w szoku jestem bo to 200km w obie strony..ale bardzo sie ucieszylam
małgos u nas tez lezenie blee, juz lepiej na brzuszku, a na raczkach to ekstra. A babcia to by cały czas go nosiła tylko nie pozwalam, bo jak sama bede to nic bym nie zrobiła.
Fajnie masz z tym spotkaniem, zawsze troszke oderwiesz sie od codziennosci. Ja planuje kino z kolezankami w piatek, ale czy wypali to nie wiem, bo w domku na razie szpital mamy:--(
I paczka z hippa nam dzisiaj przyszła:-), a logowałam sie w zeszłym tyg. Wiec to raczej za ankiete wypełniona w szpitalu na porodowce.
U nas jakoś leci. Na szczęście małej minął okres nocnego buntu.Wszystko wróciło do normy. Lula sobie od 20 do 4-5:-)więc jak dla mnie bomba.
Dziś znów jesteśmy same przez całą noc. M. ma kolejny meeting w Wa-wie.Jak ja tego nie lubię.
Dołączam do grona mamusiek zapomnianych przez Hippa. Za to dzisiaj dostałyśmy upominek od maxi-cosi za rejestrację fotelika na ich stronie, śliczne niebieskie skarpetki z logiem maxi cosi.;-)mała rzecz a cieszy.
Ania my tez chcemy takie skarpetki. Co mamy zrobic, zeby je dostac? Bo fotelik mamy:-). A hipp przyszedł dzisiaj. Ale to raczej po wypełnieniu ankiety jeszcze na porodowce, bo zalogowałam sie bodajze w piatek, wiec niemozliwe, zeby tak szybko mi przyszła.
W ogole to dzien dobry wszystkim
U nas chorob ciag dalszy:-(. Dzisiaj jelitowka dopadła mnie i mojego tate, wiec w domku szpital. I strasznie boje sie o małego...I jestem pewna ze przywleklismy to cholerstwo ze szpitala
I jeszcze musimy zaraz jechac na kontrole do pediatry wiec trzymajcie kciuki. Chociaz boje sie czy dam rade wytrzymac bez wc
zajrze wieczorkiem
Hej ale żeście się rozpisały :-)
Skrzacie szkoda Twoich nerwów na takiego człowieka!!!
Ksiulka mój P też nie chciał sam wychodzić z małym bo niby się bał (ale mi się wydaje że bardziej z lenistwa) i oto w sobotę zrobił mi niespodziankę i wziął małego razem z dziadkami na spacer niestety w niedziele nie było już tak kolorowo i gdyby nie poranne zakupy z mamą Dzieciak by cały dzień w czterech ścianach przesiedział
Whitneyxxx w końcu mała zazna szaleństwa w wodzie a długo jeszcze będzie musiała nosić ten gips ?? a co do włosów to już mniej lecą ale i tak jeszcze sporo ich wypada:-(
Beniaminka zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla was!!
Hausfrau Kacper też by tylko siedział rehabilitantka powiedziała że mogę go trzymać w pozycji półsiedzącej na kolanach ale on i tak się napina i siada a jak go położę to jest wielki krzyk
Gosheek gratuluję zabawy ze stópkami!! :-)
Wstretnamalpo zgadzam się w 100% doba powinna być dużo dłuższa bo czasu na wszystko brakuje!! no i serdeczne życzonka dla starszej pociechy!
Marja u mnie też działa jak małemu czytam książkę którą czytałam w ciąży o koparce śpioszcę może nie zasypia ale uspokaja się
Ropucha Hej! zaglądaj do nas częściej!:-)
Malgos ja się w piątek wybieram do gina po jakieś zabezpieczenie w końcu bo ostatnio znowu się strachu najadłam sięgając po test ciążowy a co do wyjazdu to baw się dobrze mój by nigdy mnie nie puścił samej tak daleko on by mnie nawet do pociągu samej nie wpuścił no i widzę jakiś nowy suwaczek wielkie gratki :-)
Ania zaproszenia pierwsza klasa !! ja myślałam o zrobieniu własnoręcznych laurek dla dziadków ale brak mi weny twórczej a może to z lenistwa
Dziś się dowiedziałam że sześciolatki chodzące do szkolnej zerówki nie są uczniami szkoły i nie mogą brać udziału w zimie w mieście a to oznacza że cały tydzień będę miała dwójkę na karku jestem strasznie wściekła bo mój brat to diabeł wcielony jedyny plus że drugi tydzień ferii moja mam ma urlop :-)
A ja mam pytanie do mam już dawno nie karmiących leci wam jeszcze mleko?? bo to już jakieś 3,5-4 msc kiedy Kacper nie ssie piersi a mleko nadal wycieka...
właśnie moje dziecię wstało idę mu zrobię jeść i lecę brata ze szkoły odebrać ;-)
Skrzacie szkoda Twoich nerwów na takiego człowieka!!!
Ksiulka mój P też nie chciał sam wychodzić z małym bo niby się bał (ale mi się wydaje że bardziej z lenistwa) i oto w sobotę zrobił mi niespodziankę i wziął małego razem z dziadkami na spacer niestety w niedziele nie było już tak kolorowo i gdyby nie poranne zakupy z mamą Dzieciak by cały dzień w czterech ścianach przesiedział
Whitneyxxx w końcu mała zazna szaleństwa w wodzie a długo jeszcze będzie musiała nosić ten gips ?? a co do włosów to już mniej lecą ale i tak jeszcze sporo ich wypada:-(
Beniaminka zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla was!!
Hausfrau Kacper też by tylko siedział rehabilitantka powiedziała że mogę go trzymać w pozycji półsiedzącej na kolanach ale on i tak się napina i siada a jak go położę to jest wielki krzyk
Gosheek gratuluję zabawy ze stópkami!! :-)
Wstretnamalpo zgadzam się w 100% doba powinna być dużo dłuższa bo czasu na wszystko brakuje!! no i serdeczne życzonka dla starszej pociechy!
Marja u mnie też działa jak małemu czytam książkę którą czytałam w ciąży o koparce śpioszcę może nie zasypia ale uspokaja się
Ropucha Hej! zaglądaj do nas częściej!:-)
Malgos ja się w piątek wybieram do gina po jakieś zabezpieczenie w końcu bo ostatnio znowu się strachu najadłam sięgając po test ciążowy a co do wyjazdu to baw się dobrze mój by nigdy mnie nie puścił samej tak daleko on by mnie nawet do pociągu samej nie wpuścił no i widzę jakiś nowy suwaczek wielkie gratki :-)
Ania zaproszenia pierwsza klasa !! ja myślałam o zrobieniu własnoręcznych laurek dla dziadków ale brak mi weny twórczej a może to z lenistwa
Dziś się dowiedziałam że sześciolatki chodzące do szkolnej zerówki nie są uczniami szkoły i nie mogą brać udziału w zimie w mieście a to oznacza że cały tydzień będę miała dwójkę na karku jestem strasznie wściekła bo mój brat to diabeł wcielony jedyny plus że drugi tydzień ferii moja mam ma urlop :-)
A ja mam pytanie do mam już dawno nie karmiących leci wam jeszcze mleko?? bo to już jakieś 3,5-4 msc kiedy Kacper nie ssie piersi a mleko nadal wycieka...
właśnie moje dziecię wstało idę mu zrobię jeść i lecę brata ze szkoły odebrać ;-)
skrzat910
żyje dla nowego życia
Ania zaproszenie piękne a wierszyk przyznam sie bez bicia ale zgapie na nasze zaproszenia.
Kasik zdrówka dla rodzinki!
Malgos udanego wyjazdu i bezpiecznego powrotu!
Witaj ropuszko!
Kasik zdrówka dla rodzinki!
Malgos udanego wyjazdu i bezpiecznego powrotu!
Witaj ropuszko!
jojo31
Dziewczyny z tą energią to u mnie nie tak jak by się wydawało ;-) Po prostu byłam wyspana i próbujemy nadrabiac zaległości jak to mój W powiedział Prawie całą ciążę post i po porodzie jakoś nie chciało mi się a teraz chyba zaczynam wracac do formy;-):-)
Ropucha witaj
Ania zaproszenia super
Co do siadania dzieciaczków to maja Gosia już też chce siadac
Ropucha witaj
Ania zaproszenia super
Co do siadania dzieciaczków to maja Gosia już też chce siadac
kalcha
Zobacz załącznik 320749Zobacz załącznik 320750Zobacz załącznik 320748
Zaproszenia super!!! takie chyba najbardziej cieszą zarówno zapraszających jak i zapraszanych!!!
gosheek , kasikN zdrowka dla was!!!! kurcze że te choroby się ostatnio tak wszystkich czepiają...a kysz...
gosheek gratuluję odnelezienia nóżki ;-)
U nas Hanka siadać chce juz od dawna... obecnie jak się jej pozwoli to można ja puścić i bez podparcia utrzyma się około 10-20 sekund... no sama lekarka stwierdziła że siły to nasza córcia ma az za dużo Ale nie pozwalam jej siadać taka ze mnie wredna mamusia
reklama
Marja
Wiecie co ? dostalam dzis paczuszke z Hippa :-) lyzeczke, sloiczek z jabluszkiem , saszetke herbaty i zaszetke mleka . Do tego bony do wykorzystania w Rossmanie i kolejna paczuszka do odebrania tam. Czy ktso z Was jzu te bony wykorzystywal - jaka cenowo daja znizke na sloiczki?