reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

hej hej

ja dzis tez po wizycie u gina , niestety nadzerka nie ustąpiła, ostatnio miała II/III stopień, gin pobrał mi wymaz na cytologie i za 3 tyg. wynki bedą, mam juz skierowanie do szpitala na wypalanie albo wycięcie tego;/ , myślałam ze po ciąży się cofnie, zaleczy , a on mówi ze jest gorzej niż było. takze agim jesteśmy we dwie, i nie martw się to można usunac.

trixi no niezłego masz mężusia, ale sie uśmiałam:)
gaju, marja ma racje ja tez podaje pomiędzy karminiami herbatkę, teraz ruminkowa z hipp bo małemu smakje, bo tak to by żarł i żarł, no i brzuszek lepiej pracuje po niej, tam pisze że takie małe dziecko powinno dziennie wypijac 100 ml mój wypija dziennie wiecej nawet 250-300 to nie zaszkodzi dzieczyny? no i ja tez przeszłambym sie do pediatry, zreszta tak właśnie zrobiłam jak mały wyl mi całymi dniami, no i nic mu nie jest więc teraz wiem ze taki juz jest i tyle, bo u nas znowu zaczęło się nieustanne marudzenie
skrzaciku zdrówka zyczę, kuruj sie

aaa uciekam bo mały się budzi, bo jeszcze w wózku śpi po spacerze
później poodpisuje bo miała coś jeszcze napisac

reklama
Gosheek moja wypijała 120 z ty ze na dwa razy najpierw 60 odbicie i po 5-10 minutach dopijała do 120 i to była norma a teraz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jakby szlag by trafił wszystko i nie ukrywam ze strasznie sie denerwuje,właśnie teraz ide ja przebudzic zeby coś wypiła bo do tej pory wypiła 240 ml a za chwile doba sie kończy

Karolina moja jak narazie zjadla 300 i ostatni posilek tak jak mowisz odbitka i dalej jemy z tym ze tych odbitek bylo chyba z piec nim zjadla 100 i karmienie trwalo godzine ;/. Na dodatek przesypia cale noce wiec nocne karmienie odpada, a nad ranem wcale nie nadrabia nocnej straty bo laskawie 90 zjada. A jak ja wybudzam przed 24 zeby jeszcze na spiocha cos zjadla to wczoraj np bylo to tylko 40 ml:/ Martwi mnie to bo ona przez to slabo przybiera na wadze...:angry:

malgos a u Ciebie ile tych posilkow na dobe wychodzi i ile lacznie ml na dobe wypada??? bo ty tez swoim mleczkiem tak jak ja karmisz wiec jestem Ciekawa, no i jak Twoj synus przybiera??

kerna-swietne njusy.waleczne z was babki:)

trixi-padam zze smiechu,no to sie dobrali,pewnie na Euro 2012 male piwo kasia z tata walnie:))0

Przepraszam że tylko o sobie ale właśnie odebrałam wyniki cytologii i mam PapaIIIb, obecność LSIL - obejmuje HPV/łagodną dysplazje CIN-1:no::no:

Sprawdziłam w necie - łagodne stany przedrakowe:no:
Mam wezwanie do poradni K na środe..

bez paniki, moze neiciekawie taka wiadomosc dostac,wspolczuje ale dodatkowe badania na pewno wyklucza chorobe;)

Hej dziewczyny!
Kerna wiedziałam że uda Ci sie coś załatwić :tak: Życze Tobie i Twojej córeczce żeby ten turnus przyniósł jak największą poprawę.
Beniaminka moja też dziś wydziwiała przy cycu.Chwytała, puszczała cyca a darła sie przy tym w niebogłosy. Więc odmrozilam trochę mleczka i podałam jej z butelki. Zjadła wszystko, odbiła się jej i momentalnie zapadła w drzemkę. Więc chyba poczuła cop to znaczy butla i że przy butli nie trzeba się męczyć :baffled:
Trixi buhaha :rofl2: Niezłe ma pomysly ten Twój mężulek.
Agim79 nie przejmuj sie (wiem, łatwo się mówi), może to nic strasznego. Moja siostra była w podobnej sytuacji. Ale na szczęści to nie jest aż tak straszne jak jej się na początku wydawalo. Niestety po ciąży jej siię nie poprawiło i lekarz zalecił jej wtedy szczepienie na raka szyjki macicy. Na szczęście wyniki po 5 latach nie są gorsze.
gosheek nie martw się. Dzieci uwielbiają jeździć. Coś na ten teamat może powiedzieć Sara bo ona mia już długą podróż z maluszkiem za sobą.
gaja ja zgadzam się z dziewczynami. Skonsultuj to z lekarzem. Przynajmniej będziesz miała pewność że nic mu nie dolega.

Co do karmienia. W pełni się z Wami zgadzam. Sposób karmienia leży w kwesti matki. I ona wybiera co dla niej i dla jej dziecka jest najlepsze. Każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej.

Miłego wieczoru Wszystkim życzę.

Witam wieczornie :) niestety jestem tak zabiegana że nie mam zbytnio czasu na forum ale mimo to staram się Was czytać na bieżąco a z odpisywaniem to właśnie różnie bywa... teraz mały śpi wykąpany i najedzony a mama ma chwilkę czasu dla siebie, ale zaraz chyba też idę "spać" bo mój mąż półnagi leży w łóżku i gra moją urodzinową niespodziankę :-)

miłego wieczorku, i spokojnej nocy życzę :-)

Dzięki za rady :)
Dałam mu ten czopek na uspokojenie dziś już i zobaczymy jak noc minie bo na razie usnął ale zapewne się jeszcze obudzi za 30 minut. Generalnie on nie płacze jakby coś mu dolegało tylko jakby chciał coś wymusić :/ Zaczyna od takiego płaczu kaszlącego a dopiero potem zaczyna arię a dam cycka i spokój, gdyby to był brzuszek to podejrzewam, że by nie ssał, no i krzyk byłby inny. Mój mąz to wręcz od jego jęków i kwęków nabawił się lekkiej nerwicy bo strasznie go w mostku boli a jak Maks zaczyna marudzić to od razu do kibla leci, bo nosi go, lula, gada i nic i suma sumarum rozstroju żołądka dostaje. Tylko ja mam nerwy w miare stalowe. Sama się sobie dziwię, że w miarę egzystuje a jak to mój T. mówi po moim wyglądzie nikt by mi nie uwierzył że nocki zarywam.

dziewczyny u nas wychodzi ok 8/9 karmien na dobe..w dzien wypija ok 80/90ml zalezy czy przysnie czy nie a w nocy zjada wszystko czyli 100ml..karmie go tak co 3h i w nocy wychodza dwa karmienia o polnocy i 3..pozniej 6 rano i tak dalej..na pierwszym szczepieniu wazyl 4100 a urodzil sie 3000 i nie wiem ile wazy teraz.

30 minut temu dostał butlę w chwili obecnej obudził się i wyje, smoka wypluwa i wyje. Ja się wykończę. Jeszcze na dodatek niedawno się z T. pokłóciłam przed jego wyjściem z pracy - on zazdrosny jest o to że ja konto na facebooku mam i że jacys goście do mnie bzdury wypisują :/ A nie wchodziłam tam 2 lata i dziś wlazłam żeby wziąc tylko udział w konkursie a on wielka obraza. A do dupy to, wyć mi się chce i mam wszystkiego dosyć.

reklama
gaju tulam..jak nie urok...ale Z tym twoim Skarbem to na prawdę wielka zagadka...:no::no::no:o coś tu chodzi...
moja zreszta też dzisiaj mi wyła chyba ze 3 godziny. Ale to dlatego, ze nie byłą wyspana...dawałam cyca, smoka, lulanie..wszytko na nic bo ona tak siędarła że w uszach brzęczało. W końcu dałą spokój i zasnęła chyba z płaczu:sorry2:

Do góry