reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam
Moja maleńka dzis prawie całą noc przespała bo pobudka była o 5.30. Za to oczywiście odbija sobie teraz bo łaskawie ucina sobie teraz od 15 min drzemkę ale już widzę, że się wierci.
Co do obwodu główki to moja ma małą główeczkę ( czapeczki takie mam jak na 1 miesięczne dziecko) - sprawdzam tylko czy główka rośnie i nie schizuję bo moi starsi synkowie mieli dokładnie takie same rozmiary jeśli chodzi o obwód głowy i wtedy odchodziłam od zmysłów, a teraz wiem, że to po prostu rodzinne.
Co do usypiania to moja mała w dzien usypia sama, chwilkę ją pogłaszczę po głowie albo potrzymam za rączkę i śpi. A wieczorem to odstawia sceny sama się budzi, wkłada palce do oczu, potem uspokaja się ale zasypianie trwa długo do 22 - 23, czyli jak u Beniaminki. I nie pomaga to, że zaczniemy kąpiel wcześniej ona po prostu tak ma, że dopiero o tej godzinie zasypia.
Po wczorajszej wizycie u ginka dowiedziałam się, że wyniki z cytologi takie sobie, dostałam czopki (jak ja tego nie cierpię) i za miesiąc na kontrolę.
U mnie też drogi oblodzone i dziś czekam jak na szpilkach jak mój W przyjedzie z pracy. Beniaminko współczuję Ci bo pewnie strachu się najadłaś, że ho ho. A drogowcy jak zwykle zaspali i warunki na drogach koszmarne. Ja mam w przyszłym tygodniu jechać z synem do alergologa i chyba będę musiała zabrać Antosię i jak będą takie warunki to nie wiem co ja zrobię, nerwy mnie zjedzą.
Lilu może akurat suszarka spodoba się małej i będziesz mogła częściej do nas zaglądać.
Asiek ja też się ostatnio na allegro przerzuciłam choć wcześniej nie korzystałam z tego typu zakupów i faktycznie taniej, bez wychodzenia z domu i o każdej porze. Ostatnio wywołałam zdjęcia przez internet i czekam właśnie na przesyłkę.
Skrzaciku maja mała też ma oczka z ropką po przebudzeniu i parzę świetlika i to naprawdę działa. Nasza Beniaminka to skarbnica wiedzy.
Życzę miłego dnia.

reklama
Witam wieczorowa pora..hehe
Piszecie ze wasze dzieci zasypiaja przy cycu i odkładacie je do spania, a nie dajecie do odbicia?

Magi
jak maly wieczorwm usnie przy cycu to nic go nie obudzi. Nawet nie ma sensu zebym go trzymała do odbicia, bo głowka to mu leci wtedy, ze strach zeby sie nie urwała:-D

dziewczyny jaki obwód główki miały wasze dzieci przy porodzie? bo mój miał 37cm i mi się zdaje że to dosc duzo

Paulka moj mial 34, a teraz nie wiem ile:dry:

Hejka :-)
Jak wracalam wczoraj z dworca, nadeszla taka sniezyca, ze przysypalo sliski lod na drodze sniegiem i auta tancowaly, ja wpadlam w poslizg bo nie chcialam uderzyc w auto tancujace przede mna i ..polecialam na barierke, tablica rejestracyjna wygieta...c jeszcze nie wiem bo ciemno juz bylo, obrocilo mnie z 5 razy, a ja krzyczalam w srodku "ratunku" normalnie myslalam ze z auta harmonijka ostala, ale...nie jest chyba az tak zle, bo zapalil silnik i wrocilam do domu, treslam sie jeszcze z godzine, ani tesciowej nie mowilam, bo Ona dzisiaj pojechala do szpitala z tym wylewem oka. Boje sie jezdzic a taka pogode- nawet opony zimowe na nic :-:)-)

Beniaminko jak dobrze ze wyszłas z tego calo. Ja tez w taka pogode to mam stracha jak mam za kólko wsiasc. Szczegolnie teraz jak tak rzadko jezdze

Max już tak gaworzy, że szok... Waszym też już się buzia nie zamyka?? Za to główki nie podnosi jeszcze a na brzuchu to chwilę polezy i potem mu się nie podoba....

Hausfrau Antos lubi tez gadac. A szczegolnie wtedy jak do niego sie mowi.
O podnoszenie głowki to masz na mysli, ze jak za raczki go trzymasz? Bo u nas Antosiowi jeszcze głowka z tyłu zostaje jak go za raczki probuje podniesc, ale na brzuszku w miare sobie radzi. Tylko ze ja znalazłam taki sposob, ze klade przed nim jakas zabawke grajaca

Asiek
a ja nie moge gdzies przekonac sie do allegro. Bo co zamowie, to ciagle cos nie tak jest. Z reszta juz kiedys pisałam ze ja musze wszstko dotknac, sprawdzic. A Tobie zazdroszcze, ze kupujesz na allegro. Chociaz nie musisz latac po sklepach, a szczegolnie teraz przed swietami

A tak w ogole to dzien dobry

My dzisiaj nie spimy od 7. I jakas rozbita dzisiaj jestem, nic mi sie ni chce. Tylko ze jutro mam gosci i troszke roboty mnie czeka, głownie w kuchni, czego nie cierpie:wściekła/y:. Antos tez jakis marudek, drzemał juz ze 2 razy, ale po 15 min. Teraz tez zasnał, mam nadzieje ze pospi troszke dłuzej. Bo pasowaloby sie za cos wziasc

hej, hej :-) dzieki laski za odpowiedzi :tak::tak::tak: ja to dzis mojej gwiazdce oczy zasłonie i rece powiąże :-D:-D:-D cycki ugniata jak ciasto a interesuje ja wszystko byle nie na wprost sutka :-D:-D:-D tak to sie dzis karmimy.. a jak na lezaco to tak wywija, ze jak jej sie przysypia to sie bije po glowie i rozbudza... :-D jutro mam zamiar kupic dwie lampy, lustro, chodnik, kombinezon Małej, spozywke w godzinke.. mnie w sklerpach uwielbiaja... :-D:tak: klient nie wydziwia :-D juz gazetki poogladalam przez neta i mysle ze dam rade... :tak::tak::tak: Misi nie wezme, bo pogoda fatalna i strach na drodze...moja uwielbia jak podnosi sie do góry do siedzenia.. głowe trzyma juz od miesiaca wtedy... gorzej z trzymaniem zabawek.. swiadomie nie trzyma.. wasze trzymaja??? cmoki

No i suszarka podziałała tylko przy 1 drzemce 30min :-p no ale zawsze to 30min a nie 10 :-D

U mnie drogi też tragedia ale na szczęście jutrzejszy wyjazd do Szczecina prawie 300km odpadł bo kuzynki córka złapała ospę i chrzciny przesunięte na styczeń...uffff nie będę panikowała przed jazdą :tak:

Moje starsze wybrały się na górkę z ślizgaczami i pewnie znów wrócą przmoczeni ale za to jacy szczęśliwi, kurczę sama pobawiłabym się jeszcze w śniegu:-p

Magi moja jak wieczorem usnie to też nie odbijam jej i jakoś jej to nie przeszkadza bo sypia mi po8-10 godzin na noc:-D:-D:-D :-Doczywiście w dzień byle pierdek i bek ją wybudza:tak::eek:

Paulka moja miała 33 a ile teraz ma sprawdzę...i ma 37,5 cm :tak:
Asiek ja też wszytsko na Allegro kupuję, całą wyprawkę tam zrobiłam i prezenty świateczne też wszystkie z netu...super sprawa i nie muszę biegać po sklepach i mogę robić zakupy kiedy mała śpi czyli dopiero wieczorem lub w nocy a to mi najbardziej odpowiada :tak:;-)

idę bo Lil woła cycka :-D

Wiedziałam że kiedyś nadejdzie ten dzień: mój D wychodzi z kolegami na posiadówke, na pewno nie przy coli:/
Pretensji nie mam absolutnie, nigdzie nie był odkąd mała przyszła na świat. Nie zmienia to jednak faktu że czeka mnie nerwówka, chodzenie od okna do okna, taki mróz, śnieg, powrót do domu może być długi..

Przygladam się dziś małej jak drzemie i sen ma baardzo płytki, ruszył ją nawet dźwięk uderzenia widelca o kolczyk w miom języku:sorry:Nadal ma odruch Mora, ale to chyba normalne..

Ide zmówić pizze, smacznych obiadków dziewczyny.

Hej kochane

Tak piszecie o spanku w dzien i jak ja wam zazdroszcze... Nasza szanowna dama sama nie ma opcji w dzien zeby zasnela niestety trzeba ja lulac az sie uspokoi i wtedy odlozyc do lozeczka czasem kilka podejsc ale spi w lozeczku i uwaga wrocily jej noworodkowe czasy bo wstaje je pobawi sie i w sumie po godzinie chce znowu spac i spi przewaznie 40 60 minut wiec wypada mi karmienie co 2h a tak wczesniej jadala co 3 i czowala okolo poltorej godziny nie wiem cos jej sie pokrecilo chyba.

A i mamy małą ameryke kolejna bo Hania odzwyczaiła się od butelki i za nic w swiecie z niej nie pociagnie, wszystko przez kleik ktory kiedys mialam jej podawac i zrazila sie do flachy i juz nic z niej nie wypije... i co ja mam teraz zrobic jak ja na nowo przyzwyczaic??

A i oczywiscie pozycja lezaca jest najgorsza wszystko najchetniej w pionie no chyba ze mama sie z nia bawi to oczywiscie na lezaco a mata to najlepszy wynalazek ludzkosci włącznie z lusterkiem i grzechotkami a jak sie wscieka jak np. z lozeczka sobie lale grzechoczaca wyrzuci :D:D

No i suszarka podziałała tylko przy 1 drzemce 30min :-p no ale zawsze to 30min a nie 10 :-D

U mnie drogi też tragedia ale na szczęście jutrzejszy wyjazd do Szczecina prawie 300km odpadł bo kuzynki córka złapała ospę i chrzciny przesunięte na styczeń...uffff nie będę panikowała przed jazdą :tak:

Moje starsze wybrały się na górkę z ślizgaczami i pewnie znów wrócą przmoczeni ale za to jacy szczęśliwi, kurczę sama pobawiłabym się jeszcze w śniegu:-p

Magi moja jak wieczorem usnie to też nie odbijam jej i jakoś jej to nie przeszkadza bo sypia mi po8-10 godzin na noc:-D:-D:-D :-Doczywiście w dzień byle pierdek i bek ją wybudza:tak::eek:

Paulka moja miała 33 a ile teraz ma sprawdzę...i ma 37,5 cm :tak:
Asiek ja też wszytsko na Allegro kupuję, całą wyprawkę tam zrobiłam i prezenty świateczne też wszystkie z netu...super sprawa i nie muszę biegać po sklepach i mogę robić zakupy kiedy mała śpi czyli dopiero wieczorem lub w nocy a to mi najbardziej odpowiada :tak:;-)

idę bo Lil woła cycka :-D

Lilu moja też mało sypia w dzień ale oddam ci z tych drzemek nawet 30 min za jedną przespaną noc!!!

"byle pierdek i bek ją wybudza" - uśmiałam się:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Ostatnia edycja:
Cześc:-)
Jestem dziś wyspana, bo Szymuś jak usnął o 22 to budził się o 2, 5, 7 i o 9 ostatecznie wstaliśmy:-D
Szymek nalezy do tych dzieciaczków, które często sobie robią drzemki wiec jestem szczęśliwa bo udaje mi sie zawsze zrobic coś w domu i koło siebie. Zwykle wygląda to tak, że po jedzeniu bawimy się tak z 1-1,5 a później jak widzę, że zaczynają mu się kleic oczka to biore go na ręce i troszkę lulam a jak już wpadnie w letarg to odkładam go do łóżeczka lubna kanapę:-) Zwykle drzemki trwają 1 h:-)

Kasik my chodzimy na rehabilitację bo po ostatniej wizycie u neurologa dostaliśmy na zadanie domowe wiczenia do wykonywania w domciu. Miałam obserwowa czy pomogą małemu i czy zacznie podnosic główkę w pozycji na brzuszku. Niestety nie było żadnej poprawy więc zaczynamy rehabilitację. Wczoraj byłam z małym w ośrodku i tamtejsza lekarka stwierdziła, że maluszek ma asymetrię, wiotki brzuch i lekkie opóźnienie w rozwoju fizycznym. Na zajęcia metodą NDT Bobath będziemy chodzi 3 razy w tygodniu i napewno wszystko będzie ok:-)

Beniu przeżyłaś istne chwile grozy:szok: Współczuję Ci bardzo.

Więcej nie pamiętam..
Pozdrawiam Was wszystkie i zmykam nadrabiac co u Was:-D

Ostatnia edycja:
Witam:) i mamy piatek:) moj E dopiero jutro wroci i jakies takie krotkie mamy te weekendy:( Malemu zmienilam butelke z tomme tippe na nuk i lepiej zjada bo smoczek jest gumowy i szybko leci mleko. moze zacznie przybierac na wadze. zauwazylam ze katarek jemu nie znika ale walczymy marimerem i frida co malemu sie nawet podoba bo za kazdym razem kiedy zaciagam te okropne glutki on sie smieje:D

Beniaminka uwazaj na siebie kobietko:*

Paulka moj mial obwod glowy 32 a teraz ma 38.

Agim ale sie usmialam..Ty tez masz kolczyk w jezyku:) ja mam i czasami jak sie nim bawie to maly patrzy na mnie bo kulka swieci hehe.. a wczoraj przypomnialam sobie o pepku i chcialam przepchac dziurke a ona zarosla..na sile przelozylam bolec i teraz chodze z kolczykiem a boli tak jak na poczatku kiedy przebilam.

asiek ja tez duzo kupuje na allegro i tylko raz sie sparzylam..lubie szukac i licytowac a najbardziej wygrywac heh:)

kalcha mojego jak poloze to ryk na cale gardlo..jak tylko wezme na rece nie to dziecko.

lece do kuchni zrobic ciasto:) zrobie jablecznik z chalwa:) przepis podala Slodka na watku.

reklama
Małgoś - równa babka z Ciebie, ja pępek sobie odpuściłam, chciałam tatuaż wokół niego ale pan mi odradził, w czasie ciąży mógłby się rozejść.. I tym sposobem wytatuowałam sobie plecyki:)

Do góry