reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

dzięki za pocieszenie :)
Beniu niestety w dzien nie mam szans odespać bo Maks śpi po 5-10 minut :/ I dlatego wyc mi się chce bo ani dzien ani noc spokojne nie są, a były juz te noce takie w miarę 3-4 karmienia na śpiącego i spał a teraz nie wiem co sie dzieje :/
Asiu tak sie zastanawiam czy nabiału nie ograniczyc całkowicie, może to alergia? Bo wyskoczyło mu uczulenie na policzkach? Tylko czy od alergii by tak wariował? Bo córa też miała i ładnie spała i była spokojna :/

Co do kupek u nas też wodniste i jak jajeczniczka są, choć w tych wodnistych zdarza się śluz, bynajmniej mi się tak wydaje :/

reklama
Asiek u mnie też czasami jest tak jak Beniaminka pisze, końcówka jakas taka wodnista i kolorek tez ok

Gaju ja od miesiąca już nie jem nabiału i Emilkowi krostki znikneły i gazów praktycznie zero, na początku tylko masło jadłam ale lekarz kazał i masło odstawiając i buzka ładnie się wygłądziła, ale nigdy nie wariował, bo ogólne ma łągodne usposobienie, jak płacze to max 15 min na dobe

Dzień dobry:)))
U nas nocka ok:) jestem wyspana i radosna od samego rana:)
Szymek przespał 5 godzin od 22 do 2 a później kolejna ostatnia już pobódka o 6. Teraz mój smyk smacznie sobie śpi ale wcześniej radośnie sobie gugał i uśmiechał się do mamci:) Moje szczęście najdroższe:)
Póki co zrezygnowałam z wieczornego karmienia piersią:( Można uzna że się poddałam kiedy mimo usilnych prób Szymol wydziwiał wieczorem przy cycu a jak już usnął to po godzinie nadal był głodny i zaczynał koncert:( Po kilku dniach stwierdziłam że nie ma sensu męczyc siebie i jego wiec podaje mu o 21 butlę i teraz jest ok:)
A co do rozszerzania diety maluchów to uważam że to kwestia indywidualna. do wszystkiego trzeba podchodzi z głową i wiadomo że na początek nie dam dziecku całej butli soku:) Sprawdzam po łyżeczce i gdyby było coś nie tak to przestaje podawac bo układ pokarmowy jest jeszcze niegotowy.

Asiu co do twojego pytania to Szymuś już od dłuższedo czasu robi 1 kupkę i zwykle pojawia sie co dwa dni. jesli chodzi o konsystencję to taka papka. Raz była wodnista i tez sie niepokoiłam ale na szczęscie kolejna była normalna. Asiu ale skoro Lenka robi wodniste kupki od 5 dni a ty nie zmieniałaś mleka na mm to skonsultowałabym sie z pediatrą bo chyba coś jest nie tak. A może podajesz jej jakieś leki?

Beniaminko miałam wczesniej napisac ale zapomniałam ALE ŁADNIE JULA JUZ PRZYBRAŁA :) lada moment wszystko sie wyrówna :)))

dzieki dziewczynki za odpowiedz :) ja nie martwie sie tym ze niunia robi tylko raz tylko tą konsystencją :/ ale troszkę mnie uspokoiłyście z reszta poczytałam na necie i ponoc jest ok :) a wlasnie dzwoniła do mnie połozna i zaraz mnie odwiedzi wiec i ja sie o to zapytam ... swoja droga i przy Juli i przy Lenie odwiedzaią mnie dwie różne położne u Was też tak jest????

U mnie Antosia robiła takie wodniste kupki tyle, że kilka na dzień i oczywiście byłyśmy u lekarza (a nawet 2) u powiedzieli, ze nie ma się co martwić, że tak być może jak nie ma gorączki i wyraźnego pogorszenia samopoczucia maleństwa. Od 2 dni natomiast nic cisza ani jednej kupki.
Co do niejadków to mój średniak był takowym: chudy, ale ruchliwy wszędzie go pełno, ale faktycznie po usunięciu 3-go migdała (jak pisała Saara) nagle jakby ktoś mi dziecko podmienił, zjadłby konia z kopytami i teraz tak trochę w tłuszczyk poobrastał i sam o jedzenie woła.
Paula takim burakiem lekarzem się nie przejmuj, bo jego zachowanie to normalnie ... brak słów.
Beniaminko jak też zastanawiam się jak to będzie z powrotem do pracy, moja mama mieszka 100 km od nas i jakos tak na dłuższą metę ciężko byłoby sie jej do nas przeprowadzić, żeby malutkiej pilnować. Ja zaś nie wiem, czy potrafię zostawić takie 5-miesięczne maleństwo z kimś obcym (tzn. ewentualną opiekunką). Z drugiej strony nie wiem czy potem po wychowawczym miałabym gdzie wracać do pracy i czy mam siłę szukać ewentualnie innej pracy. Po urodzeniu Józia byłam poszukująca pracy młodą matka i wiem, że niezbyt to łatwe przynajmniej tu w moich okolicach. Ale cóż teraz nie myślę o tym, bo i tak nie zmienie sytuacji a może życie samo przyniesie rozwiązanie.
Miłego dnia życzę.

Gaju współczuję i nie przejmuj się Twoim myśleniem, bo ja też jak Nadki nie mogę uspokoić to czasami wyje razem z nią i mam ochotę wyjść. Ja karmiłam akurat butlą jak się dowiedziałam, że Nadula ma skazę, ale też była niespokojna. Płakała, prężyła się i na rękach się nie dało jej uspokoić... No i krostki na buzi.
Paulka po prostu Twój maluszek ma delikatną skórę i tyle, nie przejmuj się nie jedno dziecko się odparza. Wietrz dużo pupę i może spróbuj kąpieli w krochmalu to ponoć bardzo pomaga (koleżanka swoją córkę kąpała, bo po szpitalu miała ponoć okropne odparzenia).

Dzisiaj wizyta u chirurga z naczyniakiem Nadki. Ciekawe co mi powie... Pewnie to samo co pediatra, że po pół roku powinnien zacząć zanikać, a jak nie to wtedy będzie myślał...

Witam i ja

U nas nocka jak zwykle, czyli karmienie o 2.30 i o 6.30 wiec mamuska wyspana. A teraz tez spi. Czasami mysle, czy nie za duzo tego spania. Ale ja tak mam, ze ciagle czyms sie musze martwic.

Gosiunia ale pieknie core na chrzest wystroiłas

Gaju
wspołczuje. Ty kobitko rzeczywiscie nie masz kiedy spac. Ale dzielna z Ciebie babeczka, ze funkcionujesz jako tako. Ja bym chyba nie dała rady. Jak w zeszłym tgodniu Antos nie chciała ssac cyca i płakał bardzo, to dostawiałam go do cyca w trakcie snu.

dziewczynki wczoraj sie pytałam ale żadna nie odpowiedziała więc sie nie poddaje i znów Was zapytam
moja Lena juz od 5 dni robi kupke tylko raz dziennie , troszkę się przy niej pręży, jest ona baaardzo wodnista (wczesniej była ala jajecznica) i to mnie mocno martwi gdyby robiła je czesciej to bym pomyslała ze ma biegunke ale z drugiej strony moja starsza nigdy takich nie robiła :((( czy wasze dzieciaczki tez robia wodnista kupke?? dodam ze kolorek jest ok....

Jak bym o Antosiu czytała. Tylko ze u nas juz 2 dni kupoli nie było:-(. Tylko pryki z prezeniem i płaczem.

Kinia powodzonka na wizycie zycze

Witam!

Gaju - Ty nie miej wyrzutow sumienia, bo My Cie tu wszystkie podziwiamy...powiem Ci , ze ja tez zrezygnowalam za rada lekarki z nabialu i skonczyly sie wzdecia i Filip spi spokojniej...ale u nas nie bylo strasznych placzow, wiec nie wiem czy to to?pisalas, ze czasami po butli spi 2h, wiec moze sprobuj nocki tylko z butelka?u Tosi to sie sprawdza..a spanie 2 h, jest lepsze niz 10 min:)no i maz moze Cie wyreczyc, chociazby w weekendy...nie wiem, my Ci tu wszystkie radzimy...ja bym jednak poszla do dobrego pediatry

Paulka - brak slow!!!!!!!!!tylko tyle mozna o takim zachowaniu powiedziec...nie przejmuj sie:)

Asiek - u nas kupki tez sa wodniste dosc czesto, pzry karmieniu piersia wszystko jest mozliwe...moja lekarka twierdzi, ze nawet niewielkie ilosci sluzu sa mozliwe, jesli kupka nie jest zielona i nie ma krwi...choc do dzis nie jestem pewna czy to sluz?ale oddalismy kal do badania i wszystko bylo ok...

Beniaminko - Filip robi kupki wciaz kilka razy dziennie, a mimo to cisnienie jest takie, ze z pampersa ucieka:)konczy sie przebieraniem i myciem plecow:)no i rodzicom tez sie czesto oberwie:)zwlaszcza, ze moje dziecko robi kupki w czasie karmienia i nie chce mu przerywac, wiec potem i moje ubrania sa do prania:)

czy Wasze brzuchy tez sa wzdete?ja nie dosc , ze mam duze problemy z zalatwianiem, to brzuch mam wypchany jak w 3 miesiacu ciazy..a najlepsze, ze zaraz po porodzie byl mniejszy?skora mi nie wisi, tluszczyku troszke i owszem, ale do tego cale podbrzusze wypchane?????o co chodzi?no i nawet jak uda mi sie zalatwic to brzuch zostaje taki sam!

Witam!Nocka ciężka była,pierwsza pobudka po 3 godzinach,potem po2 od położenia do łóżeczka.Rano też nie za bardzo.Teraz usnęła prawie godzinkę temu.No i się obudziła.Brat wariuje u niej a starsi w szkole.
Co do chrztu to tak jak większość myślałam że teraz ale jednak na wiosnę zdecydowałam się-może Wielkanoc.A Wy jak zamawiałyście to z jakim wyprzedzeniem?

reklama
hello!!
ja dzisiaj w lepszym humorze bo moje kochane piranie grzeczne w miarę i cosik pojadły:) Blanka wypiła troszkę kaszki z rana i zjadła teraz parę kawałeczków chlebka(jupi!!!!) a Daria przespała całą noc :D od 21 do 5!!!! a stary ma dzisiaj urodzinki!!Asiek jeszcze raz dzięki za pomysł na prezent!!:-p:-pzgapiłam!!:-D SUPER TATA SUPERMAN KULTOWA KOSZULKA PREZENT XXXL (1285395462) - Aukcje internetowe Allegro (jakby ktoś jeszcze potrzebował) ...cos bym ugotowała dobrego ale lodówka pusta bo przy chorobie nie ma kto zakupów zrobić:no::-(

gaja ty to masz nerwy ze stali!!! twój synek to cię będzie na rękach nosił na stare lata za te trudy!!!!

Paulka to ci się ham trafił!!! nienawidzę takich zadufanych lekarzy!!! daria też ma troszkę odparzoną cipunię takie dwie plamki na jednej wardze i wcale jej to nie schodzi , nie papra się ani nie jest zaognione ale jest i smarowanie nie pomaga bo nie schodzi!! Blanka nigdy nie miała odparzeń - jakoś tak nam się fuksnęło:D

Asieńko mała robi kupkę co dwa dni i różnie raz bardziej plastyczną raz wodnistą ale to jest oki!!!! więc się nie przejmuj !blanka robiła raz na tydzien!!

Z tym podawaniem soczków i innych to ja bym się wstrzymała co najmniej do końca 3 miesiąca jak nie dłużej!! nawet teraz nasze maluchy ledwo co trawią mleczko i mają rewolucje brzuszkowe a soczki mimo tego że wypiją bo smakowały bedą napewno to nie znaczy że dobrze się to odbije na ich organizmach potem!! lepiej dmuchać na zimne i się wstrzymać z miesiąc !!!!!:tak:

Do góry