reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam no i rozpoczynamy kolejny tydzień:-) co u mne niczego nie zmienia ,bo każdy dzień wygląda tak samo:-D no poza tym ze starsze córki nie poszły dzsiaj do szkoły bo oby dwie chore:no: teraz sobie leżą w łóżkach i mają zkaz wychodzeia ze swoich pokoi zeby julki nie zarazić:-D u nas nocka ok jedna pobudka o 2.30 i od 7.30 nie śpimy,
spadam sobie kawe zrobić,która pije?
no to smacznego:tak:

reklama
Karolinko to stukam się z tobą inką :)
Ja też nie śpię od 7 a moje na szczęście zdrowe i poszły do szkoły i przedszkola, bo choć wtedy mały jako tako śpi jak ich nie ma ;)

witam z rana:)
Karolina ja sie napije chetnie:)u nas dni sa urozmaicone bo czasem rano spokojnie a czasem nerwowo tak jak dzis spać nie może babel i na rekach tylko zasypia i koniecznie za cycka musi trzymac:)
faceci sa beznadziejni chociaz sa wyjatki tak jak maz SARY np:)
goshek dobrze napisałaś my musimy na wszystko miec czas zajmowanie sie malenstwem,sprzatanie ,pranie ,gotowanie itp.a oni wielce zmeczeni zyciem bo do pracy chodza;/

mam pytanie czy wasze pociechy jak puszczaja baczki placza czasem??
i 2ga rzecz jak karmicie mieszanie cycus i butla dzidzie robia normalne kupki??bo za wasza rada bedzie dostawal kilka razy cycola a reszte butla .. i jakie wit. dawac wtedy sama K czy d+k?? :)

Ostatnia edycja:
Gaju no to na zdrowie;-) u mnie na szzescie dziewczynki grzeczne pwiedziałabym ze nawet bardzo i nie mam problemu z tym zeby Julka spała jak one sa w domu,ale wiadomo ze ja sie dzisiaj nalatam,bo jakby nie było jak sa w szkole to mam wiecej luzu i czasu dla siebie,a tak to bede biegac góra dół,no ale cóz przezyjemy

Karolinko ty masz w sumie dom i każda córa pokój ja mam 3 pokoje na 50m2 i przechodnie więc dlatego lepiej mały sypia bo dzieciaki bawią się dosyć głośno w pokoju obok :/
ksiulka mój też czasem przy bąku płacze :( a witaminę tylko D podajesz :)

hej mamusie
no kurcze nie nadrobie Was , ale chyba mi wybaczycie :)
wypad nad morze udał sie nawet baaardzo... pogoda dopisała, wczoraj po 14 zrobiło sie tak pieknie słonecznie ze az poczułam wiosne ;)
tylko z kwaterą lekki nie wypał tzn baaaaardzo ekskluzywnie ale właściciele tak nadufani ze szok, widac ze mają kupe kasy i traktuja takich "szaraczków" jak my baaardzo przedmiotowo... stwierdziliśmy z P że my w takie progi nie pasujemy... co roku jeżdzimy do Międzyzdroji na kwatere gdzie płacimy 45zl za osobe i mimo iz nie ma zmywarki, plazmy na scianie czy ekspresu do kawy to jednak jest owiele bardziej przyjemniej :)

zmykam na inne wątki- bo tam jestem wstanie nadrobić zaległości :)

hej dziewczyny!!!!!!!!

Muszę powiedzieć ze mój B. to też taki ojciec idealny, zrobi sniadanie, dzieci wykapie ale do małej w nocy nie wstaje bo....małą śpi całą noc i tu jest problem...dziewczyny moja Lilu zasypia około 21-22 i śpi bez przerwy do 6 :szok::szok::szok: mam tak prawie co noc bo czasami obudzi się o 5..potem śpi tak do 8-9 max a potem już nie śpi przez cały dzień...małe drzemki po 10-15 min i to przy cycku na spacer prawie wyjść nie mogę bo max 30 min w wózku a w samochodzie najlepiej mi ją uśpić....po takim dniu pada ma pysk:-( :-(mam tak codziennie, w łóżeczku nie poleży cały dzień marudzi domaga się Bóg raczy wiedzieć czego.....jak mam to zmienić...mam wrażenie w dzień nie może spać bo non stop pryka, odbija jej się po 1,5 godzinie od karmienia....chyba pójdę z nią do lekarza bo często ma czkawkę nawet 5 razy na dzień...sama nie wiem, do tego wszyscy namiawiają mnie na zakończenie karmienia bo pewnie przez to tak nieśpi a noc co???? łądnie przybiera i co robić zeby spała??? smoka też nie chce...

zaraz odniosę się do waszych postów ale teraz mała drze się.....

dzien dobry :-)

U nas nocka tradycyjnie, 2 pobudki w nocy, teraz pojadla o 9 i zasnela dalej, ale trudno zeby nie...jak zasnela po polnocy, a ja padlam po raz pierwszy przed TV ok 23, na miejscu gdzie zwykle moj P przysypia przed Tv, no to mi sie udalo :-D
Zaczelam od przedwczoraj masowac malej brzuszek kilka razy dziennie wg schematu
Masaż na kolkę
i musze wam powiedziec, ze dziala, bo Julka strasznie cierpiala przy oddawaniu gazow, sondy wciaz nie mamy , moze sie uda bez niej, ale zobaczymy.

witam z rana:)
Karolina ja sie napije chetnie:)u nas dni sa urozmaicone bo czasem rano spokojnie a czasem nerwowo tak jak dzis spać nie może babel i na rekach tylko zasypia i koniecznie za cycka musi trzymac:)
faceci sa beznadziejni chociaz sa wyjatki tak jak maz SARY np:)
goshek dobrze napisałaś my musimy na wszystko miec czas zajmowanie sie malenstwem,sprzatanie ,pranie ,gotowanie itp.a oni wielce zmeczeni zyciem bo do pracy chodza;/

mam pytanie czy wasze pociechy jak puszczaja baczki placza czasem??
i 2ga rzecz jak karmicie mieszanie cycus i butla dzidzie robia normalne kupki??bo za wasza rada bedzie dostawal kilka razy cycola a reszte butla .. i jakie wit. dawac wtedy sama K czy d+k?? :)

Podajesz tylko Vit D, witaminy K nie podajesz, jesli chociaz jeden posilek jest z mleka mod.
Moja tez ma bolesne prykanie :(

Asiek, super ze wyprawa sie udala, pogoda dopisala i wasze humory :) A ze wlascciele pensjonatu maja wysoko zadarte nosy...ich strata, wiecj nie pojedziecie , a i ja na pewno nie skorzystam, bo atmosfera jest rownie wazna jak warunki, niech sie wypchaja ;)

Dzisiaj ide do pracy, do kadr zalatwic papierki potzrebne do wyrobienia karty elektronicznej zdrowotnej, bo na Śląsku jest obowiazkowa, takze troche latanie bedzie bo pozniej z tymi papierkami musze isc do NFZ, a tam kolejki masakra, chyba zabiore mala, albo P przyjedzie i znia posiedzi. czekam na ustalenia z P, co robimy.
Mleka nie odciagam bo mam jeszcze pol zamrazalnika mojego mleka, a trzeba je zuzyc bo moze lezec tylko do 20 grudnia i trzeba bedzie wyrzucic. wiec niech sie zuzywa :)
Zycze Wam milego dnia Mamusie :)

reklama
Lilu kochana nie kończ karmienia, każde dziecko jest inne u nas np Lena sporo śpi w dzień ale nocki masakra karmienie o 21 później po północy (czyli ok) a później to co 1,5 godziny MASAKRA :((( dodam ze od razu zasypie wiec to jest plus ale i tak męcze sie strasznie ale nie chce jej w nocy podawac butki bo mleko "nocne" jest najbardziej wartościowe....
ja bym na Twoim miejscu kochana jeszcze sie wstrzymała z butlą bo nie jestem pewna czy ona rozwiąże problem,.. co do czykawki to moja Julcia tez tak czesto miała...
co do snu w dzien to niestety nie mam pomysłu :((( jesli nawet na dworze nie chce spac....

Do góry