reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie. Przepraszam, ze nei jestem na bieżąco z postami.
Udało nam się dostać na turnus. Także przez dwa tyg. będę w Wawie:tak::tak:Zaczynamy od poneidziałku:-D
Miłego dnia:-):-):-)

reklama
U wszystkich śnieg a u mnie słońce świeci od rana:-) Noc miałam spokojną Kacp położył się spać koło 21 i wstał o 6 dostał butle i znowu lulu do 9 teraz też poszedł spać a ja się zabieram za pisanie referatu na uczelnie :)

Mężuś usypia Hanie więc mam chwilke

Gaja kurcze kobieto tosia dobrze pisze skonsultuj się z lekarzem, bo to nie normalne chyba jest, nie wiem może to ból brzuszka a nie głód, podobno kobiety często mylą placz z głodu z tym od bólu brzuszka i karmią, poczym kolo się zamyka i znowu jest ryk. Lepiej kochana porozmawiaj ze specjalistą bo się wykończysz!!!

kerna rewelacyjna wiadomość z tym turnusem!!! Poćwiczycie pod nadzrorem specjalistów i za 2 tygodnie na pewno będą kolejne postępy, myślę że nasze kciukaski i modlitwy za Twoją wytrwałość w rehabilitacji i przedewszystkim Twoja determinacja się bardzo opłaci!!! Jedźcie i ćwiczcie!! My bedziemy czekały na dobre wiadomości.

skrzacie zdrowia!!!

U nas pięknba pogoda słonko świeci i w sumie taki przyjemny mrozik odczowalny, lece zjeśc obiadek i ogarnąć dom bo aż się prosi o odkurzacz :)

Witam Kochane :)
U nas nocka jak z bajki o 22 ostatnie karmienie o 22.30 odlot o 6.45 wrzask BUUUUUTLAAAAA ! i dalej spanko do 10 :) Gaja kochana nawet nie wiesz jak ja Cie podziwiam i wspolczuje jednoczesnie .... moze rzeczywiscie skonsultuj to z jakims lekarzem ?!
Skrzaciku - zdroweczka !!!
Widzialam ze pisalyscie o cycoleniu,ja mialam szczera ochote karmic Kasiolca cycem ,a ze nie wyszlo , trudno ,wyrzutow sumienia nie mam mimo tej calej nagonki na cycolenie,miesiac czasu wytrzymalam na "dojarce elektrycznej" wiec troszeczke mego mleka posmakowala.Przy nastepnym dziecku raczej nie bede sie dlugo zastanawiala na samym poczatku cyc lub odciaganie a potem ze spokojem i bez stresu butla.
Dzisiaj malo nie zabilam mojego slubnego,na obiad zrobilam nalesniki postawilam 2 sloiki konfitur i .... polecialam do drzwi bo listonosz paczke przyniosl.Wracam i SZOK!!!! moj M karmi lyzeczka Kasiulca konfitura z truskawek a ta ze szczescia malo sie nie zes.....a , ja w krzyk co on robi ,a M na to ze jak bylam w szpitalu to oni juz razem mus jablkowy i dzem z wisni jedli i nawet czekolade dal jej polizac !!!!!!!!!!!!!!! Nie moge zostawic ich na chwile samych :)

Kerna trzymam kciuki za pobyt na turnusie !!! Jestescie dwie silne babki i razem dacie rade wszystkiemu !!!

Przepraszam że tylko o sobie ale właśnie odebrałam wyniki cytologii i mam PapaIIIb, obecność LSIL - obejmuje HPV/łagodną dysplazje CIN-1:no::no:

Sprawdziłam w necie - łagodne stany przedrakowe:no:
Mam wezwanie do poradni K na środe..

K.. zwariuje do tego czasu. Cały czas wyniki były dobre a tu po porodzie masz:-(

Beniaminko, skarbnico wiedzy, wiesz coś może na ten temat?

:tak:witam was kobietki:tak:
ale dzisiaj zmarzłam na tym pogrzebie brrrr tak zimno ze szok,ale mimo tego powietrze całkiem przyjemne dlatego tez po powrocie z cmentarza ubrałam małą i heja na spacer,a co niech sie dziecko dotleni:tak:u nas nocka w miare zasnęła po 21 pobudka o 4 i potem już niby spała ale cały czas marudziła,smoka wypluwala,nic jej nie pasowało ostatecznie wstała o 8:tak:i tak bardzo sie martwie bo moja Julka coraz mniej pije ,ja nie wiem co jest grane dla przykładu:karmienie o 4-60ml o 8 -60ml ,11-120 ml zasnęła o 14 i jeszcze śpi ja nie wiem co mam o tym myślec,nie dośc ze karmień jest zaledwie 5 to jeszcze tak małe ilosci mleka:no: do tego ma problemy z zasypianiem ,męczy sie przy tym potwornie i ogólnie zmieniła sie o 360 stopni,myślałam ze może jakies przeziebienie ja dopada no ale póki co nie ma żadnych objawów choroby:baffled: czy ja tego ie powinam skonsultować z pediatra? czy dac jej jeszcze kilka dni a może wszystko wróci do normy?

Skrzacie zdrówka życze i kuruj sie kuruj kochana zebyś malutkiej nie zaraziła:tak:
Gaju ja na twoim miejscu dawno bym poszła z małym do normalnego lekarza,bo to nie jest normalne zachowanie dziecka.

Trixi hahaha ale sie usmiałam z twojego męza a co tam będzie kasiuni żałowac:-D dobrze ze jej jeszcze parówki nie dał:tak:ale wiadomo ze chciał dobrze i chwała mu za to:tak:

Hej DZIEWCZYNY - A ja dzis moge powiedziec,ze fajny mamy dzien. Bylam z maluchem na spacerze prawie 2 h - odrazu lepiej i mi i chyba jemu tez - najadl sie , pobawil w lezaczku zabawkami i zasnal. Chyba skok rozwojowy minal, bo zaczal mi dzis w dzien zasypiac . Powycigalam ubrnaka poodkladane jako za duzeo duzo i okazuje,ze one juz dobre - niesamowite, az zal ,ze tak szybko to mija i rosnie pociecha jak na drozdach .
Gaju , a probowalas podawac w fazie krzyku herbatke? mi lekarz powiedzial,ze jak dziecko jest najedzone, bo jadlo niedawno ,a krzyczy strasznie,ze to wcale nei jest glod tylko moze poprostu brzuszek boli i polecil herbatke podac z hippa wtedy , uspakajajaca - u nas to dziala .
Jak moj maluch spi to chyba i ja sie kolo niego na chwilke poloze :-)

Witam
U nas nocka super bo bez pobudki a o 8 to juz sama postanowilam ja zbudzic:szok: Znowu cos sie z karmieniem malej poprzestawialo i je byle jak. Juz bylo lepiej i wydawalo sie ze tak zostanie a tu zonk. Ona wogole nie prosi o jedzenie Sama musze decydowac kiedy jej dac bo inaczej chyba by 3 razy dziennie tylko jadla. Juz w tej chwili spadamy do 5 karmien bo ona wiecej nie chce :( i przybiera tyle co kot naplakal :(
Wczoaraj bylismy u okulisty i z oczkami ok. Teraz ewentualnie chirurg i neurolog zeby sprawdzic czemu ona wciaz glowke na prawo trzyma. W czwartek mamy kolejne szczepienia i od razu w droge. Juz nie moge sie doczekac. Caly grudzien spedze u rodzicow w rodzinnym miescie gdzie mam wszystkich znajomych. Nie wiem tylko jak mala wytrzyma ponad 8 h w samochodzie :baffled:
Co do karmienia czt piersia czy butelka to tez uwazam ze to sprawa kobiety a nie wszystkich dookola jak bedzie karmic. A zwlaszcza jak ktos bardzo chce a nie wychodzi, a wszyscy dookola komentuja ze jak to nie udalo sie. i deprecha murowana, zamiast wesprzec to sie jeszcze bardziej kobieta pograza w wyrzutach sumienia. Ja, moj brat i moj maz jestesmy butelkowi - zyjemy i mamy sie dobrze :)
skrzacik nie daj sie chorobsku!!!
gaja koniecznie idz z Maksiem do lekarza bo sie niedlugo wykonczysz biedaku:crazy:
tosia wyjdz chociaz na troszke i baw sie dobrze:)
anja szklane butelki ma canpol babies i ja ich wlasnie uzywam, u nas sprzedaje je carrefour i tesco
kerna
powodzenia!!
agim glowa do gory, takie stany sa jeszcze w calosci do wyleczenia, spokojnie nie denerwuj sie. bedzie dobrze.
karolina widze ze mamy podobny problem. A do tej pory jak miala 5 posilkow to ile na jeden zjadala??

trixi ale sie usmialam z Twojego meza..tak naturalnie bez zadnego stresu nakarmil kasie:)

karolina u nas jest to samo z jedzeniem..zjada tylko 80ml co 3h..

agim nie denerwuj sie..brodawczak ludzki ma wiele odslon i pewnie nie jedna z nas go ma tylko o tym nie wiemy..moja kolezanka po badaniach cytologicznych tez miala nieciekawe wyniki i tez ja wzywali na ponowna wizyte..pobrali jej tkanki i wyslali do poznania..stamtad przyszla wiadomosc ze sa to lagodne zmiany nowotworowe. martwila sie strasznie..zreszta nie dziwie sie..ale zaszla w ciaze i teraz ma sliczna corcie a te zmiany sa takie jak byly i nic sie nie zmienilo..dlatego musisz byc dobrej mysli kochana a zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze! wlasnie po to jest cytologia zeby szybko wykrywac ewentualne chorobska i im zapobiegac. przytulam:*

reklama
Witam
U nas nocka super bo bez pobudki a o 8 to juz sama postanowilam ja zbudzic:szok: Znowu cos sie z karmieniem malej poprzestawialo i je byle jak. Juz bylo lepiej i wydawalo sie ze tak zostanie a tu zonk. Ona wogole nie prosi o jedzenie Sama musze decydowac kiedy jej dac bo inaczej chyba by 3 razy dziennie tylko jadla. Juz w tej chwili spadamy do 5 karmien bo ona wiecej nie chce :( i przybiera tyle co kot naplakal :(
Wczoaraj bylismy u okulisty i z oczkami ok. Teraz ewentualnie chirurg i neurolog zeby sprawdzic czemu ona wciaz glowke na prawo trzyma. W czwartek mamy kolejne szczepienia i od razu w droge. Juz nie moge sie doczekac. Caly grudzien spedze u rodzicow w rodzinnym miescie gdzie mam wszystkich znajomych. Nie wiem tylko jak mala wytrzyma ponad 8 h w samochodzie :baffled:
Co do karmienia czt piersia czy butelka to tez uwazam ze to sprawa kobiety a nie wszystkich dookola jak bedzie karmic. A zwlaszcza jak ktos bardzo chce a nie wychodzi, a wszyscy dookola komentuja ze jak to nie udalo sie. i deprecha murowana, zamiast wesprzec to sie jeszcze bardziej kobieta pograza w wyrzutach sumienia. Ja, moj brat i moj maz jestesmy butelkowi - zyjemy i mamy sie dobrze :)
skrzacik nie daj sie chorobsku!!!
gaja koniecznie idz z Maksiem do lekarza bo sie niedlugo wykonczysz biedaku:crazy:
tosia wyjdz chociaz na troszke i baw sie dobrze:)
anja szklane butelki ma canpol babies i ja ich wlasnie uzywam, u nas sprzedaje je carrefour i tesco
kerna powodzenia!!
agim glowa do gory, takie stany sa jeszcze w calosci do wyleczenia, spokojnie nie denerwuj sie. bedzie dobrze.
karolina widze ze mamy podobny problem. A do tej pory jak miala 5 posilkow to ile na jeden zjadala??

Gosheek moja wypijała 120 z ty ze na dwa razy najpierw 60 odbicie i po 5-10 minutach dopijała do 120 i to była norma a teraz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jakby szlag by trafił wszystko i nie ukrywam ze strasznie sie denerwuje,właśnie teraz ide ja przebudzic zeby coś wypiła bo do tej pory wypiła 240 ml a za chwile doba sie kończy:angry:

Małgos widze ze twój tez taki niejadek,a ile razy go karmisz w ciągu doby?

Ostatnia edycja:
Do góry