reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Maja mi też się wydaje żeby dodać samej ryżowej.Ale na opakowaniu chyba jest napiszane że dopiero od 4 miesiąca. I to nie wszystkie smaki. Przy starszej córce bardzo dużo pomagala mi mama. I ona by zagęścić mleko (jak jeszcze nie podawałam jej kaszek) robiła to mleko na wodzie w której gotowała ryż. i chyba to było ok 3,5 miesiąca i małej smakowało :)

Maju, jesli koniecznie chcesz cos dodawac do mleka( jesli macie taka potrzebe, bo mala glodna itp) to lepiej dodac samego kleiku ryzowego lub kukurydzianego( jak juz), ale nie kaszki na mleku- bo tam jest mleko krowie nie dostosowane jeszcze do wieku naszych dzieci, juz niedlugo i kaszki bedziemy podawac, a tymczasem nie zaleca się w tym wieku. Zreszta, najprofesjonalniej odpowie Ci Wasz lekarz pediatra, zapytaj o to na wizycie.

ta kaszka ktora mam z nestle mleczno ryzowa jest z mlekiem modyfikowanym;-)

hmm dalam jej jedna lyzeczke mala do sprobowania hehe i jak widziala ta miseczke z ta kaszka to az sie oblizywala i cieszyla tazke juz sama nie wiem

ta kaszka ktora mam z nestle mleczno ryzowa jest z mlekiem modyfikowanym;-)

hmm dalam jej jedna lyzeczke mala do sprobowania hehe i jak widziala ta miseczke z ta kaszka to az sie oblizywala i cieszyla tazke juz sama nie wiem
Z mlekiem modyfikowanym przeznaczonym dla dzieci od którego miesiąca ?
Mleko mleku nierówne, sa rozne mleczka przeznaczone do róznego wieku dziecka.

Maja, to Twoja córeczka i Twoje decyzje jak i czym ją karmisz, zapytałaś to Ci odpowiedziałam.I tak zrobisz, jak uważasz.
Zalecenia są takie by do 5 miesiaca zycia karmic mlekiem początkowym tzw 1, dopiero później wprowadza się mleko dalsze 2 i pierwsze zupki jarzynowe, potem musy owocowe a jeszcze pozniej kaszki ryzowe na mleku , zupki z mięskiem, żółtko....Ale to jeszcze kawał czasu :-D

hej kochane

nie było mnie kilka dni, weekend spedzilismy u rodziców, później odcieli nam prad;/ bo wcześniejsza kobieta która wynajmowała to mieszaknie nie płaciła rachunków przez pół roku, no ale dziś rano włączyli :)

Olafek jak zwylke marudny:) nic się nie zmienia, slii się jak wariat, i wciska te paluszki do buzi a poźniej aż ulewa.

co do chrztu nam ksiądz powiedział ze od 150 do 300;/ i dałam 150 a miałam dac stówe tylko;/ brrr kurde chyba przez to że benzyna podrożała :D wcześiejszy nasz ksiądz miał romans z moja nauczycielką od matmy, i handlował narkotylami, raz nawet mojego ojca się pytal czy nie zrobi mu kursu do niemiec bo i tak jeździ i czy przy okazji mu nie przewiezie dragów :D no masakra

mnie dzis głowa cos boli, cały dzień Olafek dokazywał, dostał mate od mojej siostry po jej małej i mały bawi się a niej, probuje łapac te maskotki ale mu nie wychodzi:D jak nie miałam prądu to sluchałam na zmiane karuzeli, maty i pozytywki pluszowej i wszystkie baterie mi popadały:)

dziewczny nie ma któraś bialej czapeczki takiej grubszej a chrzest ???? bo u nas nic nie ma w sklepach, obleciałam dziś wszystkie i nic
chętnie odkupie jeśli ktoś ma coś fajnego dla chłopca i mu juz nie potzrebna

lece dalej poczytac sobie co tam naskrobałyście:)

Witam was Kochane dziewczyny!

Bardzo dawno się nie odzywałam, ale czytam was regularnie. Najczęściej to robię przy karmieniu i ręce wtedy mam zajęte, więc nie mam jak odpisać:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U mnie w miarę ok!:-D Franek pięknie rośnie!
Gorzej martwię się o starszą córeczkę, która ostatnio bardzo często choruje. Obecnie robimy badania w kierunku alergii.
W Szczepana - chrzciny! Mam nadzieję, że nie będzie strasznie zimno:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Oglądałam zdjęcia naszych forumowych dzieciaków - wszystkie cudowne! A jak szybko rosną! i pomyśleć sobie, że jeszcze nie dawno mieszkały w naszych brzuszkach!:-D

Na razie kończę, bo mój nocny marek Zaczyna marudzić i chce, żebym się nim wreszcie zajęła!

Pozdrawiam!

dzisiaj znowu miałam super nockę mały spał od kąpania do 1:30 potem było karmienie o 4 i 6 a teraz znowu śpi :-) ja się mega wyspałam zwłaszcza że mały nie spał z nami tylko w bujaczku, miało być łóżeczko ale dobre i to :-)

jeżeli chodzi o karmienie maluszków to mój już spróbował trochę jabłuszka, w przyszłym tygodniu może znowu dam mu spróbować a to dlatego że z Wiktora jest taki cwaniak że nic przy nim nie można jeść bo robi smutną minkę przełyka ślinkę i robi tak jakby chciał coś zjeść, czasami nawet potrafi się rozpłakać dlatego z mężem jemy tylko jak on nie widzi

a tak pozatym to miłego dnia życzę

Dzień dobry:-)

Mam chwile bo malutka drzemie, mąż śpi po nocce i w domu cisza jak makiem zasiał.

Moim zdaniem jesli nie ma takiej potrzeby (dziecko mało przybiera na wadze, ulewa) to nie ma sensu wcześniej wprowadzać kaszek czy kleików. U mnie jak pan Bóg przykazał, jeśli napisane po 4 mscu życia to po 4. No ale każda mama zrobi jak chce:tak:

Jeszcze tu zajrze, na razie miłego ranka:-):-)

reklama
Witajcie dziewczynki!

U mnie super maluchy spia uwaga : od 22 do 7 rano lepiej niz tak mysle ze nie moze byc :) moze tak zostac bo jest idealnie jak dla mnie :)
My dalej na mleku, lekarka powiedzila ze pod polowy stycznia mozmey zcaczac wprowadzac cos nowego, ogolnie moiwla ze jak dziecko dobrze przybiera to nie ma sie co spieszyc, a moi to wczesniaki wiec tym bardziej :)

Czy wasze maluchy jak spia tez tak wedruja po lozeczku, kurde mojego Luce znalazlam dzis w poprzek wbitego w barierki dobrze ze mam ochraniacz..

My jestesmy na etapie kupna nowego samochodu, moj O wybral mega wielki samochod chrysler voyager i jestem zalamana jak ja go bede prowadzic? :( juz ztym co mielismy do tej pory bylo mi ciezko na pocztaku a tez jest duzy.. ale musimy sie kierowac wygoda przede wsyztskim bo wozek i dwa foteliki dziciece zajmuja duzo miejsca :D

Jak przygotwania do swiat?Ja spedzam Swieta tu we Wloszech to juz moje drugie swieta bozego narodzenia tutaj, wigilia z rodzina mojego O a pierwszy i drugi dzien swiat z moja mam ktora przyjezdza ze swoim narzeczonym :) a co najwaznijesze pierwsze swieta z naszymi dziecmi :)

Pozdrawiam wszytskich i milego dnia :) Jeszcze zagladne pozniej :)

Do góry