reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dzien dobry:)

Filip mwciaz nie moze sobie stalego rytmu wyrobic...wczorajsza nocka super, tylko 2 razy a dzisiaj od 1 w nocy co 2 h i to nad ranem musialam przetrzymac, bo chyba po godzinie juz by chcial...teraz po jedzeniu, kupkaniu, guganiu, czkaniu:)zasypia w wozku...a mi sie juz klasc nie oplaca...zreszta zabralam go z sypialni, a co?niech sobie Kochanie pospi:)w koncu ma tydzien wolnego i ogladal do pozna tv, wiec mu sie nalezy;)a chrapie tak, ze mimo pozamykanych drzwi na dole slychac:)))z tym moim mezczyzna to tak roznie...nie bardzo moge narzekac, bo gotuje on, przy sprzataniu tez pomaga, w sumie wszystko zrobi, tylko zawsze tzreba mu powiedziec!a ja taka wciaz troche honorowa:)chociaz nieraz sobie mysle, ze glupia a nie honorowa..bo jak poprosze to nigdy nie odmowi i wszystko zrobi....a jak nie to laptop, tv, telefony i jest szczesliwy!najbardziej mnie drazni, ze jemu np. balagan nie przeszkadza..ja nie usiade dopoki nie mam wszystkiego zrobione...

Lilu - z jednej strony tylko pozazdroscic nocek, ale z drugiej w ciagu dnia tez czas potzrebny...co do czkawek 5 razy dziennie, mysle, ze lekarz Ci nie pomoze...normalne, odbijanie i ulewanie poltora godziny po posilku tez sie u nas zdarza..i caly czas twierdza, ze dopoki dziecko pzrybiera na wadze, tzreba wszystko przeczekac...a decyzja o przestaniu karmienia piersia jest ciezka, ja tez sie z tym borykam, ale wciaz mowie sobie jeszcze troszke...no i nie wiem czy to pomoze u Ciebie?moze nie bedzie tak czestow dzien jadla, ale czy bedzie spala?moze wciaz marudzila...moze jak widzisz , ze jest zmeczona, probuj ja klasc w takich warunakch jak na noc..pozaslaniaj okna, wycisz wszystko, zeby jej sie kojarzylo z noca?

Asiek - fajnie, ze sie udalo:)a co do bufoniastych wlascicieli..nikt takich nie lubi, wiec powtorze za Beniaminka - niech sie wypchaja:)

Beniaminko - powodzenia w takim zalatanym dniu:)

Karolina - zdrowka dla coreczek!

Gaja - to w sumie nocka nie byla taka zla?moze i Maksio zmienia nastawienie do swiata:)

milego dnia dla Was wszystkich:)

reklama
hej babeczki!!
U nas weekend masakra!! Blanka mi się rozchorowała, bidulka miała gorączkę i wymiotowała, chyba jakaś trzydniówka albo co!! ja też całe trzy dni tylko ryczę bo młode jeść nie chcą i się martwię..jeju dlaczego mi się trafiły takie niejady????? do starego obydwie podobne ale tylko z wyglądu bo z jedzeniem to po mnie poszły tzn jak mała byłam bo też cały czas miałam niedobór wagi i wzrostu(teraz mi został tylko niedobór wzrostu:p)
Asiek gratki udanego wyjazdu!!my mieszkamy rzut beretem od morza a nie byliśmy ze 100 lat!!
Lilu chyba taka uroda twojej małej,pamiętam że blanka mi też bardzo mało spała, ciesz się że nocki masz spokojne chociaż wtedy się troszkę zregenerujesz!!!!

witam z rana:)
Karolina ja sie napije chetnie:)u nas dni sa urozmaicone bo czasem rano spokojnie a czasem nerwowo tak jak dzis spać nie może babel i na rekach tylko zasypia i koniecznie za cycka musi trzymac:)
faceci sa beznadziejni chociaz sa wyjatki tak jak maz SARY np:)
goshek dobrze napisałaś my musimy na wszystko miec czas zajmowanie sie malenstwem,sprzatanie ,pranie ,gotowanie itp.a oni wielce zmeczeni zyciem bo do pracy chodza;/

mam pytanie czy wasze pociechy jak puszczaja baczki placza czasem??
i 2ga rzecz jak karmicie mieszanie cycus i butla dzidzie robia normalne kupki??bo za wasza rada bedzie dostawal kilka razy cycola a reszte butla .. i jakie wit. dawac wtedy sama K czy d+k?? :)

Moja córcia też czasem grymasi i popłakuje przy gazach,ale jak widze ze ja męczy i brzuszek twardy sie robi to podaje jej espumisan jednorazowo 10 kropli i bąki puszcza ze hej ,cały dzień non-stop:szok: widać na nią działają te kropelki średnio stosuje je co 4-5 dni.

Jak tak czytam ze wasze maleństwa nie śpią całymi dniami to az pszłam mojego szkraba ucałować musze wam powiedzieć ze w takim razie " nie doceniam" mojej julki,jednym słowem mam za dobrze:-D nie dosc ze w nocy jedna pobudka tylko to w dzień potrafi spac nawet 4 godziny non-stop.kochane moje dziecie:-D

Karolina no właśnie masz aniołka :)
Co ja bym dała aby mój jakoś usypiał tzn. bez rąk i bujania i spał ciągiem choć godzinę w dzień i żeby go byle pierdnięcie nie budziło. Olka była anioł, po godzince aktywności - smok, pieluszka buzi butla i po wypiciu wychodziłam z pokoju i sama zasypiała i spała od 2 do 4 godzin 2 x dziennie, a jak się budziła to nigdy z płaczem tylko leżała i gaworzła :) A Maks to odwrotnie wsio :/

Właśnie usnął na rękach, odłożyłam do łóżeczka ciekawe ile pośpi jest 10.35.
Jest 11.09 koniec spania

Ostatnia edycja:
Karolina no właśnie masz aniołka :)
Co ja bym dała aby mój jakoś usypiał tzn. bez rąk i bujania i spał ciągiem choć godzinę w dzień i żeby go byle pierdnięcie nie budziło. Olka była anioł, po godzince aktywności - smok, pieluszka buzi butla i po wypiciu wychodziłam z pokoju i sama i spała od 2 do 4 godzin 2 x dziennie, a jak się budziła to nigdy z płaczem tylko leżała i gaworzła :) A Maks to odwrotnie wsio :/

Właśnie usnął na rękach, odłożyłam do łóżeczka ciekawe ile pośpi jest 10.35
gaju u mnie z usypianiem nie jest tak pieknie,mała zasypia na rekach i w ciagu dnia spi w pokoju goscinnym bo w łózczku nie ma szans,za to w ncy spi w lózeczku i zasypia
jak ja klepie po tyłeczku:-D

Ja od rana jak na szpilach siuedzialam, nie mogłam się dodzownic do poradni muko po wyniki, ale udało się i wyniki są dobre - więc wiadomość dobra , 6 grudnia idziemy robić test na druga rączkę żeby potwierdzić pierwsze badania. Mam nadzieję że wtedy również wyniki będą dobre. Wasze kciukasy na pewno pomogły ale proszę o nie na następne badanie!!!

Mój bąbelek dzis mnie zaskoczył, bo mi prężył się rano a ja go położyłam na brzuszku wiedząć że będzie jeszcze większy wrzask a on ładnie zasnął, a dotąd nigdy nie chciał leżeć na brzuszku i zawsze się darł , a tu taka niespodzianka!!!!

hej hej

ja dzis od rana próbowałam uspic moja marude zeby chate ogarnac ale już wsatje bo słysze jak się rusza i wierci w łózeczku

tez mam problem bo Olaf nie śpi w dzień no chyba ze na spacerze, ale wiadomo ze w domu tez trzeba cos zrobic a jak jestem na spacerze to mieszkanie się samo nie wysprząta:D a szkoda
obiad muszę szybki dzis zrobic bo nie mam siły, jak się obudzi, czyli zaraz nakarmię go i wyjdziemy zeby troszkę pospał.

o juz płacz;/// uciekam wpadne potem

kredka:happy:

fantastico wiesci.bardzo sie ciesze,calusy dla franka:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

mysmy dopiro wstaly, rano cyc na lezaco chcialam mala odniesc do lozeczka ale prostet:-(, weic pod kolderka wtulone w siebie spalymsy sobie, a co;-)milusio;-)

witam i ja :-)
bujajac Mała przy dzwiekach odkurzacza... w dzien tez nie spi wcale, czasem zasnie przed południem na co teraz licze, bo roboty troszke mam... kregoslup mi siada.. najgorsze bóle mam w nocy... w nocy ładnie zasypia sama ok 22-giej, spi do 3-ciej.. potem 6-ta, 7-ma i wstajemy :-) no i przez te dnie, gotuje w nocy, kapie sie w nocy itp
M tez bardzo malo pomaga.. a jak juz trzeba mu powiedziec (czasem trzy razy, badz trzy dni :no::no::no:) i bardzo czesto jak Alcia unosze sie duma i zgrywam super matke, zone, sprzataczke itp z bateriami w tyłku..
dobrego dnia
KREDKA! super, kciuki dalej trzymam. cmoki

reklama
hej dziewczyny!!!!!!!!

Muszę powiedzieć ze mój B. to też taki ojciec idealny, zrobi sniadanie, dzieci wykapie ale do małej w nocy nie wstaje bo....małą śpi całą noc i tu jest problem...dziewczyny moja Lilu zasypia około 21-22 i śpi bez przerwy do 6 :szok::szok::szok: mam tak prawie co noc bo czasami obudzi się o 5..potem śpi tak do 8-9 max a potem już nie śpi przez cały dzień...małe drzemki po 10-15 min i to przy cycku na spacer prawie wyjść nie mogę bo max 30 min w wózku a w samochodzie najlepiej mi ją uśpić....po takim dniu pada ma pysk:-( :-(mam tak codziennie, w łóżeczku nie poleży cały dzień marudzi domaga się Bóg raczy wiedzieć czego.....jak mam to zmienić...mam wrażenie w dzień nie może spać bo non stop pryka, odbija jej się po 1,5 godzinie od karmienia....chyba pójdę z nią do lekarza bo często ma czkawkę nawet 5 razy na dzień...sama nie wiem, do tego wszyscy namiawiają mnie na zakończenie karmienia bo pewnie przez to tak nieśpi a noc co???? łądnie przybiera i co robić zeby spała??? smoka też nie chce...

zaraz odniosę się do waszych postów ale teraz mała drze się.....
MOJ TEZ MALO SPI W DZIEN MA TAKIE DRZEMKI PO 30-40 MIN.Za to w nocy rewelka zjada ostatni posilek o 21 i potem dopiero o 4 lub 5 rano. :tak:W dzien lezy w bujaczku bo w lozeczku juz niestety niechce no i oczywiscie tez chce na raczki , ale przynajmniej sam zasypia w lozeczku ma takiego misia do przytulania i spi z nim na glowce.:szok:
dzien dobry :-)

U Zaczelam od przedwczoraj masowac malej brzuszek kilka razy dziennie wg schematu
Masaż na kolkę
i musze wam powiedziec, ze dziala, bo Julka strasznie cierpiala przy oddawaniu gazow, sondy wciaz nie mamy , moze sie uda bez niej, ale zobaczymy.
Zycze Wam milego dnia Mamusie :)
Ja tez tak masuje moja polozna uczyla mnie prawie tak samo masowac i chyba pomaga.
Asiek fajnie , ze przynajmniej odpoczelas.:tak:
Kredka super wiesci.

Ostatnia edycja:
Do góry