reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam,
ja też obżarta słodkim of kors ;) Normalnie zgrzeszyłam w tej kwestii.
Maks marudny w święta, do tego nie ma apetytu i muszę mu wpychać mleko i tak 500 ml tylko wypija nieraz 650 :( Jutro dzwonię do bardzo dobrej alergolog dziecięcej bo ja zwariuję, nawet święta mnie nie cieszą bo dziecko nie ma apetytu i ciągle marudzi :( Do tego na spacer wyszłam i całkowicie mnie to dobiło bo nie ujedzie sie z wózkiem tak chodniki odśnieżone, poodśnieżane tylko w tych miejscach gdzie ludzie za to płacą a reszta to zasypana :/ Płakac mi sie chciało jak wózek pchałam ale tylko spacery powodują, że Maks jest cicho.

reklama
witam,
święta, święta i po świętach:) u nas święta nawet nawet objadłam się troszeczkę jakoś ochoty nie było :)
gaja Wiktor też miał 2 tyg. takie że mało jadł poszłam do lekarza i powiedziała mi że skoro je to dobrze na siłę nie wpychać, przybiera na wadze więc jest ok i widocznie teraz nie potrzebuje więcej nadrobi za jakiś czas:) a teraz wcina jak szalony :) więc proponuje poobserwować jeszcze kilka dni i ważyć maluszka :) głowa do góry kochana

Ostatnia edycja:
witam,
święta, święta i po świętach:) u nas święta nawet nawet objadłam się troszeczkę jakoś ochoty nie było :)
gaja Wiktor też miał 2 tyg. takie że mało jadł poszłam do lekarza i powiedziała mi że skoro je to dobrze na siłę nie wpychać, przybiera na wadze więc jest ok i widocznie teraz nie potrzebuje więcej nadrobi za jakiś czas:) a teraz wcina jak szalony :) więc proponuje poobserwować jeszcze kilka dni i ważyć maluszka :) głowa do góry kochana

tylko jak już wcześniej pisałam Maks od 2 tyg nic nie przybrał :( A lekarz sobie to olewa :/ Jutro już dzwonię do tego alergologa bo ja nie potrafie tak spokojnie siedzieć i czekać, jeszcze żeby właśnie przybierał a tu ani grama :(

Gaju w sumie patrzac, moj Filip od 7.30 do 15.30tez ma tylko 2 karmienia po 120...no i o 15.30 kolejne..tak bylo dzisiaj!

my dzisiaj cichutko, spokojniutko, odpoczywamy....w ogole, niestety roznice kulturowe sa duze i w tym roku swieta byly dla mnie malo "swiateczne"...Kochanie i jego siostra sa w e dwoje, wiec maja przewage, poza tym ona lubi gotowac, a ja nie;)cos tam zrobilam, ale nawet apetytu nie mam...i dzisiaj nie mam wody w domu!!!!!!!irlandzkie domy, nieprzystosowane do zimy...

No i prawie po Świętach. Wszyscy w dobrych humorkach, dziadkowie wybawili się z Julka za wszystkie czasy, jedzenie pyszne ale jak zwykle -za dużo ;-) Ogólnie Święta śliczne, mroźne, śnieżne, wesołe.
I ja dzisiaj zjadłam troche kapusty z grzybami, o makowcu i makówkach nawet nie wspomnę, wlasciwie ze slodyczy tylko to jadłam non stop, bo nie jadam nadal nabiału, a makówki zrobilam na sojowym, to samo z makowcem, szkoda ze nie moglam podjesc pysznego sernika, ale skoro Julka ma wysypke po mleku krowim,staram sie calkiem eliminowac i jest calkowita poprawa, wysypka calkiem zniknela , ale trwalo to okolo 3 tyg do calkowitego znikniecia krosteczek.
Za to widze, ze kapustka i inne specjaly wigilijno-swiateczne nie zrobily na niej wrazenia, takze super, jemy wszystko :-)
Gaju, moze sprobuj tez wyeliminowac mleko krowie, to zawsze proponuja lekarze na sam poczatek diety eliminacyjnej, bo to najczestsze alergeny.Z własnej diety jesli karmisz i mleka mm jesli dokarmiasz.
To bebiko to dobre mleko, ale dla malego jesli jest alergikiem to odpada, wcale moze go nie przyswajac i nie przybiera, moze to to, a moze inna przyczyna, dowiecie sie u alergologa.Oby wszystko sie pomyslnie wyjasniło :-)
Dobrej nocy Mamusie :-D

Ostatnia edycja:
I ja dołączam do życzeń moje kochane wrześniówki!
Wesołych Swiąt choc już prawe po.. i szczęśliwego Nowego Roku!!

Boże w tamtym roku tak bardzo chciałam aby mi wszystcy bliscy życzyli dzidziusia...
teraz wiem że jednak marzenia się spełniają..
jestem naprawdę bardzo bardzo szczęśliwa że mam dwójkę cudownych dzieci.
Czuję się wreszcie spełniona .. ;))

reklama
witam,
Beniu właśnie dowiem sie u lekarza co i jak, bo teraz jeśli podaję Bebiko to dieta eliminacyjna na nic się zda :/ Zwłaszcza, że przez 2 m-ce pięknie przybierał a ja jadłam wszystko :)
A tak w ogóle dobry dzien :) Dziś dietkę zaczynam, bo te świąteczne obżarstwo to grzech normalnie ;)

Do góry