Hejka :-)
Wczoraj odwiozlam mojego P na pociag na 22, tesciowa siedziala przy niej a ta miala zasypiac na sofie na podusi, wiec grzecznie ciumkala smoka , nawet ie pisnela, bylam w domu 22.30 a Ona dalej ciumkala ale spac ...gdzie tam. Dostala cycya o 23 i około 24 zasnela, wiec dopiero wtedy zanioslam ja do kolyski i sama poszlam spac , lozko wolne, nikt obok nie chrapie, no fajnie sie spalo ;-) Ale tesknilam, tesknilam. Mla tez super spala, bo dopiero 0 8 alarm na jedzonko, zabralam ja do siebie do lozka i karmilam na leząco- spi do teraz
A ja siadlam i czytam BB.
Julka duzo spi do południa, ale potem....ech wlasciwie wcale, tylko drzemki po nascie minut i tak do połnocy.
Jak wracalam wczoraj z dworca, nadeszla taka sniezyca, ze przysypalo sliski lod na drodze sniegiem i auta tancowaly, ja wpadlam w poslizg bo nie chcialam uderzyc w auto tancujace przede mna i ..polecialam na barierke, tablica rejestracyjna wygieta...c jeszcze nie wiem bo ciemno juz bylo, obrocilo mnie z 5 razy, a ja krzyczalam w srodku "ratunku" normalnie myslalam ze z auta harmonijka ostala, ale...nie jest chyba az tak zle, bo zapalil silnik i wrocilam do domu, treslam sie jeszcze z godzine, ani tesciowej nie mowilam, bo Ona dzisiaj pojechala do szpitala z tym wylewem oka. Boje sie jezdzic a taka pogode- nawet opony zimowe na nic :-(
Witam porannie!
Kurde zła jestem na siebie bo właśnie zauważyłam że malutka ma to co ja czyli ropiejące oczy. Na szczęście tylko jedno ale cholera odemnie sie zaraziła. A Mąż dzisiaj późno wróci i nie mam jak jechać z nią do pediatry. Bogu dzięki że ładnie to znosi i nie płacze ani nie marudzi. Ah smutno mi!:-(
Skrzaciku- kup
ziele swietlika -ekspresowe torebki, zaparzaj i przemywaj wasze oczka kilka razy dziennie, naprawde pomaga! :-)To najpewniej wirusowe, teraz sa inwazje, i antybiotyk nic nie pomaga, bo na te cholery nie dziala.
jojo ale ci dobrze, nie jedna ci zazdrości takiego ubytku na wadze w tym oczywiscie ja
mi jeszcze zostało 4 kg a do idealnej 8 kg
świąteczne prezenty zakupione, Beniaminka mnie zainspirowała i zakupiłam 3 filtry brita
u mnie z usypianiem jest róznie, raz zasypia szybko a raz trzeba kilka razy uspokajac ale zawsze w łózeczku, czasem mu pośpiewam (ostatnio nasz hit to "hej sokoły") pogłaszcze po główce, jak już się rozwyje to biore na troszke na ręce i zaraz odkładam do łóżeczka
my wczoraj na szczepieniu i Emil po nim ciągle płakał, chyba go nóżka bolała. a ja mądra mama nie pomyślałam zeby dac paracetamol bo myślałam ze on tylko przeciwgorączkowy a na opakwaniu jak wół napisane przeciwbólowy i odrazu spokojniejszy, dobrze ze siostra zadzowniła i mnie oswieciła
ale biedulek 2h się męczył
Emil ostatnio jak wychodzimy na spacer zawsze grzecznie czekał w wózku az ja się ubiore a wczoraj 10 min sie ubierałam, on lezy na klatce w wózku ja się ubieram przy otwartych drzwiach, jednego buta włożę, bujanie, drugiego, bujanie, czapka, bujanie, szalik bujanie, itd
a i mój maestro wazy 6400
dziewczyny jaki obwód główki miały wasze dzieci przy porodzie? bo mój miał 37cm i mi się zdaje że to dosc duzo
Paulka- no slicznie synus waży :-)
Z Tym ubieraniem na spacer, jakbym siebie widziala...ech normalnie ekspres, nigdy tak szybko sie w zimie nie ubieralam
Moja byla malutka , miala glowke 31 cm, miesiac pozniej miala 37 cm, teraz nie mam pojecia, ale czapki nosi na rozmiar 62-68 nawet. A wazy 5 kg.
Hausfrau- wow, ale zazdroszcze Wam, ze juz chodzicie na basen , ja tez planuje od stycznia, tylko mala nie szczepiona jeszcze, nie wiem czy lekarz da zgode na basen...ale w summie czemu nie ? Uwazam to za swietny trening do rozwoju dziecka i wspaniale hartowanie , dzieci mniej choruja...oczywiscie jesli nie sa alergikami i np ze skora nie maja problemow.
Lece ogarnac wczorajszy sajgon, nie bylo P to nie mial kto po kapielach posprzatac :-)
Dobrego dnia Dziewczyny! :-)