reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny co do odparzen to w szpitalu mowiono mi , ze nie wolno smarowac jednym kremem trzeba na przemian np Bepanhenol i przy nastenpnym przewijaniu np Penaten , ale i tak najlepsze jest mleko matki.
A co do kup to moj robi 1-2 razy zinnie rzadka jak woda i z dodatkiem sluzu

reklama
ja zgadzam się z Sara... sama do tego doszłam... jak pupcia sie odparzyła zmieniłam na chwile masc na linomag innym razem na bepanthen i wszystko zlazło a pupcia sliczna...

dzien dobry

Dzisiaj wizyta u chirurga z naczyniakiem Nadki. Ciekawe co mi powie... Pewnie to samo co pediatra, że po pół roku powinnien zacząć zanikać, a jak nie to wtedy będzie myślał...
moja Lilu też ma naczyniaka ogromnego i mi mówią ze zacznie znikać około 5 roku życia :szok: prześlę ci fotkę i zobaczymy czy to tak samo wygląda....

Witam wszystkich,
U nas nocka do bani, od 2 zaczal mala meczyc brzuszek, o 3 byla kupa ze az furczalo, a potem biedna niemogla usnac az do 5 i o 6 znow sie zbudzila... Pogoda dzis beznadziejna i siedzimy w domku. Po poludniu jedziemy na kontrole bioderek. Mam nadzieje ze juz bedzie lepiej i ze to pieluchowanie cos dalo. Wiec trzymajcie kciuki.
gosiunia slicznie ubralas corcie na chrzciny.
My tez chrzcimy w grudniu na swieta i prawdopodobnie zalozymy kombinezonik i juz. Malej ma byc cieplo. Ewentualnie znalazlam na allegro cos takiego:
ŚLICZNY ŚPIWOREK -kokon - CHRZEST - HIT (1313552584) - Aukcje internetowe Allegro
tylko nie wiem czy to nie za zimne bedzie. Jak myslicie???
Co do jedzenia ja tez zaczne dawac inne posilki malej dopiero jak skonczy 4 miesiace.
Aczkolwiek ja dostawalam zupki juz od 3 miesiaca i nic mi nie jest.
beniaminka super ze mala daje juz pospac troszke :)
paulka nie przejmuj sie tym ortopeda gburem, nienawidze takiego podejscia lekarzy... mnie pediatra na wizycie patronazowejpotraktowala w podobny sposob i potem juz tylko do meza mowila... sa ludzie i ludziska...
gaja wszpolczuje, jestes dzielna mamusia , ja juz bym sie pewnie poddala i siedziala ryczala i w depresje wpadla... juz nie raz siedzialam i plakalam razem z mala... mam nadzieje ze jednakniedlugo bedzie lepieji trzymam za to kciuki
asiek Maja robi wodniste kupki jeden dwa razy dziennie. Mimo ze wczescniej juz robila takie bardziej geste a od dwoch tyg znowu rzadkie. Pytalam o to pediatry i powiedziala ze jest ok. i czasami tez pojawiaja sie pasemka sluzu. A mala jak robi kupki tylko sie mocno napina i ma wyraz twarzy jakby skale chciala przesunac. A potem tylko slychac jak strzela w pampersie.
kinia napisz prosze cos wiecej o tym naczyniaku, bo moja Maja juz jeden ma i sie jej sporo powiekszyl i ostatnio zauwazylismy ze sie drugi pojawia :( Ale nam pediatra powiedzialaz ze dopiero jak mala skonczy rok to cos bedzie mozna z tym robic.
lilu ogromnego to znaczy?? u mojej corci tez wczesniejszy ma teraz ok. 1cmx0,5cm a ten drugi dopiero zaczal rosnac

Milego dnia wszystkim zycze

Dzień Dobry!
Paulka nie przejmuj się burakiem :no:! Moja niunia też ma pupcie odparzoną mimo tego że po każdym przebieraniu ją smaruje. Ale taka jej uroda :-p, bo starszą to wcale nie odparzało.
Gaju normalnie szok, podziwiam że jeszcze dajesz rade. I nie miej wyrzutów sumienia. Może po porstu on ćwiczy gardełko i musi odwrzeszczeć co swoje. Napewno zostanie śpiewakiem operowym i właśnie ćwiczy jakąś arię :tak:
Asiek moja też nie raz robi wodniste kupki. Ale nie wygląda na to żeby ją coś bolało więc się nie przejmuję.
Kasik myślę że jest ok. Ciesz się, puki Ci jeszce tak śpi,bo później możesz już nie mieć tyle czasu;-)

Ja właśnie byłam u lekarza z małą. Okazało się że ten kaszel to nic groźnego. Poprostu gdzieś się jej w tylnim nosku katarek zbiera i nie chce schodzić. No i już jest sezon grzewczy więc powietrze suche :eek:
Idę kończyć obiadek.
Miłego dnia życzę :)))

dzieki moje kochane za odpowiedz z kupką , z tego co przeczytałam to wiekszosz naszych dzieci tak ma :)
zapytałam sie jeszcze położnej i ona tak samo jak Wy powiedziała ze nie mam powodów do zmartwien :))
to byla jej pierwsza wizyta u mnie (tamta poprzednia juz zakonczyła) i dostalam od niej rózne broszurki typu co to jest kikut pepowinowy itp :):):):)

gosheek Twoja niunia podobna jest do mojej :) az mojemu mężowi pokazałam a on stwierdził ze pewnie po jednym ojcu :)))

Witam:)
U nas coraz lepiej Jasio przesypia noce dzisiaj obudzil sie o 24, 3 i 6 takze jest juz calkiem znosnie. W dzien jest coraz spokojniejszy wiec moge cos w dom zrobic, bo wczesniej to byla tragedia, a oczy to na zapałkach miałam:)

Powiedzcie mi kochane czy Jasio nie je za dużo, bo zjada tak z 7x 150 ml i boje sie ze go przekarmiam, ale jak nie dam mu butli to jest taki wrzask, ze chyba wszyscy w bloku jego slysza:-D:tak:A niewiem dokładnie ile powinno jeść dziecko 2miesięczne. Czy są jakieś normy czy to sprawa indywidualna i zależy od dziecka??

Beniaminko, beti dzieki za wpisy na nk i zaproszenie do grona waszych Juleczek:-) Jestesmy zaszczyceni;-)
gaju witaj w klubie moj synek też często wrzeszczy. Jak był na szczepieniu to wszyscy w przychodni mówili, ze ma mocny głosi chyba śpiewakiem zostanie:-D
Kasik tak jak dziewczyny piszą ciesz się tym ze spi i daje pospac mamusi:)
paulka nie przejmuj sie takim nadetym lekarzem sa ludzie i ludziska:/ Aa powiedz mi jak masujecie mu ten kanalik łzowy?? Bo naszemu Jasiowi też ropieją oczka i jakie dostaliście kropelki?/

Musze konczyc bo mały właśnie się obudził i chyba chce jeść, bo wrzeszczy w niebogłosy.

Ostatnia edycja:
Witam sie.

witam,
nocka znów do bani około 1 wył jakby go ze skóry obdzierali, T. go telepał ale to nic nie dało bo głodny a cyca nie chciał i jak się wyryczał to ssał :/ potem o 5 powtórka z rozrywki - wiecie ja jestem już na skraju wyczrpania psychicznego, bo w tej nocy zła na siebie na Maksa, wyłam i najchętniej trzasłabym drzwiami i wróciła jak będzie miał z rok :/ Bo żeby choć w dzień spał a to zamiast iść ku dobremu jest coraz gorszy :( A ja czuję sie jak wyrodna matka bo normalnie on płacze a ja juz nawet nie reaguję w nocy bo nie mam sił i nerwów, bo wiem że to że go wezmę na ęce nie poprawi nic bo dalej się drze :(
Smoczka też nie chce tylko wypluwa i jęczy. Jak on taki bedzie to ja siebie nie widzę abym miała wrócic do pracy bo tam na mnie się wyżywaja do tego dojdzie zmęczenie i wyląduję na jakis dragach uspokajających.
Przepraszam za mój wywód ale naprawdę dziś nie wytrzymałam.

Słońce a może wizyta u pediatry? Może maluszkowi coś dolega, alergia, refluks:sorry2:Lepiej sprawdzić a nóż widelec znajdzie sie rada i maluda sie uspokoi a ty razem z nim:tak:

Moja też maruda troszku, je i najda sie, kupki robi jak trzeba, wyniki krwi i moczu ok, od kilku tygodni na Nutramigenie i Sab simplexie a i tak coś jej nie gra..
Pręży sie, złości, czerwona jak burak sie robi, czasami nawet noszenie nie pomoże..
Mam skierowanie na usg ciemiążka i brzuszka, jesli badanie wypadnie pomyslnie to stwierdzimy z moja pani dr że Helenka to po prostu żywe srebro i trza przeżyć:tak:
Aaaa.. i głos też ma donośny, słyszy ją cała ulica;-)

Spokojnego dnia dziewczyny:-)

reklama
Witam :-)
My dzisiaj mieliśmy super nockę, mały spał jak zaczarowany i nawet nie musiałam go długo wieczorem usypiać-szybciutko zasnął a w nocy karmiłam go tylko raz i to na śpiocha :-)

Dzisiaj musieliśmy pójść do lekarza bo mały miał straszne krostki w lewej pachwinie i myślałam początkowo że to odparzenie ale już się utrzymywało 2 tyg. wiec poszliśmy i okazało się że to pieluszkowe zapalenie skóry i dostaliśmy clotrimazolum krem do smarowania, dodatkowo pani doktor powiedziała że mam nie używać chusteczek nawilżanych do czyszczenia tyłka, tylko przecierać wacikiem z wodą ale też tylko po kupie, no i mam kąpać małego w kali... po raz kolejny lekarka stwierdziła że za czysto trzymam dziecko i tak mam nie robić bo dziecko cały czas coś będzie łapało

Do góry