reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
hej dziewczyny u mnie nadal problem z netem, niestety..........ale żyję:-) jakby co:-D:-D:-D

pozdrawiam!!!!!!!! U mnie sypie śnieg, jest pięknie zimowo i jakoś już tak świątecznie:-D

witam,
u nas nocka koszmar!!!!!
Usnął o 20.30 z wielkim bólem a od 23 to co godzinę lub co 40 minut wyk do cyca :/ O 4 nie wytrzymałam i stwierdziłam, że nie dam mu cyca bo nawet godzina nie mineła i darł sie 40 minut jak opętany - oczywiście na ręce nie brałam. Ja nie wiem co mam robic , dodam, że te 40 minut wytrzymał gdy wypił cyca i dpochał sie butlą :/

Hejka,
U mnie wczoraj bardzo zabiegany dzien, piersi mnie bolaly, kilka karmien niestety pominietych, mala dostawala mleko odmrożone z butli i dzisiaj zapowiada sie niestety podobnie:angry: I to sa niestety minusy karmienia piersią., pewnie jutro mleka bedzie mniej, bo to bedzie 2 dzien kiedy mniej karmie. Jednak musze te sprawy pozalatwiac, ktore wyniknely nagle do ekspresowego zalatwienia. Dzisiaj w nocy Julia dziwnie ssala piers, cisgle jej sutek wyskakiwal, jakby zle ssala...pewnie sie butla zaprzyjaznila lepiej :( Nic na to nie poradzę, ale czuje sie fatalnie.

Dziewczyny ja rowniez uwazam, ze sposob karmienia wlasnego dziecka jest prywatna sprawa kazdej kobiety i nikomu nic do tego, zarowno nagonka na cycolenie i karmienie mm, jak i mity na temat obu karmien to wymysly ludzi, ktorzy nie chca sie zajac wlasnym zyciem i lubia udzielac jak sie okazuje nikomu nie potzrebnych rad.
Nie przejmujmy sie i robmy swoje. Wszystkie bardzo kochamy swoje dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej, ale wlasnie czasem murem głowy nie przebijesz.
Czesc kochane,
U nas nocka spokojna. Mala zasnela o 20, potem pobudki o 1:30, 4:30 i 6:30. Pospalysmy do 8:30, teraz Laura smieje sie na macie, a ja jem sniadanko.
Wlasnie dostalam zaproszenie na wigilie w mojej pracy. Niestety raczej nie pojde, bo maz ma stracha zeby zostac z Laura wieczorem sam (w ciagu dnia nie ma problemu, bo bierze ja na spacer, a wtedy jest spokojna), poza tym wieczorem czesciej cycoli. No i to sa minusy karmienia piersia;-)
U mnie w radiu graja wlasnie swiateczne piosenki:szok:

Tak, to wlasnie te minusy k.p. :baffled:
To szybko u Was te swieta, pewnie juz sie nastrój udziela :-) U nas jeszcze nie graj koled, ale reklamy juz owszem bombarduja swietami :-)
Alcia- fsjnie spedzonego czasu z przyjaciolkami! :happy2:
Skrzaciku- duzo zdrowia!
Karolino-trzymaj sie!

Milego dnia! :-)

Skrzacik duuuuzo zdrówka
lilu naprawiaj szybko neta bo brakuje ciebie u nas :)
beniaminko moja tez pewnie przez butle zaczeła źle chwytac sutka, znów mnie boli jak ciągnie ale ze juz sa one zahartowane to idzie wytrzymac...
Gaja współczucia :(((((( jestes niezniszczalna...

czesc Dziewczynki! Boziu, Gaja, prosze skonsultuj to z lekarzem.. nie wydaje mi sie, ze to jest kwestia głodu, ale nie bede sie wymadrzac, bo ekspertem nie jestem. Trzymam za Was kciuki!
Skrzaciku, zdrówka:tak::tak::tak:
u nas bajki ciag dalszy
21.30 dobranoc, pobudka 5.30 jedzenie i godzinka samotnego gadania w lozeczku.. Gwiazdka wstala o 9.30, teraz po toalecie, zabawie i ammm zasypia na rekach a ja pisze.. :-D
kurcze mam dzis spotkanie wieczór ze znajomymi.. i nie wiem czy dam rade opuscic moja miss.. chce wyjsc, wiem ze powinnam, ale nie wiem czy dam rade :zawstydzona/y::tak::-D
dobrego dnia

aha nie jem jablek i mi sie wydaje, ze z brzuszkiem lepiej.. :-)
buziaki laski!

Hejka,
U mnie wczoraj bardzo zabiegany dzien, piersi mnie bolaly, kilka karmien niestety pominietych, mala dostawala mleko odmrożone z butli i dzisiaj zapowiada sie niestety podobnie:angry: I to sa niestety minusy karmienia piersią., pewnie jutro mleka bedzie mniej, bo to bedzie 2 dzien kiedy mniej karmie. Jednak musze te sprawy pozalatwiac, ktore wyniknely nagle do ekspresowego zalatwienia. Dzisiaj w nocy Julia dziwnie ssala piers, cisgle jej sutek wyskakiwal, jakby zle ssala...pewnie sie butla zaprzyjaznila lepiej :( Nic na to nie poradzę, ale czuje sie fatalnie.

Dziewczyny ja rowniez uwazam, ze sposob karmienia wlasnego dziecka jest prywatna sprawa kazdej kobiety i nikomu nic do tego, zarowno nagonka na cycolenie i karmienie mm, jak i mity na temat obu karmien to wymysly ludzi, ktorzy nie chca sie zajac wlasnym zyciem i lubia udzielac jak sie okazuje nikomu nie potzrebnych rad.
Nie przejmujmy sie i robmy swoje. Wszystkie bardzo kochamy swoje dzieci i chcemy dla nich jak najlepiej, ale wlasnie czasem murem głowy nie przebijesz.
Czesc kochane,
U nas nocka spokojna. Mala zasnela o 20, potem pobudki o 1:30, 4:30 i 6:30. Pospalysmy do 8:30, teraz Laura smieje sie na macie, a ja jem sniadanko.
Wlasnie dostalam zaproszenie na wigilie w mojej pracy. Niestety raczej nie pojde, bo maz ma stracha zeby zostac z Laura wieczorem sam (w ciagu dnia nie ma problemu, bo bierze ja na spacer, a wtedy jest spokojna), poza tym wieczorem czesciej cycoli. No i to sa minusy karmienia piersia;-)
U mnie w radiu graja wlasnie swiateczne piosenki:szok:

Tak, to wlasnie te minusy k.p. :baffled:
To szybko u Was te swieta, pewnie juz sie nastrój udziela :-) U nas jeszcze nie graj koled, ale reklamy juz owszem bombarduja swietami :-)
Alcia- fsjnie spedzonego czasu z przyjaciolkami! :happy2:
Skrzaciku- duzo zdrowia!
Karolino-trzymaj sie!

Milego dnia! :-)

hej dziewczyny..ja dzis ledwo zyje..maly od 5 nie chcial spac i ciagle sie wiercil;/ u nas tez snieg dalej pruszy i zrobilo sie bialo.

skrzacik duzo zdrowka..ja tez cos przygarnelam bo gardlo mnie boli i mam kaszel..

tosia idz na spotkanie!

anja..a ja bylam pewna ze Avent nie maja tego BPA..i mam tylko te butelki..a i mam jeszcze tomme tippe..ehh..

reklama
Hejka,
Beniaminka u mnie tez czasem tak bywa z cycoleniem, pomimo, ze karmie tylko piersia. Takze glowa do gory. Zwroc uwage, czy Twoja Julcia nie ma w tym czasie gazow, albo czy nie nastepuje wieksza produkcja;-) U nas wlasnie w takich sytuacjach Laura wypuszcza sutek i slychac takie glosne ciumkanie. Wtedy najczesciej biore ja na prosto, albo robie gimnastyke nozkami.
Az poszlam sprawdzic butelki, ktore mam kupione.

Do góry