reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej:-)
u nas nocka ok jedno karmienie po 4 rano ale wstawałam do łóżeczka chyba z 50 razy zeby podać małej smoczka,kurcze co wypluła to zaczynała płakać bo go szukała no i mamuśka musiała wstawać non-stop:angry: chyba beniaminko skorzystam z twojego pomysłu i zaciągne małej gumki za uszy co by przytrzymaywały smoka:-D:-D:-D męczące takie wstawanie strasznie:tak:macie dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby lub kremy na podkrązone oczy,przecież ja wyglądam jak chodzący trup z siniakami pod oczami,patrzeć na siebie nie mogę:zawstydzona/y:
poieszające jest dla mnie to ze niby pozostało mi do zrzucenia 8 kg a w swoje spodnie z przed ciaży zaczyanam wchodzic,są one bardzo opiete no i guzika nie zapnę ale dobre chociaż i to.

widze ze mamuśki cierpią z powodu szczepienia no i dla tego u nas poszedł mąż bo ja sie do tego nie nadaje,mimo tego ze niebyło mnie przy niej w gabinecie to i tak płakałam na korytarzu a ludzie patrzyli na mnie jak na wariatke:szok: no ale nic na to nie poradze ze takie ze mnie miękkie jajo:-D
jak czytam o smoczku, to ja jednak nie bedę dawać.. już wolę jak ma z cycka smoka a w nocy śpi słodko.. :-)
kuźwa a ja jestem piernicznięta i już ryczę a idę dopiero koło 17-tej... zaparzyłam sobie melisę.. ch... da... jak patrzę na nią taka spokojną teraz to mi serce sciska... oj głupia matka, głupia

reklama
hej hej!!!!!!!!!!!!
wracam dziewczyny bo miałam laptopa w serwisie :tak: muszę was nadrobić ale się stęskniam:-D

tosia ja też klikam w pajacyka!!!! zachęcam wszystkie mamusie!!!!!!!!!( tylko twoj post zdążyłam przeczytać tak na szybko:-D)

miłego dnia kochane !!!!

onionku klikam i ja:)
Pajacyka też klikam, ale czasem zapominam:(

my już po 3,5 godzinnym spacerze, i mały śpi w wózku, ale zaraz pewnie się obudzibo zawsze jak piszę ze śpi to 2 minuty i płacz:) ale mleko przyszykowalam więc luz.

hejka mamusie!!
u mnie noc do bani..niedość, że ja z doliną to i mała źle spała!! idziemy dzisiaj na kontrole do pediatry, zobaczymy co powie w związku z jej "niejedzeniem".. mam nadzieję,że coś sensownego poradzi a nie oleje sprawę! Już dobre dwa tygodnie mała nie chce jeść i się wije przy butli :(((

miłegoo dnia!!

kochana zyczę udanej wizyty, mój mały juz mniej swiruje przy butli , ja nadal notuje o której i ile zjada, powiem ci ze to mi pomaga, wiem mniej więcej ile dziennie je i o jakich porach. Ale je 6 -7 posiłków dziennie, po 120 lub 90 bo nie dojada. Nie wiem czemu wcześniej tak wariował i nie jadł, no ale zobaczymy co bedzie dalej.

Beniaminko ja własnie tez chciałam załozyc taką wkładkę bo hormonalnej nie chce, i nic co z hormonami zwiazane, brałam tabletki przez 2 lata i wiem co to znaczy u mnie,wiec nastawiam sie na ta wkładkę, tylko jeszcze u gina nie byłam, muszę zadzwoniec do niego. a ta wkładka o której on ci mówił jest na 3 czy na 5 lat? ciekawe ile u mojego kosztuje, musze się wypytac i kase nazbierac i bedzie spokój:)

Karolina co do kremu ja nie pomogę, ale mogę poloecic firmę pharmaceris np. fajne kosmetyki moze i cos pod oczy mają, a raczej napewno.

lece zaraz obudzic moja marude bo za długo śpi:D

dzien dobry:)

u nas od rana przeprawa z kupa:)to znaczy caly Filip, mamy pizamka, kocyk i wszytko na przewijaku upaprane...a Mamusia szczesliwa , bo dzdzius sie meczyl z rana, na kolankach trzymala i zachecala do robienia slicznej kupy:)))no nic pranie juz sie suszy, tylko pajac drugi raz zaprany sie moczy, bo 40 stopni to bylo chyba jednak za malo....;(

dzisiaj dzien przepraw...Akderek, Kerna, no i biedna Tosia ze szczepieniem....moze bys lepiej swego M. wyslala, bo Dominika wyczuje, ze sie boisz i bedzie jeszcze bardziej wystraszona...no chyba, ze meliska zadziala...

Karolina - to Ci zazdroszcze, u mnie 7 kg do zrzucenia, ale o starych spodniach moge pomarzyc, chyba trace nadziej, ze jeszcze kiedys je zaloze, wszytsko na udach sie zatrzymuje...gora mojego ciala juz ok, ale dol masakra...zero proporcji....

Mb_1 - u mnie rez prawa piers duzo wieksza, a najsmieszniej to wyglada po karmirniu z lewej...no i Beniaminka mnie nie pocieszyla, ze jej po pierwszej ciazy tak zostalo...ale jak sie ubierze dobry stanik , to nie bedzie widac..a Kochanie i tak pewnie nie zwroci na to uwagi, na razie marudzi kiedy mu synek moje piersi odda:)

Korba - fajnie, ze wpadlas;)

Lilu - i Ciebie tez witam!

Beniaminko - a jaka jest "pewnosc" takiej wkladki?

i co sie dzieje z Pysia?po porodzie codziennie tu zagladala, a od 2 tyg. jej nie ma...
i Monia.Gryc? i Trixi?
I Skrzat czekala na wyniki????

halo piekne panie, zameldowac, ze wszystko ok!:)))

Hej Dziewczyny!
My dzis po badaniu bioderek - wszystko pieknie - cale szczescie . Jedyne zalecenie to na rekach nosic malucha "na żabę":-) . Generalnie lekarz byl gbur i na szczescie szybko to badanie trwa , bo normalnie taki koles okropny,ze szkoda gadac - byl niezadowolony, bo jak przyszlismy to katalog orilame ogladal , no i musial przestac niestety .
No i wysypka malemu zeszla dzis- bo wczoraj sie juz martwilam - ale po analizie to sa 3 podejrzenia ,ze mial to albo po pampersie , ktorego pierwszy raz uzylismy , albo po oilatum ( uzywamy go od poczatku ale ta wysypka pojawila sie po kapieli -tzn. wtedy ja zobaczylismy ) albo po oliwce Nivea ale tez juz ja uzywamy jakis czas .

Beniaminko oby Julci szybko przeszlo to wicie i zebys mogla w innej pozycji karmic, bez tak ogromnego obciazenia kregoslupa;-)
Nie pocieszylas mnie z ta wielkoscia piersi:-( Ja wiem, ze nasze cialo niesymetryczne, ale ta roznica mnie drazni:-( Ostatnio nawet maz zauwazyl. Smial sie, ze on ja bardziej bedzie kochal:-p

reklama
Witam po długim niewidzeniu się.

Wstretnamałpko - a może to refluks? Dzieci z tą przypadłością często odmawiają jedzenia, a gdy już jedzą to wiją się jak piskosze:sorry2:

Moja Helena po badaniu bioderek oki. Co do karmienia to karmie ją butelką i wypija 90ml co trzy godziny, czasami 120ml. Ładnie przybiera na wadze, waży teraz 5060, tak więc nie zwiększam jej ilości mleka bo i tak nie wypiłaby. Od 6-tego tygodnia ma jakieś ipty, czasami płacze nie wiadomo dlaczego, jednego dnia spokój, drugiego marudzi od rana do wieczora.. Kolki wykluczone bo mała pije Nutramigen i sab simplex od 2 t.ż i do tej pory było wporządku.. Pediatra dała skierowanie na badania krwi i moczu by wykluczyć infekcje i jak na moje wsio wporządku. Dziś ide pokazać pani dr wyniki.

Małgoś83 - kochana moja dzięki za pamięć:-D:-D:-D:-D:-D
Asiek - twoja Lenka bardzo podobna jest do mojej Helenki:-)

Do góry