reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Slodka witaj!
Ksiulka mysle, ze gaja ma racje, ze to byl kryzys laktacyjny. Jesli masz sile, to probuj cycolic malenstwo dalej i ewentualnie dokarmiaj.
Witam po paru dniach nieobecnosci. Od czwartku do dzis byla u mnie mama, tesciowa i szwagierka. Dzis rano pojechaly. Mama jak zwykle sporo mi pomogla, nie tylko przy Laurze. Pierwszy raz od porodu wyszlam gdzies sama. Pierwszy raz bardzo sie balam. Nawet wydzwanialam do babc, czy z moja niunka wszystko w porzadku, czy nie placze:zawstydzona/y: Ale wczoraj juz bylo mi latwiej. Poszlismy z mezem na zakupy. Wreszcie dostalam kurtke na zime:tak:
Pomimo, ze rodzice widza Laure bardzo czesto, jak rozmawiamy na skype, to babcie stwierdzily, ze przez te dwa miesiace bardzo sie Laura zmienila i kamerka tego nie oddaje. Powiem wam, ze zrobilo mi sie tak jakos smutno, ze nie widza, jak sie ich wnuczka rozwija na codzien.
Milej niedzieli.

reklama
HEJKA

witamy nowa mame

Kerna jak milo sie czyta Twoje optymistyczne posty

Kisiulka ja bym powalczyla,mamusine zawsze lepsze,ale jesli to ma byc okupione twoim zlym samopoczuciem i placzem dziecka to moze nie warto

milego dnia dziewczyny

witam Dziewczyny i witam nowa mame :-)
Ksiulka, jeśli masz siłę to walcz, ale nie za wszelką cenę :tak::tak::tak:
Dziewczyny help! u mojej Niuni w kupce sa takie pasma ciemniejsze i martwie sie.. jak wyglada ropa, albo krew w kupce? ponad to ulewa mi mocno, zwłaszcza rano... pomocy!
miłego dnia

Slodka witamy na naszym forum, udzielaj sie jak najczesciej
Tosia a mala nie ma problemu z jelitkami np biegunki bo moze to sa niteczki krwi. Wtedy musialabys isc do lekarza. A podajesz wit K

A tu dla wszystkich zrezygnowanych mam, wklejam dlaczego jeszcze warto karmic piersia
Nie zapominajmy, że naturalny pokarm matki ma właściwości antybakteryjne. Przede wszystkim nie zawiera najsilniejszego z alergenów pokarmowych – betalaktoglobuliny, za to zawiera czynniki przyspieszające dojrzewanie nabłonka jelit, cenne przeciwciała, które zabezpieczają organizm przed wnikaniem przez ścianki jelit szkodliwych substancji, m.in. alergenów.

nie podaje witaminy k, bo Myszka na noc dostaje mm... chyba ni, e ma biegunki.. wczoraj zrobiła trzy jkupki.. zawsze robi jedna.. ale zwalilam to na reakcje po szczepieniu (miala w srode) je ladnie, tylko te ulewania.. zmiany w zachowaniu nie zauwazylam z jedzeniem nie eksperymentowalam..

dzien dobry :)
U nas standarcik spanko od 24 do 9 rano w tym 4 karmienia, ale slodko spala zaraz po cycoleniu.
Ksiulka, jesli chcesz karmic, to tak jak Asiek zrobila 2 dni sie przemeczysz z marudzeniem dzidzi przystawiajac caly dzien tylko do piersi , na kazde żądanie i po 2 dniach juz bedzie powrot do karmienia piersia. laktacja tak szybko nie zanika, owszem produkcja sie zmniejsza w fabryce, bo klient mnie zamawial, ale jak maly klient zacznie duzo zamawiac jedzac czesto piers, to fabryka to nadrobi i bedzie produkowala ile maluszek zglosi zapotzrebowania. Jak zaczynamy podawac mm z butli, to nasze piersi o tyle mniej produkuja, a jak kazdorazowo podaje sie piers, to i mleczka bedzie tyle ile potrzeba.
Sa kryzysy lakatacyjen ale to nie my produkujemy mniej to wazna informacja( oczywiscie jesli karmimy tylko piersia) tylko dziecko nagle z dnia na dzien chce wiecej mleczka, ale wlasnie wtedy wisi na piersi wiecej, czesciej je by po dwoch dniach nasza fabryczka produkowala juz wiecej akurat tyle ile potrzebuje maluszek. Tylko cierpliwosci, i naprawde matka nie zaglodzi swojego dziecka oczywiscie sa drobne wyjatki jakies choroby matki, ze mleka jest niedostatecznie ale to bardzo nieliczne wyjatki. Z reguly to wprowadzenie butli z mieszanka powoduje ze piersi mniej produkuja, samo z siebie sie nie dzieje.
Ksiulka, jesli zamierzasz karmic i stosowac diete bezmleczna duze wyrzeczenie uwazam , to na pewno sie uda.Zobaczysz! Trzymam kciuki ! :)

Mb1, wiem jak duza to pomoc od matki, rodziny...i jak smutno tak samej z dala od rodzinki, ja w sumie mam blisko , ale mama byla u mnie wczoraj po 2 tyg nieobecnosci i sie zszokowala jaka Julka juz duza i jak wiele potrafi :)
Kerna,Mb1 zazdroszcze ciuchowych zakupow ! :)

Pięknej niedzieli ! :)

nie podaje witaminy k, bo Myszka na noc dostaje mm... chyba ni, e ma biegunki.. wczoraj zrobiła trzy jkupki.. zawsze robi jedna.. ale zwalilam to na reakcje po szczepieniu (miala w srode) je ladnie, tylko te ulewania.. zmiany w zachowaniu nie zauwazylam z jedzeniem nie eksperymentowalam..
Tosia jesli to jest krew to moze byc z braku wit K. Ale jak sie powtorzy to lepiej skonsultowac z lekarzem,

Beniaminko ten artykul o szczepieniach powinnas wkleic na glownym a nie na przydatne linki i porady. Uwazam , ze to jest bardzo wazne. Ciesze sie , ze jeszcze na nic nic nie szczepilam. Kerna ty tez dobrze zrobilas z tymi szczepionkami.

Saro, ja tez jestem szczesliwa, ze Julka nie byla jeszcze szczepiona na te wszystkie wymagane w Pl szczepionki. Miala dopiero 2 szczepienia na gruzlice i wzwB ,w wieku 6 tyg obie, na reszte bede sie starala robic uniki jak najdluzej, bo im pozniej tym lepiej dla dziecka, a wszelkie pneumokoki i rota w ogole omijam szerokim lukiem. Trudno...jesli juz bede pilnowala by szczepionka byla bez rteci , inaczej nie zaszczepie, a bedzie to trudne bo sama pracuje tam gdzie mala ma karte szczepien i bedzie dziwnie, ale smole to.
Ten list pani porfesor jest mocno przeze mnie wyciety, skrocony bo nie wklejal sie na strone z linkami, takze moze nie byc do konca czytelny.Mozna za to poczytac o akcji pani profesor w necie, jak ktos zainteresowany.

Niemcy sa podane jako kraj gdzie szczepi sie racjonalnie, w miare pozno i prawidlowo tzn jest dobrowolnosc tak naprawde, a szczepionki dopuszczone o wiele lepszej jakosci. I nie ma gruzlicy....bo na Boga, kto widzial male chore dziecko na gruzlice, to sa epidemie ktore nie byly kiedys leczone bo byl brak antybiotykow, ale teraz...ech trujemy dzieci i nabijamy kapsy potentatom farmaceutycznymnajbogatszym ludziom na swiecie.

Ostatnia edycja:
reklama
Trudno...jesli juz bede pilnowala by szczepionka byla bez rteci , inaczej nie zaszczepie, a bedzie to trudne bo sama pracuje tam gdzie mala ma karte szczepien i bedzie dziwnie, ale smole to.
.
Mojego zaszczepilam na rota .Moze nie powinnam. A powiedz mi czy gdzies w internecie jest wykaz tych bezpieczniejszych szczepionek z mala iloscia rteci?

Do góry