reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam
Kasik zdrówka życzę i trzymam kciuki za Antosia.
Madziunia śliczna niunie masz a czapeczki super:-)
Kalcha u nas też zęby idą ... masakra mały tylko na podwórku spokojny. dobrze że cieplo to spędzamy po kilka godzin bo w domu chyba bym na głowę dostała z nim...

gdzie się podziała olga.dom??

dziewczyny kurcze mielismy wypadek maly wypadl z leżaka nawet nie wiem kiedy i jak :szok:a leżałam na łóżku obok niego ;( wprawdzie nie płakał tylko krzycza a jak na rece wzielam to sie smiał, nie ma guza ,nic zaczerwienione nie jest ale jakos sie martwie....

reklama
Agulam pozdrowienia dla Kasik i Antosia oby szybciutko wyzdrowiał trzymam kciuki
Beniaminko moja niunia też dostawała jabłuszko i dawałam jej kleik na noc i też były stękania a od dwóch dni nic jej nie podaję tylko mleczko i Gosia dużo mniej narzeka na brzusio Oczywiście ślini się i trochę marudzi ale to na ząbki a z brzusiem lepiej tylko kupki robi znowu co 2-3 dni Za kilka dni chcę znowu jej podać jabłuszko i zobaczymy czy dolegliwości brzuszkowe wrócą
Madziunka witaj śliczna niunia

Witam z rana
My z Małgosią same :-) mężu w pracy starsze dzieci w szkole Ja siedzę na bb a niuńka bajki ogląda ;-) Dzisiejsza nocka normalnie cudowna mała poszła spać jak zwykle o 19.30 i jak mój W wstawał do pracy o 4.30 ona jeszcze spała :szok: (ale ja oczywiście już się martwiłam że za długo śpi i ją wybudziłam i nakarmiłam przez sen :zawstydzona/y: i spała jeszcze do 6.15 )Ile wasze maluszki przesypiają w nocy jednym ciągiem ?
Idę do niuńki bo bajka już się znudziła

Jojo, moja z reguły około 6, 7 godzin.
Kasik, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Madziunka, śliczną córeczkę masz. :)

Moja Karolinka leży jeszcze w łóżku i gada, zastanawiam się, do czego dzisiaj.;-) Powinna niedługo zasnąć, bo ona nie wstaje przed 10. :-)

Witajcie ponownie po dłuższej przerwie, chociaż nie tak to miało być :-D
Ninka ostatnio tak daje popalić, że jedynie Was podczytuje, na nic więcej nie miałam czasu, albo raczej sił.
Mała zasypia o 19- 19:30 po kąpieli budzi się już o 21 na jedzonko i tak co 2, max 3 godz oszaleć można. Tak jest już od dwóch tygodni i nie mam pojecia co zrobic by to chociaz troche zmienic :wściekła/y: Chodze normalnie jak widmo, a za miesiac powrot na uczelnie i nie wyobrazam sobie tego jak bede funkcjonowac ... :-( Dodam ,że Ninka od urodzenia do 3 miesiaca spała super, tak 6-7 godz ciagiem to zawsze.
Oczywiscie Trixi- gratulacje i trzymamy mocno kciuki, będzie dobrze :tak:
Uciekam bo się gwiazda już obudziła ...

O kurcze, Kasik, całuję mocno, mocno i wysyłam tysiące buziaków dla Ciebie i Antosia!!! będzie dobrze!!! wiesz jak jest jak kciuki są!!! :-0) wracajcie do nas szybko!!!!
ja to kupuję mojej Małej zabawki nie wiadomo jakie i nie wiadomo za ile a M pojechał wczoraj do biedronki i kupił taniusi projektor gwiazd.. mała była wniebowzięta :-))))) Ona lub np cienie na ścianie , więc gwiazdy które sie ruszają okazały sie rewelacją... :-)
u nas ząbki chyba idą, wiec nadal nie jest za fajnie, ale da sie przezyc :-D
dobrego dnia

dzień dobry!!!!!!!!!!!

szybko tylko tyle napiszę, ze wczoraj na rozprawie tylko świadkowie przesułchani a ja czekam do 3 lutego....paranoja!!!! Normalnie stres mnie zjadł i wczoraj musiałm koleżanki zaprosić coby się odstresować:tak:

dziękuje za kciukasy, kochane jesteście jak nie wiem co :-D:-D:-D

a teraz lece poczytać co u was bo nie chcę być egoistką i tylko o sobie pisać:-p

miłego przedpołudnia!!!!

Hejka!

Mały robi półgodzinną drzemkę przedpołudniową :-D

madziunka90210 z tym usypianiem to np. w książce "Język niemowląt" położna radzi by nie rezygnować z odkładaniem do łóżeczka aż do skutku. Pisała, że z jednym dzieckiem musiała całą procedurę powtórzyć kilkadziesiąt razy (odkładałe je, ono zaczynało płakać, brała je na ręce a jak się uspokoiło znów odkładała). Wiem, że to brzmi trudno i na pewno takie jest ale może warto się kilka dni przemęczyć?
A jeśli Twoja Mała ma jakieś strachy związane z łóżeczkiem to chyba trzeba ją z nim spokojnie oswoić... no nie wiem... może w ciągu dnia jakoś się z nią w nim bawić by poczuła się w nim bezpiecznie? A przy położeniu spać trzymać ją za ręke???
Współczuję Ci problemu bo u mnie Max odkąd wróciliśmy do domu sam zasypia we własnym łóżeczku. Mam wrażenie, że czuje się w nim najpewniej i dlatego bardzo je lubi.

KasikN trzymam kciuki by Antoś szybko wyzdrowiał!!!!!!!!!!!!!!

ksiulka wow, no to teraz na serio trzeba z maluchami uważać. Robią się z nich prawdziwe wiercipięty :tak:

Pozdrawiam!

witam,
dopiero zaglądam, bo mamcia była zajęła się Maksem a ja szybko mieszkanie ogarnęłam bo dziś kolędę mam a w domu syf ;) Maksiu usnął, a właściwie padł bo nawet siły mleka nie miał pić ;) Obudzi sie głodny na bank.

Co do ząbków, młody też masakrycznie sie ślini i pcha wsio do buzi ale to niekoniecznie oznaka zębolków po prostu dzieci na tym etapie tak mają :) Miłosz też tak miał, szukaliśmy zębów a dopiero w 8-mym m-cu sie pojawił :) Zazwyczaj objawami jest luźniejsza kupka, stan podgorączkowy, płaczliwość i u nas charakterystyczny objaw zbliżającego się ząbka jak w nocy ni z gruchy ni z pietruchy budzili się z wrzaskiem po czym zasypiali, taki krzyk przez sen.

magdziunka mój Maks też w nocy ze mną śpi ale w dzień nauczyłam go zasypiania w łóżeczku, kładź jak tylko zacznie robic sie śpiąca, postaw sobie krzesło obok i trzmaj za rączkę, głaszcz, jeśli podniesie lament to na ręce jak się uspokoi ale nie uśnie spowrotem do łóżeczka :) Jest to trudne ale wykonalne, na początek poćwiczcie drzemki w dzień. I czy masz baldachim? Bo Maks nie chciał spać jak miał zasłonięte pole widzenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamusie!

Wlasnie napisalam super dlugiego posta i mi go wcielo :( Chyba za dlugo pisalam ;( wiec pisze od nowa.

Dziekuje wszystkim za cieple slowa. Od razu troszke lepiej na serduchu.

Wczoraj mialam w pracy straszny zapieprz. Wyszlam z pracy dopiero o 20.30 i jeszcze musialam jechac po zakupy wiec w domu bylam po 21. M mial wykapac mala sam. Wracam do domu a moj M biega z Maja w samym body po domu i od progu krzyczy do mnie gdzie sa jej ubranka i ktore on ma wlozyc bo ona nie wie!!!:angry: Zamiast przyszykowac sobie wszystko przed kapiela to on po kapieli szuka jak mala rozgrzana i mokra. Tylko udusiac takiego. Jak sie na tacy mu nie poda to sam nie znajdzie. jeszcze lepiej by bylo zeby po otwarciu szafki ubranka mu same wyskakiwaly i jeszcze mowily jak mam je zalozyc!!!
ale za to potem mielismy fajny czas bo M kupil taka kamere Kinect do xboxa z ktora sie gra uzywajac calego ciala I tak wlasnie do 23 skakalismy przed tv :) biedni sasiedzi...
Teraz wlasnie wrocilysmy ze szczepienia. Maja byla bardzo dzielna i prawie nie plakala. Pediatra kazala nam odstawic na miesiac wit D bo mala ma juz waziutkie ciemiaczko i nie wiem co o tym myslec :/

Dzis po poludniu chce przeprowadzic rozmowe z szefowa bo strasznie mi pojechala po pensji i sie denerwuje. Trzymajcie kciuki zebym cos wywalczyla!

gaja gratuluje odwagi w rozmowie z pracodawca i zycze aby Maksiowi ladnie sie strupki pogoily
trixi dbaj o siebie!!!
marta mam nadzieje ze humorek masz dzis juz lepszy.
kalcha
gratuluje zabka :)
jojo zycze wiecej takich nocek jak wczorajsza i dzisiejsza :)
Hausfrau fajnie ze u was tak sprawdzaja dokladniei wysylaja na cwiczenia Ja uwazam ze cwiczen nigdy za malo dla naszych maluszkow
malgos ja tez mam ostatnio faze na slodycze a zwlaszcza na Michalki wedlowskie, ale w moim przypadku to niewskazane bo jeszce 5 kg po ciazy zostalo :/
Kasiona Twoje chlopaki to juz niezle klocuszki Tacy mali byli a teraz juz prawie 7kg! moja mala urodzila sie 3650 g a teraz wazy 6300 g :/
madziunka genialne te Twoje czapeczki!!!!!!!!!
Ania_86 tez bym sie wsciekala na takich tesciow. Zamiast spedzac z mala jak najwiecej czasu i sie uczyc jak nia sie zajmowac to tylko zdjecia pstrykaja!!
whitneyxx moja mala tez wcina wszystko co ma pod reka spiworek, kocyk, pieluszke , maskotke doslownie wszystko!:)
gosiunia zycze zdrowka dla Iguni
magdzik nasza Majeczka to tez straszna krzykaczka Wszystko chce wrzaskiem osiagnac :szok:
ksiulka Twoj synus tez niezly klocuszek :)i niezly akrobata , uwazajcie na niego:)
agulam
pozdrow i ucaluj Kasika i przekaz zyczenia zdrowka dla Antosia!!! Biedaczek maly:(
tosia my dostalismy projektor gwiazd pod choinke i nasza Niunia tez lubi sobie patrzec na takie rzeczy :)
zycze wszystkim milego dnia :)

Do góry