reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

nie jest wysoka ma 80 cm a waży 9 kg no może nieco ponad..chociaż teraz juz z pewnością spadła...
Anja ja też byłam niejadem ale pamiętam że chociaż miałam jakąś tam ulubioną potrawę czy suche ziemniaczki czy buła albo pomidorek a Blance wszystko w buzi rośnie , zje najwyżej trzy łyżeczki i koniec ..teraz przy chorobie to nawet tego nie:( ja jej butlę daje nadal to chyba tylko na tym się chowa ale zależy mi na tym żeby zjadła jakiś obiad normalny czy jakieś warzywka chociaż troszkę...
a jak byliśmy u pediatry to powiedziała żeby karmić i tyle ile zje to jej starczy:\ taaa ciekawe?? jak wylądujemy w szpitalu z anemią jakąś czy czymś to dopiero się będzie działo,że wszystko wina rodziców, ale nikt teraz nam nie pomoże!
..a wagowo nie mieści się w siatkach.

reklama
kule dziewczyny zobaczcie o żyweniu dzieci --> http://www.almamedia.com.pl/pliki/PW/2007/4/PW_2007_4_292.pdf
mój już próbował soku z jabłek 1 łyżeczkę i nic mu nie ma .. pewnie zaraz po mnie pojadą że tak szybko coś dałam :p.. uważam że nie można dać się zwariować... kiedyś 20 lat temu dziecku od 6 tyg. dawało sie na próbę po łyżeczce soków własnej roboty...a wg tego schematu wyszło by że ma dostać w 7-9 miesiącu...
Karolina to zależy od pogody ale jak będzie w becie to nie ma co przesadzać :)

Calineczko, a wiesz myslalam o Was...a tutaj takie wiesci :( Współczuje bardzo pobytu w szpitalu, i tej infekcji. Nie ma nic smutniejszego niz nasze dziecko w chorobie. Przezylam szpital i chorobe Julci, i naprawde nigdy wiecej. Ale teraz bedzie juz dobrze zobaczysz! Duzo zdrowia dla naszych pociech !
Asiek ja też jej daję multisanostol ale poprawy apetytu nie widzę:/ wrrrr...... już nie mam cierpliwości.........
a Daria ogólnie je mało przez cały dzień połowe tego co powinno jeść dziecko w tym wieku:(((((
jeszcze nie byłam u lekarki z nią tylko ja sama bo z Blanką teraz nie wyjdę a nie mam jej z kim zostawić ale i tak wątpię czy coś wymyśli z Blanką nic nie wymysliła a dwulatka je tyle co Daria czyli nic:(((((

Malpko, jesli to bedzie jakies pocieszenie...ja bylam okrutnym niejadkiem, tez nie miescilam sie w siatkach centylowych, mama lekarka, a tu dziecko niedozywione ;) Nieprawda, kiedys tak myslano, dziecko tlusciutkie bylo okazem zdrowia, teraz juz nie! I slusznie, bo dziecko sie samo nie zagłodzi , dopiero po 8 roku zycia mozna zaczac mowic o anoreksji, ale to problem psychiki odchudzanie dla urody i brak wlasnej wartosci, w tym wieku jak Twoja Blanka jest to wszystko w normie. Jesli mala biega, ma sile na zabawy, duzo czuwa, a nie poklada sie i podsypia, i przybiera na wadze, chocby niewiele to jest Ok, ja bylam taki chudzielec, ze mowili ze mi sie nogi polamia od wiatru, rzeczywiscie chuda bylam, dlugo na mleku mamy a potem nic jesc nie chcialam, ale tez do dzisiaj nie mam sklonnosci do tycia, dzieci ktorym sie cigle wmusza jedzonko moga miec uraz w przyszlosci w postaci objadania sie, bulimii, bo maja nawyk z domu rodzinnego, ze zjesc trzeba wszystko co podano, talerz oproznic itd. Nie, dzisiaj sie tak nie uwaza, daj jej spokoj kochana, ale zlicz kalorie z mleka jakie podajesz, dodaj do tego soki owocowe, chrupki jesli jada, owoce, i oczywiscie czekolady (slodycze).. Ja nie jadalm prawie nic, ale czekolade...potrafilam zjesc cala, albo nawet dwie, moja mama musiala chowac po szafkach, bo ja kazda wygrzebalam i wszamalam, potem zapracia i....mialam glisty, jak sie okazalo to tez dlatego apatyt mialam marny( to nie tasiemiec ;) ) i jak sie wyleczyly glisty i mama zmienila mi diete na bez slodyczy to zaczelam jesc troche lepiej :) Ale chuda bylam dlugo, teraz nadal jestem raczej z tych chudszych, bo tluszczyk nabrany za dziecka zostaje na cale zycie i komorki jeszcze pecznieja, Takze ciesz sie kochana ze Blanka szczuplutka, jeszcze jakas zmodelka z niej wyrosnie, ooo!
A na obecnosc robakow mozesz zbadac kal w razie czego.dzieci maja to z piaskownic, ziemi.
A na apetyt synowi podawalam pol grejfruta przed obiadem a potem citroseptin ( tak jakos sie nazywa) pobudza enzymy zoladka, i czuje sie glód. zapytaj lekarza
Karolino cudne masz ubranko dl Julci, szok! :) A spiworek jest piekny i nadaje sie na chrzest :tak:

U Pysi Ok, na razie opuscila BB, sprawy osobiste, ale nas podczytuje,
Za to cisza u Angelus, She*shu, Wolfhart, Olgadom,Monigryc, Kalchy, ech ...no wiele dziewczyn sie nie odzywa, mysle ze to brak czasu, ale plizzz napiszcie chociaz tak szybciutko jak u Was Kochane, Anitas ty takze!

Ksiulka nikt Cię nie pojedzie a jak tak to już jesteśmy dwie:)
Mój Szymek w niedzielę próbował soku z jabłka 3 łyżeczki. Stopniowo zwiększałam dawkę i teraz dostaje 6-8 łyżeczek:)
Próbował też odrobinkę musu a dziś dostał soczek marchewkowy:)
Nic mu nie jest i jest wniebowzięty o czym świadczy chociażby to że jak widzi łyżeczke to się uśmiecha. Ja stosuje stare rady żywieniowe i uważam że skoro mi nic nie było to i mojemu dziecku nic nie będzie:)
Trochę mnie nie było więc mam sporo zaległości:)
Zmykam nadrabiac zaległości:)
Miłego wieczoru

Wiatam wszystkich
Jakos dzis nie mam sily na nic i zle sie czuje. Normaklnie polozylabym sie i spala caly czas. Jakies zmeczenie materialu mnie dopadlo... dodadkowo Maja daje dzis popalic i uspakaja sie tylko na rekach.
wstretnamalpa a propo starszej corci to Ci nie podpowiem, ale jesli chodzi o mlodsza to sprobuj jej troche wciskac podczas picia naciskajac smoczek. Nasza Maja tez nie chce jesc i slabo przybiera i my tak robimy. Po prostu wciskamy jej do buzi i tyle, czesc wypluje a czesc polknie ale zawsze to chociaz dodatkowe 10 ml...

Aguśka no my jutro będziemy robić próbę z łyżeczką soku z buraków :)wychodzę z tego samego założenia na jednym z forów wyczytałam że lekarka zaleciła sok z jabłek na zaparcia właśnie 1 łyżeczkę :)

no to ja wam powiem ze jestescie mega odważne bo ja bym na tym etapie nie zaleznie jak dziecko jest karmione nie dala jeszcze soczku... ale to tylko moje zdanie :)

po 4msc to zupke(marchew,slodki ziemniak amerykanski,cukinia, dynia) i kaszkemanna po lyzeczce wprowadzic.;-)
w 5mscs soczki i owoce, nasze maluchy maja 2msc-mozna zaszkodzic:zawstydzona/y:

Jestem,
młody uśpiony ale z wielkim rykiem :/ I nie chciał cyca więc pewnie niedługo się obudzi. Coś dzis cały dzień maruder taki, że nie szło wytrzymać. Nawet obiad w biegu szybko bo w leżaczku to go parzyło jak miał poleżeć :/ Oby ta nocka była lepsza bo padam na pyszczek.

reklama
witam na koniec dnia:)
czytalam w trakcie ale nie bylo czasu odpisac, wciaz cos do zrobienia i sporo poza domem...

Calineczko - bardzo wspolczuje i oby sie nie powtorzylo...

Karolina, Wstretna_malpko - niech "starszaki" szybko do zdrowia wracaja!

do listy nieodzywajacych sie dorzuce Myche, MYsie, Olcie23....

Onionku - a Ty wpadasz na inne watki, ale na glownym tez nam Cie brakuje....

i chyba nasze dzieci sie zmawiaja, bo u nas tez Filip ostatniej nocy marudzil do 1 w nocy...pierwszy raz mu sie zdarzylo, normalanie na noc, odkladany do kolyski zasypia, czasami ma problemy po nocnym karmieniu, ale nieczesto...
jestem dzisiaj bardzo szczesliwa, bo moje dwie przyjaciolki potwierdzily, ze przylatuja do mnie za tydzien w piatek...one mieszkaja w Uk, niby blisko, ale juz prawie 2 lata ich nie widzialam...wiec mam ochote skakac ze szczescia:))))

dobrej nocy:)

acha:)Tosia i reszta dziewczyn - jak by mi Kochanie bez spodni po domu biegal chyba bym zauwazyla;)ale kolanka tez ma niczego sobie, nie ukrywam:)

Ostatnia edycja:
Do góry