reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

dzien dobry:)

Filip mwciaz nie moze sobie stalego rytmu wyrobic...wczorajsza nocka super, tylko 2 razy a dzisiaj od 1 w nocy co 2 h i to nad ranem musialam przetrzymac, bo chyba po godzinie juz by chcial...teraz po jedzeniu, kupkaniu, guganiu, czkaniu:)zasypia w wozku...a mi sie juz klasc nie oplaca...zreszta zabralam go z sypialni, a co?niech sobie Kochanie pospi:)w koncu ma tydzien wolnego i ogladal do pozna tv, wiec mu sie nalezy;)a chrapie tak, ze mimo pozamykanych drzwi na dole slychac:)))z tym moim mezczyzna to tak roznie...nie bardzo moge narzekac, bo gotuje on, przy sprzataniu tez pomaga, w sumie wszystko zrobi, tylko zawsze tzreba mu powiedziec!a ja taka wciaz troche honorowa:)chociaz nieraz sobie mysle, ze glupia a nie honorowa..bo jak poprosze to nigdy nie odmowi i wszystko zrobi....a jak nie to laptop, tv, telefony i jest szczesliwy!najbardziej mnie drazni, ze jemu np. balagan nie przeszkadza..ja nie usiade dopoki nie mam wszystkiego zrobione...

Lilu - z jednej strony tylko pozazdroscic nocek, ale z drugiej w ciagu dnia tez czas potzrebny...co do czkawek 5 razy dziennie, mysle, ze lekarz Ci nie pomoze...normalne, odbijanie i ulewanie poltora godziny po posilku tez sie u nas zdarza..i caly czas twierdza, ze dopoki dziecko pzrybiera na wadze, tzreba wszystko przeczekac...a decyzja o przestaniu karmienia piersia jest ciezka, ja tez sie z tym borykam, ale wciaz mowie sobie jeszcze troszke...no i nie wiem czy to pomoze u Ciebie?moze nie bedzie tak czestow dzien jadla, ale czy bedzie spala?moze wciaz marudzila...moze jak widzisz , ze jest zmeczona, probuj ja klasc w takich warunakch jak na noc..pozaslaniaj okna, wycisz wszystko, zeby jej sie kojarzylo z noca?

Asiek - fajnie, ze sie udalo:)a co do bufoniastych wlascicieli..nikt takich nie lubi, wiec powtorze za Beniaminka - niech sie wypchaja:)

Beniaminko - powodzenia w takim zalatanym dniu:)

Karolina - zdrowka dla coreczek!

Gaja - to w sumie nocka nie byla taka zla?moze i Maksio zmienia nastawienie do swiata:)

milego dnia dla Was wszystkich:)

reklama
hej babeczki!!
U nas weekend masakra!! Blanka mi się rozchorowała, bidulka miała gorączkę i wymiotowała, chyba jakaś trzydniówka albo co!! ja też całe trzy dni tylko ryczę bo młode jeść nie chcą i się martwię..jeju dlaczego mi się trafiły takie niejady????? do starego obydwie podobne ale tylko z wyglądu bo z jedzeniem to po mnie poszły tzn jak mała byłam bo też cały czas miałam niedobór wagi i wzrostu(teraz mi został tylko niedobór wzrostu:p)
Asiek gratki udanego wyjazdu!!my mieszkamy rzut beretem od morza a nie byliśmy ze 100 lat!!
Lilu chyba taka uroda twojej małej,pamiętam że blanka mi też bardzo mało spała, ciesz się że nocki masz spokojne chociaż wtedy się troszkę zregenerujesz!!!!

witam z rana:)
Karolina ja sie napije chetnie:)u nas dni sa urozmaicone bo czasem rano spokojnie a czasem nerwowo tak jak dzis spać nie może babel i na rekach tylko zasypia i koniecznie za cycka musi trzymac:)
faceci sa beznadziejni chociaz sa wyjatki tak jak maz SARY np:)
goshek dobrze napisałaś my musimy na wszystko miec czas zajmowanie sie malenstwem,sprzatanie ,pranie ,gotowanie itp.a oni wielce zmeczeni zyciem bo do pracy chodza;/

mam pytanie czy wasze pociechy jak puszczaja baczki placza czasem??
i 2ga rzecz jak karmicie mieszanie cycus i butla dzidzie robia normalne kupki??bo za wasza rada bedzie dostawal kilka razy cycola a reszte butla .. i jakie wit. dawac wtedy sama K czy d+k?? :)

Moja córcia też czasem grymasi i popłakuje przy gazach,ale jak widze ze ja męczy i brzuszek twardy sie robi to podaje jej espumisan jednorazowo 10 kropli i bąki puszcza ze hej ,cały dzień non-stop:szok: widać na nią działają te kropelki średnio stosuje je co 4-5 dni.

Jak tak czytam ze wasze maleństwa nie śpią całymi dniami to az pszłam mojego szkraba ucałować musze wam powiedzieć ze w takim razie " nie doceniam" mojej julki,jednym słowem mam za dobrze:-D nie dosc ze w nocy jedna pobudka tylko to w dzień potrafi spac nawet 4 godziny non-stop.kochane moje dziecie:-D

Karolina no właśnie masz aniołka :)
Co ja bym dała aby mój jakoś usypiał tzn. bez rąk i bujania i spał ciągiem choć godzinę w dzień i żeby go byle pierdnięcie nie budziło. Olka była anioł, po godzince aktywności - smok, pieluszka buzi butla i po wypiciu wychodziłam z pokoju i sama zasypiała i spała od 2 do 4 godzin 2 x dziennie, a jak się budziła to nigdy z płaczem tylko leżała i gaworzła :) A Maks to odwrotnie wsio :/

Właśnie usnął na rękach, odłożyłam do łóżeczka ciekawe ile pośpi jest 10.35.
Jest 11.09 koniec spania

Ostatnia edycja:
Karolina no właśnie masz aniołka :)
Co ja bym dała aby mój jakoś usypiał tzn. bez rąk i bujania i spał ciągiem choć godzinę w dzień i żeby go byle pierdnięcie nie budziło. Olka była anioł, po godzince aktywności - smok, pieluszka buzi butla i po wypiciu wychodziłam z pokoju i sama i spała od 2 do 4 godzin 2 x dziennie, a jak się budziła to nigdy z płaczem tylko leżała i gaworzła :) A Maks to odwrotnie wsio :/

Właśnie usnął na rękach, odłożyłam do łóżeczka ciekawe ile pośpi jest 10.35
gaju u mnie z usypianiem nie jest tak pieknie,mała zasypia na rekach i w ciagu dnia spi w pokoju goscinnym bo w łózczku nie ma szans,za to w ncy spi w lózeczku i zasypia
jak ja klepie po tyłeczku:-D

Ja od rana jak na szpilach siuedzialam, nie mogłam się dodzownic do poradni muko po wyniki, ale udało się i wyniki są dobre - więc wiadomość dobra , 6 grudnia idziemy robić test na druga rączkę żeby potwierdzić pierwsze badania. Mam nadzieję że wtedy również wyniki będą dobre. Wasze kciukasy na pewno pomogły ale proszę o nie na następne badanie!!!

Mój bąbelek dzis mnie zaskoczył, bo mi prężył się rano a ja go położyłam na brzuszku wiedząć że będzie jeszcze większy wrzask a on ładnie zasnął, a dotąd nigdy nie chciał leżeć na brzuszku i zawsze się darł , a tu taka niespodzianka!!!!

hej hej

ja dzis od rana próbowałam uspic moja marude zeby chate ogarnac ale już wsatje bo słysze jak się rusza i wierci w łózeczku

tez mam problem bo Olaf nie śpi w dzień no chyba ze na spacerze, ale wiadomo ze w domu tez trzeba cos zrobic a jak jestem na spacerze to mieszkanie się samo nie wysprząta:D a szkoda
obiad muszę szybki dzis zrobic bo nie mam siły, jak się obudzi, czyli zaraz nakarmię go i wyjdziemy zeby troszkę pospał.

o juz płacz;/// uciekam wpadne potem

kredka:happy:

fantastico wiesci.bardzo sie ciesze,calusy dla franka:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

mysmy dopiro wstaly, rano cyc na lezaco chcialam mala odniesc do lozeczka ale prostet:-(, weic pod kolderka wtulone w siebie spalymsy sobie, a co;-)milusio;-)

witam i ja :-)
bujajac Mała przy dzwiekach odkurzacza... w dzien tez nie spi wcale, czasem zasnie przed południem na co teraz licze, bo roboty troszke mam... kregoslup mi siada.. najgorsze bóle mam w nocy... w nocy ładnie zasypia sama ok 22-giej, spi do 3-ciej.. potem 6-ta, 7-ma i wstajemy :-) no i przez te dnie, gotuje w nocy, kapie sie w nocy itp
M tez bardzo malo pomaga.. a jak juz trzeba mu powiedziec (czasem trzy razy, badz trzy dni :no::no::no:) i bardzo czesto jak Alcia unosze sie duma i zgrywam super matke, zone, sprzataczke itp z bateriami w tyłku..
dobrego dnia
KREDKA! super, kciuki dalej trzymam. cmoki

reklama
hej dziewczyny!!!!!!!!

Muszę powiedzieć ze mój B. to też taki ojciec idealny, zrobi sniadanie, dzieci wykapie ale do małej w nocy nie wstaje bo....małą śpi całą noc i tu jest problem...dziewczyny moja Lilu zasypia około 21-22 i śpi bez przerwy do 6 :szok::szok::szok: mam tak prawie co noc bo czasami obudzi się o 5..potem śpi tak do 8-9 max a potem już nie śpi przez cały dzień...małe drzemki po 10-15 min i to przy cycku na spacer prawie wyjść nie mogę bo max 30 min w wózku a w samochodzie najlepiej mi ją uśpić....po takim dniu pada ma pysk:-( :-(mam tak codziennie, w łóżeczku nie poleży cały dzień marudzi domaga się Bóg raczy wiedzieć czego.....jak mam to zmienić...mam wrażenie w dzień nie może spać bo non stop pryka, odbija jej się po 1,5 godzinie od karmienia....chyba pójdę z nią do lekarza bo często ma czkawkę nawet 5 razy na dzień...sama nie wiem, do tego wszyscy namiawiają mnie na zakończenie karmienia bo pewnie przez to tak nieśpi a noc co???? łądnie przybiera i co robić zeby spała??? smoka też nie chce...

zaraz odniosę się do waszych postów ale teraz mała drze się.....
MOJ TEZ MALO SPI W DZIEN MA TAKIE DRZEMKI PO 30-40 MIN.Za to w nocy rewelka zjada ostatni posilek o 21 i potem dopiero o 4 lub 5 rano. :tak:W dzien lezy w bujaczku bo w lozeczku juz niestety niechce no i oczywiscie tez chce na raczki , ale przynajmniej sam zasypia w lozeczku ma takiego misia do przytulania i spi z nim na glowce.:szok:
dzien dobry :-)

U Zaczelam od przedwczoraj masowac malej brzuszek kilka razy dziennie wg schematu
Masaż na kolkę
i musze wam powiedziec, ze dziala, bo Julka strasznie cierpiala przy oddawaniu gazow, sondy wciaz nie mamy , moze sie uda bez niej, ale zobaczymy.
Zycze Wam milego dnia Mamusie :)
Ja tez tak masuje moja polozna uczyla mnie prawie tak samo masowac i chyba pomaga.
Asiek fajnie , ze przynajmniej odpoczelas.:tak:
Kredka super wiesci.

Ostatnia edycja:
Do góry