reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie
U nas dni mijają spokojnie, chociaż nie obraziłabym się gdyby doba miała trochę więcej godzin ,bo od powrotu męża z pracy tak do północy jak się kładziemy to mija ten czas niewiadomo kiedy. Malutka ładnie śpi- czytałam ,że niektóre z Was mają problem z tym ,że mała budzi się nie dlatego, że jest głodna tylko dlatego, że chce pociumkać cycolka, ja jak byłam pewna ,że jest najedzona to nie wyjmowałam małej nawet z kołyski tylko dawałam jej smoka, śpiewalam lub nuciłam kołysanke , pogłaskałam kilka razy po główce i wychodziłam z pokoju. Pierwszej nocy wracałam i powtarzalam to chyba z 10 razy drugiej juz tylko 2 ,a trzeciej nocy nie obudzila sie juz o tej godzinie i tak jest do teraz. Przeczytalam o tym sposobie w ksiazce pt Język niemowlat i ja bynajmniej uważam za skuteczny. Fakt że jak tylko Ninka zapłacze mam ochote ja wziac, rzytulic, ululac, nakarmic itp ,ale czasem trzeba troszke nad soba zapanowac i odrobinke wyciszyc swoje emocje. Takze moze sprobujcie, jak uwazacie, a moze ktos inny zna jeszcze lepsze rozwiazania.
Dziś bylismy tez na spacerku, ostatnie 3 dni nie dało rady, dopiero dziś porzadnie odsniezyli, nie padało aż tak mocno i nie wiało i malutka super spała -1,5 h ,a na nią to bardzo dużo jeśli chodzi o dzienne drzemki.
Radzilam Was się niedawno w sprawie wysypki- i co, okazało się ,że to jedynie uczulenie od czekolady i orzechów. Zdziwilo mnie to nieco- bo i ja i Ninka miałysmy takie samo, a wczesniej nigdy nie mialam wysypki po slodyczach. Nie jem i ładnie zasycha i strupki powoli beda odpadac i skorka znow bedzie piekna.
I na święta zamówilismy tego konika morskiego z fp wiec pozniej podziele sie swoim zdaniem.

reklama
witam,
u nas jakoś leci mały zdrowy mieliśmy problem z jedzeniem bo nie miał apetytu przez kilka dni i mało wypijał ale już jest ok:)
Agim my na ciemieniuchę stosowaliśmy krem na ciemieniuchę z serii mama i ja firmy AA AA Therapy Ja i Mama - krem na ciemieniuchę | nazdrowie.pl poza tym jak się kąpiemy to małego myję myjką frotową i główkę mu pocieram kuzynka poleciła i ciemieniucha nas już nie łapie:)

Dziękuje dziewczyny!:tak:
Macie kupe racji. Ostatnio 3 lata temu rozpadł jej sie związek i wtedy też nie słuchała ani mnie ani nikogo. Wszystkich straciła bo facet ją tak omotał że nawet zdrady mu wybaczyła.
Najbardziej mnie boli że znowu ma takiego buca i nic ją nie nauczyło. Cały dzień chodze i sie gryze jak jej pomóc żeby znowu nie cierpiała.
Wczoraj gadali o jego problemie i żeby poszedł sie przebadać na płodność to tak to odkręcił że moja przyjacióła idzie na badania a nie on.
Trudno mi tak stać i patrzeć jak sie w to wszystko ładuje.:-(

czesc!
przzyszedla kryzys i na mnie :)to znaczy nie wyrabiam sie;)
ale czytalam wczoraj i dzisiaj "na raty":)
i teraz nie bardzo mam czas, bo jest Filipa czas na mate:)a on wciaz na lezaczku:)ktory stoi na kuchennym stole, moj nowy sposob na FIlipa;)na podlodze mam terakote i zimno, a na lezaco w wozku jak nie spi to juz sie Krolewiczowi nudzi:)

Tosia - moj Filip tez nie chcial pic Bebilon Comfort ( mysle, ze smak podobny do pepti) pare dni bylo ok, a potem wypluwanie...i za rada Kredki mieczam mun z normalnym Bebilonem i wciaga az milo:)a z butelkami tez probowalam i nawet smoczki 3 aventu kupilam;)i butelki tommy tippie na probe..a jak mieszam to mtez musze uwazac, przy malych ilosciach jak 90, nie da sie oszukac...i krosteczki tez mamy, ale pod broda, ta druga - bo to grubasek, i tez mysle, ze to od sliny lub ulewania...ale sa takie malutkie, ze z daleka nie widac i chyba mu nie przeszkadzaja...schodza i wracaja;)

Skrzacie - nie bede oryginalna, ale mimo najlepszych checi nie pomozesz...sama bylam w bardzo zlym zwiazku i nawet najlepsze rady mnie denerwowaly - wiedzialam, ze wszyscy maja racje i mi dobrze zycza, ale bylam za slaba zeby cos z tym zrobic...a taka prawda w oczy denerwuje i nie pomaga, przyjaciolka prawdopodobnie dobrze wie, ze robi zle czy glupio, ale serce nie idzie w parze z glowa...

Witam wieczorowo!

Muszę się pochwalić naszą kruszyną która pół dnia marudziła i jakaś humorzasta była, ale mamusia jej tłumaczyła że chce iść na zakupy i będzie musiała zostać z babcią i być grzeczna żeby babcia się nie stresowała. Więc jak ją położyłam o 16 to wstała przed chwilką :szok::-):-) |Jestem z niej dumna i niby dzieci nie rozumieja...

czesc!
przzyszedla kryzys i na mnie :)to znaczy nie wyrabiam sie;)
ale czytalam wczoraj i dzisiaj "na raty":)
i teraz nie bardzo mam czas, bo jest Filipa czas na mate:)a on wciaz na lezaczku:)ktory stoi na kuchennym stole, moj nowy sposob na FIlipa;)na podlodze mam terakote i zimno, a na lezaco w wozku jak nie spi to juz sie Krolewiczowi nudzi:)

Tosia - moj Filip tez nie chcial pic Bebilon Comfort ( mysle, ze smak podobny do pepti) pare dni bylo ok, a potem wypluwanie...i za rada Kredki mieczam mun z normalnym Bebilonem i wciaga az milo:)a z butelkami tez probowalam i nawet smoczki 3 aventu kupilam;)i butelki tommy tippie na probe..a jak mieszam to mtez musze uwazac, przy malych ilosciach jak 90, nie da sie oszukac...i krosteczki tez mamy, ale pod broda, ta druga - bo to grubasek, i tez mysle, ze to od sliny lub ulewania...ale sa takie malutkie, ze z daleka nie widac i chyba mu nie przeszkadzaja...schodza i wracaja;)

Skrzacie - nie bede oryginalna, ale mimo najlepszych checi nie pomozesz...sama bylam w bardzo zlym zwiazku i nawet najlepsze rady mnie denerwowaly - wiedzialam, ze wszyscy maja racje i mi dobrze zycza, ale bylam za slaba zeby cos z tym zrobic...a taka prawda w oczy denerwuje i nie pomaga, przyjaciolka prawdopodobnie dobrze wie, ze robi zle czy glupio, ale serce nie idzie w parze z glowa...

My od prawie 3 miesięcy stosujemy Bebiko 1, więc zakładam, że to jednak smoczek, ale okaże się. :)

Hej dziewczyny :) Nie wiem, czy dam radę Was nadrobić, za chwilę zabieram się do czytania. Hanita już śpi i mam nadzieję, że pośpi sobie znowu do rana :-) Wczoraj zasnęła o 20:15 i spała do 6:10! :szok: Ja się położyłam przed północą i obudziłam się dopiero razem z nią, jak spojrzałam na zegarek to byłam w szoku, bo zawsze budzę się ok. 4-5, a właściwie budzą mnie moje piersi - twarde i ciężkie, które aż się proszą, żeby im ulżyc... I Hania śpi, a ja siedzę w kuchni i odciągam... Potem już tylko czekam, aż się obudzi, bo i tak nie umiem zasnąć... Więc się dzisiaj zdziwiłam, że nie tylko Hania, ale i piersi dały mi pospać ;-) Do południa Hania też sobie jeszcze podrzemała, więc okna mam umyte, ale od 13 aż do teraz nie spała ani minuty... Ona chyba sobie już taki rytm dnia sama wyznaczyła, bo tak jest codziennie, że drzemka jest do południa, a po południu nie ma mowy... Ale sobie dzisiaj ze mną duuużo pogadała, rozmowna była bardzo :-)
Zmykam czytać BB :-)

To i ja się wieczorową porą melduję :-)
Mały już śpi więc mam w końcu chwilkę dla siebie ale chyba nie skorzystam z niej za bardzo bo strasznie śpiąca jestem
Od jakiś 2-3 dni mam problem z jedzeniem u małego wcześniej miałam wrażenie że je za dużo a teraz wydaję mi się że za mało rano zjada 180 potem w ciągu dnia ma 2 karmienia i 1 wieczorne no to na cały dzień ma tylko 4 karmienia + jakaś marchewczka albo jabłuszko nie wiem co się z nim dzieję nie wygląda na chorego nie jest marudny ani apatyczny poczekam może jeszcze kilka dni i jak się nie poprawi to pójdę go zważyć może wtedy się trochę uspokoję
Jutro przede mną druga część porządków muszę dywan wyprać i z samego rana jeszcze na zakupy lecieć :/ Kładę się spać żeby jutro mieć siłę to wszystko ogarnąć:-)

widzę że wrześniowe dzieciaczki już śpią, na szczęście moja też:-p kurczę mam takie zaległości że zal wspominać.....no nic idę spać bo padam

dobrej nocy!!!!!!!!!!!

reklama
Dzień Dobry Mamuśki!
Co za beznadziejny początek dnia dzisiaj mam
a040.gif

Małż nie słyszał Maxa i wstałam go nakarmić o 4.30 i prawie usnął przy butli no to go położyłam a on jak zwykle złapał mnie za rękę i znowu prawie zasnął. A tu nagle go otrząsnęło i już nie umiał dalej spać. Smoka wywalał sobie rękami i zaczął jęczeć.
Zostawiłam go bo kilka razy już w czasie takiego jęczenia sam z siebie zasnął ale dziś nie, dla odmiany nawalił w pieluchę.
Przewinęłam go i do 7-dmej dalej nie umiał zasnąć... Podejrzewam, że go zdziwiło to, że to nie Tatuś go karmi w nocy tylko nagle ja a to oznacza już dzień
a055.gif

Eeech, co to znaczy rytm u małego dziecka.
Ja naturalnie już nie dię spać (Mały teraz chrapie).

Do góry