reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam no i rozpoczynamy kolejny tydzień:-) co u mne niczego nie zmienia ,bo każdy dzień wygląda tak samo:-D no poza tym ze starsze córki nie poszły dzsiaj do szkoły bo oby dwie chore:no: teraz sobie leżą w łóżkach i mają zkaz wychodzeia ze swoich pokoi zeby julki nie zarazić:-D u nas nocka ok jedna pobudka o 2.30 i od 7.30 nie śpimy,
spadam sobie kawe zrobić,która pije?
no to smacznego:tak:

reklama
Karolinko to stukam się z tobą inką :)
Ja też nie śpię od 7 a moje na szczęście zdrowe i poszły do szkoły i przedszkola, bo choć wtedy mały jako tako śpi jak ich nie ma ;)

witam z rana:)
Karolina ja sie napije chetnie:)u nas dni sa urozmaicone bo czasem rano spokojnie a czasem nerwowo tak jak dzis spać nie może babel i na rekach tylko zasypia i koniecznie za cycka musi trzymac:)
faceci sa beznadziejni chociaz sa wyjatki tak jak maz SARY np:)
goshek dobrze napisałaś my musimy na wszystko miec czas zajmowanie sie malenstwem,sprzatanie ,pranie ,gotowanie itp.a oni wielce zmeczeni zyciem bo do pracy chodza;/

mam pytanie czy wasze pociechy jak puszczaja baczki placza czasem??
i 2ga rzecz jak karmicie mieszanie cycus i butla dzidzie robia normalne kupki??bo za wasza rada bedzie dostawal kilka razy cycola a reszte butla .. i jakie wit. dawac wtedy sama K czy d+k?? :)

Ostatnia edycja:
Gaju no to na zdrowie;-) u mnie na szzescie dziewczynki grzeczne pwiedziałabym ze nawet bardzo i nie mam problemu z tym zeby Julka spała jak one sa w domu,ale wiadomo ze ja sie dzisiaj nalatam,bo jakby nie było jak sa w szkole to mam wiecej luzu i czasu dla siebie,a tak to bede biegac góra dół,no ale cóz przezyjemy

Karolinko ty masz w sumie dom i każda córa pokój ja mam 3 pokoje na 50m2 i przechodnie więc dlatego lepiej mały sypia bo dzieciaki bawią się dosyć głośno w pokoju obok :/
ksiulka mój też czasem przy bąku płacze :( a witaminę tylko D podajesz :)

hej mamusie
no kurcze nie nadrobie Was , ale chyba mi wybaczycie :)
wypad nad morze udał sie nawet baaardzo... pogoda dopisała, wczoraj po 14 zrobiło sie tak pieknie słonecznie ze az poczułam wiosne ;)
tylko z kwaterą lekki nie wypał tzn baaaaardzo ekskluzywnie ale właściciele tak nadufani ze szok, widac ze mają kupe kasy i traktuja takich "szaraczków" jak my baaardzo przedmiotowo... stwierdziliśmy z P że my w takie progi nie pasujemy... co roku jeżdzimy do Międzyzdroji na kwatere gdzie płacimy 45zl za osobe i mimo iz nie ma zmywarki, plazmy na scianie czy ekspresu do kawy to jednak jest owiele bardziej przyjemniej :)

zmykam na inne wątki- bo tam jestem wstanie nadrobić zaległości :)

hej dziewczyny!!!!!!!!

Muszę powiedzieć ze mój B. to też taki ojciec idealny, zrobi sniadanie, dzieci wykapie ale do małej w nocy nie wstaje bo....małą śpi całą noc i tu jest problem...dziewczyny moja Lilu zasypia około 21-22 i śpi bez przerwy do 6 :szok::szok::szok: mam tak prawie co noc bo czasami obudzi się o 5..potem śpi tak do 8-9 max a potem już nie śpi przez cały dzień...małe drzemki po 10-15 min i to przy cycku na spacer prawie wyjść nie mogę bo max 30 min w wózku a w samochodzie najlepiej mi ją uśpić....po takim dniu pada ma pysk:-( :-(mam tak codziennie, w łóżeczku nie poleży cały dzień marudzi domaga się Bóg raczy wiedzieć czego.....jak mam to zmienić...mam wrażenie w dzień nie może spać bo non stop pryka, odbija jej się po 1,5 godzinie od karmienia....chyba pójdę z nią do lekarza bo często ma czkawkę nawet 5 razy na dzień...sama nie wiem, do tego wszyscy namiawiają mnie na zakończenie karmienia bo pewnie przez to tak nieśpi a noc co???? łądnie przybiera i co robić zeby spała??? smoka też nie chce...

zaraz odniosę się do waszych postów ale teraz mała drze się.....

dzien dobry :-)

U nas nocka tradycyjnie, 2 pobudki w nocy, teraz pojadla o 9 i zasnela dalej, ale trudno zeby nie...jak zasnela po polnocy, a ja padlam po raz pierwszy przed TV ok 23, na miejscu gdzie zwykle moj P przysypia przed Tv, no to mi sie udalo :-D
Zaczelam od przedwczoraj masowac malej brzuszek kilka razy dziennie wg schematu
Masaż na kolkę
i musze wam powiedziec, ze dziala, bo Julka strasznie cierpiala przy oddawaniu gazow, sondy wciaz nie mamy , moze sie uda bez niej, ale zobaczymy.

witam z rana:)
Karolina ja sie napije chetnie:)u nas dni sa urozmaicone bo czasem rano spokojnie a czasem nerwowo tak jak dzis spać nie może babel i na rekach tylko zasypia i koniecznie za cycka musi trzymac:)
faceci sa beznadziejni chociaz sa wyjatki tak jak maz SARY np:)
goshek dobrze napisałaś my musimy na wszystko miec czas zajmowanie sie malenstwem,sprzatanie ,pranie ,gotowanie itp.a oni wielce zmeczeni zyciem bo do pracy chodza;/

mam pytanie czy wasze pociechy jak puszczaja baczki placza czasem??
i 2ga rzecz jak karmicie mieszanie cycus i butla dzidzie robia normalne kupki??bo za wasza rada bedzie dostawal kilka razy cycola a reszte butla .. i jakie wit. dawac wtedy sama K czy d+k?? :)

Podajesz tylko Vit D, witaminy K nie podajesz, jesli chociaz jeden posilek jest z mleka mod.
Moja tez ma bolesne prykanie :(

Asiek, super ze wyprawa sie udala, pogoda dopisala i wasze humory :) A ze wlascciele pensjonatu maja wysoko zadarte nosy...ich strata, wiecj nie pojedziecie , a i ja na pewno nie skorzystam, bo atmosfera jest rownie wazna jak warunki, niech sie wypchaja ;)

Dzisiaj ide do pracy, do kadr zalatwic papierki potzrebne do wyrobienia karty elektronicznej zdrowotnej, bo na Śląsku jest obowiazkowa, takze troche latanie bedzie bo pozniej z tymi papierkami musze isc do NFZ, a tam kolejki masakra, chyba zabiore mala, albo P przyjedzie i znia posiedzi. czekam na ustalenia z P, co robimy.
Mleka nie odciagam bo mam jeszcze pol zamrazalnika mojego mleka, a trzeba je zuzyc bo moze lezec tylko do 20 grudnia i trzeba bedzie wyrzucic. wiec niech sie zuzywa :)
Zycze Wam milego dnia Mamusie :)

reklama
Lilu kochana nie kończ karmienia, każde dziecko jest inne u nas np Lena sporo śpi w dzień ale nocki masakra karmienie o 21 później po północy (czyli ok) a później to co 1,5 godziny MASAKRA :((( dodam ze od razu zasypie wiec to jest plus ale i tak męcze sie strasznie ale nie chce jej w nocy podawac butki bo mleko "nocne" jest najbardziej wartościowe....
ja bym na Twoim miejscu kochana jeszcze sie wstrzymała z butlą bo nie jestem pewna czy ona rozwiąże problem,.. co do czykawki to moja Julcia tez tak czesto miała...
co do snu w dzien to niestety nie mam pomysłu :((( jesli nawet na dworze nie chce spac....

Do góry