reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Z listu wynika, ze szczepionki w wiekszosci krajow UE zachodniej w tym w Niemczech to szczepionki bezpieczne, tam nie pozwolono sobie na to, by szczepic nieudolnymi starymi szczepionkami. A rtec jest w szczepionkach po to, by nie dopuscic do podkazen bakteriami, bo uspione zarazki hooduje sie na zarodkach kurzych np, i wtakich preparatach moglyby sie namnazac przypadkowe bakterie, tyle tylko ze rtec zabija komorki mozgu ludzi, a u niemowlat..lepiej nie mowic, stad taka plaga dzieci z ADHD, autyzmem, depresjami, alergiami ( sic!!!!!!!) ktorych niegdys nie bylo. A umieralnosc niemowlat w Pl i USA nic nikomu nie mowi? ze coraz wiecej , ze duzo wiecej niz w innych krajach UE, kurcze jak mozna...tylko kasa sie liczy, zalosne i tragiczne.
Poszukam wykazu bezpiecznych szczepionek, bo jako tako nie jestem ich wrogiem.

reklama
Ostatnia edycja:
dziękuję dziewczynki za odpowiedź ciężko tak jak dzidzia płacze jeszcze te wysypki po moim mleku:( zobacze jak z cycami będzie :( a powiedzcie ci jak karmicie butlą tylko to co ile dni dzidzia kupke wam robi bo mój dziś cały dzień na butli i nie ma kupki jeszcze:(

Witam wszystkich:)
Wczorajszy wypad do kina z M bardzo udany:) Tylko zakupy niebardzo bo niestety nie podobam sie sobie w niczym z tymi dodatkowymi kilogramami :/ M sie obkupil a ja sobie kupilam.... dres... bo ten w ktorym latam po domu juz taki zniszczony ze hej. Poczekam jeszcze z zakupami az jeszcze pare kilo spadnie..
Dzis za to kupilismy ciuszki dla Majeczki, chociaz ona bedzie wystrojona :), zaliczylismy spacerek i nasz Aniolek spi jak susel :)
Saraa sie usmialam jak czytalam o tym grzancu i ponczu :) he he przynajmniej synek mial dobry nastroj :)
slodka witamy na forum :)
kasiulka ja sie staram utrzymac laktacje mimo ze mala z cyca je tyklko rano, ale pozostale pory sciagam laktatorem i daje z butli.
mb ja mam to samo. Moja mama widziala Maje po urodzeniu i teraz dopiero w grudniu zobzczy :( i tez mi smutno ze nie widzi tego jak mala rosnie i robi coraz to nowe rzeczy, jak sie smieje jak sobie gaworzy...
tosia z ta kupka to moze byc objaw jakiejs alergii, raczej bym poszla z tym do lekarza. A mam pytanie o ta wit K bo moja niunia tez dostasje na noc butle z mm ale pozostale posilki dostaje moje mleczko to wtedy mam juz wit K nie dawac???

witam dziewczyny:-)
jaka tu dzisiaj cisza normalnie w szoku jestem:szok: u nas niedziela strasznie leniwa,ja od rana chodzę w piżamie:-Daż wstyd sie przyzać ,mała grzeczna zaczeła już normalnie wypijać swoją porcję mleka co mnie uspokoiło bo zaczełam sie martwic,jednak jak mama nakarmi to:-D dziecko wszystko wypija:tak: na bużce pojawiły sie znowu jakieś krostki ale mam nadzieje ze poradzimy sobie bez konsultacji lekarza,leków i innych cudów:tak:czas pokaże,mała w nocy standardowo wstaje po miedzy 2 a 3 i spi dalej do 7 i potem do 10 wiec ja też jestem ogólnie wyspana.

Słodka witamy na forum i zapraszamy do częstego pisania

Beniaminko to ten twój men też tak rozleniwiony jak mój,w nocy nawet nie raczy wstac do małej i musze mu dosc czesto przypominac o istnieniu jego dzieci:baffled: dzisiaj cały dzień leży w łóżku przed tv a mnie szlag trafia:angry:

witam:) my dzisiaj po odwiedzinach u prababci dawidka:) zaprosilismy ja na chrzciny za tydzien:)

slodka witaj na forum:)

kurde jak widze temat szczepionek to lapie dola...!

hej, hej!

u nas niedzielnie:)
Slodka - witaj:)i pisz kiedy tylko czas pozwoli:)
Tosia - tylko jedna taka kupka?obserwuj...
ja dzisiaj juz 2 razy znalazlam takie kawalki,czegos...jak zoltko jajka ugotowane na poltwardo...myslalam, ze to sluz wiec pogrzebalam palcami...i tez nie wiem co to jest...

Mb_1 - doskonale rozumiem...moja Mama tez tylko na skypie wnusia widzi...i w sumie jeszcze bardziej mi zal Filipa niz Mamy..ja mieszkalam cale zycie z Babcia i wciaz mam z nia swietny kontakt...w koncu nikt nie rozpiesci dziecka lepiej niz Babcia;)tak z milosci....

ja tez zwlekam z zakupami dla siebie...na razie co tydzien spada waga o jedna cyferke, wiec do swiat powinno byc ok, ale spodnie chyba musze kupic...dzisiaj sie zdziwilam, bo zalozylam stare spodnie i w tylku i udach ok (o co sie martwilam), a guzika zapiac nie moge, kosci miednicy mi sie rozeszly!!!!!!mam nadzieje, ze to sie cofnie, bo ja wystarczajaco szeroka bylam wczesniej..

uciekam, bo Filip tak namietnie wcina swoje raczki, ze do lokci juz mokre:)nie bede taka...dam cycka:)

dobrej nocy!

Hej! Nie było mnie pare dni na bb i nie mam szans na nadrobienie. Ale się staralam :).
Ja chrzciłam Igusię miesiąc temu więc miałam okazje być u fryzjera i kosmetyczki. Wczoraj i przedwczoraj pobuszowałam po sklepach więc humorek ok.
Słodka witam :))
Moja mała myszka bardzo mnie pozytywnie zaskoczył. Wczoraj wieczor spała sobie po karmieniu u mamusi na rączkach. W chwili gdy mój J podawał mi karmi zaczeła się na głos śmiać :))). We śnie, śmiala się, aż się cała trzęsła. Jakby ją ktoś gilgał po stópkach. Prześlicznie wyglądała. Mimo iż wiem że zrobiła to nieświadomie to aż mi łezka ze wzruszenia pociekła :))). Moj J też byl cały zaszokowany, że taki mały bobas tak potrafi sie śmiać. chyba z minute się tak trzęsła i śmiała. Po 10 minutach miała drugi taki atak śmiechu aż wołaliśmy moją mame i cała rodzinka potrzyła jak na telewizor.
Życzę miłego niedzielnego wieczoru i spokojnej nocki ;)))

Karolina nie tylko u Ciebie tak jest mój spędza z małym dziennie max 15 min o ile wgl;/ normalnie z domu ucieka;/.....
goshek mój mały miał podejrzenie skazy i się zraziłam bo odstawiłam nabiał a on dalej chrosty miał nowe... a dostał butle i ladnie buzia mu sie goi tylko na czułku ma niewiele kropek...i właśnie trochę się boje znowu butle dać:( poztym muszę zapomnieć tylko o cycoleniu bo mleczka brak :( musiała bym dziennie karmi pić bo herbatki i ziołka nie działają .. :o..
u nas piękna pogoda dziś była i wybrałam się z małym do parku 3 godz. tam spędziliśmy :)
Qrde dziewczyny ale mieliśmy awarię dziś mały kupki nie mogł zrobić darł się w niebogłosy i musiałam mu nóżki do brzuszka dociskać i wspólnymi siłami coś tam wydusił :(:( są jakieś czopki w razie czego na kupkę??

reklama
hej, hej!

ja dzisiaj juz 2 razy znalazlam takie kawalki,czegos...jak zoltko jajka ugotowane na poltwardo...myslalam, ze to sluz wiec pogrzebalam palcami...i tez nie wiem co to jest...
Takie grudki sa normalne przy karmieniu piersia

Wczoraj wieczor spała sobie po karmieniu u mamusi na rączkach. W chwili gdy mój J podawał mi karmi zaczeła się na głos śmiać :))). We śnie, śmiala się, aż się cała trzęsła. Jakby ją ktoś gilgał po stópkach. Prześlicznie wyglądała. Mimo iż wiem że zrobiła to nieświadomie to aż mi łezka ze wzruszenia pociekła :))). Moj J też byl cały zaszokowany, że taki mały bobas tak potrafi sie śmiać. chyba z minute się tak trzęsła i śmiała. Po 10 minutach miała drugi taki atak śmiechu aż wołaliśmy moją mame i cała rodzinka potrzyła jak na telewizor.
Życzę miłego niedzielnego wieczoru i spokojnej nocki ;)))
Moj tez sie tak smieje przez sen na glos. Za ten usmiech oddalabym wszystko

u nas piękna pogoda dziś była i wybrałam się z małym do parku 3 godz. tam spędziliśmy :)
Qrde dziewczyny ale mieliśmy awarię dziś mały kupki nie mogł zrobić darł się w niebogłosy i musiałam mu nóżki do brzuszka dociskać i wspólnymi siłami coś tam wydusił :(:( są jakieś czopki w razie czego na kupkę??

Sa czopki glicerynowe dla dzieci.

Do góry