reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Trixi, o rany...ale się porobiło, bardzo współczuję, tyle się nacierpiałaś, a teraz znowu opieka nad Kasią, to noszenie. Uważaj na siebie Kochana, i zaglądaj do nas, bo bedziemy sie martwily. Duzo zdrowia dla Ciebie!
Tosiu, no widzisz...mamusia najweiciej sie bala i lez wylala ze strachu o malutką, a malutka chwilke poplakala i dawno zapomniala :-) Ja nie trzymalam do szczepienia, nasza lekarka nam ja zabrala i sama trzymala, zebysmy nie panikowali :-)

Korba, sama sie nad tym zastanawiam ile zjada ta moja Julcia, jak odciagam a srednio raz czy dwa x w tygodniu to robie, i czasem dostaje zamrozone, bo porobilam zapasy, to zjada od 80 do 120, ale zdarzylo sie ze w ciagu 1.5 h zjadla na raty 180 ml , i wtedy sie zszokowalam, ze nie bede w stanie tyle jej odciagac jak wychodze, ale to bylo tylko raz :-) Tylko moja mala jada czesto, wiec domyslam sie ze to nieduze porcje zjada, i ssie krotko bo ok 10 minut, rzadziej 15-20-w nocy.Chyba jej wystarcza bo ladnie przybiera.
Zauwazylam natomiast, ze jak ja jestem zdenerwowana, smutna, mam dola...to mala w ten dzien placze...wiec dzieci chyba czuja wyraznie nasze nastroje, w koncu nie nadarmo mowi sie "wyssane z mlekiem matki " :-)

Jutro mamy gosci na kilka dni, wiec nie wiem czy bede miala czas tu pisac, ale zajrze na pewno, papa dobrej nocy :-*

reklama
Witam,
nie śpię od 6 bo Maks stwierdził że szkoda marnowac dnia ;) Noc do bańki obudził się o 00.30 i do 2 nie spał, potem co godzinke karmienie tylko jedną przerwę ponad 2 godzinną zrobił :/ I do tego po każdym karmieniu stękał, wiercił się i kręcił że i ja spać nie mogłam. No i w nocy wręcz rzucał sie na pierś i ssał jakby z 8 godzin nie jadł. Ja nie wiem kiedy on większe przerwy zacznie robić

Witam,
nie śpię od 6 bo Maks stwierdził że szkoda marnowac dnia ;) Noc do bańki obudził się o 00.30 i do 2 nie spał, potem co godzinke karmienie tylko jedną przerwę ponad 2 godzinną zrobił :/ I do tego po każdym karmieniu stękał, wiercił się i kręcił że i ja spać nie mogłam. No i w nocy wręcz rzucał sie na pierś i ssał jakby z 8 godzin nie jadł. Ja nie wiem kiedy on większe przerwy zacznie robić

mój Wiktor też doszedł do takiego wniosku więc ja już jestem po kawce i śniadanku, teraz sobie smacznie zasnął ale mi już nie chce się wracać do łóżka :-)

Dawno mnie nie było na wątku głównym ale poprostu strasznie trudno mi Was nadrobić, nie mam na to zbytnio czasu a jak już go znajde to wystarczy zaledwie na pobieżne poczytanie- odpisywać nie daje rady niestety

Ostatnio jestem na etapie wyszukiwania w necie promocji i konkursów, dotarłam niedawno do strony pampers i zamówiłam bezpłatną próbkę nowych pampersów na stronie Pampers Premium Care no i oczywiście wzięłam udział w konkursie a jest o co walczyć bo do wygrania jest roczny zapas pieluch :-) i sesja fotograficzna dla malucha. Tak sobie pomyślałam że jak któraś miałaby ochotę na nas zagłosować to pokazuję moje zdjęcie konkursowe (linku niestety nie umiem wkleić)
Zobacz załącznik 299613

a tak pozatym to życze wszyskim miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
witam,
byłam wczoraj u gina. na "przeglądzie" pytał czy karmię piersią mówie że tak a on przepisał jako antykoncepcję depo-provera wzięłam to dziadostwo w ośrodku czytam ulotkę w domu a tam pisze że nie wolno karmić piersią!! dzwoniłam do 3 lekarzy żeby to skonsultować i kazali małego karmić butlą jestem załamana :(:(:(:( POLSKA SŁUŻBA ZDROWIA !!!! najlepsze jest to że ten lek bierze się raz na 3 mies. i nie wiem czy mam utrzymywać tą laktację czy poprostu już na stałe przejść na butle:( mam nawał mleka w piersiach ból jak cholera do tego mały ma buzie obsypaną ;( chociaż po odstawieniu rumianku o niebo lepiej nie ma nowych "kropeczek". Pytanie do butelkowych mam kochane co dawałyście swoim bobaskom jako 1 mleko modyfikowane?? dodam że padałam z pediatrą i powiedziała że mam dać cokolwiek i czekać na reakcję obecnie dostaje "BEBILON 1 "
a i 2gie pytanie jak ewentualnie zatrzymałyście laktację bo zaraz chyba mi piersi eksplodują :(?
przepraszam że tak o sobie ale jestem załamana ;(;(;(

Justyna mam te pampki są super cieniutkie jak dotykasz pupki maluszka wgl nie czuć że ma coś założone są chłonne jak te zwykłe nic nie wycieka , robi się taka powłoczka że pupką nie dotyka siuśków coś jak we wkładkach a i są mięciutkie ;)
w NETTO mają promocje na nie 42 zł paczka + chusteczki gratis

Ostatnia edycja:
ksiulka ja dostawałam ten zastrzyk przez pół roku gdy karmiłam Miłosza, teraz też położnej sie pytałam i mówiła że można go brać przy karmieniu :/ To ja juz nic nie wiem, być może jest tam tak napisane ale lekarz chyba wie co robi? Zresztą jak czytałam ulotkę od herbatki koperkowej herbapolu to tam też jest napisane że kobiety karmiące piersia powinny skonsultowac się z lekarzem zanim wypija herbatę ;) Ja ci tylko piszę, że ja karmiłam i nic małemu nie było. Ale wybór należy do ciebie.

reklama
Dzien dobry
Tosia niezle:-D
Ja tylko na chwile.Niebawem pojawia sie u mnie goscie z Polski, a ja ze wszystkim w lesie:zawstydzona/y:
Wlasnie wrocilam z fizykoterapii. Moje cudo znow przespalo grzecznie w wozku, a mama tylko nasluchiwala:-p

Do góry