reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hej , dzien dobry :)
Julka dzisiaj miala piekna noc, tzn ja mialam ;-)
Zasnela po 23, ale spała az do 7 rano! To znaczy do pierwszego karmienia, bo spala dalej przyc cycu do 9.30. Ja super wyspana, tyle ze nie pojechalam na zajecia, wystraszylam sie wczorajszej aury, bo spod bloku nie umialam wyjechac, taka lodowka na szosie.
No i siedzimy w domu razem, P. pojechal odwiedzic swoja mame w szpitalu, a to kawal drogi, jutro ma zabieg oper. Martwimy sie bo swieta tuz, tuz, czy ja wypuszcza do domu.Bedzie co bedzie.
Dorotko, dziekuje za pytanie o Julke. Otoz odpukac, Julka zdrowa jak rybka, nawet katar nas nie dopadl chociaz moj P juz 2 razy byl chory, my sie trzymamy, tran pijemy i na razie nie szczepimy na nic, ale zaszczepimy na smiertelne choroby ale jak najpozniej, moze w 1 roku zycia.Cycolimy , rosniemy ale juz mniej niz w 1 i 2 miesiacu, chyba to normalne, bo dziecie sie duzo rusza.Odstawilam nabial i jajka, bo mala wysypywalo na skroniach i glowce, teraz przeszlo. W poniedzialek idziemy do pediatry pokazac sie, bo juz sie dopytuja o nia wszyscy, wiec idziemy na kontrolne badanie i zobaczyc czy plesniawki calkiem wybilismy czy nie. Kolki wlasciwie ustały, jedynie wzdecia troche mecza, ale to juz do przezycia, lubi juz lezec na brzuszku a to jak widze bardzo pomaga :)

Teraz lece wyprac psa, bo cos mi posmierduje juz, a wypada by na swieta ladniutka i pachnaca byla nasza sunia :-)
Milej niedzieli!

reklama
hej dziewczyny i moja nocka super wyspana!! niuńka raz się przebudziła ok. 2-giej i o 3.45 jedzonko i po nim od razu komar :szok: i do za 10 minut ósma :tak:
synka miał pod opieką M więc rewelacja

dziś ubieraliśmy choineczkę, słuchamy świątecznych pioseneczek, obiadek się gotuje więc happy time :-):-)

miłego popołudnia niedzielnego

Witam.. u nas nocka jak dotychczas..maly nie przespi wiecej jak 3h ciagiem;/

Gaja moj maly po Chrzcie sie zmienil..zrobil sie marudny. Oby Wasz synek zmienil sie na spokojnego aniolka:)

Witaj Dorotko.

Beniaminko ja jak mojego dlugo nie kapie to smierdzi jak mysz..doslownie..wtedy juz wiem ze trzeba go szorowac..siersci prawie nie ma ale niezle smrodzi;/

dzisiaj dzwonila moja przyjaciolka i jest z 2 letnia corka w szpitalu..diagnoza Rotawirus!
mala w ciagu dnia tak sie odwodnila biegunkami ze lezy pod kroplowka prawie nieprzytomna..juz drugi raz w ciagu pol roku ja zlapalo..nie byla szczepiona..i teraz sobie mysle ze jednak dobrze zrobilam szczepiac Dawidka bo ja takich akcji nie chce..niby te szczepionki sa bee ale jednak jak sie nie zaszczepi to pozniej dziecko cierpi tak jak Zuzia teraz..

zmykam na obiad.

Witam wszystkich:)
Czyzbym byla pierwsza??
Unas dzis nocnych wariacji czesc dalszy a o 6 pobudka i spac juz nie chciala. Wczoraj przyjechal juz do nas M. Mala go nie poznala po dwoch tyg i sie rozplakala i wogole tak podejrzliwie na niego patrzyla. Dzis juz troche lepiej. Ja z M zdazylam juz sie poklocic:/. Wkurzyl mnie niesamowicie!!!! Wypomina mi ze ja kase wywalam na byle gowno a mamy chrzciny na glowie. Tylko ze to nie on przytyl w ciazy 23 kg!! Kupilam niezbedne minimum czyli plaszczyk spodnie ubranie na chrzciny i buty zimowe bo stare poobdzierane a ten do mnie ze ja zakupocholiczka jestem! wrrr... myslalam ze go pobije bo nawijal jakby mu sie tasma zaciela wkolko to samo. No i humor do dupy...

Cóż faceci bywają tacy czasem ograniczeni bo inaczej nazwać tego nie można, może męski pms?? Podaję dłowń ja po ciązy wciąż 13 kg w tyłek i też musiałam zakupić parę rzeczy bo inaczej bym tylko w ciążowych spodniach i 2 bluzkach letnich musiała zasuwać:zawstydzona/y:
dzien dobry

Beniaminko a jak Twoja Juleczka
Dorotko witaj !!!

Dzień dobry wszystkim :) Hania dzisiaj spała od 20:30 do 6:50 :szok: z tym spaniem to ona mnie nie przestanie zadziwiać chyba nigdy... Teraz też usnęła, więc ja lecę do kościoła. Mleko zostawiłam mężowi, ciekawe tylko, czy mała będzie chciała butlę, bo od tygodnia mówi butli stanowcze NIE :confused:

Gaja, trzymam kciuki za chrzciny - oby poszło dobrze :-)
Małgoś - grunt, żebyś się z nowymi włoskami dobrze czuła :-) Ja w środę wybieram się do fryzjera, ale nie mam odwagi na radykalną zmianę, niech mi tylko włosy podetnie, a ja sobie poprawię je tylko szamponem koloryzującym.

Miłego dnia wszystkim!
Tyle godzin przespanych !!! Zazdroszczę naprawdę , moje dziecię nie chce tyle spać w nocy w przeciwieństwie do mnie:eek:

Witam a moja dzis szalala w nocy jak nigdy 3 pobudki no i spala caly czas z nami, ale za to dala pospac mamie do 10.
Od dzis dziewczyny w domu beda do 4 stycznia, no i zaczynaja sie walki, mam nadzieje ze nie zwariuje z ta 4 przez ten czas.
Ja podziwiam multimamy, może pochłonie je przedświąteczna atmosfera?
witam i ja :-) widze, ze co raz czesciej nocki good :-) i fajnie.. :-) moja gwiazda spi od 21.30 do 5-tej i cholercia potem juz nie bardzo chce... a na mamie się to odbija.. ;-)mamy przewijak na łóżeczku i muszę go na noc zdejmować, bo akrobatka jak zaczyna marudzić w nocy a ja chwilkę nie reaguję to kopie w niego z całej siły i zauwazyłam, że nie jest to przypadek :-D Artystka!!! Gaja, trzymam kciuki
Dobrego dnia!!!
a mój tak kopie łóżeczko że aż trzeszczy czasem , mam wrażenie, że szybciej będę musiała opuścić materac bo inaczej książę raczy wyskoczyć z wyrka

Witam.. u nas nocka jak dotychczas..maly nie przespi wiecej jak 3h ciagiem;/

Gaja moj maly po Chrzcie sie zmienil..zrobil sie marudny. Oby Wasz synek zmienil sie na spokojnego aniolka:)

hehe babcia mojej koleżanki cały czas mówiła że jej dziecko płacze i jest marudne bo nie ochrzczone , że niby diabeł kusi - przesądy i gusła rulez:-D

a u nas nocka hardcorowa pobudka 23, 2 4, 5 z rykiem , sen niespokojny, masakra . Teraz wreszcie śpi i o dziwo odbyło sie bez lamentów i płaczów więc może skok mija - mam taką cichą nadzieję. ale zauważyłam mały podczas jedzenia zaczął się rozglądać, wykręca główkę jak chce coś dojrzeć, a na pewne rzeczy patrzy jakby je na nowo widział - czyli na moje te niuanse teraz przyszły.

Cóż faceci bywają tacy czasem ograniczeni bo inaczej nazwać tego nie można, może męski pms?? Podaję dłowń ja po ciązy wciąż 13 kg w tyłek i też musiałam zakupić parę rzeczy bo inaczej bym tylko w ciążowych spodniach i 2 bluzkach letnich musiała zasuwać:zawstydzona/y:

Dorotko witaj !!!

Tyle godzin przespanych !!! Zazdroszczę naprawdę , moje dziecię nie chce tyle spać w nocy w przeciwieństwie do mnie:eek:

Ja podziwiam multimamy, może pochłonie je przedświąteczna atmosfera?

a mój tak kopie łóżeczko że aż trzeszczy czasem , mam wrażenie, że szybciej będę musiała opuścić materac bo inaczej książę raczy wyskoczyć z wyrka

hehe babcia mojej koleżanki cały czas mówiła że jej dziecko płacze i jest marudne bo nie ochrzczone , że niby diabeł kusi - przesądy i gusła rulez:-D

a u nas nocka hardcorowa pobudka 23, 2 4, 5 z rykiem , sen niespokojny, masakra . Teraz wreszcie śpi i o dziwo odbyło sie bez lamentów i płaczów więc może skok mija - mam taką cichą nadzieję. ale zauważyłam mały podczas jedzenia zaczął się rozglądać, wykręca główkę jak chce coś dojrzeć, a na pewne rzeczy patrzy jakby je na nowo widział - czyli na moje te niuanse teraz przyszły.
hehe.. i dziecku nie można lustra pokazywać, bo zobaczy diabła, łaskotać - jeszcze nie odkryłam czemu, stawać za nim, bo zrobi zeza i mu zostanie a ostatnio babcia M sie na mnie obraziła, bo powiedziała, ze ja powiedziałam ;-) że Ona rzuca uroki... ;-D a tylko powiedziałam, ze dzidzi się znowu rozpłakało jak babcia przyszła... miałam na mysli zbieg okoliczności :-D

hehe.. i dziecku nie można lustra pokazywać, bo zobaczy diabła, łaskotać - jeszcze nie odkryłam czemu, stawać za nim, bo zrobi zeza i mu zostanie a ostatnio babcia M sie na mnie obraziła, bo powiedziała, ze ja powiedziałam ;-) że Ona rzuca uroki... ;-D a tylko powiedziałam, ze dzidzi się znowu rozpłakało jak babcia przyszła... miałam na mysli zbieg okoliczności :-D
Tylko patrzeć jak ci dziecko czerwonymi wstążkami ustroi:-D:-D:-D:-D, moja teściowa mi do wózka czerwone kokardki przypieła:eek::szok:

U nas nocka w miare Mój w pracy na drugiej zmianie a ja już trzeci dzień sama z dziećmi od południa chyba niedługo kota dostanę :wściekła/y: Mała marudna starsi byli na dworze i wrócili jak dwa bałwany :szok: Kłuca sie od rana o byle co dlatego wywaliłam ich na dwór myślałam że im troche przejdzie a przyszli jeszcze bardziej skłuceni :wściekła/y: No nie wyrabiam już z nimi dziś:no: Chyba pójdą szybciej spać ;-) Ide próbować położyć małą marudę spać ciekawe kto wygra ja czy ona :blink: Coś czuje że przegram :eek: Miłej niedzieli

Kurde Tosia, to co ja mam powiedziec/zrobic, jak mam jeden pokój a w nim szafa z samych luster od podłogi po sufit!!! I moj mały uwielbia gadac do lustra..hahaha

reklama
tosia u Ciebie zawze sie cos dzieje godnego uwagi;-);-);-)
Moja tesciowa nie łaskocze bo sie dziecko:
1-zmęczy
2-zajdzie ze śmiechu
3-nie bedzie mogło zaasnac...:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Do góry